16-річна дівчина створила ліхтарик, який працює виключно від тепла тіла

Нехай буде світло!

16-річний Енн Макосінський з Вікторії, Канада, прийшла до чудового винаходу: ліхтарик, який працює виключно на вогні тіла. Її проект завоював друге місце на місцевій науково-практичній виставці, а також прокоментував шлях до виставки Google Science 2013, де продекларував переможця у віковій групі. Цього року Енн оновив свій винахід до версії «безкоштовно»: лампа з підігрівом, встановлена на голові. Цього року отримала нагороду Weston Youth Innovation Award.

Секрет винаходу Анни знаходиться в термоелектричній технології і в пристроях, які називають плиткою Пельтья. І це дійсно дивно, що ніхто не думав про використання цієї технології для живлення ліхтаря до. Подумайте про всі лужні акумулятори, які ми можемо і відхилити від використання!

Енн, половина філіппінки, сказав, що ідея для проекту прийшла до її розуму, коли мова йде про друга в Філіппінах, які не мали електрики. Вона не могла закінчити свою домашню роботу і мала йти до школи. «Чому було натхнення для мого проекту. Я просто хотів допомогти другу і мій ліхтарик був можливим рішенням.

Коли вона думала про проблему, вона пам'ятала, що вона читала, що люди насправді йдуть 100-вольтові лампочки. «Я думав, чому не використовувати тепло тіла? У нас є багато тепла, яка була відведена, він сказав. Вона почала проектування декількох прототипів, а через кілька місяців її порожнистий ліхтар. Енн назвав ліхтарик "повільний" тому що він по суті порожня алюмінієва трубка, яка охолоджує плитку Pelte, прикріплену до циліндра ліхтаря. З іншого боку нагрівається ручка, яка тримає пристрій, і в разі без руки варіант, головою, до якого кріпиться лампа.

Коли дівчина показала пристрій для своїх батьків, які також вболівальники електроніки, вони були дуже несподіваними. "Я не вірю, що я повинен дивитися на схемі", - сказав батько.

Кате Payne, вчитель біології в школі Енн, розповів Анн, щоб подати проект на щорічну ярмарку Google Science. Він зробив, а потім вона забули про нього. З тисячами дітей з усього світу, вона не думала, що вона мала шансів, але через кілька місяців Анна була названа переможцем у віковій групі.

Веб-камера