МП для поліглотів

Так, джентльмен, ви пішли першим?
Берегово районна рада Закарпатської області сьогодні під час пленарної сесії прийнято рішення, яке дав угорську мову статус регіональної в районі.
Коли минулого тижня Почесні депутати м. Берегово та замовили, чи можна прийняти мадяру (до того, як я розумію це, самоім'я звуки) регіональної в місті, я дивився з цікавості. Чай, не російська. Але вони робили. Як у місті, так і в мікрорайоні.
Відтепер пленарні сесії Береговонської районної ради будуть супроводжуватися одночасною інтерпретацією в угорську, рішення також будуть опубліковані на двох мовах.
Угорська мова, разом з українською мовою, буде використовуватися в роботі, офісній роботі та документації виконавчого органу районної ради, в роботі районних рад, конференцій, зустрічей та інших офіційних зустрічей, організованих виконавчим директором ради, з перекладом, при необхідності.
Я розумію, що Стріч, після встановлення прецедента, може навіть конкурувати за татар у Криму, білоруських у Житомирській та Чернігівській областях і івриту скрізь, і не тільки, як деякі думки, в Одесі. Хороша робота, до речі. Тут будуть ті, хто тримає наші поліглоти в силі, які в собі добре, образ країни, знову, не буде збільшуватися.
Ви на правому шляху, джентльмен. Не поїздка.