Подорож до Монголії

За рейсом літак з Москви в Улан Батор. Я ретельно перевірити обладнання, купити продукти: консервовані овочі та риба, горіхи, сушені абрикоси, родзинки, мед, фрукти, шоколад, хліб і часник. Я сподіваюся, що триватиме десять днів. Резервуар для води вперше - 9 літрів, загальна вага продукції та обладнання - близько 30 кг. З метою придбання докладних карт Монголії з зазначенням довжини автодоріг та російсько-монопольської фрази книги. Маршрут за безпеку буде курсуватися уздовж московсько-Улааньбатар-Бейджінг залізницею, але головне завдання - отримати разом з пустелі.

Як і їхні предки, нумадикські монголи живуть в Юрцях, зрідка переїзд їх житла в пошуках хороших пасовища для тваринництва. Таким чином, юрт розбірний: дерев'яний плетений з п'яти десятків стовпів, під куполою - кругле вікно з шести вікон; невисокі двері, а замість стін і стелі - великі смуги матерії кози і кам'яної вовни.

І ви знаєте, що кочовий монгольський потопає в юрт-печі? Суха підстилка худоби - це чудове паливо і дивно не пахне. Економічно і екологічно чистий.

Власник першого юрту я зустрівся на моєму шляху називається Delgar. На початку є церемонія зустрічі гостей, яка дуже цікава. Голова сім'ї, вийняту невелику сумку вишиту візерунками, витягує кам'яну нюфельну коробку у вигляді парфумерної пляшки з неї і ретельно, з обох рук, подовжує її до мене. Я захоплю свій тютюн з лопаткою, христиром і хрящім. Я теж подбаю про те, щоб повернути її назад. Цей кам'яний глухий ящик є реліквією сімейства і був переданий від покоління до покоління. Вони показують, що вони поважають і довіряють. Потім заливають 38-градусний горілку, ручаючи мене першим - як гість, хоча старші завжди напої спочатку. Я, як очікував, занурю мій пальчик в мисці з горілкою і 3 рази заплести, потім пити шип гарячого напою і пропустити чашу до власника.

Ранок — не менш цікава церемонія — церемонія. Цього разу голова сім'ї, отримавши сакральну буддійську книгу, читає молитву, дзвонив. Полегшує надійну паличку, потім бере мій малюнок і обмотує його в молитвній книзі. Це повинно дати мені безпечну дорогу і захистити мене від всіх незручностей. Подарує 7 рисових насіння з повідомленням: «Весь день на своєму шляху», – каже він, кине одне насіння, «це буде запорука сати.» Для того, щоб сказати, що він зв'язує синю стрічку на моєму велосипеді для удачі.

24 травня — перший день реального спілкування зі степом. Після 70 кілометрів рівнина була замінена на пагорби. Ускладнюється переїзд: збільшення навантаження і ускладнений рельєф місцевості. Втілення, що на десять кілометрів навколо мене є не єдина жива душа, страх не викликає, досить спокійний і спокійний.

Наступний день - серія збоїв. Прискорюється з вершини наступного пагорба і водіння на одному диханні близько трьох кілометрів, тільки біля підніжжя знайшли перший прокол шини і втрати насоса, який ніколи не був знайдений. Ситуація стала критичною: немає запасного насоса, немає допомоги чекати з будь-якої точки, і за моїми підрахунками, в 40 кілометрах до найближчого поселення. "Чи не так назад, - Я думав, і я переїхала на ногу, драгуючи завантажений велосипед через пустелі.

Зустрінемося з тим, як не додано оптимізм тварин, він залишився сподіватися тільки на себе і щасливу долю. Після декількох кілометрів я дійсно відчував себе щасливим, коли я бачив джиповий підхід на горизонті, що вирішило всі мої проблеми з насосом.

Це був десятий день поїздки. У цей час тіло майже повністю адаптований до стресів, Спартанського режиму та природних умов Гобі Десерта. За ними були: Налах, Байан, Хорин - всього 400 км. спосіб; перед - майже однаково.
Нарешті з'явилися деякі будівлі. Що це таке? Міраж? Розведення. Це 33-й залізничний переїзд. І ось хоспітливий монгольський хребти приходять на допомогу. Майстер Nalia приймає мій велосипед в руки. Увечері 5 отворів нашивають, накладку з кам'яних гілочок кладуть. Наля дуже горда її мотоцикл Yava. Він згадав про минуле з ностальгією: «Для того, щоб бути бараками російських солдатів тут.» Разом з росіянами відправилися в Сайнсенд до дискотеки танного скеля, відверті місячні - це було добре. Тепер росіяни пішли - погано!

Наступний день, коли намагається відновити рух, велосипедна камера MADE IN TAIWAN повністю згорнулася. Немає нічого, щоб зробити, але повернутися до попередніх знайомств. Вони кладуть запасну радянську камеру, клеїли лише шпильки. З рогону Тайваню зробив колодку з подвійних гілочок. Тепер це океї! Мастер Налі має золоті руки – що робити без нього?

Після обіду я проїду в найближче поселення. Теплий південно-західний вітер ударує до мене. Прогулянка 5-7 км на годину. Нижче знаходиться нескінченна пустельна земля з сардами, що простягається навколо неї, вгорі є величезний синє небо з плаваючою хмарою. Краса така, що ви забуваєте про втому і поганому здоров'ю.

Увечері я підходжу до очікуваного поселення: 6 будинків типу квартири, 2 десятки барнів, 5 дворівневих з портами і трьома туалетами посеред вулиці. Загальні збори вирішує, що я буду залишатися з.

Добрий 24-річної людини, здоровий як слон, волонтерів для укриття мене. Справжній представник монгольського робочого класу, хоча він не навчався в школі, він читає книгу з задоволенням. Прослуховував Майкл Джексон на двох касетах і спробував його імітувати - видовище не за слабкість серця. Він приготував смачно і, щоб дати йому кредит, симпатично припалений мене з чаєм і медом, побачивши, що я був повністю нещадним через хворобу. Увечері, в дев'ятий годину, припинив проходження з Улаанбатара до Монгольсько-Китайського прикордонного поїзда. Але поломитися і залишити на ньому не хочеться. У нас є лише 250 миль, і вони можуть бути найбільш цікавішими.

Sainshand є справжнім містом, втраченим в пісках Гобі: з багатьма п'ятиповерховими будиночками, квадратом і красивою станцією будівлі. Не було місця в готелі, тому я відправлявся в російський вчитель на ніч. Пансіонат господині за нашими стандартами є норускулом - 10000 тюгриків або 12 американських доларів. Хоча ціни в Монголії нижче, ніж в Москві, але все ще не вистачає для життя.

Сьогодні це день відпочинку перед поїздкою через реальні піски Gobi пустелі. Новий друг Батора, який не був байдужим до алкоголю, радісно погодився показати мені центр міста, прийняти мене до музеїв і магазинів надії, що щось буде падає на його хобі. Спостереження за околицями міста, спілкуючись з місцевими місцями, слухайте свої поради щодо прохідності піску. Для удачі я зустрічаю джипа, власник якого погоджується бути моїм довідником за плату: два більш надійні, і буде комусь спілкуватися з російською мовою.

6:30 a.m., що супроводжується моїм помічником chauffeur Gigid, я віддаю легко. Після 25 кілометрів починається Габи Десерт. джип з направляючими приводами вперед, щоб організувати прийом для мене в найближчому селищі. Я нарешті прибув на три роки, де вони вже знають про мене і чекають.

Вранці я сказав, що до провідника: один автомобіль не їде на піску - дуже ймовірно, доведеться довго захопити.

Після 40 км я повністю відчув, що це було схоже на «реальні» піски. При русі в степу не можна вимкнути дорогу, незалежно від того, наскільки важко це, навіть якщо вона накривається піском. Я вирішив вирізати трохи, відвертаючи дорогу, за яку я оплачував ціну жорстокого палива. Уявіть: Дві години, щоб перетягнути вітер з піском 50-кілограмового навантаження, намагаючись вийти на тверду землю. Отримавши свою міцність і проколів камеру, я здогадав, щоб піднятися над проточним дротом, відокремивши пустелі з залізниці і підійти поруч з рейками. У п'яти кілометрах грунт був твердим.

Ще одна особливість: навіть у степу, дощів. Якщо ви бачите стрімкий підхід до хмари, краще зупинитися - в півгодини дощ пройде, хмара буде проведена вітер, і ви можете пересуватися.

Вперше прийшов через оазис у степу. Після відсканування вегетації піски приємно було бачити дерева, що ростуть навколо, пишні зелені трави і яскраві квітучі квіти. Попереду з'явився юрт... Цей чудовий день моєї поїздки переповнений. Подорож по степу приїжджає до кінця.

Так склеюючі камери, полийте і прогуляли останні 85 км. до прикордонного міста Замен-Уда. Переміщення на асфальті після пісків є реальною розкішю. Як виявилося, сьогодні кордон не працює - вихідний день. На ніч я вдало оселився в будівлі місцевого пожежної станції, де відкрився окремий номер.

Вони збивають на команду в 7:00 цього ранку. Я прокинувся без розуміння, потім пам'ятав, що я був в пожежному вокзалі. Як завжди, день почався з ремонту «косметичних» камер: 17 проколів на передній і 5 на спині. Незабаром, щоб побачити російський мандрівник прийшов на бос. Він навчався в Москві і пам'ятає РФ. Я запросив його відвідати... І пішов і пішов: як звичайно, закрили, відверта горілка за останній день перебування в Монголії, погоджений наступний рік, щоб зустрітися в Улаанбатарі і їздити велосипеди в місцях Ханья, потім в Манчурії. Після того, як водіння мене по пожежі вантажівки до прикордонного відділення і введення її боса, він поставив мене на автобусі, що йде до найближчого китайського міста Ерен Хотіо.

Так, монголи були дивно гостинними і життєрадісними

Уже на китайській стороні монгольські бізнесмени притулили мене, надаючи окрему кімнату в готелі Орлеан. За перший раз в 18 днів я взяв гарячий душ. Після цього в місті побачили екскурсію на велосипеді rickshaws. Я був вражений великою кількістю більярдних столів, що стоять прямо на вулиці. Після миру і спокійності я переживав під час подорожі в пустелі, було дивно, щоб зануритися в місто в джакузі.

Просто подумайте: поїхав тільки 2-3 км. від кордону, і зовсім інша країна і дуже різка відмінність: є багато магазинів навколо, в яких є практично все, правда китайської "якості"; досить різні люди: китайці не люблять монголи і росіяни, намагаються знецілити вас на кожну можливість.

В цілому, це час, щоб підбити підсумки: відстань від Улааньбатар до Замен-Ууд, що дорівнює близько 770 км, я поїхав в 17 днів. Велосипед "Самсон" заводу Пенза імені Фрунзе пройшла випробування. Але Тайванські велосипедні фотокамери для руху в степу явно не призначені: вам потрібно змінити на російську і покласти колодки з гілочок.

Зареєструватися Денис Жарінов

Це 2-е озеро Риболовля.

3. У

Кумиз

р.

фигвам

Латинки

Додано до [mergetime]1235173286[/mergetime]
автомобіль

р.

автомобіль

р.