Як я прокоментував війну

доб. 2

Добрий день, дорогі люди. Протягом декількох років я захопила фотографією і про рік зйомки відео. Не існує нічого незвичайного в моєму хобі - ціна камер DSLR була досить демократичною, і навіть майстри Instagram не можна розраховувати. Незвичайні умови, в яких я повинен кіно, а саме військового життя. Так сталося, що після закінчення університету я віддаю перевагу служити французькому іноземному законодавстві в галузі інформаційної безпеки.

Я думаю, що не всі в Росії знають, що Франція бореться з двома війнами в Малі і Центральноафриканської Республіки. Крім того, у деяких «гарячих» і стратегічних точках нашої планети, буде пара десятків країн. Я не військовий репортер, я солдат, як і інші хлопці навколо. Як і всі інші, у мене є мої обов'язки, як і всі інші, і я повинен нести фунти обладнання. Далі я хотів би розповісти вам, які проблеми я повинен вирішити і які хитрості, щоб зробити мій улюблений хобі.

Для зйомки більш-менш постійно використовується чотири пристрої:

1,1 км Найбільша, найяскравава камера є Canon 600D. Canon є найбільш непрактичною для всіх пристроїв, які я використовую, але він виробляє найкращі якісні зображення і його акумулятор досить для сотень фотографій.

Я використовую 600D на найкоротші поїздки або найдовші. Давайте мені пояснимо: на коротких походах або патрулях, ваш рюкзак не дуже важко, тому ви можете легко дозволити додатковий кілограм; на довгих поїздках ви, швидше за все, мають постійне проживання і можливість зберігати камеру кудись.

2. GoPro є винахідливим винаходом з серії Hang і Forget.

Невеликий, легкий і невидимий. Продає пучок аксесуарів і кріплень, тому його можна прикріпити до шолома, бронетехніки, рюкзака або навіть машини; пульт дистанційного керування виключає необхідність прямого контакту з камерою.

Тим не менш, GoPro має порівняно слабкий акумулятор і дуже швидко з'їдає пам'ять. Я забуваю про це. Це дійсно “згорнути і забути”. Так в більшості випадків я використовую цю камеру для запису відео на фоні.

3. У Китайські диво-юдо окуляри з вбудованою камерою, знайдені на eBay протягом двадцяти євро.

Р

Цей предмет був придбаний виключно в якості експерименту. Fragile, незручно, з інструкціями тільки в китайці, окуляри дивно дають відео досить гідну якість в хорошому освітленні. Якість звуку і фото страшна.

4. Телефон. Війна не тільки пухнастий, війна багато вільного часу. Багато цікавих і життєздатних моментів трапляються, коли ви не готові падати. Камери не завжди під рукою, але телефон практично весь час в кишені, тільки він допомагає.

Я також активно пишу тексти з мого телефону - персональний щоденник і зрідка блог LiveJournal (що тому я вибрав Blackberry). Два третини цього повідомлення було написано на телефоні.

Найголовіші і очевидні перешкоди для зйомки, проте заборонити його можна звуком, це сама професія. Я не їхати на гриби і не на туристичних поїздках. Під час вправ або зйомки ви можете знайти можливість стріляти, але ви все ще хочете дій. Однак під час дії ви думаєте, перш за все про виконання завдання, про вашу шкіру і шкіру ваших товарів. Ви не хочете знімати відео в цих моментах, плюс той же GoPro блискує як ялинка при зйомці. Єдине рішення я знайшов GoPro з BlackHawk шоломом або кулястійним жилетом.

, Україна

Руки залишаються вільними, нічим не обмежує рух або відволікає увагу. Але навіть тут все не ідеально, так як вільний простір може бути там або там.

Ще одна велика проблема - вага. Мій кулястійний жилет в "комбат" державних вагах близько 26 кілограмів, рюкзак - близько п'ятнадцять. Додаємо в цю машину, шолом, намистини, воду та інші радості життя, ви отримаєте значну фігуру. Я колись прийшов на демотиватор зі знімком з дзвінка Дути та прикмету, "Творці вірять, що тренувальний солдат може запустити протягом п'ятнадцять секунд." Особисто, після двох годин боротьби і п'ятнадцять не може. Ви намагаєтеся зберегти вагу на все. Вже про заміну акумулятора я подумаю жорсткий, а про другий об'єктив і мови не може бути будь-яким.

Наслідком цієї проблеми є втома. Часом є дні в кінці якого можна навіть видалити взуття, не ходити з камерою. На жаль, нічого не можна зробити.

Головний біль 21 століття - електрика. Розетки, ви знаєте, не ростуть на деревах, а сучасні пристрої просять регулярно їсти. Камера може бути без використання на другий день. Є два способи: або замінні акумулятори або сонячний зарядний пристрій. Для себе я знайшов компромісний варіант - пристрій PowerMonkey Explorer, який є сонячним зарядним пристроєм з невеликим акумулятором 2200 мАг і змінними насадками для різних пристроїв.

У сонячній погоді пристрої можна заряджати безпосередньо; у хмарній погоді заряджати акумулятор протягом дня, а вночі від нього телефону або камери.

Під час походів, погодні умови не особливо необхідні для вибору. Нагрів, холод, пил, бруд, дощ - в деяких частинах нашої планети все це може бути досвідченим протягом декількох днів. Крім того, іноді вам доведеться красти на животі, а руки в плямах зброї. Як виглядає мій рюкзак:

Якщо GoPro був створений спеціально для екстремальних, то Blackberry і Canon навряд чи. Є багато захисних чохлів для Q10. Звичайно, я не зацікавився красивими шкіряними аксесуарами, але щось велике і міцне.

З 600D ви повинні бути дуже обережними. Я віддаю перевагу загортати камеру в флісовому поході, який завжди присутній в моєму рюкзаку. Якщо поход довго, то лінза краще відокремити від тушки, і покласти їх в окремі рукави.

Моя військова спеціалізація – військовий медик, оскільки виходить, медичні рукавички досить хороші при захисті проводів від вологи і пилу. Зручно зберігати карти пам'яті і перехідники до них в пальцях, а дроти в долоні руки.

Проблема, яку я не думав про перше обмеження пам'яті. Відео зважує багато. GoPro заповнює карту пам'яті 64GB за три години. При цьому можливість копіювання вмісту картки на ноутбук або жорсткий диск може бути не тижнів. У вас є додаткові карти пам'яті. Лоти карток.

В цілому, у мене є сім карт пам'яті - два на 64 гігабайти, два по 32, два по 16 і один по 8. Два адаптери microSD, які подорожують з камерою і ноутбуком.

Ще однією проблемою є пошкодження і втрати. Уявіть, що літають в Барселона на тиждень і забуваючи, щоб зарядитися на телефоні. Або поїхати на бізнес-туру до Нижнього Новгорода і спалаху перерв. Що ви йдете в магазин і купуйте нову. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Так ви повинні бути дуже обережними з вашими гаджетами.

Всі зняті матеріали необхідно обробити і зберігати десь. Найголовніше для мене в цьому випадку є хмарними сервісами. Вони допомагають з одного боку групувати інформацію від різних пристроїв, а з іншого боку – застрахувати при втраті або відмові пристрою. Іншими словами, вони виконують прямі функції. Я використовую Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive та Evernote. На DropBox, у мене є найважливіші документи, дубліковані щоденники і всі публікації з LiveJournal. У Google Drive я отримую 100 гігабайтів, які досить зберігати всі фотографії. Fifteen free gigabytes on OneDrive достатньо для фотографій, що беруться з телефону - вони надсилаються автоматично. Для синхронізації текстових документів використовуйте Evernote.

Мій ноутбук є MacBook Pro з 256 гігабайт SSD. Всі зображення, а також всі відео до 2014 року зберігаються на ноутбуці та дублюються на зовнішній жорсткий диск terabyte. Відео, зняті з січня 2014 року, зберігаються тільки на HDD.

Я ручю мої фотографії дуже надлишно. Вирізати, перекручувати яскравість або виправити білий баланс мій мінімальний і мій максимум. З цією метою я використовую Google Picasa, що я знайшов більш зручний і зрозумілий, ніж iPhoto. Це трохи складніше з відео. Ось я все ще досить зелений і недосвідчений, тому пошук мого ідеального ще не завершено. Я в даний час використовує iMovie, але я, ймовірно, переключаюсь на щось інше.

Здавалося б, я майже ніколи не опублікувати фотографії та фільми, які я зробив, і я не поділю їх з моїми неармійними друзями. Я не роблю це з декількох причин. Перш за все, повага про конфіденційність колег. Я хочу, щоб поділитися своїми силами, не означає, що кожен інший погоджується з вами. По-друге, 80 відсотків того, що я знімався щодня. Як я сказав на початку, я не військовий репортер, моя мета не залучати глядача, моя мета полягає в тому, щоб зберегти момент, як я бачив його. Я не зацікавила тригодинну великогабаритну зйомку, але в дорозі ми побігли, шкода, у ванній після того, як він був над.

Чому я зробив це будь-яким чином? Я провів літо 2010 року в США. Я хотів зробити відео для моїх друзів в кінці поїздки, так з самого початку я знімав цікаві моменти моєї поїздки. І хоча це не зробилося, я все-таки мав гігабайтів ніг. Що здавалося silly чотири роки тому викликає ностальгічну посмішку і теплі спогади. Таємниці безтурботної молоді, ціла стадія життя. Відео та фото, які я забрав не великий інтерес до мене прямо зараз – військовий життя вже навколо мене. Але протягом декількох років я впевнений, що я шукаю на них однакову ностальгічну посмішку і теплі спогади.

Зайдіть!

Джерело: habrahabr.ru/post/238637/