1257
Мемос божевільного. "Реал 3D"
Просування
Примітки божевільної людини - це серія статей, в яких будуть розглянуті ідеї, теорії, плани. Деякі з них здаються фантастичними, нецензурними, абсурдними. Повідомляємо, що вони не будуть вимагати визнання громадськості або будь-яку користь. Це просто думки про гучність. Якщо ви не приймаєте ці ноти серйозно - ваш бізнес. Які ці повідомлення дають мені? Я дізнався щось нове від коментаторів. По-друге, можливо, я даю комусь причину думати. По-третє, подивіться на ставлення людей до того, що здається незрозумілим.
Вступ
Проксимус Тема сьогоднішніх дискусій відбудеться теорія проекції зображень в повітрі. Чому ця тема? Я зацікавлюсь дизайнерськими пристроями, такими як Tony Stark. Я люблю дивитися фільм і прогулятися по ньому. Якщо ви зацікавлені, я хотів би тебе.
Теорія.
Тепер ринок пропонує достатню кількість прототипів і пристроїв, які здатні створювати тривимірні зображення. Хтось продає зображення на парі, хтось на газі, хтось іонує повітря на певних точках. Всі ці системи хороші. Але не можна ставити їх в будинок. Для пристрою, які продаються на парі, необхідно спеціальну витяжку над парогенератором. Для тих, хто проект на газ потрібен судно. У попередній статті описано використання іонізації в приміщенні.
Що робити, якщо ми повністю відключені від принципів, які вбудовані в ці пристрої? Що робити, якщо ви навчилися контролювати промінь світла? Чи не краще?
Що я маю на увазі "контролювати промінь"? Створіть світлий світ на певних точках простору. Як зробити це? Необхідно створити балку певної довжини з фокусом на кінцевій точці. Ви дивитесь. Згідно з ефектом Керра, рефракційний індекс повітря в середині пучка буде більше, ніж на краях. У зв'язку з цим оптичним гетерогенністю повітряне середовище формально поводиться по відношенню до лазерного випромінювання як збирання об'єктива: товщина пучка зменшується, а інтенсивність світла підвищується. Що таке промінь як він фокусується самому - є самофокус. На перший погляд, здається, що балка здатна згорнути до нульової товщини. Однак, коли інтенсивність світла досягає певного значення, виникає багатофотонна іонізація. Фотони лазерного випромінювання вибивають електрони з молекул повітря (нитрогенів і молекул кисню). Випущені електрони утворюють плазму. У порівнянні з повітрям плазма має менший індекс рефракції, тому він формально поводиться як розсіювач об'єктива і починає дефокусувати балку, зменшуючи його інтенсивність. Після проходження через плазмову зону промінь продовжує рух, а ситуація повторюється. Частота повторення даного ефекту залежить від частоти.
Малкa 1. Самостійні і дефокусувальні процеси дозволяють лазерному променю подорожувати десятки і сотні метрів без дивергенції. Промен в основному розподіляється в середовищі через спеціально створені нитки (або нитки) - нитки (фільтрація).
Слід зазначити, що крім високої інтенсивності лазерний імпульс також повинен мати коротку тривалість - про femtoсекунд (10-15 секунд). Інакше, замість багатофотонної іонізації середовища, через яку вона проходить, може статися іонізація кешування: концентрація вивільнених електронів стає такою, що вони починають іонізувати молекули навіть далеко від проходу лазерного променя. Це призводить до порушення самофокусу і дефокусу. Промінь перестає бути зосередженим і швидко диспергується.
Виявляється, що нам потрібно лише дізнатися, щоб досягти певної інтенсивності, при якій товщина балки наближається до нуля, але не вибиває електронів, які утворюють плазму, а також дізнаються про переривання ниток в потрібному місці. Як досягти цього ще не презентовано. Щоб досягти цього, контролюючи стан частинок, що утворюють промінь або іншим чином можна дізнатися тільки через експерименти.
У вас є які ідеї?
Технічна реалізація
Давайте скажемо, що ми закриваємо лазерне світло, і нам потрібно будувати пристрій. Як отримати картину до проекту і як його побудувати?
Відео вище показує пристрій, який сканує простір. Кожен об'єкт в кінцевому порядку хмара точок, кожен з власних координат. Знаючи ці координати, ми можемо розрахувати необхідні параметри, встановивши, що лазер буде відображати нас потрібну точку. Я не злашився і накинув, як я уявляю цей пристрій.
Малкa 2. Центральний пристрій
Малкa 3. Центральний пристрій
У отворах сферичної частини вставляються лазери, кожен з яких вказується її координацією і проєктами її точки. В кінці ми отримуємо зображення, що складається з точок. Збільшуючи кількість лазерів, ми збільшуємо дозвіл проекції. Зрозуміло, що споживання енергії підвищиться. Але це допоможе тільки лазерним виробникам розробити технологію для зменшення споживання енергії. У екстремальних випадках ми будемо використовувати нанотрубки.
До 16 хвилин.
Щоб уникнути ситуації, де одна з балок буде закрита чимось, необхідна система 5 пристроїв (1 основних і 4 додаткових). Розмістіть їх за цією схемою:
р.
Малкa 4. Схема розміщення
Висновок
І пам'ятаєте. Ми бачимо закони фізики, які не можуть бути змінені. Що робити? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Нагадка. Ця стаття є результатом висновків особи, які можуть бути помилковими.
Джерело: geektimes.ru/post/241028/