1185
Topic Title
Фільм «Дівчата» має свою неповторну історію. І починається з написання роману «Дівчата». Про складну роботу, життєдіяльність, любов, дружба, життєрадісна молодість. З Бориса Васильовича Бедний працював інженером в рафтингу з брусу, а також закінчив Ленінградську лісову академію, не складався для нього, щоб описувати життя, інтереси, конфлікти та ніжні зв’язки працівників на північних лісах. Зосередок Бориса є моральним образом, духовним зростанням робочої людини.
Режисер цього фільму Юрій Чулюкін. Згідно своєї ідеї, фільм «Дівчата» має бути серійною плівкою, в продовженні фільму режисер хотів розповісти про долю кожного з дівчаток, але продовження ніколи не стежить. Юрій Степанович взяв гідне місце в радянському кіно.
Спочатку, коли Чулюкін читати сценарій, він зданий нудний, звичайна комедія, і він хотів зробити живу і життєздатну картину. Будь ласка, зауважте, що в кіно це дуже докладні жіночі зображення. Тому вибір акторів досить складний.
Багато відомих і не дуже відомих акторів спробували за роль Тосі Кислитини, але режисер бажав дружині Наталії Кустинської, щоб грати основну роль в фільмі Вона на жаль не проходила випробування, хоча актриса сама стверджує, що чоловік просто не хоче знімати її в своїх фільмах, а також в кожному можливому вигляді піднімає її прослуховування на стороні. Приготувавши до фільму, Чулюкін обіцяв дружину Наталію Кустинської, роль Тосі.
Але його рішення не було достатньо. Кустинська була серйозною підготовкою до тестів: відповідати образу смішної дівчини, пофарбувати її обличчя з веснянками і змінила її ґайт. Після судового розгляду вона звернулася до рішення артради. Після того, як вона дізналася про те, що картина вже була вилучена в головній ролі Румянцева. У будинку був страшний скандал.
Чулюкін обгрунтував, що художня рада вважається Кустінською занадто красивою для образу Тосі. І як примирення запропонував її роль Анфиса, але Кустінська відмовилась. Надія Румянцева запросила на роль Тосі, який вже успішно зірвав у фільмі «Нездатний», дуже життєрадісний, чарівний і прямий актриса. Не дуже складно затвердити її, так як Надежда зачарувала всіх своєю природністю і природним шармом, весь фільмовий екіпаж допоміг актору. Роль було написано спеціально для неї. За час роботи на пл. Румянцева 31 років.
Актор чоловічої ролі, який був грати з Румянцевою, вже шукав прямо для неї. На прикладі актора Юрія Сарантцева не забрав тільки тому, що він не виглядав дуже добре поруч з нею. Юрій Бєлов спочатку спробував на роль Ілля, але замовлення надійшло: затвердження Микола Рибніков без будь-яких випробувань. Рибніков дуже сподобалося роль.
р.
Але незважаючи на втрату ваги актора, характер Рибнікова, хлопець 25 років, виглядає як зріла людина в кіно. Директор хотів би запропонувати роль Ілля В'ячеслава Шалевича, але Микола Рибніков, який пізніше відігравав Ілля, вдалося схуднути на 20 кг, і успішно пройшли випробування. Дуже «тероїчний» виступає заради ролі. На жаль, актори не можуть стояти один одному.
Причиною цього було те, що Микола хотів зірвати в парі з коханою дружиною Алла Лардова, а на комплекті фільму з'явилася зірка. Надія Рум'янцева дуже швидко знизила свого гарду, пояснюючи все просто: «Дівчата» – це головна роль у жінок. й
А після того, як режисер мав вдатися декількох сцен через те, що Рибніков не вдалося відігравати ніжні почуття для Този, актор думав про це, збурився і швидко взяв участь у своїй гордості. Після того, як фільм Ніколаї виконали близько десяти ролей в кіно, але ніхто з них не потрапив на рівень з «Дівчатками».
Надія в фільмі відіграла Інна Макарова, Валентина Тализіна також спробувала за цю роль, яка не вписала тип. Маргарита Краніцина, давній друг режисера ВГКУ, який не пропущений в плівку Госкіно, хоча Чулюкін наполягають на цьому. Директор побачив Надія як свого роду тихого, хто конденсував долі «свячого дружця» і чоловіків були друзями з нею, але не любила її, який був готовий до маррі Xan Xan Xanych, і він був набагато старшим.
Але Інна побачила цю роль як більш складний і міцний, вона продемонструвала цікавий сильний образ її персонажа. У фіналі фільму був момент, коли Надія відхиляє суддю свого старшого дружця, відмовляється від упорядкованого життя, встановленого життя, адже вона не любить його, але режисер вирізати цей епізод, для якого актриса була дуже відхилена.
Люцина Овчинникова, ака Катя, в фільмі грала майже сама, так близько до неї був образ і характер її героїні. Як говорить актриса, кінозйомка була легкою і приємною. Усе, що в кіно, ми друзі з Тоссею, в житті ми були також друзі з Надежда Румянцевою. Людмили Шагалов також перевірили роль Катя, але аудити були невдалими.
р.
«Я дійсно пам'ятаю аудиторію ролі Анфиса в фільмі «Дівчатки», – розповідає актриса Клара Любко. Я дуже зацікавився роллю і хотів би брати участь у зйомок. "Я пам'ятаю цей тест добре, - сказав Лукко. Я відіграв шматочок, коли дівчата говорять про життя в гуртожитку; Я хочу грати, я не знаю, чому я не був найнятий. Я був розчарований і роль був цікавим, і фільм був чудовим. Я ще не розумію, чому вони не взяли мене. Але за цю роль взяв ще – Світлана Дружіна. І вона щасливо приймала пропозиції, тому що перед цією роллю вона була запропонована для відтворення нудних сільських працівників. Ця роль стала однією з моїх улюблених.
Анфіск був цікавим для гри. Світлана впевнена, що її Afisa не погана дівчина, вона просто важко жити, коли ви красиво чарівно і здаються незалежно. Ці дівчата мають багато заздрості в команді і дуже важко для них навчатися в суспільстві. Вони дуже вразливі. Після того, як «Дівчатка» багато режисерів спробували скористатися образом Анфиса і запрошували Дружини на своїх картинах, але актриса перебила цей круг і вирушила до режисерів, вдало знімала фільм «Гуардяни».
Плівка знята в складних умовах. Для роботи в дуже складних умовах актори і екіпажу довелося працювати. У Мосфільмі влаштували ліс для зйомок фільму. У павільйонах було споруджено ціле село, на ділянці висаджувалися понад три сотні дерев.
У північних Уралах у реальному лісі відбувся черговий польовий зйомки. Погода була дуже холодною, як не замерзнути в 50 градусів застуди. Коли вони знімали сцену, де кухар Тося приносить робочі страви. Роботи дали металеві ріжучі.
Миколаї Рибніков без мислення приймали і клацали ложку, яка миттєво застрягла на язику. Зйомка повинна бути припинена, щоб допомогти актору відірвати ложку, але Рибніков не подумав чекати лікарів, витягнувши ложку і почистити її разом з шкірою. Після цього інциденту Румянцева заявив, що він був дуже сміливим людиною.
р.
У невеликому селищі Оленино, Тверської області на серпень на території реальної лісової бази. На момент зйомок робота над базою вирішила не зупинитися, але просто виділено нижній склад.
Тут декоратори підготували декорацію для плівки, укладали колоди з ваною вовною і посипали їх мотелями, краном для транспортування колод змащують вапном, щоб імітувати холод. Для акторів був побудований будинок, в якому вони мешкали. Холодна імітована бавовна, сіль, піна, особливий запах газу, який при зйомці був дуже схожий на пару. Актори засихають в пальпах і ковпаках.
Сцена з поїздом була знята в Рибажанській області в Спас-Клепіках (прохід між Спас-Клепіковом і Пильво). У Рязанській області, де з'явився вал лісів.
Ось де екіпаж пішов. Ведуться зйомки 2 дні. Ніщо було побудовано для зйомок (тільки один знак з ім'ям станції був забитий). Не прочитайте в кіно. Додатково використовується поїзд – місцеві жителі. Згідно з планом зйомки, потрібно було взяти 1 день, але в день зйомки була погана погода, зйомки було перенесено на наступний день.
Михайло Пуговкін, який відіграв комендант, не отримав епізод, коли йому довелося кинути подушку на ліжку так, щоб він лежав під кутом. Знімаємо половину дня. Нарешті, Пуговкін з'ясував, кинув її без пошуку - і обов'язково потрапив!
Р
Музика для фільму була написана Олександром Пахмутовим. Пісні «Старий Клен» і «Хороші дівчата», які були написані спеціально для фільму, ще мають приголомшливий успіх. Багато пісень Олександра Пахмутової в останні роки якось тихо ввели наше життя, стала невіддільною частиною цього. На офіційних фольклорних фестивалях вони заспівають маленькими дружніми сторонами.
Багато на початку роботи над фільмом здавалося, що це було порожнім і незайманішим, але в процесі стало зрозуміло, що картина чекала успіху. Після виходу в 1961 році аудиторія була радою. На кожному куті фільм подарував чимало популярних виразів. Російські критики мовчали, не говорячи про фільм, а зарубіжні міжнародні фестивалі запрошували і з радістю розподілили нагороди. Так фільм виграв премію в Единбурзі в 1961 році, в Каннах і в Мал-дель-Платі в 1962 році.
Надія Румянцева була присуджена спеціальна премія, вона була названа Чапліном в спідниці. Заслужений артист РФСР Надія Василіївна Румянцева розглядається «Дівчата» її найкраща плівка і чимось опускає її заслугу в ній.
Вона вважала, що коли актриса отримує її руки на чудовому сценарії, який описує природа ролі в великій деталях, важко грати погано. Сценарій комедії Бориса Бедного про юнацтва. Перша апеляція була чута в галузі редагування під час першого перегляду фільму І це було найдорожчим для творців.