Американський блогер Joanna Stein проживав в Росії за деякий час, і звичайно, це не може але впливати на її світогляд і деякі звички, які стали невід'ємною частиною свого повсякденного американського життя. Для нас багато з цих речей є загальним місцем, але для людини, яка проживала все життя в іншій країні, деякі з них можуть здаватися дивним, як для себе Джоанна, так і інших здаються диким навіть для нас, мешканцям Росії.
Мислення тапочки в домашніх умовах
У Росії є ціла культура домашніх тапочок. Коли гості приїдуть до вас, вони знімають взуття і ви повинні дати їм тапочки. Коли ви отримуєте додому, ви включите взуття і поставте на тапочки. Я отримав в цю звичку, тому що: (а) коли я прийшов додому, я завжди відчував брудні вуличні черевики; (б) він був холодним у моїй квартирі; (c) підлоги в моїй квартирі не дуже висока якість; (d) тапочки - це дуже зручно! Я тримав цю звичку і коли я повернувся до Сполучених Штатів, я не можу уявити ходьба навколо будинку босоніж або носіння шкарпеток.
Танцююча ніч У Сполучених Штатах, бари і клуби зазвичай закриваються дванадцять ранку, але в Росії вони відкриті до шести ранку. Так мій друзі і я хотів би висити всю ніч і тільки отримати будинок близько семи.
Випивання алкоголю в громадських місцях У публічних місцях - в розумінні зовнішніх барів, клубів і ресторанів. Я часто бачив людей, які п'ють пиво на вулиці. Після того, як я поїхав спирт на автобусі, повертаючи з друзями з вечірки. Але я ніколи не використовую, щоб бачити людей, які п'ють пиво на поїздах.
Приймати громадський транспорт
У Росії я пропустив машину багато. Я жив у маленькому місті і прогулявся практично скрізь. Але якщо я поспішав і довелося подорожувати на довгих відстанях, я використовував громадський транспорт - автобуси, поїзди, метро. росіяни, що проживають у великих містах, часто використовують громадський транспорт. Я мусила звикнути до неї.
Купити все для готівки. У США кредитні картки забігають, в Росії, світ закріплюється готівкою. Я не пам'ятаю коли-небудь дивився готівку, перш ніж я прийшов до Росії. В домашніх умовах я використовував кредитні або дебетові картки практично для всіх покупок. Але в Росії ви повинні нести готівку всюди і оплатити його. Заробітна плата також була надана готівкою - було дуже дивно, щоб приїхати додому один раз на два тижні з великою кількістю грошей.
Покажіть свій паспорт, щоб купити щосьКоли я прибув до Росії, я пішов купити місцеву SIM-карту, і вони вимагають мого паспорта. Для мене паспорт є дуже офіційним. Але росіяни мають два паспорти: один з вітчизняних, вони часто використовують для ідентифікації, а другий для іноземних подорожей. Так, запитуючи паспорта, який запрошує на посвідчення водія в США. Я думав, що це важливо, але це не так.
Це в McDonald's.1990Р. 2199Р.
Я б не зробив, що якщо продукти харчування в Росії та американський McDonald’s не відрізнялися за смаком. На мій погляд, їжа в Росії McDonald's все ще краще. Це більш ароматний, поки не так жирний і непристойний. Я ніколи не їсть в Макдональді в Америці, але в Росії це не так страшно.
Випивання вуглецевої води До приходу до Росії, звичайно, я відвертаю воду з газом, але не часто. У ресторанах і магазинах в США досить рідко. У Росії це норма. При замовленні води з ресторану або купівлі вулиці, важливо уточнити, що ви хочете – без газу. Сода коштує так само, як і регулярна вода, яка досить дешева. Так я закінчив питну воду з газом і в великих кількостях, і я почав його ще більше.
Кетч автомобіль У Росії є ліцензовані послуги таксі та бомбардувальники: вони приводять звичайні автомобілі і можуть дати вам їздити на гроші. Я ніколи не зловив машину самостійно. А коли ми були з друзями, ми приурочили «бури». Побачити мене спочатку, але це скоро здавалося нормальним, особливо коли час був запущений, і немає вільного таксі.
П'яна горілкаБагато людей знають, що між Росією і горілкою є підключення. До того, як я прийшов до Росії, я рідко відверта горілка. І якщо я попив її, то це було десь в барі або клубі, коли я мав пряму мету, щоб п'яти. Але в Росії я половив себе пити горілку на обід або вечерю, і я чую думку, що горілка не повинна бути змочена невеликими грудями, і пити в летлі.
Чайний чай
Як і більшість людей, мій чай завжди був пов'язаний з Англією. Я не думав, що росіяни питали так багато чаю. Але в моїй роботі в Росії чайні вечірки були чимось з соціального заходу, а незабаром я знайшов собі пити чайну чашку за чашкою протягом дня. Я ніколи не пишу чай в домашніх умовах, але тепер я тримую його у випадку, якщо друзі з Росії приходять до мене.
Сюрпризуйте людей з тонкістюУ Сполучених Штатах, ваше тіло може бути обговорено, якщо ваша вага є значно аномальною. Але Америка зарекомендувала себе як країна жирних людей, а росіяни знають її добре. Я завжди був маленьким, але ніхто не прокоментував свою масу, перш ніж я прийшов до Росії. По дізнаючись, що я був з США, російська жінка проголосувала: «Ви не жирні!» Вона була дійсно шокована, якби повноти були обов'язковими для всіх американців.
Миємо руки кожного разу, коли ви приїжджаєте додому.Я дуже не пам'ятаю промивання рук, тому часто перед приходом до Росії. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що це так брудно в місті, що коли ви йдете додому, ви відчуваєте шар забруднення на руках. Звичок миття рук після того, як я повернувся до дому.
Покупка молока в мішку
Р
Я був дуже зловживаний цим моментом - зберігаючи молоко в картонному пакеті, здається трохи незрівняним для мене. Як використовувати цей пакет, як зберігати молоко? Деякі пакети мають шию з гвинтовим ковпачем, але багато чого не роблять. Чи заливають людей молоко в окремому контейнері або пити все молоко в одному сидячи? Дуже дивний!
Я не маю хлопця Я прийшов до Росії прямо після університету, де він ніколи не ставився до будь-якого, щоб запитати, якщо я мав чоловіка або хлопця. Але в Росії це дуже рано. Я знав молодше мене, хто вже мав свої сім'ї і з кількома дітьми. Мій бос, особливо занурився мене з проханням, якщо я був хто-небудь і розмовлявся про те, що я б не був єдиним. Не знаю, що я не був одружений і не маю сім'ї в найближчому майбутньому.
Двох вхідних дверей в квартиріНі, моя квартира не мала двох входів. В одному дверному проході з якоїсь причини встановлюються дві двері. Дуже дивний, і я ніколи не дізнався, що підказали власникам, щоб зробити це, будь то з причин безпеки або надії, що можна краще тримати тепло в будинку.
Заспокійливі високі підбори щодня
У Росії люди вдягають трохи більш формально, ніж я використовував. Для жінок це включає високі підбори. Я прийшов до Росії прямо після університету, де, звичайно, я ніколи не носила каблуки. Якщо я працював в офісі, то, ймовірно, не дивився мене, і це не буде на мій список. Подруга шахти сказав, що в Росії вона зношує підбори щодня, але коли вона повертається додому до Великобританії вона кладе на взуття знову. У Росії я ніколи не погоджуюся носити кросівки. Я завжди wore черевики або каблуки взуття.
Не показувати документи Не один запитав мене, щоб показати мій ID, коли я замовив спирт в клубі або ресторані, який був приємний сюрприз. У Росії можна придбати спирт від 18 років, і я досить виглядаю в цьому віці. У США продавці просять показати документи будь-якого, хто хоче купити алкоголь, якщо вони виглядають під 30. Тепер я повернувся в США, я часто забуваю, щоб принести мій ID карту з мене, і з цієї причини я відмовлявся багато разів на продаж спирту.
Вузька ікра без особливої причини Багато людей пов'язані з ікрою з Росією, вважається, що вона їсть на свята. Існує думка, що шампанське (або горілка) з ікрою – це просто шпилька вишуканості. Але насправді Росія може з'їсти ікру в будь-який час - часто з млинцями або розкласти її на хліб і масло.
Насолоджуйтесь всім з домашньою їжею
Я люблю готувати, особливо десерти. Багато росіяни варять першу і другу в домашніх умовах, але вони зазвичай купують солодощі. Коли я лікував своїх російських друзів на свій власний шоколадний сирець або якийсь інший десерт, вони спочатку не могли вірити, що я зробив це, а потім сказав, що вони ніколи не смакували нічого краще в їх житті.
Каррі туалетний папір в салонНезважаючи на те, що більшість туалетів тепер мають туалетний папір в кабінках, є ще місця, де знаходиться один вал, тільки в загальному приміщенні. Перший раз я прийшов в цю ситуацію, коли, як студент, я прийшов до Санкт-Петербурга.
Завантаження Завантаження
Як це? Поділитися з друзями
Завантаження Завантаження