Spacewalk 23: підкорення нового фронтера

650480 р.

Італійський астронаут Лука Пармітано Європейського космічного агентства розповідає про свої почуття та враження під час прогулянок No 23.

Я очі закриті, як Кріс відраховує тиск повітря всередині повітряного блоку, який вже наближається нуль. Але я не втомився, досить навпаки! Я відчую повністю заряджену, якби електрика, не кров'ю, протікає через мої вени. Я просто хочу переконатися, що я можу поглинати і запам'ятати все, що відбувається. Я ментую, щоб відкрити двері, тому що цей час я перший, щоб залишити станцію. Може бути, це гарне, що це ніч: принаймні нічого не відволікати мене.

Коли тиск падає до 3 кПа, час повернути ручку і витягти люка над собою. Зовні він чорний-чорний; він не чорний, але темрява, загальна відсутність світла. Я замочила погляд на те, що я скажу, щоб прикріпити наші мотузки безпеки. Почуття абсолютно на ease, я згину над, щоб дати Крісу прохід. У ряді секунд ми закінчуємо перевірку один одного і окремо. Незважаючи на те, що ми займаємося більш-менш однаковою частиною Міжнародного космічного вокзалу, наші маршрути досить різні, продиктовані мальовничо вивченою хореографією. Мій маршрут прямує до задньої частини станції, в той час як Кріс повинен спочатку переходити до передньої частини станції, щоб намалювати його кабель навколо Z1, центральна конструкція промінь над Node 1. На даний момент жоден з нас, на орбіті або на Землі, міг би уявити, скільки це рішення буде впливати на події дня.

Я приділю особливу увагу кожному переходу, зробивши свій шлях до сумки безпеки, який ми залишили за тиждень тому. Я спокійний, але не дозволяю собі розслабитися: що б помилитися. Всередині сумки я знаходжу кабелі, які формують частину мого найскладнішого завдання дня. Я повинен прикріпити їх до виворітних гнізд станції, одночасно закріпивши їх на поверхню станції невеликими шматочками дроту. Обидві операції припускають, що я буду використовувати пальці багато, і я знаю від досвіду, що це досить виснажливе через повітряні рукавички.

Кріс частково прикріпив перший кабель минулого тижня, тому я збираю безкоштовною частиною і обережно приводить його до гнізда. Після того, як трохи неприємностей на початку, я помітив Хьюстон, що я завершила завдання і я готовий прийняти другий кабель. Після захоплення наступного кабелю я перейде в найскладніше положення на станції: Я буквально живіт між трьома різними модулями, щоб відійшов мій костюм і мій PSG (my “backpack”) є кілька сантиметрів від зовнішніх стін Node 3, Node 1 і лабораторію. Повільно, з значними зусиллями, я вдаюся підключити другий кабель до гнізда. Тоді, сліпо рухаю в зворотному напрямку, я звільнити себе від некомфортної ситуації, в якій мені довелося працювати. Від землі Шейн повідомляє мені, що я закінчив майже 40 хвилин попереду графіка і Кріс також виконує свої завдання перед графіком.

На даний момент я думаю про те, як правильно розмотувати кабель (на нульовій гравітації він відьмається як обсесія), я починаю «горяти», що щось неправильно. Вдово, я почав відчувати воду на спині шиї, яка неприємний сюрприз. Дуже неприємний, тому що в моїй ситуації я не хотів би зіткнутися з сюрпризами. Я переймав голову з боку в сторону, що підтверджує моє перше враження, і з надлюдними зусиллями, Я змусив себе повідомляти мої почуття в Хьюстон, знаючи, що це може сигналізувати кінець цього ICD. Шейн підтверджує, що вони отримали повідомлення і просять мене чекати подальших інструкцій. Кріс, який просто закінчився, все ще знаходиться в безпосередній близькості від мене, сподіваючись візуально визначити джерело води в шоломі.

В першу чергу ми переконані, що це або питна вода з м'яса фляска, яка проходить через солому або просто потіти. Але я відчуваю, що рідина занадто холодна, щоб бути пізніше, і більш важливо, я відчуваю, що це отримати більше. Я також можу побачити, що нічого не витікає з питної води клапана. Коли я повідомляю, що Кріс і Шейн, ми відразу ж замовляємо до "повного" сорту. Ще одним варіантом є «інтерворт» у разі більш серйозних проблем. Я збуджусь, щоб повернутися в повітряний замок. Разом ми вирішили, що Кріс повинен закріпити всі елементи, які зовні перед тим, як він повернеться до замка, тому він спочатку переходить на передню частину станції. Так ми розщеплюємо.

Повернувшись назад до літака мій маршрут, я став більш впевнений, що кількість води зростає. Я можу відчути, що вдарив мої навушники і дивлюся, якщо я збираюся втратити дотик. Вода практично повністю покрита перед мою ящиком, прилипаючи до неї і заблокувавши мій погляд. Я розумію, що я збираю, щоб перевернути один з антени в моєму шляху, щоб мій кабель безпеки може вийти. Як я прокочував, буває два речі: Сонце набори, і моя здатність бачити, вже турбуючись водою, повністю зникне, що дає мої очі безкінечні; але, гірше все ж, вода вражає мій ніс – по-справжньому страшне відчуття, яке я посилює мої футилієві спроби перемістити воду, погладивши голову. У цей момент верх шолома сповнена води, і я не впевнений, що наступний дихання я буду заповнювати легені повітрям, а не рідиною. Щоб зробити питання гірше, я не знаю, що напрямок мені потрібно повернутися до аеродрому. Я можу побачити лише кілька сантиметрів попереду мене, не в змозі бачити ручки, які ми використовуємо для переміщення по станції.

Я намагаюся отримати на зв'язку з Крісом і Шейном: Я можу почути їх говорити один одному, але їх голоси дуже слабкі, я можу ледь чути їх, і вони не можуть чути мене на всіх. Я один. Я відчайдушний з планом дії. Як можна швидко потрапити всередині. Я знаю, якщо я залишився, Кріс прийде мені, але скільки часу я пішов? Я не можу сказати. Я думаю, що я про свою безпеку. Механізм намотування кабелю розвиває силу близько 13 Н, яка буде «пропустити» мене в правильному напрямку. Це не гарна ідея, але це краще, я можу подумати про: слідувати за кабелем до повітряного блоку. Я змусив себе заспокоїти і, хворим погладити руки, я почав рухатися, думаючи весь час про те, як видалити воду, якщо вона досягає рота. Єдине рішення, яке приходить до розуму, щоб відкрити запобіжний клапан біля лівого вуха: якщо я стартую депресуризація, я можу випустити деякі води, принаймні до тих пір, поки він замерзає, після чого потік припиняється. Але зробивши отвір в моєму костюмі є найбільш екстремальний захід.

Я шукаю, що я думаю, це нескінченна кількість часу (але я знаю, що це лише кілька хвилин). Нарешті, з великим почуттям рельєфу, я торкнувся через завісу води перед очима і вдається бачити теплоізоляційну кришку замку: трохи більше і я буду безпечним. Я знаходився в правий час, не чекаючи Кріса. Згідно протоколу, я мав піти в повітряний блок, що я був першим, щоб вийти. А не Кріс, ні У мене є будь-які проблеми, які ми повертаємо замовлення. Переміщення з моїми очима закрито, я керую, щоб потрапити всередині і позиціонувати себе, так що Кріс може прийти. Я відчуваю рух за мною; Кріс надходить в повітряний замок і, судячи від вібрацій, закриває люка. У цей момент комунікація переходить до Карена, і з якоїсь причини я чую її досить добре. Але я знаю, що я не можу чути мене, оскільки вона зберігає повторення того ж інструкцій до мене, хоча я вже відповів. Я дотримую свою інструкції, як краще я можу, але коли повітря починає перекачування в камеру, я втратив звук. Я повністю відрізати.

Я спробую тримати свої рухи до мінімуму, щоб не турбувати воду всередині шолома. Я тримую інформацію про своє здоров'я, говорю, що я дрібний і накачування повітря в камеру може продовжити. Тепер, що тиск в повітрі піднімається, я знаю, що якщо вода дрочить мене, я завжди можу відкрити шолом. Я може виходити, але краще, ніж висихає всередині костюма. На одній точці Кріс клацує мій зубчик з його, і я жести до нього з знаком «ОК». Останнім часом почула мене, перш ніж він увійшов до аеродрому!

Повільно пробиваючи хвилини, як тиск повітряний замок піднімається до нормального, і, нарешті, з несподіваною хвилею рельєфу, я бачу внутрішні двері відкритим і всю команду, зібрану за ним, готова допомогти. Як швидко вони можуть. Karen unhooks мій шолом і акуратно піднімає його над головою. Фьодор і Павло миттєво рукують мене рушником, і я подякував їм, але я не чую їх, бо вуха і ніс заповнять водою протягом декількох хвилин.

Простір – суворий, непристойний передній, і ми є дослідниками, не колонізаторами. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Краще не забувати.

Джерело: habrahabr.ru/post/218015/