Непристойна частинка «NO»: не робимо, не доторкайтеся, не запустіть!

«Не торкайтесь, не торкайтесь, не запустіть, не запустіть.» Цікава ситуація?

Нерідко дорослі дають багато інструкцій: «Не підійти до кухні, не чіпати вазу, не брати ножиці» і т.д., не пояснюючи, чому неможливо і, головне, як це можливо. Діти часто порушують заборони, батьки знімуть, спустошують, перемагають знову і все повертається в норму.

Відомий жарт прекрасно ілюструє цю ситуацію. Відвідувач мав обід в кафе, і так як на столі не було серветок, він думає про те, як протерти рот. Випадково його очі надягають на напис: «Не протирайте рот шторами». «Це ідея!» подумав відвідувач.

Я продовжую розповісти історію про себе. Коли я був близько 4 років, мій бабуся дозволить мені грати на балконі. "Грати, просто не приклеїти голову між барами", - сказав бабуся. Як ви могли б здогадатися, що перше, що я зробив, коли бабуся з'явився на паличці голову між барами. Я не пам'ятаю точно, як я вийшов, але я пам'ятаю, сидіти там так довго. Я пам'ятаю дуже добре, що перед словами мого бабуся, я навіть не маю голову між барами балкона. Але бабуся дав мені ідею. І я втілю його миттєво.

"No" є непристойною частинкою. Він прагне стрибати з нашої свідомості. Так, замість «Не вдарив, не штовхає», повідомлення залишається: «Кік, штовхач», а замість «Не доторкнутися, не братися» – «Так, приймати».

Не намагайтеся? Реформуємо наші заборони.

Замість «Не ходите в вогонь», можна сказати: «Чи обережні, гарячі».
Замість «Не доторкнутися ножиць» - «Співачі гострі, можна боляче, вона зашкодить.»
"Не бійтеся на гойдалці." «Натюрморт ще небезпечний бути на гонці. й
"Не кричущий" "Я можу почути тебе."
"Не битися." - Чому ти потрапив до хлопчика? Він дуже боляче і боляче. й

«Найбільш конструктивний спосіб дуже рано попереджає дітей небезпеки без заборони нічого. й, писав Француз Далто. Відкликання «No» частинки ми не забороняємо дітей, але вказуємо наслідки своїх дій, попереджаємо про небезпеку. Побачимо наслідки своїх дій.

Є ще одна причина, чому бажано відмовитися від «не». Застосування «не» - це ознака заборони. Однак таке заборона не показує, як і коли це зробити. Для дорослого цілком зрозуміло, що слова «Не потрапити в пудвічі» одночасно означає «Похід на пудлі».

Що означає ці слова для дитини? Не так само, як і для дорослого. Дитина розуміє, що не можна крокувати на воді. Він відчуває, що забороняється йому щось, і від цього заборона особливо хоче розбити. Але дитина не розуміє дуже добре, що саме він повинен робити, тому часто дитина просто зупиняється перед пуделем.

Або, наприклад, повідомлення «Не спішайте вишневого насіння на столі» означає, що ви не можете сплітати кісточки на столі. Це все. Якщо ми говоримо, “Пусти кісточки на цій пластині”, ми надаємо дитячу інформацію про те, як боротися з кісточками. Що ми формуємо Дитина має достатню поведінкуй Ми допомагаємо їм адаптуватися до нових умов зовнішнього середовища. Видання

Автор: Юлія Гусєва

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8