Це найкращий рецепт щастя.

Уроки мене, більше нас.

Ми чули цю фразу багато разів, і я, як і всі психологи, часто повторили її. Хоча я погоджуюсь з цим, це стає все більш чітким для мене, що щастя дійсно залежить від внутрішніх і зовнішніх станів.

Надмірна концентрація на себе і перебільшена бажання самовдосконалення призводять до зайвої самопізності. Американський соціолог і журналіст Девід Брукс написав у своїй статті до Нью-Йорка Times: «Ми живемо в епоху великих полів». Дослідження показують, що звертаючи увагу на нашу особу, запобігає нам відчуттю, задоволених нашим життям.

Щастя не виникає в ізоляції. Ми є соціальними істотами, і наше благополуччя – як фізична, так і розумова – залежить від контакту з іншими людьми. За даними звіту Всесвітнього щастя, громада чуйність та підтримка фактично є двома найсильнішими показниками благополуччя.

Багато досліджень стверджують, що найщасливіші люди підтримують тісні стосунки з друзями та сім’єю. Важливим є соціальна взаємодія поза безпосереднім оточенням. Згідно з результатами досліджень, люди, які, швидше за все, спілкуються з іншими людьми, принаймні, просто з незнайомими людьми на поїзді або в лінії в касі, швидше за все, мають бути у високих духах. Поведінкові вчені називають це «соціальне закуска». Це, мабуть, найкорисніша закуска в світі.

Люди почувають себе щасливим, коли вони відчувають себе, пов'язані з іншими, ніж коли вони самостійні. Крім того, відчуження сили відчужається не тільки натурою, що насичується, але і інтровертами.

Зберігаючи хороших відносин і допомагає захистити від стресу. Будуємо сильні зв’язки з соціальними групами може допомогти людям відновитися від депресії і запобігти хворобі від повернення. Для старших людей активної соціальної поведінки також має безліч переваг: люди, які взаємодіють з суспільством, зберігають психічну хворобу довше.

Стабільні зв'язки йдуть в руки з психологічною рецидивністю. Гарвардське дослідження дітей, які тривають після переживання дитячої травми пояснює:

«Чим може стати деякі діти адаптуватися і насолоджуватися життям знову, а інші переносять наслідки травми через їх життя і вбити їх потенціал?» Вирощування тіла доказів кип'ятить до однієї відповіді: кожна дитина, яка починає відновлювати підтримувати стабільні і довірливі відносини з принаймні одним дорослим. й

Іншими словами, психологічна стійкість не є результатом волі або особистісного бажання, виникає з надійних і комфортних відносин з іншими.

Подовжуючи колективу або суспільство допомагає нам відчути частину чого більшого, сформувати почуття ідентичності та приналежності. Про нас Brooks коментує:

«Я вірю, що людина дрочить в ситуації, де вони втрачають своє почуття незручності і з'єднуються з іншими людьми ... і найчастіше буває в процесі спілкування. й

Почуття хорошого, часто не в результаті фокусування на вашому власному щастя. Реальне задоволення йде від виконання речей і з іншими.

Так, коли пацієнти розповідають мені, “Я просто хочу бути щасливою”, я спробую мені краще зменшити фокус на себе.

Сайт: www.kinopoisk.ru