Діти перестають слухати своїх батьків, якщо вони не отримують визнання для того, щоб зробити добро.

Коли діти не слухаються, багато батьків хотіли б не покарати своїх дітей, але не знаю інших ефективних методів.

Для того, щоб використовувати деякі методи впливу дітей, спробуйте зрозуміти причини їх поганої поведінки.

Коли я говорю батькам про свою дитячу поведінку, я помітив, що вони звертають увагу на негативну поведінку. У присутності дітей вони розповідають про це своїм близьким, друзям, спілкуючись у людини або на телефоні: «Такій нозі», «Після роботи, не відпочивати, весь час турбує питання», «Не вдалося, весь час стрибки, підвіски на шиї» тощо. І дитина продовжує поводитися, якщо виправдати характеристику, що дається йому.

Більшість батьків не помічають, як часто говорять про погану поведінку дитини. Так діти просто не слухайте їх. До тих пір, поки дитина з'явилась з негативними зауваженнями, не можна очікувати співпраці з ним.

Негативні зауваження, які роблять дитину «глухим»: «Не грайте з їжею, коли ви нарешті зростете?»; «Це багато, що ви не дівчина; ви не кладете своїх книг на полиці; ви робите занадто багато шуму; не пошкодуєте сестри; Ваш номер - це м'яко; чому я завжди нагадувати вам, щоб покласти на капелюх?; ви не слухайте мене; не їдуте там; не запустіть квартиру, як палець; якщо ви хочете, що ніхто не буде друзів з вами; ви не скажете «як ви»; з'їсти з устами; ви не пам'ятаєте нічого;

Однією з причин поганої поведінки є реакція батьків на невідповідність. Якщо батьки звертають увагу на негативну поведінку, то діти продовжують поводитися негативно. Покарання результатів у дитини, спрямованих на більш негативну поведінку, ніж позитивна поведінка.

Що робити?

1,1 км Приділіть більше уваги позитивному поведінці дитини, після чого він частіше буде поважати позитивно, винагороду за позитивну поведінку.

2,2 км А замість того, щоб знайти помилки дитини, «катеча» йому в моментах, коли він робить щось добре.

3. У Для дітей від 4 до 9 років робимо карту побутових обов'язків. В кінці дня переглянути список і покласти зірки перед обов’язками дитини. Припустимо, що коли він забиває певну кількість зірок (20-30), то ви будете робити щось особливе для нього (подвійна сума, яку ви читаєте йому перед сном, взяти його на цікавий захід). У той же час супроводжуйте успіх дитини з позитивними емоціями, натхненням, заохоченням. Якщо дитина нічого не робив з обов'язків, то залиште простір перед відповідною лінією, без будь-яких негативних емоційних реакцій.

4. У Замість того, щоб орієнтуватися на проблеми вашої дитини, краще заохочувати їх вирішувати самостійно, вимовляючи їх в правильному напрямку. Ось деякі приклади, як ви можете керувати дитиною.

Негативне зауваження: "Не слухайте мене." Дирекція: «Будь ласка, слухайте мене обережно. й

А замість «Я хочу...» сказати: «Чому я кажу, будь ласка. й

А замість того, як ви одягалися, - скажете: «Ви одягнете сорочку?» Вона виглядає дуже добре з цими брюками. й

А не кажучи вже про те, що вам не потрібно працювати, – каже: «Давайте подивимося, якщо ми можемо зробити це іншим способом. й

А замість того, щоб «Не бути фольгою», – каже: «Давайте подивимося на це більш тісно. й

Замість: "Повільно вниз. Не запустіть, - скажімо,

«Я не хочу говорити про це. й

«Я хочу, щоб вам запам'ятати правила доброго способу. й

Звичайно, батьки повинні скорегувати своїх дітей, але вони повинні зосередитися менше на негативних характеристиках їх дій і надати їм більше можливостей для поліпшення їх поведінки. Після виправлення дитини, хвилі йому три рази на позитивну поведінку.

Діти, як і ми, тільки маленькі. опублікований

Автор: Н. Б. Журбенко

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.stranamam.ru/post/8997240/