Cyberbullying - інноваційний метод зловживання дитини

Прогрес є універсальним, що разом з перевагами і розробками, приносить нові ризики і проблеми. Cyberbullying є одним з прикладів цієї проблеми. Це досить нова концепція в нашій країні, яка прийшла до нас з Заходу разом з чатами та соціальними мережами.

Кібербуллінг – це форма залякування, загартування, насильства, богослужіння дітей та підлітків з використанням інформаційно-комунікаційних технологій – тобто мобільних телефонів та інтернету. Але це особливо борошняний, звичайно, в мережі – є ярбордюр для холіганізму і навіть злочинів дуже широкий.
Основна проблема віртуального простору полягає в тому, що зв'язок через Інтернет Широкий Веб-сайт є відсутністю прямого міжособистісного контакту, тобто ми не бачимо наших аналогів і, відповідно, не може бути повністю впевненим, що він дійсно є. Таким чином, кожен з нас може стати абсолютно новою «амплоїдом», нова поведінка, нове життя. І дуже малоймовірно, що випадкові знайомства з "веб" ніколи не дізнаються правду. І в цьому новому житті ми не несемо відповідальності за те, що ми говоримо, що ми робимо, і що ми робимо, - Адже ми не робимо це самостійно, тому ми можемо зробити все, що ми хочемо. Природно, це часто і іноді не без насолоди, що використовуються підлітками по відношенню до одного, а також дорослим з психологічними проблемами.

Cyberbullying складається з різних методів, щоб залягати і захопити своїх «потенційних жертв»:
Анонімні загрози – надсилання листів без підпису на електронну адресу Вашої «потенційної жертви», яка містить образи, залякування, часто використовують профорієнтацію.
Переслідування є довгостроковим частим надсиланням повідомлень до "потенціальної жертви" через мобільний зв'язок та електронну пошту, а пізніше, за допомогою яких-небудь фактів від свого особистого життя.
Використання персональної інформації – отримання персональної інформації про «потенційну жертву» шляхом злому її електронної практично або соціальної медіа-сторінки та використання її для чорної пошти або бульбації.
Фламінг – обмін короткими емоційними зауваженнями між 2 людьми – агресором та «потенційною жертвою» (разом може бути кілька агресорів). Мета агресора полягає в тому, щоб приниження «завжим» і, таким чином, насолоджуватися нею.
Heppislepping - це відео, що захоплює реальні сцени насильства в суспільстві. Найчастіше ці відео розміщені на таких ресурсах, де мільйони людей можуть переглядати їх. Природно, в більшості випадків такі відео «заслужені» в мережу без згоди «потенційного жертви».
Нещодавно гаряча лінія отримала дзвінок:
"Привіт! Я не знаю, як вирішити проблему, що сталося з дитиною. Моя 15-річна дочка була атакована трьома її однокласниками. Моя дочка - знайомства хлопця, який звик до дати один з її однокласників. Коли дівчата дізналися про це, після школи вони побили стрілу з дочкою. Вона прийшла до призначеного місця, і дівчата відразу атакували її і почали бити, перетягнути волосся, викликати її останні слова. У зв’язку з тим, що всі ці компанії вийшли. Після цього відео було опубліковано на YouTube і відправлено посилання на всіх друзів. Ці дівчата, серед інших речей, також висловили своїх однолітків, як вони «вчити» мій дівчина, кажучи: «Вибачте, як взяти інших людей, які не відходять».» Я не маю уявлення, як я можу допомогти моїй дочці і покарати її зловмисників.
У цій ситуації безпечно сказати, що це одна річ, коли однокласники просто вирішили дізнатися відносини (за розмовою або навіть бойових дій), і зовсім інший – при незліченні більше знайомих і дивних людей знають про це «розумно», а крім того, є збережений артефакт. Це набагато серйозніша проблема з точки зору психологічного стану і моральної шкоди.
Чому діти беруть участь у кібербулі?
Ви можете говорити про цю тему протягом тривалого часу і ви не завжди можете звернутися до справжньої причини і мотиву конкретної особи. Деякі, наприклад, розглянемо його смішний і веселий спосіб, щоб стверджувати себе; інші – хочуть AWOL “це дівчина, яка б'є мій хлопець”; все-таки інші – хочуть скуштувати ще більш однокласник, який довгий час був написаний як програвач, тобто “фініш” слабкий; четвертий – просто заборонені речі, тому що “ми не будемо нічого для нього – адже ніхто не доведе нічого”. Але це тільки закономірності, і є стільки, скільки ви хочете, щоб ваш особистий і, отже, чисто індивідуально, що надходить від унікального життєвого досвіду. Крім того, не забуваємо зростання ступеня циніки, безсмертності та жорстокості сучасного суспільства.

На прикладі своїх учасників та їх психологічних портретів розглянуто стандартну структуру кібербуллінгу:
1,1 км Агресор - це непристойна людина, яка хоче бути відповідальним за всіх і хоче всім слухати його і боятися, агресивним не тільки одноліткам, але і дорослим (паранти, викладачі); не знає, як симпатізувати; фізично сильніше, ніж «потенційна жертва».
2,2 км Потенціал жертви – це людина, яка знімається, вражається і сором'язлива, яка легко рубати; застрахувати, посилюється над усім, має низьку самооцінку; пригнічений, часто думає про самогубство; не має близьких друзів; спілкується більше з дорослими, ніж з однолітками; фізично слабкіше, ніж «агресор».
3. У Спостереження - це людина, яка дуже зацікавлена у перегляді (у деяких випадках і фіксації) процес бджільництва і бджільництва однієї людини над іншим.
Якщо дитина стала «потенційною жертвою» в процесі кібербулілінгу, то він дуже боїться розповісти дорослим про це. Це може статися з різних причин: діти можуть вірити, що дорослі не зможуть вирішити цю проблему; діти думають, що дорослі не сприймають свою проблему серйозним; діти вірять, що якщо вони розповідають про цю проблему дорослим, вона буде тільки гірше для них – це буде працювати як своєрідна «відмова агресора», з якої зазвичай не добре чекати.

Але якщо ви бачите, що ваша дитина змінила багато, якщо ви відчуваєте, що щось неправильно з ним, спробуйте викликати його на кандову розмову. Так, не потрібно голосувати фрази, такі як: «Що я в твій вік...» і «Я сказав вам так!» Ваша дитина вже важко. Перш за все, потрібно бути другом, що ваша дитина може довіряти.

З'ясувавши те, що необхідно визначити людей, які можуть бути вирішені для вирішення ситуації. Якщо це була школа, варто обговорити з вчителями, керівником, батьками «агресора», і, безпосередньо, з «агресором». Звісно, не потрібно збивати і ізолювати останнє, але просто необхідно вказати його положення і позицію «завження», а також ваших, як батько жертви. Схожі, що затирають у віртуальному інтернет-просторі, як реальні, так і ті, які сказали обличчям.
Якщо бажати виходить за межі всіх обмежень, ви можете звернутися до правоохоронних органів або перенести дитину до іншої школи.

Кебербуллінг не менш небезпечний, ніж билінг у звичному сенсі. І ця проблема впливає не тільки на дітей і підлітків - прямі учасники, але і дорослі, які повинні підтримувати і допомогти дітям в такій ситуації, а також запобігти їх. Багато дітей, які стали «потенційні жертви» кібербулі, не змогли витримати такий психологічний удар, сказав про те, щоб життя.

Щоб запобігти проблемам кібербулі, батьки повинні навчати дитину з раннього віку, щоб безпечно користуватися комп'ютером, Інтернетом та іншими технологіями зв'язку та попереджати, що проблеми, що виникають у віртуальному просторі, повинні бути розділені та вирішуватися разом.