655
Уроки навчилися з п'яти років подорожі по всьому світу
П'ять років тому я зламав дівчину. По-перше, я закінчив свою оренду, і я продаю свою майно, впакував деякі коробки, і відправив їх в будинок матері. Тоді він запакував свій валіз і пішов на довгу подорож по всьому світу. У банківському рахунку не було навіть тис. доларів.
Перша зупинка на моєму шляху була Парижом. У той час я був дуже стурбований поломкою моєї дівчини і запущений невеликий бізнес онлайн, який генерував скромний дохід. Я погорнув вулички Парижа, незважаючи на красу навколо мене.
Але трохи потроху я повернувся до нормального. Життя пішов. Я побував у Бельгії, а потім пішов до Голландії, пройшовши по всій Німеччині і отримав у Празі. Звідки я повернув додому, але через кілька місяців я поклав на нову подорож до Південної Америки. Азія, Австралія, Центральна Америка, Східна Європа, а потім Південна Америка знову.
Що ви навчитесь і побачите перебування з вами для життя.
Протягом п'яти років я проїду до 55 країн, зробив десятки нових друзів, поспілкував сотні дивовижних людей, і разом з тим навіть навчився говорити кілька нових мов. Я не збираюся запевнити вас, що у мене є «зловити себе» під час подорожі, і я не хочу писати будь-які претенсивні слова тут.
Довга подорож по всьому світу, як і будь-який інший спосіб життя, який людина обирає, має свої переваги і недоліки. Ці п'ять років блукання були як найважчі, так і найважчішим життям. Я радий, що у мене є цей досвід і не буде обмінюватися його на все.
Перш за все, бо під час поїздки я дізнався багато і дізнався багато. І іноді це було абсолютно несподівано. Я дізнався деякі уроки, коли я не готовий для них. Я не хочу знати. Ці уроки та знання не можуть бути повернені. Ви не знаєте, скільки ви хочете.
Але в будь-якому випадку я дізнався, що більш зрілий і досвідчений я став. Ось що я дізнався про останні п'ять років:
Щастя – універсальна концепція, на відміну від людської гідності.
У більшості країн існує такий стереотип про мандрівників: студент з заможної сім'ї переходить до третьої світової країни, де він бачить бідні, напівприготовлені діти щасливо грати в бруду і пилу з розбитими іграшками і палицями. А потім він приходить до епіфані, що ви можете бути щасливими в цьому світі і не зможете в будь-який момент замовити вишукану вечерю з найближчого ресторану.
Якщо людина має досить гнучку здатність бути щасливою. Психологічні дослідження підтверджують, що люди швидко адаптуються до всіх обставин і знаходять радість в більшості ситуацій, незалежно від культури, матеріального багатства або політичної ситуації.
Так, після поїздки мій особистий щастя бар знизився. Коли я переїхав до Бостона у 2009 році, я чула задоволення: вечірки, зустрічі з цікавими людьми, божевільні пригоди. Але змінилося протягом багатьох років.
Я не маю на увазі, що я збираюся зайти. З радістю, радіючи життям. Але це можна зробити практично в будь-якій ситуації, коли розум пристосувався до нього. Ви можете бути щасливими в сливах і в палаці, на пляжі, в горах, в середині пустелі.
Але що дійсно рідко є людською гідністю. Чоловік не повинен розглядатися як безглуздий тварина - використовувати його, ігнорувати його потреби, зрадити його, збити його, пригнічувати або пригнічувати його. Неважливо, що щасливі діти грають у грязі з старими водопровідними трубами і зламаними іграшкими, це не повинно бути.
Тим не менш, люди в Західній культурі дуже фіксуються на тому, щоб життя було комфортно і щасливим, хоча є речі в світі, які важливі і цікаві, ніж особисте щастя і задоволення. Коли я повернувся, я почав звертати увагу на несправедливості, які відбуваються не тільки в світі в цілому, але і в сусідстві. Що я не помітив раніше.
І, дивно, що це розуміння допомогли мені стати щасливим. Коли цінності, такі як комунікація, людська близькість, самовираження, щирість прийшла до тебе для мене, то виявилося, що щастя і почуття задоволеності були їх «посереднього впливу. й
Подорожуючи по всьому світу дає вам можливість побачити світ більш широко, але обмежити можливість прикріпити будь-яку конкретну.
Подорож дозволяє побачити красу світу з висоти. Ні, я не маю на увазі від літака.
Я маю на увазі, ви починаєте бачити речі в цьому світі більш широко, більш широко. Різні культури змішуються в свідомості, накладаються один на одного. Ви починаєте розуміти, як зруйновані або посилені соціальні структури окремих країн.
Важко, що ви думали був унікальним і унікальним для вашої домашньої країни, виявляється, бути універсальним, і що ви думали був універсальним і самовизначенням насправді дуже специфічним.
Ви розумієте, що потреби і бажання всіх людей на планеті практично однакові, всі вони потрапляють в однакові пастки і страждають від подібних нещастя.
Ви усвідомлюєте, що про те, скільки ви дізнаєтесь про цей світ, це завжди буде краплина на відро. У кожному новому дивовижному місці ви дізнаєтесь більше про те, що також варто відвідати.
Ви зрозуміли, що ви ніколи не будете відвідувати всі ці місця. З тим, що чим більше ви бродите глобус, тим менше нових місць, що стосуються вас, менше сенсу і радості в них.
Ви повинні обмежити себе. Не просто географічно, але емоційно. Для того, щоб випробувати щось досить глибоко, потрібно зупинитися і зробити поінформований вибір.
Найбільше захоплення культури країни зазвичай є найбільшою слабкістю.
У 1965 році невеликий острів Сінгапуру отримав незалежність. Погана країна з невеликим населенням і не природними ресурсами. Лідери Сінгапуру розуміють, що вижити, вони повинні діяти швидко і знайти спосіб перетворити крихітний острів в важливу частину глобальної спільноти.
З самого початку новий уряд розпочався з майже манекальної напруженості для розвитку освіти, торгівлі та фінансів, культивування національної ідеї навколо швидкого економічного зростання. Столиця була побудована з метою залучення іноземних інвесторів, банків та розвитку міжнародної торгівлі. Це був свого роду Діснейленд для багатих іноземців, рай, які були мальовані як магніт з усіма своїми грошима.
Сьогодні Сінгапур є одним з найбагатших країн світу. Країна, в принципі, справляється з злочином і бідністю. Коли я там, я відчуваю, що я в ідеальному майбутньому.
Однак за зовнішній глянець є недійсним. Ця країна явно не вистачає душі. Все тут було створено для однієї мети – зробити прибуток. Не існує історії, ніякої ідентичності, не глибоких людських цінностей, не глибше ставлення до людини, нічого не за межі фінансової доцільності та ефективності.
Залізо, найяскравіший юртум Сінгапуру виходить, щоб бути найпрестижнішим недоліком. За її словами, вона втратила свою культурну ідентичність.
Ще один великий приклад - Бразилія.
Бразильці дуже пишаться своїм джейто бразильським способом. Ідея полягає в тому, щоб «розрізати кути» і знайти найпростіший шлях до успіху, щоб приділити більше часу на приємне проведення часу: грати в футбол на пляжі, занурюючи коктейлі на набережній, чати з друзями.
Цей спосіб життя, який захоплює іноземців в цій країні - ніхто інший народ знає, як так багато задоволення, немає таких барвистих карнавалів в будь-якій точці світу.
Тим не менш, це дуже «бразильський шлях» має сліпучу сторону – мес. Ніщо тут працює. На рівні 1970-х рр. влада пошкоджена і інфраструктура. Це найкраща і найгірша річ в Бразилії.
Приблизно те ж саме можна сказати про японську понітенцію, а також німецьку точність, а також американський споживач і ін.
Більшість людей на планеті не піклуються про те, що ви скажете або зробити, що це добре.
Коли ви живете сидячим життям – прокинете в одному ліжку кожен день, пити каву в одному кафе, мати звичайні бесіди з колегами, скажете привітати до тих же сусідів кожен день і вечерю в тих же ресторанах – здається, що кожна дрібниця має значення.
І якщо ваша дружина зробила вам сцену ревнощів у місцевій хлібобулочній випічці, ви, ймовірно, не хочете йти в будь-який час. Якщо ви зробили або сказали щось приступене в очах друзів, ви будете хвилюватися про це довго.
Однак, коли ви подорожуєте, ви входите в ступійні ситуації в будь-який час - потім через мовний бар'єр, замовте щось нездатне в ресторані, потім зробіть щось відповідно до місцевих концепцій.
І найкраща річ, що дуже швидко ви розумієте, що кожен збирається плавати. Абсолютно.
Більшість людей не піклуються про вас більше часу.
Після того, як в Таїланді, наприклад, я взяв таксі і півсторонь обговорював водія з другом на телефоні. А потім виявилося, що цей водій був вільною англійською мовою і зрозумів все, що я сказав. Коли він приїхав на адресу, він перевертався до мене і, з певним американським акцентом, почав пояснювати, чому він переїхав до Таїланду і чому я повинен бути більш хворим.
Знаходилося багато розмаїття різних видів. Після цього не можна жити. Але під час подорожі я зрозумів, що навіть найгірша ситуація не закінчується світу. Життя йде на.
Ми не повинні бути такими, як або вражати всіх. У більшості випадків неприємна ситуація – це просто картина, яку ми створили в наших головах.
Чим більше ви подорожуєте, тим менше ви розумієте себе.
Багато людей, які подорожують у пошуках себе. Але насправді, це просто чітке, що звучить глибоко і не означає нічого.
Я думаю, що коли людина говорить про те, що він збирається «сека себе», він означає, що він хоче відірвати себе з його звичного середовища, щоб позбутися від основних зовнішніх впливів (боса, мати, друзі), бути в нейтральному середовищі і подивитися, що сюрпризи він представить себе і переосмислити своє життя в домашніх умовах.
Саме в такому «пошуку для себе» людина намагається зрозуміти, чи подобається він і чи любить життя, що веде вдома.
Проблема полягає в тому, що подорожі не тільки про позбавлення від впливу, що залишилися в домашніх умовах. Як ви подорожуєте, ви завжди зможете приїхати під різний вплив.
Людина, яка прогуляється на пляжі на Кубі, не чоловік, який сідає в своїй країні. Людина, яка подорожує на дорогах Східної Європи, не зовсім той, хто привітав його кохану бабуся з ювілею.
Чим більш радикально змінить навколишнє середовище, тим менше ви розумієте, що ви дійсно є, тому що ви нічого не повинні порівняти з. Якщо ви часто переїжджаєте з місця до місця, ви постійно перебуваєте в стані далеко від «нормального».
Якщо ви відчуваєте себе сумним, важко розібратися, чому це відбувається: чи є ви вдома, чи ви турбуєтеся про невдачу з вашим новим проектом на роботі, чи важко спілкуватися з людьми, чия мова не знає. Ви можете відхилити протягом місяця і тільки зараз ви зрозуміли.
У вас є багато причин вашої сумності. Ви не знаєте. Ви не знаєте.
А замість того, щоб розкрити себе, ви починаєте сумніватися.
Ви можете піти в Париж і закохатися з ним. Ти можеш повернутися в рік і поцікавити місто. Під час однієї поїздки в курорт, ви можете насолодитися морем і пляжем, і в наступний раз, ви вмираєте з боредом. Не дивно, чому це відбувається.
Що змінилося? Чи є у вас навколишнє середовище?
На довгому шляху ви в кінцевому підсумку починаєте сумнівати все, що ви знаєте, і хто ви дійсно є.
Але це добре.
Оскільки невпевненість породжує скептицизм, вона сприяє відкритості і здатності судити не одне.
У певній точці, ви зупините питання і запустіть, просто насолоджуючись звуками моря і вітром. Ви перестаєте намагатися «підтримувати суть речей» і зануритися в любов, що світ дає вам.
І ви продовжуєте рухатися вперед.
Ваш текст за посиланням. й