День космонавтики (17 фото)

12 квітня 2018 року, коли Юрій Гагарін зробив перший космічний рейс в історію людства, Росія святкує День Космонавтики.
Про ініціативу Генеральної Асамблеї ООН, цей день проголосував Міжнародний день космічних польотів людини.
Давайте подивимося на фотографії героя Юрія Гагаріна – життя простого чоловіка.

Ми вітаємо всіх з цієї історичної події, мирного неба над головою.

Гагарін - фотограф. Осінь 1965.

Партія в "Star City", яка була організована на честь нових космонавтів навесні 1965 року (ліво - Юрій Гагарін, право - Олексій Леонов).

На місяць раніше Олексій Леонов зробив перший прогулянок.

км

Пост-світлий відпочинок. Крим, літо 1961 р.

Юрій Алексєєв – на відпочинок.

Крим, літо 1961 р.

Юрій Гагарін з дочкою.

Зручна гуга з Fidel Castro.

Про поїздку за кордон. Після рейсу Гагарін відвідав кілька десятків країн.

Він відвідав Гельсінкі влітку 1961 року.

р.

Капітан хокейної команди космонавтів «Наші» Юрій Гагарін.

Навчальний центр «Космнаут». 1963.

Фізична освіта.

Два роки після польоту Гагарін ще в хорошій фізичній формі. Літо 1963 р.

Юрій Гагарін з камерою.

Подарунок французької компанії Matra: спортивний автомобіль Matra Djet. 1965.

Твердий власник чорної Волги. 1967.

«Гунтери на хальті», осінь 1966.

Через шість місяців після цього космонавт Володимир Комаров (повний правий) загинув в результаті невдалої посадки космічних апаратів Союз-1.

Хороший качка hunt. Осінь 1966.

Юрій Гагарін разом з дочкою Галя та Лена.

Два дні перед польотом Гагарін написав лист дружині Валентини. Він знав, що він повинен мати дуже небезпечний захід, ризик його життя був дуже високим. Ось лист: "Привіт, мій дорогий, коханий Валечка, Леночка і Talechka!"
Я вирішив написати вам кілька рядків, щоб поділитися з вами і поділитися радістю і щастя, що я був сьогодні. На сьогоднішній день в космосі було прийнято рішення про відправку. Ви знаєте, дорогі Валюша, я радий, що я хочу, щоб ви були щасливими. У даній великій державній задачі - перемістити першу дорогу до місця!
Чи можна снитися більше? Це історія, це нова ера. Я повинен початися в день. Ви будете займатися власним бізнесом. Дуже велике завдання класти на плечі. Я хотів би провести трохи часу з вами, поговорити з вами. Але ось, ти далеко. Але, я завжди відчуваю, що ви приїжджаєте мене. Я вірю в технології повністю. Вона не повинна пускати її вниз. Але буває, що в парі людина падає і розбиває шию. Щось може статися тут. Але я ще не вірю. Ну, якщо все відбувається, я запитаю вас, і перш за все, Валюша, не вмирати з гранатом. Після того, як все життя є життям, і ніхто не гарантує, що завтра він не буде подрібнюватися машиною. Будь ласка, подбайте про наших дівчат Вирощуємо їх, будь ласка, не білий, не дочка матері, але реальні люди, які б не боїться бамів життя. Наскільки люди гідні нового суспільства, комунізму. Стан допоможе вам з цим. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я не нав'язую ніяких зобов'язань, і я не маю права це зробити. Щось занадто милосердя виходить. Я не вірю себе. Я сподіваюся, що ви ніколи не бачите цей лист, і я соромлюся себе за цю слабкість. Але якщо щось буває, потрібно знати все.
Я жив чесно, вірно, з користю людей, хоча це мало. Колись, як дитина, я прочитав слова В. П. Чкалова: “Якщо бути першим, то бути першим.” Я намагаюся бути і буде до кінця. Хочу віднести цей рейс до людей нового суспільства, комунізму, які ми вже входимо, наша велика материця, наша наука.
Я сподіваюсь, що протягом декількох днів ми будемо разом знову і радіти.
Валечка, будь ласка, не забудьте батькам, якщо у вас є можливість, а потім допомогти з чимось. Не знаю, що вони не повинні знати. Добре, що це, я думаю. Добро, моя родина. Я занурю вас щільно і поцілунав вам, привітання до батька і Юри. 10.04.61
Валентина Івановна читати цей лист тільки через сім років - після смерті чоловіка в літаковій аварії 27 березня 1968 р.

Джерело: www.adme.ru

Категории

Смотрите также

Новое и интересное