Історія
Микита: Від старшої школи до закінчення навчання я почув, що я кинув всіх щось. Я хотів забути про це почуття, навіть якщо він жертвував комфорт. Я пішов, включаючи роботу, бос, менеджери, колеги. З моменту прийняття рішення про подорож і до того, як він почався, весь рік пройшов. У той час я ніколи не сумнівався, що це було варто. Про те, що буде відбуватися в пари років, я навіть не думаю.
Ганна: За час, коли ми вирішили піти на поїздці, я ніколи не був за кордоном – навіть в неординарній Туреччині та Єгипті, тільки вдарив Росію та Україну. Я хотів пригоди, свобода. Подума про те, що світ є, мабуть, найбільш чарівною ідеєю мого життя. Вона буде любити її.
Нікіта: Ми просто вирішили побачити світ. Але не поступово, збиравшись один раз на 28 днів десь, але відразу, опт, полонина в невідомому, забуваємо про будинок довго і серйозно перевіряємо себе.
Ганна: Ми не прагнули стати кращими, щоб зрозуміти щось велике і вічне, щоб досягти задоволення. Ми не шукаємо або шукаємо будь-яку філософію.
999 р.
ЗАМОВИТИ
Нікіта: Зустрінемо пару місяців до початку. Я майже купив квиток в Пекін. Китай повинен бути першою країною, щоб подорожувати.
Ганна: Я просто планував свій власний круглий світ. Займали на двох роботах, збережених, думав маршрут і походив по групі «Добрий Норми». Про свою підготовку, візи та ін. Я зацікавив Австраліюську візу в той час, і за недавньою поштою, він вже отримав один. Я написав питання, і він запропонував зустрітися.
Нікіта: Перша зустріч була дуже веселою. Поговорили про свої минулі пригоди. Не було пауза.
Ганна: Не просто зустріч. І вже на п'ятому Микиті запропонували мені піти по всьому світу разом. Я планував розпочати тільки протягом шести місяців, і Миколай сказав: "Не кинути, отримати вакцинацію, пара перших віз - і давайте йти." Я сказав так. 1 лютого 2013 р. ми дошкільлися московським літаком, і ми пішли.
Підготовка
Микита: Я був більше часу, щоб підготувати, тому я зробив візи в Китай, Індія, Австралія, США заздалегідь. Австралійська віза була найважчою, але я допомогла друзям з іншого материка. Ганна не допускається в Австралію. Для отримання візи в Австралійському посольстві в Бангкоку, але не вдалося, тому ми покладемо країну кенгуру пізніше.
Ганна: До поїздки я отримав візи в Китай і Індія, отримав вакцинацію від вигрібної температури, гепатит А, жовтий вік і дифтерія. Ці чотири щеплення вартість мене тис. рублів. Микита вдалося отримати вакцинацію від холери, менінгіту, гепатиту В, Японський енцефаліт.
Ми також маємо щорічне медичне страхування. Причина полягає в тому, що вона написана всюди, що вона потрібна. Поки ми не використовували його. А не тому, що вони не використовували послуги місцевих лікарів, але тому що в Азії та Африці легше оплатити 10 bucks, ніж викликати і боротися з страхуванням: ви витрачаєте більше на розмови. І якщо все серйозне, ми літаємо додому. Африканці, наприклад, ми більше і ноутбук не довіряються до ремонту, нехай тільки їх здоров'я, тому ми не будемо оновлювати страхування.
рюкзаки.
Нікіта: Мій рюкзак на час відправлення з Москви зважили 24 кілограми. Знаходилося багато зайвих ясен. Різні адаптери і дроти в декількох примірниках. Навіть три пакети опалювальних колодок приймали з ним, щоб зігріти. В перший рік я кинув половину препаратів, які я купила в Москві. Вони зважили багато і можуть бути придбані в будь-якому місці, якщо це необхідно. І сказав один хлопець мені: "Це приплив для проведення так багато препаратів з вами, це як жирова сфера для захворювань, щоб покласти на себе." Тоді, проте, доданий штатив, і рюкзак повернувся до колишньої ваги.
Ханна: Косметика відкинулася в день 14. Він здався, що це було все порожнім і вторинним. Після того, як рік, я дійсно отримав нудний, тому іноді я купую щось для краси. Микита і я залишила наші зимові куртки в Непал, тому що ми не знали, коли нам потрібно. У нас є одна пара теплого взуття, і це все ще з нами, тому що навіть в Африці це круто.
Маршрути та візи
Микита: Я не збираюся йти в Африку, Ганна не планувала Азія, тому ми пішли в Африку і Азію. Ми просто вирішили поєднати наші маршрути. У Азії ми проїхали вісім місяців (Китай, Непал, Індія, Таїланд, Камбоджа, Вьетнам, Лаос, Малайзія, Філіппіни, Сінгапур), в Африці пішло (Етіопія, Кенія, Танзанія, Замбія). Зараз ми в Замбії, в місті Livingston, біля Victoria Falls.
р.
Ганна: Ми намагаємося вибрати країни, де не складно отримати візу. А де вона не потрібна. Не існує проблем з тим, що в Азії. Візи потрібні тільки в Індії і Китаї. Але не важко отримати їх. В Африці потрібні візи в багатьох країнах, що сплачуються в середньому $50 за людину. Ви можете отримати їх без проблем прямо на кордоні. Не в Латинській Америці ще. Азія, в більшості країн віза не потрібна, і місяць, ви можете залишатися в країні безкоштовно.
Для документів для візи: будь-який документ може бути завірений: сертифікат від роботи, банківська заява, будь-які Бронювання через Інтернет. Якщо ви не маєте ніяких планів, ви можете переконувати консолі, що у вас є все на графіку і навіть квиток на літак.
Нікіта: По суті, зараз кілька людей дивляться, що ви подорожуєте на кілька континентів, а не просто летять протягом декількох тижнів, сідають в готелі і летять назад. Наприклад, азіатка навряд чи буде здивована інформацією, яку ви будете йти з Таїланду в Камбоджа, потім до В'єтнаму, потім до Лаосу. Так ми не робимо секрету, що ми не повертаємо квитки, ні офіційну роботу.
Феар і стереотипи
Микита: В першу чергу вона була страшна для мого здоров'я. Я зустрів людей, які запевняють мене, що в азіатських країнах немає поняття «Фарматура» і «медицина». У форумах я читаю, що багато в Азії все ще обробляється подорожчю і піти, щоб побачити шамани. Я купив ліки на рік вперед. По суті, в кожній точці на цій планеті, що ви маєте сили для прогулянок або їздити, ви знайдете всі ліки, які вам потрібно. Тексти пісень, а це означає: Поведи мене, ви не тільки в цьому світі кашель, страждаючи від діарея, головний біль, запор і печія. Це те, що все людства робить одночасно. Так само йод, болиби, патчі та інші незамінні речі завжди можна придбати на місці.
Головне, що ми дізналися, що світ небезпечний або страшний.
Ганна: Все про паперові, візи, дозволи та ін. Ми знаємо, що голова здається на наших плечах - ми згодні, справляємо, з ним збираємося. Африка була боїться. Ми не маємо інших джерел інформації, ніж медіа. Здавалося б небезпечні, диких тварин скрізь, племена, тепла, захворювання, війна.
Головне, що ми дізналися, що світ небезпечний або страшний. У Африці найбільш неприємні речі, які ми зустрілися, є незрівнянною безтурботністю місцевих жителів, іноді бордюруючись на дратівництві. Ви прокинувшись вранці в машині, і там є натовп місцевих жителів навколо вас, вказуючи, сміхаючись, обговорюючи. Це трохи дратівливий, але не жирний.
Р
Комплекси
Hanna: Життя за межами зони комфорту заохочує вас думати, вийти, рухатися. Не дайте вам нудно і постійно кидає труднощі. Але з часом ці труднощі починають повторюватися і стають нудними. Ви постійно економите, хвилюючись. «Уже чотири дні без душової кабіни, ми знову з'їдемо рис, добре, рис так рис», «холодна рідина для двигуна дуже дорого, нехай піде на воді». У першій частині поїздки ми помітили позитивну сторону життя за межами зони комфорту, і зараз це навпаки.
На Kilimanjaro і не піднімати його тільки тому, що немає грошей. Похід на найвищу гору Африки за людські витрати $1 300. З цими грошима ми можемо жити разом за 40 днів.
Нікіта: Найгірше, щоб зламатися. Після всього, всі стреси накопичуються. Щоб запобігти цьому з того, що я включив бажання закінчити все. Якщо я даю, це не буде краще. Якщо цей метод не працює, я подумаю свою роботу в банку, і я не можу уявити, що прокинувся.
Він не відходить з Ганною, вона любила свою роботу, тому я заохочую її стільки, скільки я можу. Послухайте себе і, якщо ми усвідомлюємо, що це вже неможливе, візьміть паузу в будь-який спосіб і дайте нашій нервовій системі відпочинок. Після того, як ми повернулися до Астани протягом місяця, щоб побачити батьків Ганна, після чого ми продовжуємо подорож. Але неможливо повернути в Москву: є початок і є обробка.
Ганна: Тепер в Африці ми живемо в машині протягом восьми днів, а потім витрачаємо два або три дні в гостьовому будинку і витрачаємо гроші, які ми врятували. Ці середні числа. Важко планувати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Потім +1 день в машині і немає душу. В цілому, не промивання на тиждень стає чимось нормою. Але у нас є відро, який ми заповнюємо кожен день водою на АЗС або з колонки, з якого ми промиваємо. Сплячий в машині. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Нікіта: В Індії, В’єтнамі, Малайзії. Відчуття еволюції. В перший раз ви прокидаєте, і ви думаєте, "Нехай ми круто, ми не хороші." Але потім ви намагаєтеся уникати таких моментів. Не потрібно нічого довести. Так ми спробуємо не витрачати ніч поза тим.
Фізично непросто постійно переміщатися. У В'єтнамі, наприклад, громадський автобус розрахований на 20 осіб, і є 40. Ви сидите щільно по всіх сторонах на 7-10 годин прямо. У Ефіопії, ще одна визначна пам'ятка є незаконними мікроавтобусами, які подорожують з півночі до столиці вночі. Територія гірська, тому стара перевантажена мінівен, розмішується уздовж невиліковної дороги на швидкості 120 км / год, трохи страшно.
Ганна: В Індії поїзди просто пісня. Особливо якщо ви йдете без квитка і сну на підлозі в вестибулі серед тих же «багатих», тільки індуси. Але іноді ми приїхали на круті комфортні автобуси - тапочки з горизонтальними сидіннями, на яких можна лежати. Автобус мав кондиціонер і туалет. Якщо ви купуєте нічний рух, він замінює свій готель.
Микита: Я знаю, що буде багато емоцій по дорозі. Я хотів би поділитися ними якомога простіше. За шість місяців до поїздки я зареєстрував канал YouTube і запустив групу VKontakte. Ми дізналися про відео під час подорожі. Довжина серії зросла від 6 до 30 хвилин, з'явилися нові лосьйони (стаф, таймер, петляний мікрофон). А блог в цілому розроблений: ми почали додавати описи до серії, використовуючи списки відтворення, блювотні руху.
Ганна: Все Азія несамовита фотогена і це буде бачити його через лінзу. У Африку люди дивляться, вони засвідчають, чому ми прокоментуємо. Але ми звикли.
Камера ніколи не була вкрадена. Здається, що таке обладнання не є найпопулярнішим товаром у бідних країнах. Ми мали тапочки вкрадені в Індії, у нас є ланцюги, які вирували наші шиї в Кенії, і в Танзанії, вранці, ми мали менше пластикових пляшок, що лежать під нашим автомобілем. Хоча, звичайно, камера не залишається ненав'язаним, на відміну від тапочки і пляшок.
Нікіта: Найважчим є редагування відео та завантаження його на YouTube. Є два проблеми: вихід та Інтернет. Азія не була легкою, як ми думали. Але це не до тих пір, поки ми прийшли до Африки, що ми зрозуміли, що речі були гіршими. Інтернет тут так повільно, що 1.5 GB у нас є 15 або навіть 25 годин. Тут можна вимкнути електрику в будь-який час і до тих пір, поки ви хочете.
Про подорож разом
Микита: Станьте разом 24 години на добу протягом 16 місяців поспіль дуже важко. Звичайно, ми боремося. Часто. Іноді важко. Ми просто втомилися один одного, і ніхто не скасував характер і гордість. Але у нас є той самий будинок для двох, тому немає куди піти. Часом один залишається в домашніх умовах і інший йде на прогулянку. Але це небезпечне для Ганни, щоб пройтися по всій Африці - одна біла дівчинка виглядає особливим lust. Я пам'ятаю один раз, вона кинув сміття, може на бразен чоловік. Вона може стояти себе, але краще не спровокувати такі ситуації.
Ми повинні прийняти будь-які інші або відправляти їх. Ми ведемо переговори, робимо компроміси, але в основному наші думки згодні.
Ганна: Я думаю. Ми часто не маємо нічого спільного. Вечори вечори приїдуть додому і розповідають один одному про цей день. Ми не маємо нічого спільного, тому що ми бачимо те ж саме. Якщо Вас цікавить еволюція відносин від дружби до чогось більше, то це просто: ми не друзі!
Гроші.
Нікіта: Наш головний дохід становить 30 тис. рублів на місяць, який отримав від оренди однокімнатної квартири в Москві. Збереження, які ми довели на початку. Періодично абоненти нашої групи «Вконтакте» кидають гроші на картці, в середньому 1500 рублів на місяць.
В цілому, з належним рівнем економії, ми маємо достатню кількість грошей на їжу, житло, візи та алогал. Коли у нас немає автомобіля, ми також витрачаємо кошти на перевезення, зараз на бензині.
Якщо ми не зустрілися з бюджетом, ми переходимо в режим «підвищеної економії». Це коли ви сидите в одному місці і купіть нічого, крім їжі. У таких випадках ми зазвичай економимо на м'ясних і їсти рис або паста з овочами. Але це тільки хіти мене, тому що Ганна вже вегетаріанська. Що сталося, що абоненти, не знаючи його, успішно допомогли нам своїм 500 або 1000 рублів за критичний момент.
Ганна: Ми не маємо страху пробігу з грошей. Навіть якщо це сталося, ми не будемо самостійно: Африка повністю сповнена людей без грошей. І серйозно, ми знаємо, що наші друзі, послідовники та батьки можуть допомогти нам.
Ми можемо отримати в середині міста з знаком мені потрібні гроші для поїздки, немає необхідності набагато розвідка. Але це не приємно запитати гроші, не даючи нічого в поверненні. Якщо справи йдуть неправильно, ми будемо стояти поза гітарою або фотографувати людей за $1, щоб виправдати Інвестування в нас. У Америці це може працювати. Але тут, і в Африці ця розмова не має сенсу, половина нас бідніше.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Непал і Індія найдешевші країни, які ми були до. Ми залишили гроші в кінці місяця. Найдешевші можна вважати Замбією.
Тепер ми подорожуємо на машині, тому при перетині кордону ми платимо не тільки за наші візи, але і для отримання дозволу на інвалідність. Перехресний кордон став двічі дорогою для нас.
Нікіта: Ми думали про те, щоб зробити гроші на YouTube. Наші відео заробляють максимум 15 греків на місяць, кожен набирає в середньому три тисячі переглядів. Багато відео не зможливі через авторські права на музику, що використовується в відео. Але навіть якщо це не було для цієї проблеми, ми зробили 30 bucks з однаковою кількістю переглядів. Розрахувати, як популярні вам потрібно зробити принаймні 300-400 bucks на місяць.
й
Ганна: Крім того, в пошукових системах найбільш популярна біржа «поїзд». Минулого місяця Яндекс шукає «круглу подорож» 23,000 разів, а слово «пан» чотири млн разів. Так, говорити про подорожі, ви не будете популярними.
Партнерство
Микита: Похід в Африку дуже складно. І громадський транспорт, як і будь-яке інше місце на планеті, тільки бере вас з точки А до точки Б. Все між екраном. Ми бажали авто, і ми думали про натовп Що робити? Чому? Хоча ми знаємо, що навіть якщо ми не підняли гроші на Boomstarter, ми будемо продовжувати подорожувати в Африці без колісної стріли.
Ганна: Звісно, ви можете підняти гроші на всю подорож. Але здавалося б, дивний і несудимий запитати гроші за подорож – чому б хто-небудь платити за нашу мрії? І запитав гроші на автомобіль також незручно. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що ми були дратівливими: ми піднімалися в очі людей, в вуха. Приймав репост, написав у людини, знятий відео. Це був зайнятий місяць. В кінці ми борлися, але піднялися 150,000. Ми раді, що це був успіхом, але ми не хочемо, щоб запитати людей на будь-який час.
Нікіта: До поїздки ми шукали партнерів та спонсорів, надсилали листи близько 100 різних організацій, компаній, видавців тощо. Ми не отримали нічого корисного з них.
Плани
Нікіта: На самому початку подорожі здавалося нам, що висока подорож мінімально залежить від коштів. Ми були тільки щасливими, щоб знайти пригоди і вийти з них. Ми були щасливі, щоб зберегти їжу та притулок. Тепер ці приправи стають більш і більш дратівливими. Немає більше евфорії, ніж раніше. Ми просто доставимо його до кінця. На щастя, це не складно зробити це посмішки.
Ahead - Латинська, Центральна та Північна Америка. До того ж, там вже додому через Європу або через схід Росії. У рік і половина ми повернемо до Москви. Я знаю, що я не буду повертатися в офісний планктон, коли я отримую тут. Я спробую журналістика, можливо, телебачення. Ганна не збирається відмовитися від журналістики, тому варто змінити її життя. У нас є спільна мрія - будувати гостьовий будинок або хостел на острові.
Ганна: Ми не будемо запитати всіх, щоб піти на дво- або трирічну подорож. Подорож не є панацеєю для всіх захворювань або боредом. Якщо ви набридли, ви можете піти в армію або мати дитину.
Наш проект повинен показати, що мрії повинні бути виконані, інакше це биксит і не життя.
Нікіта: І ми не говоримо про те, що обрізання все про романтику. Романтика, але її змішують з сильним запахом поту, постійним почуттям голоду, відсутністю комфорту і невизначеності в майбутньому.
-img14---
Джерело: www.the-village.ru