Гагарін в Москві

Ілля Варламов зробив вибір фотографій, розміщених на сайті «Фотографи Старої Москви».

18 фотографії

Вовк. Очікується на мотоцикл Gagarin. Фотограф: Валентин Поляков

Бабця. Зустріч в аеропорту. Перш за все, ніхто не запланував грандіозну зустріч Гагаріна в Москві. Все було прийнято рішення на останню хвилину від Микита Хрущов. За своїм сином Сергій Хрущов,[25] Заклик Міністра оборони Маршала Малиновського, і кажучи: «У вас є старший лейтенант.» Він повинен бути пропагований негайно. Маліновський - сказав він, що він дасть Ґагарінське звання капітана. Який капітан? Принаймні дати йому великий. Маліновскі не згодні тривалий час, але Хрущов наполягає на власній, а в той же день Гагарін став великим. Тоді Хрущов назвав Кремля і зажадав, що Гагарін готує гідну зустріч.

Ленінський проспект, зустріч Юрія Гагаріна

Москва зустрічає перший в світі космонавт Юрій Гагарін. Ленінський проспект, 1961. «Я не буду добрим для точної дати». Наскільки я пам'ятаю, класи були скасовані, і кожен вибіг. Ще один постер хтось, написаний clumsy - "Чур, я другий".

Кращий клейовий варіант. «Так, мабуть, другий день зустрічі після Дня Перемоги. Америка - це перший, Америка була "насичена!" Які митці там, люди самі помальовані плакати на Червоній площі. Зустрілися всі разом з Ленінським Вертолітна мука, буклета. У 1956 році, коли ми запустили перший супутник, не було такої речі, було набагато спокійніше, без демонстрацій. ?

Вулиця Дімітрова

пл. Манежа, Фотограф: В. Гуменюк. щіпок: «Гагарінська зустріч у квітні 1961 року в Москві мала одна фундаментальна риса - це спонтанна подія, яка жодна з органів влади не зобов'язана ходити (наприклад, травневий день і листопад «демонстрації робітників»). Крім того, будь-які органи влади без заперечення дозволяють кожному, хто хоче піти на Червону площу. Я пам'ятаю чудово, що в цей день був сонячний і дуже гаряча погода, і мені довелося потіти багато в зимовий одяг, який не тільки я хочу, щоб день просто з інерції - після всього, 12 квітня дуже товстий сніг впав на Москву.

«Фотограф, прийнятий 15 квітня 1961 року. У той час я брала безпосередню участь у процесі цього стовпчика Київської області на Червону площу, щоб побачити Гагарін особисто на подіумі. Це, мабуть, єдиний час, коли великі ділянки робочих осіб вільно вводять стовпчики демонстраторів без обмежень. Зустріч Першого в Світовому Косануті СРСР була так само організована, що художники не встигли підготувати великі транспондери з портретом Юрія Гагаріна, але кольорові листівки з посміхаючим лейтенантом Повітряних Сил були миттєво продані або просто розподілялися на кожному куті вздовж шляху колон всіх районів Москви. Радість радісного, блискучого з посмішками, сльозами радості і гордістю за мої рідні обличчя, так як я ніколи не бачив знову! І що ще я пам'ятаю - Манежная площа, де колони об'єдналися і серед демонстрантів були величезна кількість іноземців з квітами і листівками з обличчям Гагаріна!

Демонстратори на історичному проході на день першого рейсу Гагаріна в космос. 12.04.1961

р.

Площа Манежа

10 хв

1965. Гагарін з дружиною та дочкою в кутку Дурова

12.

р.

13 хв

У 1965 році Юрій Гагарін відвідав Францію, де відвідав компанію «Матра», яка виготовляла ракетно-космічне обладнання та одночасно виготовляла авто. Тут перша космонавта подобалася двосерцевої купе Matra-Bonnet Jet VS, яка відрізнялася скловолокном, задньою версією, автономною підвіскою і гальмами дисків. Після повернення в Москву в дворі Посольства Франції Гагарін чекав подарунок – небесно-блакитний Матра.

У той же час «Французька жінка» поїхав по вуличках Москви тільки кілька разів: радянська космонавта відчувала «від її пластини» в цьому чудовому автомобілі. Після смерті Гагаріна автомобіль зберігався в Старому місті, а на початку 90-х років було продано знаменитому литовському автомобільному колекціонері, відомий спортивний автомобіль був вкрадений кілька разів.

«Наша країна втратила дві своїх героїв. 30 березня країна звернулася до великого сина землі, дорогого мільйонам людей, першого космонавта Юрія Гагаріна, зауважила до славного фалкону ВПС СРСР, льотчика Володимира Серьогіна. Москва знаходиться в місті. До Центрального будинку радянської армії, де знаходилися з попелицею Юрія Гагаріна та Володимира Серьогіна в Червоній залі, тисячі і тисячі людей.

На тумбі, серед квіток, урни з попелицею героїв. Колонки покриті чорними і червоними тканинами. Вінки, вінки, вінки... Є сотні з них – з республік, регіонів, районів Москви та Московської області, підприємств, науково-дослідних установ. 12 годин. Доступ до попелиці покійного припиняється. Ці останні хвилини пропонуються тільки для сім'ї, друзів і друзів. З центрального будинку радянської армії вибираються звуки бурових мелодій, урнів з попелицею Юрія Гагаріна та Володимира Серьогіна. охоронець честі. Похоронний процес очолював Червону площу.

... Червона Квадратура в прикрасі для миття. Як часто побачив Юрій Гагарін? Він був тут на Маузолей Леніна напередодні його історичного польоту. 14 квітня 1961 р. космонавт повернувся як переможець, герой та екскаватор Всесвіту.
ТАС, 30 березня 1968

Москва. 30 березня 1968 р. Похорон Гагаріна, площа Комунна, народний стенд в CDC

1 999 р.

Москва. 30 березня 1968

1980 р., встановлення пам'ятника Гагаріну.

Джерело: