1400
Леонід Биков, День народження
Проте наш герой ще не залишав мрії про льотну кар’єру. У 1945 р. вже в Ленінграді вступив до 2-ї спеціальної школи для пілотів (Аеротура), де навчався тільки місяць. Через висоту 136 сантиметрів, він був виведений з школи, і це був кінець подорожі Леоніда Бикова. Коли він вирішив стати художником. Але в цьому полі, а також в кар'єрі рейсу, наш герой спочатку розчарував. Під час першої спроби в 1946 р. вступати в Київську школу акторів, він не помилився в вступних іспитах. Тепер круглий програвач чекав щасливого повернення додому, позбавляючи друзів-френдів. Звісно, для того, щоб уникнути цього, поїхав до Харкова, щоб повторити свою спробу стати художником і вступити до місцевого театрального інституту. І сталося несподіване. У 1-му році Інститутом вступив до іспитів, але Биков успішно пройшов іспити і був включений до 1-го року Інституту.
Після закінчення інституту в 1951 році Биков отримав у трупи Харківського театру ім. Шевченка. У 1952 році він відігравав свою першу роль фільму. Режисер: Ісаак Шмарук та Віктор Івченко «Фат Марини». Леонід отримав епізодичну роль простого с.Сашко. В інших ролях у фільмі зірвав потім радянський кінотеатр: Микола Гриценко, Борис Андрєєв, Михайло Кузнецов. На ящику в 1954 році картина зробила несподіваний фурор, збираючи 2-е місце. У майбутньому долі Биков - він помітив і запам'ятався не тільки глядачами, але і режисерами. В результаті у 1954 р. директори Олександр Івановський та Надежда Кошерова запрошували Биков за велику роль (Петі Мокіна) у фільмі «Тигер Тамер». Фільм був величезний успіх з громадськістю. З того часу на ім’я актора Леоніда Бикова стала відомо всім.
Тим не менш, майже одночасно з зніманням в «тамері» на тій же «Леніфільмі» Биков розірвав в іншому фільмі, де він вже отримав основну роль. Анатоли Граник «Максим Перепелика». Успіх цього фільму в офісі коробки був значно нижчий за попередні два, але для Бикова ця картина дійсно відкрила двері до великого кіно і виграла йому величезну любов аудиторії. Після цієї ролі ніхто не звернувся до Бикова, крім Максима, але це яскраве підтвердження величезної аудиторії любові та поваги.
Були активно знімаються. Тим не менш, за найбільшу частину, ці ролі схожі один одному: такі дрібнорозмірні Максими Перепелиці. Не хочу, щоб нескінченно експлуатувати ту ж маску (в театрі він також отримав комедії ролі). Тому, погоджуючись на нові пропозиції, він намагався вибрати ролі дуже іншого плану. Отже, він потрапив у фільми: «Алєнські родичі» (1956), «Моя дорогова людина», «Волинець» (бо – 1958 рр.), «Сварка в Лукаші», «Траві зірки» (бо – 1959).
Недосвідчена для Бикова була в 1958 році пропозиція отримала від Олексій Баталов. Починав фільмову адаптацію Н.В. Гоголя «Коаткоати» і запропонував Бикову основну роль. Для того, щоб сказати, що актор дійсно здивував цього вибору, щоб сказати нічого. Він був шокований і... радував цю довіру. У цей час жоден з режисерів не пропонував нічого подібного. Тому Биков негайно кинувся до керівництва Харківського театру з проханням звільнити його до Москви, щоб стріляти на цьому малюнку. Тим не менш, лідери відразу охолоджують бродіння молодої зірки. «Ви вже не знайшли занадто часто на множині», - сказав Биков. Час приділити увагу театру. У Москві актор ніколи не був дозволений. Головною роллю в «Оутоці» від А. Баталова грали Роланд Биков.
Тим часом у 1959 р. Биков отримав чергову несподівану пропозицію - режисери з однойменного «Мосфільму» Семена Туманова та Георгія Щечукіна приховали знімати фільм «Алєшкіна любов» та запросили його до головної ролі. В першу чергу бульбашки сумнівалися, чи брати на цю роль. По-перше, він був вже на тридцять, і герой фільму ледве двадцять, він був закоханим з гарною дівчиною, і вона в кінцевому підсумку мав закохатися з ним. "Чич Римо я?" попросив бульб. Однак творці картини на цих сумнівах і сказали: «Це Римо як вам, нам потрібно». В кінці отримана згода Бикова, а знімальна бригада пройшла на повномасштабні зйомки на незайманому ґрунті.
Фільм «Алєшкіна Любов» вийшов на екрани країни у 1961 році. Биков відігравав одну з кращих ролей в кінотеатрі і вірно взяв одну з провідних місць серед тодіших радянських зірок.
Коли фільм «Алєшкінська любов» вийшов на екрани країни, Биков вже не був у Харкові. Нарешті зламався з театром, він пішов з дружиною і двома дітьми до Ленінграда, до міста, що, власне, привів його до великого кіно. Рішення про переміщення цього міста значно полегшило те, що Биков пообіцяв на Ленфільмі, щоб дати себе спробу в кінорежисуванні. В результаті в 1961 році разом з режисером Гербертом Раптопортом наш герой зняв коротку плівку «Як мотузкові локони ...». І хоча картина залишалася практично непристойною як критики, так і глядачами, Биков це невдала спроба не відлякалася від режисування. У 1963 році він самостійно знімав комедію «Баби», в якій він відігравав основну роль. І хоча в касі картина посіла не останнє місце, критика його була розпущена. А, побачивши, що він не зробив дуже хороший фільм, якщо в розмові з режисером Алексієм Симоновим він сказав: «Все в середньому радянському кіно тримає на мене». Так як бульб не виправдав надії, розміщені на ньому, керівництво Ленфільму не дозволяв йому направляти більше. Він не пішов. Він відмовив навіть численних пропозицій від інших режисерів до зірки у своїх фільмах, тому від 1961 до 1964 р. Доков мав лише декілька ролей у фільмах: «Про сім вітрів» (1962), «Коли мости перевантажені» (1963), «Каунт, бабуся!» (1964).
У 1965 році Л. Биков отримав звання заслуженого артиста РФСР. Через рік він і його сім'я (війшов ще одну дитину) залишали Ленінград і переїхали до Києва. З метою його від’їзду можна ознайомитися у листах Бикова до одного з своїх близьких друзів у Харківському театрі, Микола Бориченко. В одному з них він каже, що я не був майже рік. Я не можу. Виправлено 9 сценаріїв. Не хочу брати участь у помилкових і антиартістичних речах. Звісно, ви не будете довго, ви повинні дотримуватися плану студії. Все частіше ви думаєте, що ви повинні піти додому. Але в театрі, очевидно, те ж саме. Що таке точка? Як жити на рівні? Може бути, це наша погана робота. . . ?
1990Р. 2199Р.
Звісно, зміна пейзажу необхідно для нього, як повітря, і він серйозно сподівався, що рідні стіни допоможуть йому знайти другий творчий дихання. На жаль, він був неправильним. За період з 1966 по 1971 рік Биков не зірвав у будь-якому фільмі не тільки на кіностудії Довженка, але й на інших. «Я думаю, що я втратив себе». Я не можу знайти інше визначення. Я знизився протягом трьох місяців. Він вийшов п'ять робочих місць. Це дійсно погано. Я шукаю Paycheck. Шам. . ?
А ось лінії з іншої літери Л. Биков: «Я не спить всю ніч». Я хочу розповісти вам про те, як був зруйнований театр. Чому режисери Алов і Наумов, Хуцєв, Донського, Чухараї залишають київську кіностудію? Ми, нарешті, почали судити людей за брак технології. Коли ми нарешті почнемо судити людей? Найгірше це публічна байдужість. Затвердження. Вирощування зернових культур на основі сирів. й
Довгастий сон Биков був на сцені картину про героїзм радянських пілотів під час війни. Його любов до людей цієї професії жив у нього постійно. Таким чином, коли наприкінці 60-х рр. на ній з’явилася можливість стримувати фільм про військові пілоти, Биков негайно оселився. У співпраці з сценаристами Євгеном Оноприенко та Олександром Сацьким було написано сценарії майбутнього фільму «Тільки Старі Чоловіки йдуть до бою». Однак поставити картину довгий час не допускається, враховуючи його не надто героїчні. Для доведення протилежного, Биков почав «запустити» сценарій на сцені. Ознайомлення окремих частин сценарію в різних містах СРСР викликало таке захоплення в аудиторії, що автори не мають сумнівів щодо правильності створеної роботи. В кінці цього фільму «Україна» реалізовано. У 1972 р. починав зйомки фільму.
На екранах країни на початку 1974 року було дуже популярним з громадськістю. На фестивалі All-Union в Баку фільм отримав почесну премію. Він міг виграти головний приз цього фестивалю, якщо не за майже детективну історію, яка зламала на бокових лініях фестивалю.
На цьому ж фестивалі показаний фільм Василя Шукшина «Каліна Червоний». Картина відмінна, але викликала хвиля відторгнення чиновниками з кіно. Таким чином, вони здійснили спробу відштовхувати фільм і позбавляють його можливості отримати головний приз фестивалю. Для цього було запропоновано українську делегацію: «Найстарі чоловіки йдуть до бою» Проте члени делегації відмовилися обговорити питання без Покову. «Не спілкуйтеся з ним!» А на двох годину вранці його колеги в кіно приїхали до готелю, де жив Биков. «Ми можемо отримати найвищий приз замість «Каліни Ред», - сказав директор. До якого він відповів: «У списку, де Василь Шукшин буде в першу чергу, я хотів би бути принаймні сто.» Поки моя картина є звичайною плівкою про війну, і його справжній прорив в заборонену зону, прорив в сферу, яка не допускається думати про раніше. Будь ласка, передайте свої слова до директорів фестивалю.
В результаті Калина Ред стала основною премією Кінофестивалю Баку.
Після тріумфальної успішності фільму «Тільки Старі Чоловіки йдуть на боротьбу», не можна помітити талановитого режисера. У той же рік отримав звання народного артиста України. І, на відміну від багатьох митців цього часу, які заслуговували цю назву з різних причин, а не за талант і популярність серед людей, Биков отримав цілком заслужено.
У 1975 році Беков почав зйомки нової картини, а тема її знову стала війною. Режисер: Борис Васильєв і Кирил Рапопорт Головні ролі в ньому зірвали Володимир Конкін і Леонід Биков (це його 22-а роль). Спочатку бульці не мали наміру зірвати на цьому малюнку. Багато акторів намагалися за роль корпорального Святкіна, але ніхто з них не прийшла. А потім колеги Бикова сказали: Lena, це ваша роль. Чи не ви бачите? І вони були правими. Я не думаю, що хтось буде грати цю роль краще.
У лютому 1976 р. відбувся кінопоказ. З них не тільки люди страждали, але навіть техніка, що бере участь у стрільбі. Після цієї роботи, повернувшись до Києва, відправився на місце другий інфаркт.
Однак героїчна робота учасників на цій картині не була. Це був новий тріумф режисера і актора Леоніда Бикова. У той же рік отримав Державну премію УРСР.
Однак, дивлячись на офіційні лінії біографії Леоніда Бикова, не варто забувати. Все це тріумфує, нагороди, звичайно, щиро радий йому, але його душа була спокійною. Генеральний плащ, сервітуд, корупція, панування навколо, не дозволяв йому жити і працювати мирно. Навіть офіційне прийняття такого фільму як «Ати-батьки, солдати ходили», в якому не було політики, ніхто не відступив. Під час перегляду представник Goskino раптом ... занурився, розплутаний сон. Тоді він почав запитати смішні питання: «Чому ваш живопис має таке дивне ім'я?» Деякі види пологів. Дякуємо за доброту, які присутні мали відвагу об'єкту до нього і відкликати багато його несправностей і зауваження.
Знявши два красивих фільми про війну, Биков раптом вирішив піти з цієї теми і в 1978 році почав знімати фільм «Алєн». У складних умовах для Бикову відбувся фільмінг. Перш за все, було важко для нього морально. У той же час він не міг бачити, як інші люди, його колеги на роботі, слухаючи органи влади, буквально відірвав один одного зуби в боротьбі за матеріальні товари (частини, поїздки за кордоном), писати заперечення. Звісно, тому Биков не вступив до КПСУ, хоча всі ці роки він був постійно намальований там. В кінці всі ці зовнішні обставини призвели до трагедії.
На початку 1979 р. Биков раптом написав в ім’я своїх друзів – Микола Мащенко та Іван Миколаїчук. У цьому заповіті Бик просить у разі смерті (написав: «Я залишаюся незабаром, відчуваю, що я не прослужу») подбати про свою сім'ю, продати автомобіль і т.д. У той же листі Биков дав накази про свій майбутній похорон. Він захотів бути похованим тільки друзями, без офіційної участі (меморіальна служба в кінохаусі, виступи посадових осіб тощо). «Не говорячи над могилою, просто скажи баби і співайте свою улюблену пісню, Смуглянка.» В іншому випадку я підніме від могили і залишаю тебе. Що було, коротко, що незвичайний лист. І незабаром після його письма Кулі дійсно загинув.
12 квітня 1979 р. Bykov повернувся у свій автомобіль з дачі біля Києва. Перед ним перемістили асфальтобетон, і Биков вирішив піти навколо нього. Проте, як тільки він почав перезавантажити, вантажівка стрибала назустріч йому. Щоб уникнути зіткнення голови, Л. Биков перетворив кермовий круг на бічну сторону і збитий в каток при всій швидкості. На час його смерті Биков був лише 50 років.