6 простих помилок людей, які вважають себе

На жаль, навіть комбіновані зусилля граматики-нази не допомагають кожному запам’ятовувати правила заклинання «-шу» та «-шута». Але ті, хто отримує хороші оцінки для диктатури в школі, і ніколи не плутають “роздріб” і “нижня білизна” іноді можуть зробити дратівливі помилки при написанні.

Тут є найбільш типові помилки людей, які живуть в цілому.

Щоб заплутати профспілку з комбінацією прийменування і проноу не є грубою помилкою, але це те, що часто перешкоджає хорошому людям на шляху до досконалого зактування: багато людей не розрізняються між «так» і «так», «так же» і «так же» і «так же», «більше» і «так само». На щастя, правила тут досить прості.

"Алсо" або "Так." Ви повинні писати, якщо ви можете замінити "і", "більше" або "більше" в цьому місці:

«Я пропоную мені хорошу вакансію, а також обіцяє познайомитися з цікавими людьми». «Дякую мені хорошу вакансію і пообіцяв зустрітися з цікавими людьми. й

"Сам" і "Сам"- Напишіть, якщо ви не можете замінити комбінацію з комбінацією "і" і ви можете відмітити "са" часток без втрати сенсу. Замість «такого ж» можна замінювати поєднання «так само».

«Я люблю твій батько. й

Подібна ситуація"до" і "до"Якщо ви можете перемістити або відкинути «зварити», виберіть другий варіант, якщо ні, то перший: «Що робити, це не допоможе вам» = «Що робити, це не допоможе».

І потрібно пам'ятати вираз «не так»: тут «що» завжди написано разом.

Відрізняється також у розрізі спілки «моровер» та прийменення з пронуном «з цим».й Крім того, «Так» легко заміщає поєднання «так і», «все з», «в доповненні». Якщо ви не можете замінити його, напишіть окремо.

«Дівчина, розумна і скромна, і він теж скромний. й

Вона ніколи не потрапила до своєї партії, хоча я запросив її три рази.

Справа не тільки в тому, що звернення відразу набуває консервильної конотації - згідно з правилами російської мови в текстах, які не звертаються до однієї конкретної особи, такий займенник повинен бути письмовий з нижньою літерою. «Ви» повинні використовуватися в особистому діловому листуванні як вираз поваги до адресата, але тут багато в чому залежить від ступеня формальності листа: не в усіх випадках слід нести на Shift. А традиція зловживання літерою столиці прийшла з 90-х років, коли ще на початку російських рекламодавців і PR-фахівців вирішили, що «Ви» дає читачеві враження, що текст звертався особисто йому до нього.

Кількість людей, які впораються навіть з складними іноземними коренями, але з яких причин об'єднати «в цілому» і «в цілому» в нездатний гібрид дивно. Конфузія, яка виникає, тому що обидва слова / вираження можуть бути використані для підведення підсумків і узагальнення. Найчастіше «загальними» вони означають «в цілому», хоча є семантичні нюанси:

«Я допоміг нам і зберігаю компанію – він право» = він правий, тому що він допоміг нам і зберіг компанію.

«Я допомогла нам, він зберіг компанію, і він право» = перший, він допоміг нам, другий, він зберіг компанію, і третій, він вправо.

Але немає жорсткого правила. І навіть якщо важко зрозуміти смислові відтінки, краще набухати на одному і не створювати мутантні слова.

Випадки випадків, що закінчується в цифрах, завжди писуються через фен і використовуються тільки в записі рудних чисел, які не вказуються римськими цифрами. Наприклад, "11 клас." І важливо пам'ятати, що в записі номерів календаря ніколи не використовуються акреції.

Крім того, якщо слідуються дві послідовні цифри, відокремлюються комою або союзом, то підсилення використовується як у випадку, але якщо є кілька, тільки остання повинна збільшити закінчення справи:

Учасники, які взяли 4, 5 та 6 місць, отримають дипломи.

Окрема складність з позначенням віку - багато писати, наприклад, "5-місячний кошеня", хоча прикметник тут їсть - потрібно писати принаймні "5-місячний". І ще краще, 5 місяців.

"Оплата за"

Пишіть «плату за щось». Це неправильно: Ви повинні використовувати фразу «плату за щось» або «платити за щось». Ці комбінації просто потрібно пам'ятати.

Ціна метро знову піднялася.

Наприклад, розрізняючи між «трансцендентом» і «трансцендентальним» завданням для тих, хто не цікавиться філософією. Але багато продовжує плутати менше специфічних паронімів, таких як «компетент» і «компетент». Якість є знанням в галузі, а компетентність – це сфера повноважень або питань, в яких хтось знає:

«Розчин цього питання не в моїй компетенції»

Рівень компетенції в цій області не сумнівається.

У групі ризику також пари «чуттєвих» та «чутливих», «нечутних» та «нечутних», «економічний» та «економічний». Для профілактики слід подивитися в пояснювальний словник - і придумати хороші приклади засвоєння.

по Теоретично-нази