До цього і зараз.

Матвія О’Рілі, заслужений медичний працівник, амбулаторний парамедик, який зіткнувся з бездіяльними ситуаціями більше одного разу на своїй практиці. Коли умирає людина, яка не може бути збережена, запитує, якщо він загинув, може бути правою відповідь? Чи варто сказати, що ні гіпокритично для себе – і більше так для себе – ілюстрійний мир розуму, або потрібно сказати правду? Метью О'Рілі розповів про те, як це було вирішено для нього. Ми представляємо власний переклад своєї монології.

За останні сім років я працюю як парамедика швидкої допомоги в провінції Суфольк, Нью-Йорк. Ми були першими, щоб прибути на сцену на різні випадки, від нещасних випадків до Гурганського Пісня.

Якщо вам подобається більшість людей, ви боїтеся від смерті. Хтось не знає, що він приїжджає. Уже маловідомий медичний термін – «проблема смерті». Це практично симптом. Як професіонал по догляду за здоров'ям, я повинен бути в змозі інтерпретувати його як будь-який інший, тому, коли хворий на інфаркт очей дивиться мене і каже: "Для того, що я збираюся вмирати", ви повинні врахувати, коли оцінка вашого стану.

Під час роботи Я знайшов себе в ситуації, що людина має лише кілька хвилин, щоб жити, і я можу зробити нічого для нього. Дилема – це те, що він загинув або лежати. Я закрила в першу чергу. Я був. Я боївся, що якщо я сказав правду, людина буде вмирати в страхі, відчайдушно чіпаючи до останнього хвилини, боявся, що це тільки посилить його страждання.

Але все змінилося. П'ять років тому я пішов до сцени мотоцикла пригода. Мотоцикліст зазнав травм, несумісних з життям, я бачив, що я не можу допомогти. Як і сотні інших на молоці смерті, він запитав, "Ам я загинув?" Так я відійшов від звичайного візерунка для сальвації і вирішив сказати про те, що це таке, що так, він дихає, і ми неспроможні його запобігти. Його реакція дивилася мене. Повернувся назад, особа висловила здравство, прийняття неминучого. Не було жахів. Він був тихим.

А потім я зрозумів, ні, це не мій бізнес, щоб лежати за спалювання, лежати за комфорт. З того часу я розповіли про те, що правда в останні моменти.

Все було про одну реакцію: заспокоїти і приймати. Є лише три варіанти.

Перший вражає: незалежно від релігійного або культурного фону, потреба вмирання. Якщо він називає його гріхом або просто пошкоджує щось, провиною є універсальним. Я був колись з старим ніжником, який був привезений в масивний інфаркт. Про те, що сталося. Але він вже зрозумів все - в голосі, вирази обличчя. Як мені підійшов дефібрилятор до грудей, він подивився на мене і сказав: "Я шкодую, що витрачається так мало часу з дітьми і онуками, які я лежав час на себе, будучи самогубним." На обличчі смерті він хотів одну річ: прощення.

Друга пам'ять.

Люди хочуть пам'ятати, якщо не закрити, то принаймні парамедичний, випадковий пастербі, але все одно хто. Він дає ілюзію про безсмертність, занурює його, безсмертність, спрагу. Скільки разів я почув це питання: «Чи не пам'ятаєш мене? й

І останнє, мабуть, найпотужніше, є те, що коли людина гине, він хоче вірити, що його життя має значення, що воно не було на нозі. Я був довгий час назад, я просто почав працювати в швидкої допомоги. Автомобільна аварія, жінка заблокована в розвантаженому автомобілі, інша збита в неї при високій швидкості. Це критично. В той час як пожежники намагаються отримати її з автомобіля, я отримав, як я можу допомогти. Вона сказала: «Я зробив так багато чого в житті». Я не відчуваю себе, як я залишила на Землі. Після того, як я дізнався, що вона була прийнята двох дітей і цього року, вони повинні піти в медичну школу. Завдяки цій жінці два люди мають шанс на краще майбутнє, і зараз вони навчаються бути лікарями і врятувати життя інших. Займав 45 хвилин, щоб отримати її з автомобіля, але вона загинула.

Я теж вірю в кіно: останні кілька хвилин жаху, паніка, страх. Але за досвідом я прийшов до того, що найчастіше люди приймають правду про наступну смерть. І це точно те, що здавалося незначним, деякі дрібниці, непримітні дії, які дозволяють нам зустріти цю новину спокійно.

висить