Як школярка з Росії пішла на візит

«Я сам Комсомол дівчина», – каже Московська школярка Мар'яна Наумова, в її 15 років вже абсолютний світовий рекордний тримач 2010-2013, фактично найсильніша дівчина в піднесенні на планеті. У Комсомолі ще існує піонерська організація в Росії, і я був членом її, а другий день був прийнятий в Комсомол. З цього, багато моїх друзів жарт, що я, ймовірно, хотів би жити в Південній Кореї.

Як школярка з Росії пішла на візит , Україна

Фото з персонального архіву Мар'яна Наумова

Маріяна слухала, а потім вона думала. Він не знає про Північну Корею. Я запитав мій тато, і так зробив він. Я шукав в Інтернеті, багато інформації про конфлікт. Тоді Мар'яна вирішила відвідати цю країну за всіма витратами. І написав лист на Північнокорейський лідер Кім Йонг-ун:

З особистого архіву Мар'яна Наумова
«Найменша інформація про Північну Корея в Росії. Багато людей вражають враження від телевізійних звітів та статей в Інтернеті, в яких є багато брехні. У Росії я побував у школах і інтернатах, розповідають дітям про спорт, про важливість спортивного спорту, щоб стати захисником своєї батьківщини. Я хотів би відвідати Північну Корею, зустрітися з спортсменами і дітьми. Я можу розповісти про мене, про Росію, про спорт. Хочу побачити, як організовано розвиток спорту в ДПРК. . . ?

Мар'яна відправила електронну пошту до Посольства Північної Кореї в Росії. Я не чекав бачити відповідь на 2 тижні: прийти. Дуже скоро Мар'яна і її батько були в посольстві і отримувати візи, які вони зробили дуже швидко. Багато туристів чекають на них протягом місяця.

Всі витрати на поїздки були внесені Міністерством спорту Північної Кореї. З Кім Йонг-уном під час подорожі Мар'яна ніколи не зустрічався, але відвідав тренінг олімпійської команди країни.

У них є дуже цікава структура міста - є проспект, наприклад, з лікарнями і госпітями, є ціла алея, присвячена спорту. Кожен спорт має власний палац, говорить Мар'яна. І цей проспект закінчується найбільшим стадіоном у світі. Не має палацу. Вони кажуть, що вони не багаті достатньо, щоб витрачати гроші на неолімпійські види спорту. Для них, що я є формою фітнесу, але, тим не менш, вони лікували мене з такою повагою. Я був введений в олімпіади, вони покинули навчання, слухали мене, посміхнувшись до мене.

Центр міста

Мар'яна показує фотографії з зустрічі - дівчата в тих же костюмах, з майже однаковими короткими стрижками. «Я думаю, що це просто тому, що він спекотний, і це зручніше для них», - сказав Мар'яна. Але їхні школярки роблять майже всі носіння однакових зачіски – kare. І кожен Північнокорейський має значок на грудях. й

6776525

Маріяна ніколи не знайшла підтвердження того, що вона читала перед поїздкою. Весь час я ніколи не зустрівся з відомими автомобілями з динаміками, з яких звучать патріотичні пісні. Телефон не був прийнятий на приїзді. Іноземці можуть придбати спеціальну SIM-карту, яка забезпечить доступ до глобальної мережі та довгострокових дзвінків. Самі корейці використовують обмежений інтернет, і інші країни можуть викликати тільки машини.

«Я читаю про бідність монстроуса цієї країни», – розповідає школярка. Але коли ми поїхали по вулицях, де ми бажали піти, а не де направляючи нас, ми побачили дітей, які купили лимонад, гумка, люди, які не мають грошей на хліб, не дозволяють собі.

Пйонян – сучасний, високий, пам’ятний. У центрі міста Мар'яна та її батько раптово побачили реальні шати, які виглядали повністю відчужливим на тлі хмарочосів. Місцеві жителі стверджують, що в основному старі люди, які звикли жити ближче до землі, і не хочуть переїхати до високоповерхових будівель. Вони повернулися до свого лідера, і він дозволив їм залишитися в своїх будинках. Так в Пйоняну, утворився пам'ятник старому шляху.

Під час дня, за словами Мар'яна, вулиці Пйонян пусті – майже всі мешканці знаходяться на роботі або в школі. У вечірньому житті повертається в місто. Хтось сидить в парку з пляшки пива, хтось займається вуличними спортивними майданчиками, з яких є дійсно багато в столиці Північної Кореї. Вони люблять спорт тут.

«Я хотів би знайти щось пов’язане з Росією, що я розповів про наші довідники», - розповідає Мар'яна. Ми відвідали пам'ятник радянським воїнам, а потім приймали до православної церкви. Отець, корейці, проводить послуги російською мовою. Він навчався в Росії на семінарі. й

"Потемкінські села"

Мар'яна показує фотографії вулиць, людей, речей, явищ: «Ця квітка названа Кім Йон Іль, це названо Кім Іль Сунг.» Коли запитала, що вона хоче жити в DPRK, вона потілює голову: вона повинна народитися там. «Я вже звик до іншого життя, iPhone, подорожує по всьому світу», – розповідає школярка. І від народження вони принесли любов і повагу своїй країні і її лідерам. На в'їзді в мазолей, ми були продуті спеціальними пилососами, щоб коли ми з'явились у своєму святому місці, нам не було пляма пилу. Одного дня ми пішли в музично-освітній центр. Корейські не мають доступу до Інтернету, але вони можуть слухати музику і дивитися фільми в таких місцях. Ми взялися до маленького кінотеатру, щоб послухати симфонію, присвячену Кім Іль Сунгу. Ми сидимо, і раптом позаду спини – відчайдушний саб. Це наша довідник, 25-річна дівчина, яка почула цю симфонію для впевнених сотні разів, вона знову переїхала. І коли менеджери прийшли і розповіли, що Кім Йонг-ун був сидіти тут на своєму місці під час її останнього візиту, вона стрибала і витягнула її назад.

“Ми попросили, – каже батько Мар'яна, її регулярний помічник подорожей, “Чому не ви пишете на стільці, що він сидів тут?” Ми сказали, що якщо ми писали, ніхто не сидить тут.

батько Мар'яна дуже вражений корейськими дітьми. Він сказав, що він ніколи не бачив такого чистого і тидного школяра. І він не був. У той же час діти тихо прогулялися містом самостійно, без нагляду за дорослими.

Перед тим як вийти, Мар'яна запропонувала Міністерству спорту ДПРК провести спільний турнір з під'єднання. Повернувшись додому, вона написала на соцмережах про свою подорож і досвід. В кінці вона атакувала бурою критики. американці, які її писали: Чому ви пішли на цю страшну країну? Потьомкінські села були побудовані для Мар'яна. Більше лаконічних: «Ліс!»

«Я здивував цю реакцію», - розповідає Мар'яна Наумова. Ну, бо ви не можете перетворити весь місто в село Потьомкін: Я поїхав по вулицях, подивився вікно, прогулявся по проспектах і не завжди стежить за планом, підготовленим кимось. Я хотів дізнатися більше про цю країну і розповісти інших, щоб розбити будь-які міфи. й

Але Мар'яна все ще вважає, що спорт об'єднує людей і що спорт є акомпанезія миру. Так її наступна поїздка буде ще більш екстремальною. Школа збирається в Сирію, незважаючи на те, що війна все ще йде на ньому.

Головна