Четверті роки, що старше покоління сімей, які закінчували Скільки втрат і сліз падають на них. Але незважаючи на всі жахи війни люди змогли залишатися людиною. Навіть за цей період було місце для доброти, розуміння та благородності.
Редакція
Веб-сайт Зібрали в реальному часі історії, які розповіли учасники подій та оприлюднили їхні онуки та онуки. Ні, з них можна прочитати недільно.
- Мама розповіла про її дідусь. Під час війни він і інші солдати були оточені німцями і натискали з усіх боків, і їжа стала меншою і меншою. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Потім просто до кожного молока, потім кефір з зеленню зробив і т.д., але все ж подається всім. Після цього Сталін написав лист подяки, який його дід був гордим і завжди зберігався в кадрі в видатному місці.
- Коли я попросив мені бабуся, яка людина була найважливішою в її житті, я піднялася, що вона б назвати її дідом або одним з дітей, але вона сказала мені, що ця людина була німецьким солдатом, який знайшов її самостійно, шість років у руїнах, не віддавав її, іноді прийшов до неї і поділився цукром і хлібом. Тексти пісень, а це означає: Він був страшний, pimply, тонкий і без брів. Вона не розуміла його і була лякала, коли він раптом взяв її десь, але він просто подав її до села, щоб подобатися людям. Без нього не буде сім'ї.
- Моя бабуся розповіла мені, що під час війни вона і знайшла дитину жив на околиці міста, а потім один з холодних днів вони виросли з хліба. Не вдалося знайти його, вони пішли, щоб отримати якийсь повітря, і ледь російський солдат пройшов. Він пішов на мій бабуся, побачив дитину в руках, давав їм його раціон хліба і сказав: "Я збираюся до аппосту". Я знаю, що я не приходжуся живим. Немає нічого хорошого для втрати. І зліва. Мій бабуся сказав, що це був через цей хліб, який вони збереглися. Вона сказала, що вона часто сниться цього солдата.
- Справжня любовна історія для мене завжди буде любити історію мого чудово-grandmother і великий-grandfather. У віддаленому 43-му він був стикований фрагментом вибухонебезпечної гранати, і перетягував його під лінії вогню на вата-шпиталь. Все моє життя разом, рукою. Поховали. Поруч.
- Моя велика жінка була в неволі, німецька мова була про стріляти її, а інша жінка покрила її грудей, кажучи, "Ви все ще молодий, жити". Бабця була 16. Що жінка помер в її руки ... Про це говорить бабуся.
- У наступному дворі є жінка, яка завжди любила і поважала мій дід, коли він був з нами. Як виявилося, він і батько виходив на боці по всій війні. У одному з боїв батько був серйозно поранений в шиї фрагментом розривної гранати, і дідом, під загрозою зйомки для пустелі, перетягни його до найближчого непідтвердженого. Так він врятував свого друга, і він загинув в домашніх умовах, оточених сім'єю, багато, багато років пізніше. Я гордість мого діда!
- Під час війни мій бабуся працював швистресом (вихали, телети та ін.). І молоді дівчата з усіма щирістю писали любовні ноти, адреси, зроблені малюнки і приховали в кожну кишеню.
- Один хлопчик, 11 років, допомагав будувати танки на заводі. Вони працювали до тих пір, поки вони вийшли. Літерально. Робота до вас. І хлопчик всередині бака просто закохався. Він прокинув, коли танк вже на поїзді. Вночі, шутерінг неспроможний, сходження на сторону водія - ви знову вбиваєте. Я зробив його в інше місто. Повернувшись з дружиною, яка забрала його на залізничному вокзалі, жінка мала дочку дев'яти років. Жінка і родина хлопчика стали дуже близькими друзями. Після того, як хлопець і дівчина стала чоловіком і дружиною. Війна дійсно постраждала від всіх сімей. Наприклад, якщо мій дід не був в резервуарі, я не буду тут.
- Моя бабуся була дитиною під час війни. Він ще пам'ятає з великою подякою жінки, яка працювала в хлібному стилі. Вона збирала всі крихітні шматки хліба і розділила їх на невеликі паперові кулачки. Коли діти, в тому числі мій бабуся, пішли в школу, вони отримали один. У ті голодні роки це була делікація і арматура, всі голодування потім. Не знаю, що жіноча назва, ніщо. По-перше, великі люди, тому що навіть голодні самі завжди були ускладненими для тих, хто ще складний. Великий Віктор був твердим.
- 1942 р. Дикий холод. Бабця має три дітей: 2, 4 і 6. Про смерть. Побили сусідський будинок, і загинув матір двох: 5 місяців і 10 років. Відвертайтесь! Моя бабуся взяла дітей. Вона вибрала з коробки з іграшками на дереві (від довоєнних років) один пряник, натерти його на тертці і дати дітям під язиком. Моя дід повернулася в '45. Вона важить 35 кг з висотою 176 см. Вона завжди вважається матір'ю п'яти дітей. І вона тримала всіх сейфів. Велика жінка. Великі люди. Велика перемога!
на сайті www.adme.ru/contest/photo2014/works/reportage/305710/