Climb до найвищої вежі світу.

У січні цього року я мав піти в ОАЕ знову на бізнесі, Дубай змінився, і, можливо, найвизначніша подія стала відкриттям найбільшої вежі світу Burj Al Khalifa, 828 метрів. Я був одним з перших (і, мабуть, не зовсім першим) відвідати оглядовий майданчик, розташований на вежі.

Під час будівництва вежа була названа Бурдж Аль Дубаї і тепер називається Бурдж Аль Халіфа. Згідно з чутками, це пов'язано з тим, що через кризу гроші на завершення проекту вибігли, а УАЕ Каліф дав емірат Дубаю гроші, необхідні для завершення будівництва рекордної вежі. Sheikh Dubai вирішив перейменувати башту. Я не знаю, якщо це правда.

Це те, що башта виглядала як в травні 2008 року.

Тільки 38 фото.

Це те, що вежа виглядає зараз.

На нозі.

384134

Вид вежі з Перської затоки.

Варто відзначити, що для всіх своїх скептиків ставлення до хмарочосів Дубаю, Бурдж Аль Халіфа виглядає дуже ефектно. Абсолютно фантастичний вид, від деяких "Хроніки Ріддик".

На підніжжя вежі є штучний (як все в Дубаї) басейн, в якому з 18.00 вечора до 22.00 відбудеться фонтан-шоу. Я не постараю фотографії фонтанів тут, вони вже в Інтернеті.

Підготовка до фонтанного шоу.

Фонтан шоу rehearsal.

86376834

Вид на вежу протягом дня, з найближчого ресторану.

Climb до найвищої вежі світу. р.

Крім того, з символом Дубаю є гігантський торговий центр Дубаю. Всередині, крім магазинів з московськими цінами, можна знайти величезний водоспад з статуелями людей стрибають, а найбільший акваріум у світі.

Природно, будучи біля вежі, я дійсно хотів потрапити всередині. В'їзд в оглядовий майданчик вежі знаходиться через торговий центр. Вхідний збір становить 100 ритмів (USD 1 = 3.66 динамів), черги за пару годин, адже верхній прохід у невеликих групах. Крім того, квитки можна приймати тільки в наступний день або в день після завтрашнього дня. Зважаючи на те, що мій друг і я пішов ввечері, цей варіант не влаштував нас.

За старою радянською традицією ми вирішили знайти джент/ліфтинг, який, за додаткову плату, буде направляти нас сьогодні і без черг. Виявилося, що ви можете пройти без черги абсолютно легально, тільки 400 дирхамів (110 доларів США). Закупівля двох квитків і ми отримали цей досвід.

Вимкнено, в Дубаї кожен говорить англійську, але як я думав, два улюблені слова вже згадані досвід і насолоджуватися. Ці слова використовуються, як індивідуально, так і спільно, на місце, так і без місця - ви переходите в ліфт, ліфт для вас - "enjoy" і ви зможете насолоджуватися поїздкою в ліфті. Ви йдете в спа-центр, масажний терапевт для вас – «професіонал», в ресторані та ще більше!

Після покупки квитка ви йдете в зал, де описано розклад веж і всі його параметри. Далі, якщо ви є частиною групи, то ви очікуєте, поки кожен збирається, і час, зазначений у квитку, якщо ви знаходитесь на 400 дірхам індивідуально, то ви проходите відразу. Ви перехрестя турнікетів, як в метро, і ви знайдете себе на ескалаторі, який бере вас через темну галерею, на одній стінці якого довгий екран з трансляцією ескізів з життя Дубаю і будівництво вежі.

Вся стіна.

Потім на світлових переходах і ескалаторах ви йдете в башту. У одному з переходів є скляна дах і якщо ви подивитеся на пам'ять, ви можете побачити, де ви будете йти в пару хвилин.

Кожен 10 метрів знаходиться охоронний охоронець або співробітник.
Всі стіни фарбуються англійською та арабською мовами.

Також дуже цікава панель, яка показує мультфільм, як була побудована вежа, з датами і висотою.

На стінах є фотографії і фотографії як була побудована вежа.

1990Р. 2199Р.

Ви йдете до двох ліфтів одним гудзиком і словами на вершині, дівчина в вівці натискає кнопку і ... ви починаєте в дзеркальній кабіні вгору.

Джерело: