Уступи дорогу медведю

Фотографія тварин Ігоря Шпільенка розповідає

Це те, що мій смерть може виглядати так. Я зробив мій шлях внизу вузької доріжки в повені частіше, і раптом ведмедя кинувся на мене. Збережено помилковий вогонь, який я зазвичай тримаю готовий при проходженні щільних потовщень в заплавах річок спауна. Ведмед мене атакував, бо він захистив м'ясо ведмедя, він просто загинув. Я дізнався пізніше, і в той момент я вирішив відступати з горінням підробки в руках і дати дер. Трохи пізніше я дізнався, що мій шанс втекти за допомогою помилкового брандмауера не сто відсотків, так як другий помилковий вогнегасник, який я мав в той час, щоб був непристойний. Якщо він був у своїх руках в момент атаки звіри, ви не прочитали ці лінії, а директор Кроноцького заповідника мав чимало клопотів через смерть іншого працівника з ведмедя.

14 фотографії

Я мав довго працювати в найбільш ведмедних місцях Росії: в Камчатці долини Geysers, які розташовані в Кроноцькому заповіднику і на Курильському озері в Південній Камчатці заповідника. На Курильському озері, коли можна зустріти більше сотні ведмедів! Життя показує, що в цьому царстві ведмедя протягом сезону є 2-4 небезпечні ситуації, коли ви повинні боротися з тваринами. Я хочу поговорити про мій досвід в цих ситуаціях сьогодні.

Я хочу сказати прямо, що головне мистецтво життя серед ведмедів не може бути в змозі боротися з ними, але як не привезти речі до конфлікту. Це цілком можливо, що сезон 2006 пройшов без бою. Наприкінці посту я даю посилання на рекомендації експертів про те, як уникнути конфлікту з ведмедем. Але люди моєї професії (Я нагадую вам, що я не тільки фотограф, але і працює як інспектор збереження) повинні бути в товстій події, контроль режиму резерву і захисту ведмедів від людей і людей від ведмедів. Ми також маємо багато людей: відвідані дослідники, фото та фільмові екіпажі та інші відвідувачі до резерву. Скоро чи пізно трапляються несподівані ситуації.

У цій картині відстань між людьми і звірою є безпечним.

Першою такою ситуацією я був в перший тиждень моєї роботи в Долині Geysers в кінці травня 2005 року, в середині сезону дозрівання в ведмедиків, коли вони йдуть горіхи з гормонами. Разом з моїм другом і колегою Володимиром Злотніковим ми повернулися до хата їх довгої прогулянки. Остання частина шляху була на крутому підйомі, і ми сиділи до відпочинку. В будинку було всього два метри і, з копченим, Володия випадково поставила рюкзак над гарматою: будинок знаходиться поруч! З тієї ж причини я не повісила гармату плечем, я вирішив перенести його в руки. Ми почали виходити на останню сходження з каньйону, так як ведмедя стрибали зверху через зламану гірку і збиту на Володи. Він автоматично захопив бат, але пістолет був під наплічником, і не було часу, щоб видалити рюкзак. Він шутував, "Що !!!" який я зробив. Одна бочка мого пістолета була завантажена флаєром і іншим кулі. Я згорнув ракету. Важко пропустити, як ведмедя було лише чотири кроки. На такій короткій відстані енергія удару ракети досить збити могутній звір, і він знизився крутим схилом, розкочував десять метрів вниз і зумів зупинитися тільки на гайсерітному щиті Geyser Shield. З сюрпризу він мав ведмедне захворювання: потім туристи неодноразово просили про походження величезної палітурки на гейзері. Але через хвилину він справляється з хвилюванням і почав захоплювати на молоду траву, якщо нічого не сталося. Вчився правильний урок: він ніколи не наблизився до людей, ніж тридцять метрів. У той час як він не був запечений, пляма вовни спалюється від ракети на своєму плечі була чітко видно, для якого він отримав назву Маркований. З тих пір, як я поглянув 12 каліброві картриджі сигналу, щоб бути ефективним засобом відлякування ведмедів і використовували їх більше ніж раз. Вони не викликають серйозної шкоди боді. Крім того, ви повинні стріляти на тілі, якщо абсолютно необхідно, іноді досить прибрати на камінь або увійти поруч з вами. Ведмедя боїться не тільки шуму пострілу, але і гострого хімічного запаху горіння ракети, вогню, іскрів і його. Я мав справу, де ведмедя не збігався з пострілів, але почав досліджувати ракетне горіння на снігу, доторкнувшись його з кінчиками своїх кігтів.

Після атаки піддалася Swordsman. Темне пляма на плечі - марка флаєра.

Патрони сигнальні небезпечні для використання в сухому лісі - вони легко підіграють підкладку.
Ще одним перевіреним інструментом є помилкові вогонь. У Камчатці продаються в мисливських і рибних магазинах. Краще купувати підробки не в картонному корпусі (для 150 - 200 рублів), але в пластиковому, хоча вони більш ніж в два рази дорожче (400 - 500 рублів). Під нескінченними дощами картон скорочиться або пізніше розпаду, а пластик надійно захищений. І з десятків пластикових підробок, які пройшли через руки, ніхто з них не відмовився, і з картоном це сталося кілька разів - спасибі Богу, що не в критичних ситуаціях. Фальшвопи повинні мати кілька, кожен спалює близько 2 хвилин, і цей час не може бути достатньо, щоб залишити небезпечне місце. Чи не висвітлює помилковий вогонь, коли ведмедя далеко і не існує реальної небезпеки. В іншому випадку ви знайдете себе без захисту, коли ведмедя дуже близько. Крім того, тварини можуть використовуватися для спалювання льоду і починають ігнорувати його навіть в тісному діапазоні.

Falshfeyer є найбільш доступним для ефективних антибактеріальних засобів. Людина приводить ведмедя від вертолітного паливного бака. Ведмеді люблять запах гасіння і прокусити через контейнери, де він знаходиться.

Іноді тварини не бояться вертольотів. Крім того, в Камчатці є випадки, коли ведмеді сходження на відкритий автомобіль.
Хорошим засобом для ведмедиків є газові циліндри, але не ті, які продаються тут проти людей і собак, але спеціальні, антибактеріальні. Не можна довести до Росії літаку через суворі правила безпеки. Я бачив ці циліндри в дії більше, ніж один раз - якщо використовується правильно, вносить їх.
Насправді, вся попередня розмова була про екстремальні ситуації і потужні засоби. У нормальному житті, зіткнення з людьми з ведмедями м'якше. Як правило, найсмачніші дають можливість першим. Ведмеді практично завжди роблять це. Якщо ведмедя намагатися закривати, 90 відсотків від часу гострий свистий або раптовий поп в долоні руки досить для звірки. Якщо він продовжує підходити, наступний засіб кинути камінь на ньому. Зазвичай працює. Деякі колеги стверджують, що хороший мат допомагає ведмедя. Я не даю, щоб просувати цей метод, особливо мій колега і друг Василь Максимов, який живе серед ведмедів на Курильському озері, забороняє одягатися на годуючих ведмедях, вони кажуть, молоко втратиться від цього.

Трохи глухий Василь Максимов захоплено фотографує мене, не слухаючи, як за спиною, ведмедя подрібнює в неглибоку воду для свого бізнесу.

Ведмедики бояться несподіваних. Наприклад, несподівано відкриваються парасольки, особливо якщо на них забарвлюються два великі очі. Несподівано відкритий підлоговий клапак або несподівано викинути рюкзак. Будь-яка несподівана поведінка.

Найвищі труднощі повинні віддавати перевагу молодим, активно досліджувати світ навколо ведмедів, а також від зрілих чоловічих домінантів, які не мають ворогів в дикому і забути, як дати шлях.

Молода кумедна ведмедя прийшла до вивчення пуповини Південно-Камчатського заповідника в той час, коли були туристи.

Р

У моментах реальної небезпеки зникає щось на голові особи та страх тварин. У той же час я, ненав'язаний, довелося кинути себе на поході зйомки на мене - я пам'ятаю добре - не було страху, але було перемобілізація всіх фізичних і психічних сил. Сама річ з ведмедем. Я не думав, що я повинен кинути себе на тваринах, але мені довелося. У серпні 2005 року мій син Петей і група французьких туристів сіли круто над бурим Тихоокеанським океаном і спостерігали лиси біля отвору. Фокса зникла з вигляду, і, ручаючи гармату до сина, я кинувся з камерою в кофрі на другу сумочку, щоб побачити, чи грає там лисиця. Тільки Я прокинувся над переломним рельєфом і став невидимимим для людей, які залишилися океаном, так як ведмедя помітили з бічним баченням: він стояв на задніх ногах у високій веїніці і подивився на мене з великою цікавістю. Я вийшов на Никон, натискав пару разів ведмедика з трави. Я не хотів очей, вони виглядали на мене дуже мало. Я інтуїтивно відчував, що дуже погано рішення було прийнято в голові Товариства. Тоді я зрозумів, що я зробив велику помилку: чоловіка, що кинувся на землі для ведмедя, є хворим або пораненим істотою, легкою преістю, яка страждає, повинна бути зупинена. Я відразу стрибав, застрягти камеру в кофрі і розтерти: "Петя" Зброя! Подаруйте мені гармату! Але П'я з гарматою не з'являлася з-за пагорба, і я відразу розумію, чому: мій кісточок був потоплений роаром бурхливого океану! Ведмедя зникла в траву і після другого вигляду з нього дуже близько, на десять метрів, і пішли підходити на невеликий кут. У розбити другий, я прийняв рішення зробити щось несподіване для ведмедя, щоб показати йому свою перевагу. І я нічого не робив, але кинути себе на нього з боєм крі і кофрів над головою, що я кинувся на нього, але вдарив назад мого тіла: ведмедика почала ламатися від мене. Коли після половини хвилини я повернувся до Пету і французьким, я міг би сказати, що сталося, для нападу крі я втратив голос довго. Але Никон Д2кс збільшістю 80-400 мм після сильного удару залишився оперативним!

Остінувати фотографи прокидають ведмедя на сноуборді.

Габаритний зображення

Відомий ведмедійний фотограф Сергій Горшков вибрав праву позицію для зйомки: він і звір відокремлюється річкою Geysernaya. Коли є бар'єр між чоловіком і звірою, як ріка або яру, зйомка є безпечним.

І цей фотограф займає багато ризиків - він і ведмедя лише кілька кроків.

Ця чоловіча домінантка набридла увагу на зйомку натовпу та наказав на них.

Покажіть свою перевагу, він пішов з людини.

Пам'ятник легендарному ведмедя фотографу Мичіо Гошіно на місці його смерті від ведмедя на березі озера Куриль - це нагадування нам, фотографам, про небезпеку нашого бізнесу.

Порада: коли в диких місцях, не забудьте подивитися іноді!

Джерело: