Святогор нащадує від доброї коні,
Він захопив сумочку обидва руки,
Я підняв мій гаманець над колінами.
І на коліні Святогіра в землі,
Не сльозиться на білому обличчі, це кров.
Де Святогір був брудним, він не може стояти тут.
Він був кінцем. Ви пам'ятаєте народну епоху святого-гатира, яка вирішила підняти Землю? Архімеди, згідно з легендою, також було готово виконувати той самий подвиг і вимагав точку підтримки його важеля. Але Святогір був міцним і без важеля. Він був тільки шукав, що захопити, що прикріпити до героїчних рук. “Якщо я знайшов тягу, я підняла всю землю!” Подарунок: герой знайшов на землі «подушку змін», яка «не буде приховуватися, не вийде, не буде підніматися. й
Якщо Святар знав закон дії та протидію, він усвідомить, що його героїчна влада, наноситься на землю, призведе до рівних, а отже, однаково колосальною силою, яка могла внести його в землю.
У будь-якій швидкості можна побачити з епоху, що популярне спостереження має довгий час, оскільки помітили опозицію, виведену землею, коли воно підтримується. Люди несвідомо застосовуються закон протидіяльності тисячоліття до Ньютона, перш за все, проголошено його в його безсмертній книзі, Математичні принципи природної філософії.
Це буде насправді бути про освіту. На жаль, ми почули багато непідготовлених кіш про нашу систему освіти. Але насправді ми визначаємо, як навчатися і що робити з нашими дітьми. Нещодавно я пам'ятав автора освітньої літератури, книги якого я хотів би дати моїй нефрозі. Я читаю їх як дитина.
Яков Ісідорович Перельман.
Яков Ісідорович Перелман не зробив ніяких наукових відкриттів, що нічого не заявляє в галузі технології. Він не мав академічних назв або ступенів. Але він був присвячений науці і за сорок років приніс людям радість спілкування з наукою. Хоча це не те, що він запровадив поняття «наукова література», і один з перших, щоб запропонувати передачу часу назад і назад.
Він був другом багатьох науковців і письменників цього часу.
Яков Ісідорович Перелман народився 4 грудня 1882 р. (Листопад 22, старий стиль) в місті Біалсток, Гродно провінції (нині територія Республіки Білорусь). Його батько працював бухгалтером для одного з тканинних заводів, і його матері навчався в початковій школі. Якова була друга дитина в сім'ї. Сім'я орендувала скромну квартиру і з зарплатою батька батькового зробленого кінця. У вересні 1883 р. батько загинув, і всі тяги підняли дітей на плечі матері. Незважаючи на ситуацію, вона зробила все, щоб дати синам гарну освіту.
У 1890 році Яков почав навчатися у першому класі початкової школи, а 18 серпня 1895 р. вступив до школи «Біалісток» - єдиний загальноосвітній інститут міста. Подарунок природи, працьовитості, він був дуже удачливий з вчителями, які прагнули надати своїм студентам не тільки знання, але і наполягати в них навички самостійного мислення, вміння проводити наукові дослідження, не давати труднощі.
Діяльність Я.І. Перельмана як популяризація науки почалася в шкільному віці. 23 вересня 1899 р. він опублікував у газеті Гродно Покраїнскей ведомодемости під псевдонімом Ю.П. есе на вигнані Вогонь Дощ. Причиною цього видання було поширено в той час ромби про майбутній кінець світу. Особлива дата була також названа – 1 листопада (старий стиль). Саме в цей день, що земля, згідно з пророками, повинна падати зоряний дощ, який знищить все життя. Перельман вирішив намагатися роз'ясувати неперевершене явище і вигнати тканини заспокійливих. У вигляді розслабленої бесіди, поєднаної з пам'ятними підрахунками, успішними порівняннями, Яков розповів читачам про метеорологічну лебідку Леонідів, яка з безперечною регулярністю дає мешканцям Землі незабутній колоритний вид висоти. Висновок зауважив, що феномен «багатих дощів» є регулярним і не серйозною небезпекою для землеробства.
Публікація статті надихнула Якова і він став ще більш відповідальним у своїх дослідженнях. 3 липня закінчив Бялізокську реальну школу, а в серпні цього ж року був включений в Лісовий інститут в Санкт-Петербурзі. Незважаючи на те, що Інститут навчав фахівців лісу, він також дав відмінну загальну вищу освіту. На додаток до викладання спеціальних дисциплін, багато часу було присвячено вищій математики та фізики, яка була особливо близькою до молодого Перельмана.
Школа отримала над Яковим. Тим не менш, життя не було для нього. Ви повинні платити за школу, за квартиру, їсти. До цього часу мама не могла чекати допомоги - вона була часто хвора і не могла допомогти їй синам (старший брат Осіп також навчався в Лісовому інституті). Тоді Якоб вирішив спробувати свою удачу в галузі журналістики. Його перший есе, століття астероїдів, опублікований в No 4 від природи і людей 1901. Перельман також підписав його з літерами «Я.П.», які згодом супроводжують багатьох своїх видань.
Але збори за статті та есе ще недостатньо, а Перельман змушений застосувати до директора Інституту звільнення від сплати за перше півріччя 1902/03. Зважаючи на успіх студента, його запит було надано.
У травні 1903 р. його мама загинула раптово, і, повертаючись після похорону в Санкт-Петербург, Яков разом з ще більшою зеєю приймають до дослідження. Тепер він, як відрізнявся блискучими успіхами і крім круглого дому, почав отримувати невеликий припуск.
1908 р. Перельман захистив дисертацію на тему «Старий російський державний пилосос». 22 січня 1909 р. отримав диплом з відзнакою. Нагороджено звання «наукового лісу категорії I».
Але професія лісера Перельмана ніколи не займається. Він не привертався до деревини. Як студент, він почав працювати в журналі Nature and People, в якому він опублікував його популярні есе. У той час він закінчив інститут, Перельман став настільки глибоко залученим до журналістики, що він не міг уявити інше життя.
У 1904 р. Перельман, продовжуючи свої дослідження в лісовому інституті, став виконавчим секретарем журналу Nature and People. В першу чергу суб'єкти його опублікованих матеріалів були обмежені переважно астрономією. Але поступово коло інтересів автора починає розширюватися, і нариси про математику, фізику, технології. Після закінчення інституту Перельман починає працювати в журналі постійно, а не тільки пише сам есе, але і друкує твори інших. Таким чином, завдяки йому твори К. Є. Циолковського «Без Гівності» (1914 р.) та «Оутсайд Землі» (1917 р.), з яким він почав відповідати в 1913 р. Ця кореспонденція, яка приєдналася до двох космічних ентузіастів, продовжується до смерті Ціолковського.
У зв'язку з тим, що Perelman часто був опублікований в журналі, він використовував багато псевдонімів. Журналіст і історик Григорій Іосифович Мішкевич рахував 11 псевдонімів Якова Ісідоровича: «Я.Л-ной», «Я.Лісній», «Я.Л-й», «Я.П», «Я.Лісній», «П. Сильвестрова» (від латинського крему – лісу), «Цифркін», «П.Рельман», «П.Я-В», «Я» та «Я.Недімов» (наче старший брат Осипа, який був опублікований під псевдонімом «Осіп».
У липні 1913 р. опубліковано першу частину книги Перельмана «Фізика збереження». Книга була приголомшливим успіхом з читачами. Також приваблює зацікавленість серед фізико-психологів. Професор фізики Санкт-Петербурзького університету Орест Данилович Гвольсон, провів зустріч Перельману і дізнався, що книга була написана не вченою фізикою, але вченим лісистом, розповів Яков Ісідорович: У нас є багато дослідників лісу, але немає людей, які зможуть писати про фізику, як ви пишете. Моя найактуальніша порада для вас, щоб продовжити писати такі книги. Перельман заявив про багато галузей науки і техніки.
Перелман працював в журналі Nature and People протягом 17 років, публікуючи понад 500 есе, статті та ноти в ньому. Завдяки йому народилася колекція оповідання та оповідання «Адвокатний світ», опублікована як безкоштовна добавка до журналу. Перше питання колекції було опубліковано в 1910 році і було опубліковано до 1928 року. Видано твори Герберта Олеса, Артура Конана-Дойле, Едгара Пое та інших зарубіжних письменників. Публіковано також вітчизняні автори. Колекція була дуже популярною серед читачів.
Не перериваючи свою роботу в журналі, в 1916-1917 Перельман служив в «Спеціальній зустрічі з паливом», де він запропонував перемістити руку годинника на годину, щоб зберегти паливо. На території радянської Русі впроваджено проект, так званий час указу.
У 1915 році в особистому житті Якова Ісідоровича відбулася важлива подія. Поки на відпочинок влітку зустрівся з молодим лікарем Ганною Давидовною Камінська. Вони одружилися. Зняти квартиру на вулиці Плутова, в будинку No 2. З того часу Перельман перелічив цю адресу у всіх своїх книгах.
Популярність науки була проведена багатьма письменниками до Перельмана, але тільки він зумів досягти такої висоти в цій галузі. Дуже точно описав Яков Ізідорович наш чудовий вчений, творець вітчизняних ракетних двигунів Валентин Петрович Глушко, зателефонував йому «сінгер математики, бард фізики, поет астрономії, геральдика космонавтики». Перелман розробив власну методику, яка дозволила не тільки освоїти читача цікавими науковими фактами, але і створити новий вид підручника - доступним мільйонам людей, життєдіяльності, але одночасно і навчатися.
Після жовтня Революції та закриття журналу Nature and We, Перельман займається науково-педагогічною діяльністю. У лютому 1918 р. почав працювати як інспектор відділу Уніфікованої Лабораторної школи Народного комісаріату оборони РФСР - він розробив нові підручники та програми для курсів фізики, математики та астрономії, викладання цих дисциплін у різних навчальних закладах. У той же час він мав уявлення про заснування першого радянського науково-дослідного журналу, оскільки всі попередні видання перестали існувати. Зустрілася ідея з підтримкою та навесні 1919 року журнал «У майстерні природи» Перельман відредагував цей журнал до 1929 р. Багато визначних вчених взяли участь у співпраці: К. Є. Циолковський, А. Є. Ферсман, М. Пьотровський, Н. А. Ринін та багато інших.
Перелман працював у багатьох інших виданнях: з 1924 по 1929 рр. працював у науково-дослідному відділі Ленінграда «Червона газета»; був членом редакційних колегій журналів «Science and Technology», «Педагогічна думка»; з 1925 по 1932 рр. він був на борту кооперативного видавничого будинку «Time»; з 1932 по 1936 рр. працював у Ленінградському відділі видавничого дому «Молода гвардія» як автора, консультанта та наукового редактора. Продовжуємо писати та публікувати статті та есе. Бібліографія Перельмана включає понад 1000 статей та нот, опублікованих ним у різних виданнях. І це крім 47 популярних наук, 40 наукових і освітніх книг, 18 навчальних посібників і підручників. Після того, як «Фізика зберігання», він написав «Розвага арифмететики», «Підтримка альгебра», «Підтримка астрономії», «Підтримка геометрії», «Підтримка механізмів». Тільки російською мовою "Фізика збереження" було опубліковано майже 30 разів.
Не кожен знає, що Яков Ісідорович Перельман не тільки займається просуванням ідей космонавтики (писав і опубліковані книги «В рамках Світових Дистанцій», «Інтерплантарні подорожі», багато есе і статті), а й став на його походження. У 1931-1933 рр. він був членом президії Ленінградської групи з вивчення пропульсії, а також очолював відділ пропаганди. Крім того, він займав розробку першого радянського антихилого ракети. Разом з інженером А.Н. Стерн, був розроблений проект такого ракети, а Перельман виконав всі необхідні розрахунки. У цей період пощастило працювати з багатьма піонерами ракетної техніки та астронавтики. З 1932 по 1936 р. продовжили активну переписку між І.І. Перельманом та Сергієм Павловом Корольовим, який потім працював у Московській організації ГРІД.
15 жовтня 1935 р. відбулося відкриття Ленінградського будинку амузинських наук. Цей храм розважальних наук став в 30-му улюбленому місці більшості Ленінградських школярів, які в пізнавальному і доступній формі познайомилися з багатьма досягненнями науки і техніки. Перелман дав цей будинок весь час. На жаль, більшість виставки загинули під час війни.
Війна, яка почалася 22 червня 1941 року, різко зламала мирний шлях життя. Мотивований патріотичними почуттями, Яков Ісідорович дав десятки лекцій для солдатів та моряків. Він розробив кілька тем, в основному, пов'язаних з можливістю навігації місцевості, які повинні бути корисні в ході бойових дій. У той же час він продовжував літературну діяльність.
Але голод і холод бджолиного Ленінграда повільно підірвали силу літніх людей. 18 січня 1942 р. про обов’язок у лікарні загинув виснаження Анна Давидовна Камінська-Перельман. Яков Ісідорович перебував на два місяці. 16 березня він загинув від голодації в обурених Ленінграді.
Але є ще книги, які читаються з інтересами, оскільки вони колись були. За неповними даними, з 1913 р., книги Перельмана російською мовою передрукували понад 300 разів з обігом майже 15 млн примірників. Крім того, його книги були опубліковані німецькою, французькою, іспанською, португальською, італійською, чеською, болгарською, фінською та іншими мовами нашої планети.
Р
фото: Стенд зліва направо – В.Н. Перельман, Б.Н. Яковлев, Ю.А. Башілов;
Сісти - А.В. Григорєв, П.А. Радимов, Є.А. Катсман, Н.П. Крусенко. Москва, АРСР, 1923.
р.
П.С. Вибачте, що мій російський Частина матеріалу була взята з біографії Я.Перельмана, дуже проблема чому Святогір-Богатир помер з колекції «Фізика збереження». Фотографії з Інтернету.
-img9---
Джерело: allfor Kids.ru