Як переплітатися на старті в Сан-Франциско і їхати додому

На зиму 2013 року Ла Фортуна нарешті перетворилася на мене і посміхалася. Новини надавали надію на яскраве майбутнє: від лижі Сан-Франциско на дротах прямо додому, в Харкові прибув лист. Я пропонував стажування влітку в одному з перспективних стартапів, який вже бореться за величезністю американської (і навіть трохи ширшої) мережі. Важко уявити, що може бути краще в житті безробітного студента п'ятого року заочної освіти, ніж такий шанс висловити себе. Тим не менш, коли ви не чекали такої долі, але таємно мріяли.

Після стажування восени 2014 року я повернувся до реальності, тобто додому. Я хотів би дізнатися Лада краще, але вона хвилювала свою ручку до мене і зникла в повітря, залишаючи тільки солодкий смак помади: через закінчення так званої промислової практики в університеті і збираюся закінчити взимку, мені довелося повернутися. Термін дії візи було ретельно пошито, щоб відповідати університету, і компанія не вважала, що необхідно відновити свою участь в запуску (хоча я таємно сподівався). Важко уявити, що може бути гірше в житті безробітного студента. Я вірю, що це знайомство було приємним і дуже корисним.

Програмування є великим винахідником людства. Ви можете подорожувати в просторі та часі по країнах та часових зонах відповідно (фізики не потребують цих silly абстракцій, які подорожують прямо в простір. До речі, я люблю часові зони. Jetlag є ще одним великим винахідником людини, під потужним впливом якого ця стаття написана.

І це стосується таких серйозних питань:

• Як Давид Бекхем дав мені молочний коктейль або що робити до того, як він залишив.
  • Бірліанс і бідність Cisco або що я повинен знайти будинок
  • Нормальні природні явища Каліфорнія: землетруси, секс, фемінізм
  • Чому я не люблю генеральних директорів в супермаркеті
  • Я почув про вихідні. Чи є життя поза офісом?
  • Перша та остання конференція GoGaRuCo 2014
  • Що призводить до надлишок ініціативостерону в організмі.

Як Девід Бекхем приготував мене до молочного шака або що робити перед виходом Що може почекати чоловіка, який ніколи не був за кордоном (в тому числі на сусідній Русі), але навіть у західній частині своєї країни? Що чекає хтось, хто збирається піти в країну, де ніхто навіть не подумав про говоріння російської мови в присутності? Звичайно, він чекав паспорта. Заощаджуйте місяць або два за процедуру реєстрації або прискоріть процес рублом (повільно, це законно). З Я мав багато часу до літа, я також вирішив отримати ліцензію водія. Ідентифікаційні документи не зайві. Тим не менш, що ви маєте права на країну, де права та свободи є більш правими та безкоштовними, ніж в інших країнах. Я збираюся бігти вперед і сказати, що я тільки зумів їздити на Cisco вночі. Я був абсолютно не допущений до барани. Виявилося, що тільки ліцензія українського водія не вистачає, все одно необхідно випустити додаткові документи. Мої ноги подякували мені.

Серед інших речей, необхідно отримати офіційне запрошення на стажування, яке видається третьою особою, особливо уповноваженою на видачу таких запрошень. На щастя, це не складно, так як завдання впало на плечі запрошення компанії. Все, що я повинен зробити, було заповнювати деякі поля в анкеті, відправити резюме ( Диплом Филкіна для Дядька Сама, ніхто навіть не дивився) і зробити коротке інтерв’ю Skype. Інтерв'ю необхідно, щоб переконатися, що суб'єкт може з'єднати слова «Хеллоу» і «Світ» в повному сенсі «Більги егзакутів коміті, лат ми говорити» ... добре, а потім ви знаєте.

Головний стан отримання такого запрошення був знайдений доказ теореми про студента. Третя сторона не схожа на колір студентської картки, тому вони просили сертифікат від університету. Аліма Матер відмовилася визнавати свої міжнародні мотиви та видати сертифікат українською мовою. Я мав відкрити пакет GIMP, перезавантажити і перевести його. Я застрягнув на Google на перше слово. Ви дізнаєтесь, що вони не мають слова «допомоги» (не поспішайте перевірити, Google не знає ні). Це те, що бюрократичний бабуся отримав, право? Це було важко, але я ще пишаюся печаткою, перекладеним з любов'ю Касанова і червоною з прецизією Stradivarius. Ви можете сміливо розповісти! На жаль, ніхто не зробив. Вони кажуть, що кращі речі йдуть непристойними.

Отримавши паспорт, запрошення на стажування, ліцензію водія та моральне задоволення, підписалися на інтерв’ю Посольства США в Києві (сертифікат та задоволеність, тільки приємний бонус; решта обов’язково для візи). Я зацікавився візою J1. До того, як я пішов, я прочитав всі види інтерв'ю жахівських оповіданнях. Люди створюють всі сайти з порадами. Ну і я думаю, якщо вони фарбують вовк, так страшно, то ми повинні отримати трохи готових і запам'ятовувати відповіді на стандартні питання. Ви можете прийняти його легко. Я пішов до Києва за 7 годин, щоб поговорити з посолом за рівно 45 секунд. Він повинен бути в армії. Мій секрет простий: схильний зрозуміти, що ви йдете про, і в той же час показати з усім вашим зовнішнім виглядом, що посол також в темі. Він запитав, що Рубі було і як було краще, ніж інші мови. Я знаходився, що він також знав Раїл і почав говорити про всі шармії. Однак, так як він вже знав все це (принаймні в очах), він не зацікавився прослуховуванням майбутнього. Ось де вони розщеплюють. Після того, як це було зроблено, ви можете побачити місто. На Майдані, хтось з Молдови випадково дав мені молочний шаке, бо він любив мій LA Galaxy maker, в якому Beckham колись грав. Тим не менш, він пізніше уточнив, що їх кіоск експериментував з шиями. Дякую за це. Бекхем. Хороший хлопець.

Брілліант і бідність Cisco або що я повинен знайти будинок Справа залишилась на невеликому: чекаючи на посаду, щоб приїхати за кордон і взяти квитки на літак, а потім літати і завоювати. Ми повністю закриваємо компанію. Я ніколи не тече в літаку. Так, коли ми були в повітрі і чимось підірвав гучно по всьому кабіні, я впевнений, що це було просто хтось падає гаманець. Я також дізнався, що тільки люди, які літають в США. Я не можу сидіти в стілець на увагу на 14 годин, тому я перевернув і пішов до ванної кімнати. Вимкнено частіше. Я рекомендую взяти навушники і слухати музику, а не музику, що пропонується літаком. Збереження від бодром і кричить малюків. Але терпіння все ж переносить.

Після того, як я прибув, я відразу ж був прийнятий в готель, два хвилини від офісу. У перший день я розповідав, що вони можуть виконати лише три мої побажання: купити будь-який ноутбук, моніторити і вхідні пристрої (огляд, чотири: клавіатура і миша - ці два вхідні пристрої). Так як вся команда використовувала Рай Яблуки, і я ніколи не був Mac OS для приводу, я не вибирав довго. Я не хотів Mac OS прямо. Я гравітую до більш відчутних речей, таких як xmonad. Mac просто не є хорошим вікном управління. Я мав поставити в кілька додатків, які приваблюють деякі функції, які потрібно безпосередньо впливати на продуктивність. Після того, як знову, ми не впустили в піратство тут - компанія оплачується за програмне забезпечення.

Перші два тижні, коли я був в готелі, я не ходив в будь-який час. Завдання полягали в тому, що на Спартані $ 200, що він взяв з ним. За цей час ви повинні отримати свій американський ідентифікаційний код (попередньо називається SSN), оскільки без нього ви гарантовано отримаєте без заробітної плати. Звісно, компанія буде фінансово підтриманою, якщо я вже готовий до вступу до Сан-Франциско 24 екологи та урбаністики. Я не хочу жити на вулиці, і я не люблю брати на боргу. Тому він круїзував тільки вздовж готелю-офіс-готельного маршруту, щоб не піддаватися чарівності, прихованих за скляними вікнами. Вечора, вечори, вечори, вечори. І тут вперше зловив на американський спінінг: замість запланованих сорок хвилин блукнув протягом двох годин. Справа в тому, що вуличні знаки покажуть вулицю, яка проходить перпендикулярно, а не на одну прогулянку. Я дізнався про досвід роботи. Я дуже рекомендую додаток MapsWithMe. Пошук його, хоча б не найкращий, але все ж є найнадійніших офлайн-карт. У цілому Сан-Франциско відразу нагадувала мене з комп'ютерної гри GTA: околицях, багато дорогих автомобілів, ресторанів, готелів, ордів бездомних людей, бджіл, кричущих або розмов з себе психопатами на вулицях. Баггари завжди стоять біля супермаркетів і просять змінити або невеликий рахунок (вони завжди судові і уточнюють те, що вони хочуть). Є більше з них, ніж у Харкові. Можливо, ми просто більш скромні. У будь-якому випадку я сподіваюся, що люди вже використовують пластикові картки.

Площі, такі як Tenderloin, менш схильні, і щільність мого WTF на квадратний метр у тих кварталах трохи вище, ніж в інших країнах. Зовсім чорні люди живуть там, і вони все одно знають один одного. Вони, як правило, опалювальні на перехрестях, так і по вулиці Ринок, як при захисті пуповини їхнього району від туристів. Деякі інші мікрорайони, як Sia Cliff, розкішні в усьому світі. Триповерховий будинок з двориком, ідеальний газон і вид на море, де діти безтурботно бігають - це нормально там. Brilliance і бідність в одній пляшці. Не можна згадати про своїх мешканців. Кожен має зовсім інший вигляд. Важко виділитися з натовпу, так як тату або бузкового волосся більше не виражають індивідуальність, і зливають з молі діапазоном решти населення. Розглянуто шкалу: Я свідчив групу семи чоловіків в чорному латексному штани і з майже ледою торсо (у кращих традиціях Блакитно-Ойстерського бару) прогулянку і розмовляючи самотніми. Не знаю, що це просто важко уявити, що в наших широтах. Як людина колись сказав: «Дуже, вони трахаються!» Клавіатура клавіатури. Інші, я кажу.

Кубок світу вже був відчайдушний, і я, в свою чергу, ратифіковані кнопки на клавіатурі, бомбардування Craigslist з моїми літерами в пошуках квартири. Стажування було сплачувано, а угода була в тому, що компанія тільки оплачена за готель (які витрати на середину 150 доларів на добу; ціни на проживання щодня змінюються). Побачимо першу квартиру. Ми (Я попросив нагляду, людина, яка була відповідальна за мене, як мій власний тренер, щоб приїхати з мене) були зустрінеться з деякими зварними індуси (який принаймні підозрний, так як я думав, що він жив у Redmond), який запитав нас, щоб тримати тихий, щоб сусіди не почували (хоча я мовчав на всіх, і він сказав переважно). Він сказав, що він пішов протягом декількох місяців. Я попросив мене, що якщо вони спали мене, що я жив там, запекла б, і я хотів би зловити в знеці. Як ні? Він не знав, де прийшов мій запах. Ось як я відкрив, що підлеглість. У кінці він знайшов гідну квартиру (так звана студія) за гідні гроші ($ 2,200). У зв'язку з тим, що в Cisco найбільш дорогі квартири в Сполучених Штатах. Ви живете з трьома незнайомцями і сплачуєте три щомісячні зарплати на середню українську, або ви живете самі і сплачуєте шість зарплат. Ми живемо один раз у світі. Я жив у білому будинку, і я прокинувся окремо на ліжко з білою нижню білизну. Ліжко мало на кухні, тому було добре спати. Ще одна приємна річ: в моєму випадку оренда була автоматизована до дуже помідорів. Коли застрягнув ночей, я просто заповнив форму на сайті, і рано вранці він вже зафіксував. Хороша робота, джентльмен.

Мій мобільний телефон був наданий T-Mobile. Ну, як я зробив. Коли я хотів, я дав вам це. Він не доставить, будь-яким чином. Наприклад, в будинку де жив, він абсолютно не зловив. Щоб поговорити, відправте або отримайте текст, вам потрібно було перейти до першого поверху, променя на небо і приїхати до дверей. У деяких місцях навіть на вулиці. Я не рекомендую повторювати мої помилки. Зробіть щось безпечніше, якщо це навіть існує (AT&T?) А! Я чую сердитися відгуки про нього.

Нормальна природна Феномена Каліфорнія: Земля, Секс і Фемінізм Я не можу сказати, що тут я вперше смакував фемінізм. Ні, я чую його перед, але це було в США, що я потрапив в смішну ситуацію. Я помітив, що мій нормально життєрадісний колега був своєрідним сумним. Ну, я думаю, що я бачу її вгору і сказати щось гарне. Я кажу: «Що ж сумувати сьогодні, поїсти, посміхатися». Вона сказала мені, щоб зупинити вчинку. Я не дивився на всіх, тому я зупинився. Наступного вечора, маючи повністю забутий про цей інцидент (і просто не прикріпив ніякого особливого значення для нього), я збираюся залишити, але мій нагляд просить мене залишитися. Виявилося, що моя колега була некомфортна через мої ранкові побажання, тому вона розповіла йому все. Коли я дізнався, що це було вважним, я був трохи плутаним, так як я нічого не мав на мій погляд. На щастя, ніхто не сердився з мною, бо всі розуміли, що хоча ми всі великі демократи разом, у нас є культурні відмінності. У будь-якому випадку я прийняв правила гри і не даваю більше підстав вважати сексистом. Їхня проблема пригнічення жінок в Iti набагато більш гостра, ніж наша, вони можуть бути зрозумілими. Як можна зустріти когось, хто працює в IT для відносин? Я боїться подарувати комплімент.

Я не люблю генеральних директорів в супермаркеті, я працював з британськими та американськими. 7 з нас. Мікроклімат, як культура спілкування, створена на найвищому рівні. Кожен лікував один одному з професійним (від слова «професіонал») повагою. Але в той же час вони любили і захотіли (все занадто багато). Якщо ви хочете, щоб вам було якомога простіше. Після роботи, і іноді під час роботи, вони могли дозволити грати в гру в одному з багатьох настільних ігор, Mario Kart на Wii, або просто пити алкоголь. Це так, що хтось інший. Моє завдання було працювати з зоопарком технологій та мов. Я не маю чіткого великого завдання. Це було просто мене і ще одне завдання Мадама, які помітили її вирішити (і для решти було Mastercard). З моменту запуску, який підтримує багато речей, і ми маємо невелику команду, ми повинні зробити все, щоб зробити трохи, але зробити це добре. Основна труднощі для мене була, що я мав швидко переключатися між мов програмування і адаптуватися до багато на літа. Деякі технології повинні бути опановані на місці (дуже вам, GOPATH!). Ось чому я не маю багато задоволення. Я хотів би відзначити, що найбільш важливі частини системи не допускаються. Можливо, вони були плутані, що я впевнено зробив на сервері збірки rm -rf $ HOME, коли я хотів видалити випадково створене мій обліковий запис clumsy називається $ HME. Shellshock ви кажете? Ха-ха, сміється на обличчі!

Я не похилого хосію про їжу, але в одної, ви могли б претендувати на проживання в їдальні і зануритися на вашому шматку наукового граніту з усіма, але це дійсно єдиний спосіб, ви прикусити. У реальних умовах боротьби необхідно було шукати цей граніт і загнати його з в'язких лапок Тітка Паша (з слова «рожева»). Ви знаєте, що вона не завжди має граніту. Я вибрав схему атаки і прийшов в офіс один з перших, і завжди лівий останній. Я ніколи не працюю в моєму житті. Згідно з підручником, приймала ініціативу і сходження на ті перетягування, в яких я не очікував, щоб перемогти кролика вухами і здивувати всіх. На борту гри, Mario Kart, booze і жінки віддають перевагу не торгівлі.

Я люблю спосіб оплати, який використовується в США. В Україні я мав бути за зарплату генерального директора (що не менше місяця) і рибу з супермаркетів по вулиці від офісу, а здавалося б, сидять вдома хворими. Немає необхідності запускати після будь-якого. Самі гроші в’яжуть щільний рядок на банківській картці. Звісно, деякі з них вирішили на шляху до мене звернутися в кишенях платників податків (з слова «безкоштовно»), але в США мультикультурізм і суспільство навчають нас толерантним, тому я був толерантним до податків. У мене є політиноправні ділові люди на ім’я Брошури Американської Америки. По дорозі, коли я сказав, що я використовував для роботи в неформальній роботі, ніхто не зрозумів мене. Про те, як я працюю в моїй країні. Якщо ви не бажаєте турбуватися про роботу і не всі відволікаючих генеральних директорів.

В іншому випадку ми не використовували будь-які революційні ідеї або методи організації роботи. Все базується на мотивації, професіоналізмі та великому досвіду менеджерів. Без бюрократії – повна свобода. Просто мій сон.

Я почув про вихідні. Чи є життя поза офісом? Це не Франція з вежами, тому вам не потрібно керівництва. Кращий оф-офіс Cisco провідник, в мій джмл думку, Єльп. Він виглядає для ресторанів, магазинів, перукарів, лаундрі та інших закладів. Тим не менш, будьте обережні: мій андроїдофон мобільний Не хочу встановити. Google Play не впізнав свою візу США; вона все ще вірила, що я був в Україні. З цією метою я тільки використовували сайт.

Не було часу в житті, де мій живіт зізнався свою любов до мене. Під час стажування це відбулося багато разів. По-перше, компанія пропонує безкоштовні обіди. Це означає, що експериментувати з їжею може бути безкінечно і безболісно як для гнійного, так і для шлунку (мами мама пропущена активоване вугілля, але це не було корисно). Ресторани в Сан-Франциско практично в кожному будинку. У нас є кухня з усього світу. Однак деякі з них дуже американські: Я поїхав в ресторан «Vietnamese», де нічого, крім звичайних сендвічів і не можна купити. Найбільш в'єтнамський, що був в'єтнамський на продавця. Я пішов на російський ресторан. Бажаєте спробувати 11 курячих пельменів за $ 11? Як про порцію курки $9 від Оливаря? А ось квас і борщів були крутими, всім сподобалося. На власній власній кухні смакують деякі продукти харчування. Як апельсиновий сік. Як звичайно це не сік, але просто солодкий цукор концентрований суспензії, розведений уявою виробника. Справжній сік вичавлений. Або ж, можливо, вони просто мають більше консервантів? Я дуже рекомендую холодної малини і гранатомету (Yerba Buena Mate) в скляних пляшках.

У Сан-Франциско розробники дізналися більше або менше. Вони не п'ють так багато в тих областях. Як вони зустрічаються? Напевно, вони знають один одному, тому що офіси компаній буквально співіснують один з одним, а працівники просто перехрестяють вулицю, на іншу сторону вулиці, а також хвилюють свої ручки з вікон офісів. Хто-небудь має друзів на Twitter, і хтось має хлопця в Githab. Це нормальний і не один, але я дивився. Працівники з різних компаній часто проводять дозвілля разом або йдуть на тематичні вечірки. У зв'язку з цим я прийшов до реалізації, що є саме ті ж люди. Може бути трохи удачливий. А якщо у нас була однакова удача, ми можемо мати Cisco у нашому світі. Е, мрії...

Але Сан-Франциско не тільки місце, де збираються ІТ-фахівці. Це місто для походів і велосипедів. Або ж, не сам місто, але так званий Bay Area Сан-Франциско. Дозени штучних маршрутів вже були розроблені для походів у багатьох парках і лісах. Тим не менш, для любителів, перець загублений, так як майже ніде можна перетворювати в штучні кулісти лісу. Ми маємо, як правило, ніхто не занурює ліс, тому виходимо в ліс є справжнім квестом. Хоча я люблю походи, я завжди оцінив велосипеди більше. Водіння по дорогах Харкова страшно. Ви знаєте, як ви приводите. І є драйвери дуже ніжні і турботливі, тому верхова їзда по місту весело і безпечно. Ось як я зробив мій сон: Я заблокував роботу (до 10 хвилин на добу в цілому). Багато цікавих велосипедних маршрутів для Golden Gate Bridge. Важко передати хвилювання, коли ви пришвидшуєте від Золотих воріт до Саусаліто. Вентилятори більш тривалих поїздок рекомендую піти в Тибурон і назад. Деякі мікрорайони ви пам'ятаєте старий Fallout.

Біка! Після розмови я згадав, що ми маємо багато речей, щоб зробити. Вони попросили мене пояснити те, що було. Я продумав про це час, бо пояснюючи зміст слова відразу складно. Я хотів би пояснити, але я знав про корупцію. Я знову думав і погодився.

Історія Я часто чув російську на вулиці. Одна літня жінка, навіть без "розкусу", так відомий від спини прийшла до мене і визнала мене як російськомовний. Вона попросила російською мовою, як дістатися до бібліотеки. Я не здавалася, щоб з'єднатися з містом. Можливо, є щось в мене, що віддає перевагу гнівам (Я підозрю, що не тільки особа, але навіть спина голови!).

Перша та остання конференція GoGaRuCo 2014

Не кажучи вже про неоднорідну кількість метапів і конференцій для всіх смаків у Cisco. Після того, як в парі блоків скасування був Matz — творець Ruby. Хоча я вирішив не йти до свого виступу, тому що робота була більш важливою, я пощастив відвідати одну з конференцій. Моя компанія була в списку кращих спонсорів GoGaRuCo, щорічної конференції рубати. Дякую за це, я отримав там безкоштовно. У нас була таблиця з лебедом (проваджувати, це те, що вони називають хорошою символікою компанії, яка розподіляється безкоштовно на всіх). Ми розподіляємо багато речей, але переносні зарядні пристрої для телефонів, що літають, як млинці на Шровецьці. I, в свою чергу, забиті безкоштовні футболки з таблиць інших компаній. Конференція була проведена протягом двох днів, а також була вечірка, яка була проведена щодня.

Твитнуть Якщо ви хочете зробити більше послідовників, перейдіть на вечірки та конференції. Я зробив! Що? Не бота. Через вербальну комунікацію і магію гіпнозу можна залучити багато людей. На додаток до просування символіки власної компанії, я також працював в ім'я святого Оупена Сорчія і розподільних паличок до популярного Pry jam, який у мене є життєздатний інтерес. Я чув, що ви використовуєте Ruby? Ви чули про Придні? Бажаєте зацікавити, що це наклейка? Працює практично завжди. Просто приклейте наклейку в долоні і зробіть ноги. Ось чому це мій останній GoGaRuCo? Це просто. Ця конференція була проведена шостим роком поспіль, тому вона «набридла і пішла». Поспішно організатори не пояснили причину (або можливо, я переповнений).

Що викликає надлишок ініціативостерону в організмі На жаль, казки завжди мають закінчення. Це кінець моєї історії. Я ніколи не змогла стати повноцінним працівником. Незважаючи на те, що компанія була щаслива з моїми загальними результатами, мій недолік досвіду у виробництві реального світу був фактором. Вони потрібні міцні люди, і я не пішов в тренажерний зал протягом тривалого часу. У часи було взято занадто багато ініціатив. Я мав дуже великий заряд мотивації і надлишок ініціативостерону. До того часу, що пара разів дозволила клієнтам сказати про те, що я не мав ідеї. З одного боку, дуже важливий клієнт (я дізнався пізніше) запитав зміни, які він думав, покращить функціонал нашого сервісу. Ми обговорювали це питання в компанії протягом тривалого часу і прийшли до висновку, що це неприпустимо витрачати час на це. Так, я повністю переконаний, що мій вірність на основі нашої кухні виходить до нас, відразу ж відірвав до нього, що ми не встигли його ідеї. Отже, значення мого повідомлення можна описати з ємнісним "WONTFIX!". Така антетика може вплинути на репутацію компанії. Відправлення прекрасного мистецтва. Я не володію ним, тому Інтернет рекомендував читання Styopa McConnell's "Perfect Upport". Консультації стажування: Не довіряйте все, що ви читаєте онлайн.

Так було можливість знайти іншу роботу на місці і продовжити візу. Дельмма працює або університет. Вибір було важко, але я вирішив повернути мої дослідження. Я думаю, що це правильний вибір.

Кожна математична формула зменшує кількість зчитувачів навпіл. Я хочу перевірити. Я не математика, тому я буду писати висновок в коді. Про нас

'use строгий JS"; функція зробити висновок() {var подякувати вам="Докладно варто сказати вам, що диво, що я був там на всіх" + "відправлений". Справа в тому, що я є частиною команди розвитку популярного джему Ruby під назвою Pry (Я вже згадав її в + стаття). Один з однодумців просто запропонував приїхати на посаду + старт-up, де він працює. Я вже знав, що очікувати від нього. Хлопці, '+' Не помилуйся, Open Source - життєвий обмін. Робота в ім'я кар'єри та доброти; вар за увагу = США довелося залишити. Я не сказав: "Я буду незабаром, але я теж не сказав "добрий". Я сказав: "Чи ви пізніше."; повернення подяки + за_уваження; } зробити висновок. (Українська) Це дійсний JS ;-

Джерело: habrahabr.ru/post/238613/