Румиантцева Надія Василівна (17 фото + текст)

Заслужений артист РФСР (1963)

Народний артист Росії (2005)

Переможець Всеукраїнського кінофестивалю «Актор» (1960)

Приз Міжнародного кінофестивалю в Буенос-Айрес (Аргентина, 1962) за кращу акторку (Girls)

Р

9 вересня 1930 р. у с. Потапова, Смоленська обл.

Мама-домогосподарка прикрашала танцювальну та кіно, вона була вона, яка настила любов до мистецтва. Батько був провідником довгадних поїздів, і, маючи відставку, став дальним. Надія в школі була названа «артистом», переважно для лепросі. «Я був шанований, щоб поважати своїх однолітків», - розповідає актриса. І як ще можна заявити себе дівчині вкрай короткої фігури і неімпресивної філікки?

У інтерв'ю Румянцева згадувала, як вона любила працювати на сцені: «Я купила у своїй професії». З тим же ентузіазмом вона взяла на себе роль у фільмі: «Це не тільки зйомки в Москві, але і експедиції ... ви можете піти в море або на Північний полюс, або в степу». Я ніколи не був. Незважаючи на те, що партнери на ранніх фільмах - хлопці початкового шкільного віку - спробували витягти її, двадцять років, коси і вдарив брифе, актриса радувала цими фотографіями.

Закінчила школу з золотою медаллю, а потім прийшла до студійської школи в Центральному дитячому театрі в Москві. Я поклав на солом’янську шапку і прочитав Монорагу Фамусова з виразом, якось до актора Воронова, який зіграв у ДРТ цього Фамусова. Капелюшна мука по всій аудиторії, вступний комітет не тримав сміху, а в’язану дівчину. А потім передається на третій рік ВГК.

Рум'янцева дебютувала в 1952 році в кіно Towards Life. Щоб краще передати персонажа її героїні, вона пішла до майстер-класу, де вона вивчала на місяць.

На комплекті фільму «Назустріч життя» Румянцева мала їздити на човні. Директор запросив, якщо вона могла обробити катером, і Надежда закрила, що вона могла. Вона побоювалася, вона буде стриптиз її роль, якщо вона сказала правду. У жовтні у Балтії відбувся епізод фільму. На човні, звичайно, негабаритний, а негабаритна актриса знайшла себе в райській воді. Вона зуміла витягти, однак, зйомки потрібно затримати кілька днів, поки вона була в лікарні.

Поповнення її фільмографії з одним фільмом щороку, а по 1959 р. підійшов таку зрілу акторку, яка роль Наді Берестової в Unabled була написана спеціально для неї. Так виявилося, що на момент закінчення Всесоюзного державного інституту кінематографії, Надія Румянцева була встановлена актриса з роллю «привабливого».

Стара година Рум'янцева почалася зйомки в фільмі «Дівчата». Тося Кислицина в її виконанні миттєво стала однією з символів яскравого майбутнього щасливої і веселої радянської молоді. Незважаючи на те, що десятки відомих акторів заявляли цю роль, перевага була віддана смішним, блискучим енергіям Надії Румянцевої, «Харлі Чаплін в спідниці» - як дівчина була визволена.

У той час, ніхто не очікував, що фільм стане культовою радянською комесією, і Тося Кисліцин буде визнаний на вулицях. Зйомка була екстремальною. У травні-червні в травні-червні був знятий північний заморозок. І фінальна сцена, де герої поцілунають під величезною ялинкою, довелося грати в Ялту. Нагрів тридцять градусів - «Більці з картоплею» розтоплять на сонці. У пальпах, що глядач все ще криється. До речі, було багато претендентів на роль варти Тосі, багато хто хотів грати разом з зіркою радянського кіно Микола Рибніков.

до Не можна садити поруч з нею, продовжує Людмила Гнілова. Надія завжди посмішка, завжди радість. Одного разу ми пішли відвідати хворий друг, на автобусі немає місць. Надія була негайно визнана, і кожен отримав і давав дорогу - якби Надія могла прийняти стільки місць одночасно. Сусіди знали і любили її. Ви прийдете і запитайте, як піти, і відразу ж скажете: «О, Тося Кислитина?» Приїжджайте, дочка, побачила тебе. Продавці залишили товар і показали спосіб. На ринку віддали все. Надія щастя. Ви знаєте, що така людина не в змозі уявити собі.

Вона була 31-річною, в той час як її героїне варити Tose Kislitsina в кіно тільки виповнилося 18. Надія Румянцева отримала спеціальний приз на кінофестивалі Мар-дель-Пто.

Керівник проекту Михайло Ромм, потім сказав: «Ця Піхуга буде грати». Режисер не втратив, фільм виявився легко, за весь час. На жаль, молодий у свідомості глядачів назавжди залишився і Рум'янцева, які в своїх сережках відіграли наївну, зануривши голосовану дівчину, яка пізніше буде виглядати як школярка.

Наступною роллю стала знаменита по всій території Союзу «королева станція» Людмила Доброго вечора. Спочатку Ніколай Літус запропонував роль танкера до естонської акторки Terje Luik. Вона була красива і, як вони кажуть, сексуальна. Тільки краса мала один вагомий недолік - повний недолік почуття гумору, без якого ви згодні, важко діяти в комедії. Проект був на межі замикання, коли другий режисер Олексій Місгурін, пройшовши всі імена, зупинився на Надії Румянцевої.

Відмінність між жировою пухиркою і незрівняною дівчиною була величезною. В кінці фільму вийшов набагато краще, ніж я думав.

До 1967 р. Рум'янцева ще знімала рік на плівці. Але з 1967 р. до 1975 р. ніхто нічого не чув про акторку. Хтось сказав, що Рум'янцева була п'яна, хтось, що вона була порушена для шахрайства з валютою, хтось навіть сказав, що «порушення з кіптявами» втік до Америки. Але все було набагато більше прозаїка: актриса познайомила чоловіка, з якою вона впала в любов відразу і безумовно - вірменська національність, дипломат за фахом Віллі Вартанович Ххтоян. «Я вже мав багаж ролей», - розповів Надія Васильєвна. І я думав, що ще одна роль, а потім що? А Віллі мав таку кар’єру, яку він мав піти за кордоном як торговий представник. й

Комедія "Ді Хард" викликала флерію листів від розігрунтових робочих людей до митців, позбавлених Червоної армії. Цей неприємний захід відштовхував Румянцеву до легкого рішення, яке вже давно переповнено. Разом з чоловіком Віллі Хштоян, який працював в Міністерстві зовнішньої торгівлі, Рум'янцева вирушила за кордон, де проживала близько п'ятнадцяти років. Вона жив в Єгипті і Малайзії. Звичайно, протягом цього часу її творчий багаж може бути поповнений більш ніж одним фільмом. Але, як Надежда Василіївна колись зауважила, «мою основним обов’язком є біля чоловіка». Я знаю, що голова сім'ї (це особливо важливо для вірмени). Не варто сказати: «Я чоловік Надія Румянцева». Я, хто хоче сказати, "Я буду дружиною Вартановича".

Надія Василіївна згадує, що час з задоволенням: Згідно статусу дружини торгового представника, не варто працювати. Я провів багато часу, граючи теніс і плавання. Гарне життя. Це те, що життя має бути схожим на зірку. У театрі ми ніколи не навчимося тримати, і на цих поїздках я почав подбати про себе. Ми росіяни мають національну рису – лінь. Якщо тільки, сидячи в домашніх умовах в телевізорі, в моркві з тортом, можна тримати у формі. . . ?

Однак одна з обов’язків Румянцевої була за кордоном - годувати чоловіка: "Чому запрошують шеф-кухаря тільки, якщо вони влаштували прийом, і так вона приготувала його. Якщо хтось ще приготував, чоловік не їсти. Такий вичавлений чоловік. Він вірменський, дійсно, московського підпілля. Він народився і жив тут все життя. Навіть в ресторані немає салату. Тексти пісень, а це означає: Він не всі миються. Що я. При відвідуванні друзів я не відмовляється від їжі: Я знаю, що це зроблено і як. А якщо я їду не дуже хороших друзів, то я їсть в домашніх умовах, і я кажу: «Ох, як шкода, що я люблю обід в домашніх умовах, просто сидіти з вами і пити вино!»

У СРСР пара повернулася в кінці 70-х років. Після цього надія Василіївна зірвала в п'яти фільмах, була ведучою програмою «Алармонічний годинник». У серії мультфільмів про «38 парроги», занурення Дільї з російського дубу «Дукові історії» та Cookie у «кат-турі». А той факт, що нові ролі не були запропоновані, актриса взагалі не згасала - за її словами, вона нічого нічого не бачить на екранах, які повинні бути жакетовані як пропущена можливість.

У успіху молодого Наталії Варлі в «Кауказький полон» є також частка Румянцевої. Студент, Комсомоль, спортсмен і просто красива Ніна розповіла в голосі Надії Василіївни. Як і швидкий мавп в серії: "38 парроги", "Hello monkey" і "Grandma boa". А також героїні Адрі Хепберн – Ніколь Боннет у фільмі «Як побудувати мільйон». І навряд чи інтелігенції та шанувальники культової серії Девід Лінц «Твін Покс» думав, що в російській версії Laura Palmer, Donna Hayward, Audrey Horne, Lucy Moran, Madeline Ferguson, Shelly Johnson, Josie Packard і Annie Blackburn виступила з голосом тих же кухарів Tosi, які зачаїли команду змачок: «Потатос смажений, кип'ятий, пюре ... картопля з м'яса, гриби, чорної картоплі! й

- Визвучали «Дукові історії» разом, згадують другу акторку Румянцевої Людмила Гнілова. Вони ховалися, захотіли навколо, говорячи в ударному голосі на телефоні. Ви забираєте телефон і ви скажете, "Привіт, що Брат Лю?" Це Брат Надія - майже схожий на братів. Надія була дуже любою людиною, вона допомогла мені більше одного разу. У будь-який час дня або ночі я можу зателефонувати їй. Коли я був в неприємності, Надія може сказати щось просте і смішне, і це було легко.

до Надія Рум'янцева Галина Пешкова. Вона була відповідальною особою, дивовижним, завжди зберіг її слово. Дуже важливо, що вона була позитивна в житті. По-перше, вона бажала насолоджуватися життям, і з її радістю, любов до життя, вона інфікована всім, хто спілкувався з нею. Надія любила людей, чітко помітила всі свої риси. Вона навіть перетворила історію іншої поїздки в магазин в гумористичний роман.

Перегляди

Як тільки Рум'янцева, зустрілася з знайомою акторкою в коридорі Мосфільму, почала скаржитися на її життя - і критик її псує, а директори відмовляться запросити, і немає грошей, і хвороба погіршується, і народні напої. Після знайомства лівий, друг Румянцевої, який був присутній на розмові, попросив з сюрпризом, чому Надія потовщила кольори так багато – адже все було, в цілому, добре.

- Ви знаєте, - сказав Рум'янцева, "Ця леді дуже любляча здолаків, і вона дійсно щаслива, коли щось неприємне відбувається один з її друзів, особливо її друзів. Чому не принесуть невинну радість людині?

Після повернення з-за кордону Надежда Василіївна рідко зірвала фільми. Не тому, що вона не була запрошена. По суті, багато пропозицій Румянцев просто відмовилися. Якщо вона була запропонована сценаріями, де були кримінальні покази та сцени насильства, вона б сказав: «Я хотів би піти квіти рослин в країні, ніж витрачати час на такі фільми». Актор повинен принести світло, доброту, надію і любов до людей. Якщо це не так, то чому таке кіно?

- Вілик з Надією до останньої хвилини. Вже понад 40 років життя! Галина Пешкова. У своєму будинку завжди радісно, яскраво і затишно. Багато хто вірить, що після марихуючого Wilik, Надія змушена зупинити акторську діяльність у фільмах. Але для неї не був жертвою, але досить природним перебігом подій. Вона була з чоловіком вона любила! Вона ніколи не пошкодила неприпустимих ролей.

Надія згадувала життя в Малайзії та Єгипті як кришталеве дитяче сонечко. Повернувшись до своєї батьківщини, вони відвідували свою дочку Вілік від її першого шлюбу (Rumyantseva не мав своїх дітей) з сином-в-правом, потім був народився онуків. Завжди сміхався в будинку.

Надія Румянцева не тільки життєрадісна, але і дуже смілива жінка. Одного разу хребти розбили в свою квартиру - скористалися тим, що фіксатор чекав вдома. Чоловік відкрив його, два великі амбали атакували його, збити його. Вона була варенням сніданку на кухні, коли гасить пістолет. Він сказав: «Я збираю тебе». Подаруйте мені гроші зараз! І я кажу, як гурріла: "Дякую мені, можливо, я отримую гроші!" Бог, боявся деяких лущів! Цей двоступінчастий бордюр зламав свої ребра, зламав рот. Я боїться і я думаю, "Дуже, мої зуби повні." Тоді прийшли поліція – вісім людей з кулеметами. Він половив і я половив тиф і взяв його гармату.

Весь будинок називається поліцією. Але після удару до голови Надежда Василіївна почала сильний біль.

Пара переїхала до автомагістралі Rublevo-Uspenskoe Там, Надія Рум'янцева займалася квітами, не брали участь у суспільному житті, відмовлено в інтерв'ю. Вона проживала без полоскання, запам'ятовуючи, що зображення варіння Тоші і фігурного скейтера Ліуда не може бути знищена одноденними ремеслами.

Вона не схожа на гучні партії, не розуміла вечірок - вони здавалося їй бенкет під час чуми. Люди не зрадять про що-небудь, їх обличчя – це те, що вони думають про свою кар’єру – вона не хоче побачити її.

Ельдар Рязанов назвав її зіркою в Небесі промісу, і вона плоско відмовилася: «Ця плівка не залишає надії людей». Надія Румянцева завжди вірила.

Вона любила свою ділянку землі, посаджені квіти, викопані в саду. Якщо вона запитала, чому її руки будуть брудними без рукавичок, вона повторила слова матері: «Це не бруд, це земля!»

- Надія добре розірвалася в світі природи, знала назву кожного куща, кожен леза з трави, сказав Галина Пешкова. - Люблю тварин. Тварини сплачували свою ж. У фільмі «Чудо-Долина». У сюжеті її героїні тримають рами. Ми тут стріляти. Крам не був в кращому настрої, і трохи подарував йому підходити. Як тільки Надія підійшов до нього, захопивши щось, баранина заспокоїлася, зачепивши.

У сім'ї Надії та Вілік жив Міттелшнаузер Євген. Одного разу Надія ходила з ним в лісах, а пектер впало під ноги – крихітна, збігнена зріз. Вона вивів його додому, почав годувати його з труби, зробив крихітну шину для розбитої ноги - і курча вийшов! Тоді вона побудувала його будинок, охороняв дитину від Євгена. Він вирощував і втирає в ліси. І тоді він муче до будинку Надія, але не тільки, але з другом! І якщо Надія була трохи пізно з їжею, наполегливо статтєво статтєво чубивши його маяк на вікно - ви, вони кажуть, друг? Забудьте про мене?

4 квітня вона була прийнята до однієї з клінік столиці - головні болі були настільки важкими, що актриса втратила свідомість. Її чоловік опинився в оселі до останньої хвилини.

- Надія була здоровою, активною людиною, - сказала Галина Пєшкова. - І раптом ця пухлина... Вона катування її на рік і половина. Але Надія зробила це! Повністю відновлено. А потім хвороба раптом повернулася.

8 квітня 2008 р., у віці 77, після тривалого захворювання. Він був похований в вірменському ваганкове кладовище.

Оператор:

Нагороди Життя - 1952

Алеша Птицин розвиває характер - 1953

Морський мисливець - 1955

Мексиканська - 1955

Син 1955

Морські дзвінки - 1956

Зірка Хлопець - 1957

Пінь, Мій Зірка - 1957

Ще один рейс - 1958

Неможливий - 1959

Три рази застраховано - 1960