"Гравність." Реальність та фантастика

Фільм «Gravity» – це, мабуть, найбільш успішна спроба в кінематографі, щоб показати космос як це. З точки зору значення можна порівняти з фільмом «Космічна Одіссея» Stanley Kubrick. Я пропоную вам переклад інтерв’ю з реальним досвідченим астронатом, який розповість вам про те, що було показано в фільмі, і не може статися в реальності, а також деякі інші деталі про те, що відбувається в космосі.

Професійний астронаут перевіряє факти з фільму «Правильність»

Є тисячі способів описати життя в зовнішній простір в науковій фантастики, але Gravity є рідкісним фільмом, який намагається відобразити реальність. Завдяки космічній дорозі Alfonso Cuaron, ви в одному з найвідоміших кольорових фотографій NASA (що не можна побачити зараз завдяки Конгресу!) з найкращими астрономами історії. Все в плівці, крім наявності Sandra Bullock і George Clooney, відразу ж вражає ріелизмом. Тож виникає питання: «Що правда цього, і що таке фантастика?» Учора, астрофізик Neil DeGress Tyson спробував відповісти на деякі з цих питань на Twitter, і дав 140-character ліміт, він зробив добре. Але все ж ми думали, що людина, яка була в космосі, зможе перевірити факти в кіно більш ретельно.

Колишні Сполучені Штати Америки Астронаут Скотт Паразинський зробив сім просторових поїздок, в тому числі сім-годинну висить від роботизованої руки під час ремонту сонячної панелі на Міжнародному космічному вокзалі, під час якого він міг штампувати в будь-який час від електричного удару. Він мав дивитися, як і кожна сонячна панель зламала на шматки згідно з сюжетом «Gravity». Прийміть, він любив фільм. П'яний акум і астронаут мав довгу, наполегливу розмову про космічні сміття, струменеві пачки, сльози в космосі і нижню білизну Sandra Bullock.

Ви любите кіно? Чи є післятравматичний стрес?
Я помітив додому трохи, поки я був в космосі. Від того, як в космосі і летять над красивим ураганом на планеті висить щелепу, але навіть 3-D не передає повноцінний ефект польоту над Землю. Відчуйся до «го там». Це найкраща робота в світі. Іноді ви падаєте, коли працюєте на вашому комп'ютері, а потім раптом ви бачите ураган або Himalayas і ви відчуваєте себе щасливим. Я дуже люблю це.

Sandra Bullock каже, що вона любить тишу простору. Як тихий це дійсно?
Коли ви в костюмі, ви почуєте дуже спокійні звуки. Як правило, це обертання вентилятора, який забезпечує вашу життєдіяльність, дистиляції кисню над костюмом. Також можна почути радіорозтріскування. Ось як перевірити підключення. Якщо ви не почуєте звук у вашому костюмі, це дуже погано. Ми не любимо це, коли простір мовчить. Але прокинувшись в космосі неймовірно красиво, я б не сказав, що це спокійно.

Як тільки ви помітили щось в кіно і скажете, «Чи не хвилина, це не може статися? й
Він відразу ж сигналізував, що з трьома людьми в космосі, тільки один з них зробив роботу. Поор Сандра зробив всі роботи, а інші два хлопці були просто весело.

Один з них висить на мотузках в бухті трансферу, як в тренажерному залі, так і на клаунках, бігаючи по бронюванні PMA. PMA - керований маневрений автомобіль, який використовувався для рейсів під програмою Shuttle. Ви ніколи не могли літати шлях Джорджа Клонею. Підходить до телескопа Hubble. Якщо ви повинні зробити це, ви будете торкатися сонячними панелями, вигнути їх і, можливо, відключити їх. Все фантастика. PMA працює з дуже точною технологією, але її швидкість набагато повільніше. Як ви орбітуєте Землю, ви подорожуєте на швидкості 28,164 км на годину і відчуєте наслідки орбітальних механічних ефектів, які застосовуються як на Землі, так і на космічний корабель, в якому ви подорожуєте. По суті, рейс Джорджа набагато складніший, ніж один може подумати.

Ви сказали, що існуюча технологія не дозволить подолати відстань між космічними станціями. Наскільки є Hubble і Міжнародний космічний вокзал?
Це було дуже пишним, теж. Дійсно, Hubble знаходиться на орбіті, Міжнародний космічний вокзал знаходиться на орбіті, а Китайська космічна станція знаходиться на орбіті. Якщо ви не входите в деталі орбітальної механіки, або польоту апарату різних супутникових систем на орбіті, вони розташовані дуже далеко один від одного. На орбіті Hubble дуже близько до екваторіальної ... вона виглядає як центральний ремінь, тільки на дуже високій висоті, близько 644 км над землею. На орбіті Міжнародної космічної станції дуже нахилена, тому вона займає широту з Казахстану до її еквівалента на південній півкулі. Це більший проміжок, ніж Земля. По-перше, вони дуже далекі від одного, переходять на різні висоти і на різних швидкостях, тому між ними немає фіксованої відстані. Вони люблять кулі один одному. Їх орбіти перетинаються в різні часи протягом дня, так що фізично не можна отримати з одного місця до іншого.

Насправді, якщо ви були в космосі на Hubble,
У вас немає успіху [laughs]. до

Як Джордж Clooney летить навколо космічних апаратів, він тестує нову технологію jetpack. Ви думаєте, що він був непристойним?
Ноп. Ну, якщо ви літаєте з мандатним машином для захоплення супутника, то так. По суті, ми зробили це три-чотири разів до програми Shuttle, і ми зробили пробіли на кілька сотень кроків, щоб показати, що ми можемо літати. У першому випадку ми фактично захопили супутник і поклали його на орбіту. Але це досить короткі відстані. В інших випадках ми були прив'язані до космічного корабля з сталевим кабельним покриттям на скручування барабана. Якщо ви ви ви видалите кабель, він розігріває, але як тільки ви підійдете до судна, він знову відкидає. Ми завжди прив'язуємо до основного корабля перевізника, чи є це робоча рука, Shuttle або Міжнародна космічна станція.

Що ви думаєте про те, як астрономи переїхали в космос?
Вони зробили це, як вправи на гімнастичному коні, коли потрібно тримати на величезних стегнах. Але якщо ви подивитеся на досвідчений астронаут в просторі, він дуже витончений і навіть красивий. Якщо ви звикли до костюма, ви можете подолати центр ваги костюма, він буде виглядати практично в ease. Звичайно, це вимагає зусиль, але якщо ви плавно контролюєте ваш момент інерції, ви не можете просто переходити в простір, але змінити положення вашого тіла, як вам подобається. А потім не потрібно постійно проціджувати і регулювати ситуацію. Що вони зробили в кіно був свого роду кистей або вій. Так ми зв'язуємо слон в Китаї. Ми навчаємо новачків, щоб уникнути такої поведінки, а не рухатися плавно за допомогою необхідної сили. Якщо ви збираєтеся кинути ноги вгору, так що ви захочете зробити ноги вперед. до

Збираюся взяти певну міцність. Якщо ви рухаєте в заданому напрямку, то вам потрібно викопувати. Що таке, як тільки ви переорієнтували ваше тіло, потрібно застосувати лічильник, щоб стабілізувати нове положення, в якому ви хочете залишитися. І все це потрібно зробити свідомо. Коли ви рухаєтеся в костюмі, завантажених інструментами, вагою тіла і речами в кнапсіці, він зважує близько 286 кілограмів. Якщо ви рухаєте різко і бездумно, ви дуже швидко втомилися.

Поговоримо про довіру персонажа Sandra Bullock. Вона повинна бути дуже недосвідченою. Вона сказала, що вона навчалася протягом шести місяців, була на її першій місії, і ніколи не висаджувалася успішно в тренажері. Чи може така недосвідчена людина була відправлена на таку місію?
Ні, але це було зроблено для оповідання і Сандра виглядали дуже вірним. Ну, вона описала себе як фахівець місії, але може бути те, що ми називаємо "дослідний інженер": хтось, який прибув на кораблі пізніше з дуже вузьким діапазоном навичок для виконання конкретного завдання або експерименту. Я вірю, що для того, щоб перейти в космос, вона займає принаймні пару років навчання, щоб отримати принаймні базові навички. Ми ніколи не надішлемо дослідникам дослідження в космос. Професіонали, як мені були фахівці місії — професійні астрономи. Ми зробили багато роботи в програмі, включаючи науку. Інженери-дослідники прийшли до конкретного експерименту (які було нормально), але ніколи не пішли в космос. Перед тим як ви вийшли в космос, потрібно дізнатися все про систему космічних костюмів і як працюють її системи за космічних апаратів – це величезна кількість тренінгів. І ніхто не очікує інженера-дослідника для землекористування. Такі люди приходять на дошку тільки для конкретного завдання, і, ймовірно, тільки один раз.

На початку вона каже, що вона відчуває себе хворим. Чи є це нормально для першого рейсу?
Так, близько 40% тих, хто перший досвід космічної адаптації Синдром, ми називаємо її SKA, або космічний морський лиман. Ми маємо хороші ліки на борту для неї, але це зазвичай йде в пару днів польоту. І ми ніколи не перейдемо в космос на перші чотири дні польоту з цієї причини. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Насправді, це буде страшно, щоб втратити cookie під час ходьби. Крім того, ви можете втратити видимість і інші речі. Не перейшовши в дуже багато деталей, поверхневий натяг є домінантною силою вгору, тому ви можете закінчити з пучком речей на скляній частині вашого шолома, який ви не хотіли б у вашому просторовому костюмі, який дозволить запобігти поверненню назад до повітряного годинника.

Я був чудесним, якщо ви б сказали, що це просто плавати в шоломі?
Так, саме те, що відбувається. Все це дійсно прилипає до шолому, тому що поверхневий натяг є міцним і «зберегти» неможливе очищення. Аполлонова місія, Аполлон 9, коли одна з астронавтів постраждала досить виражена морська хвороба, щоб скасувати протоку.
25157418
Ви зіткнулися з космічними сміттями? Якщо ви знаходитесь в просторі, що ви бачите навколо вас?
Ну, перш за все, якщо ви бачите його, це занадто пізно. Мережа заходів, які спочатку привели до руйнування світових телекомунікацій, була досить неймовірною для мене. Якщо виникла хмара сміття з орбітальної мікрометеороїди, вона буде підходити на десятки сотень кілометрів на годину. Я не знаю, якщо ви коли-небудь бачили куля, що йде прямо на вас. Я сподіваюся не, але якщо вони робили, вони не скажуть, що це не дуже довго. А потім була хмара значно менших штук, які підходили до швидкості, ймовірно, двадцять разів швидкість звуку. Ви не бачили його на всіх. Це буде просто перерву через все в своєму шляху. Це буде сценарій останнього судового рішення для чоловіка в зовнішній простір.

Астронаут, який застрягнув шраплон, отримав величезну проміжку отвір в шоломі. Якщо це сталося, буде поранено астронат?
По-перше, я думаю, що буде трохи неймовірним. кінетична енергія орбітальних сміття є феноменальним і може просто перетворюватися в спеку. Я думаю, що один раз сміття потрапляє в контакт з 100% кисневим середовищем всередині костюма, буде вогонь. Ви побачите багато іскрів і все всередині костюма буде перетворюватися на попелиці. Цей сценарій терористичний.

Але що сценарій ніколи не сталося, це?
Ні. Але ми зустрілися з великою кількістю орбітальних сміття. По суті, після того, як всі маршрутні рейси ми летемо, на вікнах були відступи, як і сам маршрут. Я особисто побачила шкоду від сміття, коли я летю до панелі радіатора. Я був на самому вершині космічних станцій, коли великий шкард пройшов через панель. Вона виглядала як куля, яка зняла її. На цьому місці залишалися згини металевих виступів у вигляді спіралі. Найімовірніше, це просто шайба пускового двигуна або щось, що перетнула шлях станції. Ці речі мають неймовірну енергію. Навіть падіння фарби на таких швидкостях може мати руйнівний вплив на людину в зовнішній простір.

Ми бачимо багато сценаріїв з поганим закінченням фільму. Жорж Клонюй відмовляється від члена його екіпажу і буквально купує в космос. Ви навчитесь на таких сценаріях? Чи не вважається така ситуація?
Не знаю, що проблема. Нога Сандри застрягає в парашутних мотузках і обіймає руку Георга. Я думаю, що все, що він повинен був зробити, щоб до неї і підтягти до площі. Або просто натиснути назад жорсткий так він може плавати на космічну станцію. Немає сили, які могли б зберегти його Так мені неможливе.

Коли Ґорґан дасть свою руку, якщо це сталося в реальному просторі, то він відкинути його?
Він просто купить там.
Що б бути менш драматичним.
Я. [Лугс] Але повернувшись до свого початкового питання, коли Ед Біло зробив перший простір Америки (1965), там була реальна загроза, що він не зможе повернутися до його космічних апаратів Gemini. І на мій погляд, Джим МакДевітт, який був командиром місії, повинен був закритий хетч і відправив його на всі чотири сторони, якщо виникли проблеми з поверненням Еда. З цієї точки зору потрібно зберегти все, що ви можете в місії. Ми не зіткнулися з такою загрозою. Ми знаємо, що ми можемо повернутися до літака принаймні. У програмі Shuttle ми мали розкіш про те, що у вас є команда трансферу з космосу та захоплення. Ще один правдивий тягу в кіно: кожен 90 хвилин Ви повернетесь до тієї ж точки в небо. Отже, якщо ви заїжджаєте за маршрутом або станцією, через 90 хвилин, ви можете повернутися до тієї ж точки і отримати гакований, теоретично, якщо у вас достатньо кисню.

У кінофільмі, коли символ Садра спиниться і не може зупинитися. Що б ви робили в такій ситуації?
Ми маємо пристрій Safer, який є акронімом для спрощеної допомоги для Єва порятунку. Таким чином, ми перетворимо на цю систему з ручним колясником, схожим на Nintendo, і запускаємо маневрений струменевий двигун – це справжній парашут, міні-PMA. Що б стабілізувати ситуацію. Далі ми можемо бачити, де ми є відносно космічної станції і літати назад безпечно.

Чи можна використовувати вогнегасник як jetpack хорошу або погану ідею?
Не працює, а також показаний; повернувшись до Еда Білого, який був аналогічно невеликим гарматою, що дозволило йому запустити реактивні двигуни і літати в космосі. Дуже важко контролювати двигун відносно вашого центру маси. Тому, здавалося б, стояти на кінці в космосі через нездатність направляти двигун в напрямку навпроти руху. Але фізично, все вона була правою. Це був важкий рейс, хоча.

Що відбувається, коли ви лікуєте в космосі?
Виконавці не розгорнуться з очей і витікають обличчям – вони накопичуються в очах, як великі краплі, так як в кінофільмі «Флуббер». При цьому поверхневий натяг переважає. Незважаючи на фантастику, сльози, що працюють на обличчі Сандри, виглядають дуже ефектно.

Що ви думаєте про епізод, де вона робить надзвичайну посадку на Землі в китайській космічній станції?
Він виглядає ефектно, але малоймовірно. Коли ви починаєте входити в верхню атмосферу, ми називаємо її «пригодою» на 120 км над поверхнею Землі. Виявилося, що станція в цьому епізоді була значно вищою і, ймовірно, не вдалося згорнути так швидко. Це був дуже драматичним, коли вона спробувала тримати на китайській космічній станції, як нерозривний кінь. У випадку, якщо в станцію настала велика кількість місць, то це займе місяця або роки, щоб спускатися від руйнування до висоти атмосфери. Це шлях Skylab і всі російські супутники повернулися назад: вони почали свої двигуни, спускалися до точки взаємодії з атмосферою Землі і перетворилися в пекарні хмари перед падінням до землі.

Чи може людина вижити в капсулі космічної станції?
Так, я думаю, що якщо модуль може з'явитися і пройти через хмару склепіння простору, це може. Цей епізод був схожий на нічний знак: Я можу прочитати і говорити російською мовою, але як я можу отримати в випадковому порядку в недокінг кнопка в китайській капсулі? [Лугс] Ух. Що б страшно.

Чи є вони в основному однакові? Чи можна ви запроваджувати і висадити китайський простір?
Я ніколи не бачив своєї капсули, але я знаю, що це виглядає так само, як російська Союз. І здається мені, що Шенчжоу був розроблений за допомогою спільної технології цих країн. Це логічно припустити, що вони працюють однаково, але я не знаю напевно.
Чи є модуль, в якому він адаптований для посадки води?
Я думаю, що капсула Союз, як капсула Шенчжоу, може висадити на воду. Їх конструкція передбачає висадку на землі, але є також пристрої для розтягування: надувні рафти, які теоретично пом'якшують вплив і запобігають її змиванню. Але це один з найгірших сценаріїв. Я думаю, що директори запозичили цей факт від життя. Гус Грішсом зробив те ж саме під час другого рейсу американського простору. Після відкриття люка, морська вода швидко почала втекти в капсулу, а костюм не призначений для плавання. Зібрали свої шоломи. Відразу після дайвінгу її костюм, наповнений водою і вона більше не могла залишитися плавкою. Так після відходу капсули вона йшла. Він був схожим на ніч. Але я думаю, що насправді, Союз або китайська капсула, ймовірно, має понтони, щоб тримати на воді. Це дозволить вам залишити судно без клопотання.

Повернемося з критиками: «Кола Гравітність перетворюється в любовний сюжет і Джордж і Сандра принесуть свої стосунки до кінця? Згідно з Інтернетом, секс у просторі ще не записано.
[Лугс] Про це не промовив. Хто знає, що відбувається на борту космічних станцій під час довгих місій, але є обов'язково конфіденційність в маршруті для таких тісних відносин. Особливо на одній з капсул Союз, вони дуже дрібні. Важко знати, якщо це відбулося на довгих рейсах. До речі, на одному з рейсів на борту рейс був чоловік і дружина, але вони працювали в різних зсувах. Тому, згідно плану, це не може статися.

Ви хочете згадати щось інше, що ловить очей?
Я не хочу знайти несправність з цим фільмом, тому що я дуже сподобалося, але той факт, що Sandra не має рідких речей і підгузників під її космічного костюма є помилкою при переході в простір. Вона з'явилася в тісній вошсі, яка виглядала дуже добре, але вона не витримує температурний ліміт -200 в тіні і до 300 в прямих сонячних променів. Вона не мала шкарпетки, які я знайшов дуже смішний. У цьому випадку загроза заморозків досить реальна.
Р
Ваш текст за посиланням. й