Ступінь доктора за 1,418 днів і ночі. . й

29 серпня 1941 р. наказ був видана Народним комісаріатом оборони СРСР, який навів порятунку пораненого військовим подвигом.
Але для випускників медичних університетів, які Батьківщина назвали 2 місяці до державного екзамену, будні дні хірургів військового поля виповнилося майже до академічного залишку. Для роботи за 96 годин без сну, для отримання 2,000 осіб на добу в стаціонарі, для витягування поранених з долини смерті в м'ясному борі – тут диплом не був просив. Визначте свою країну, і зараз захистіть свій диплом.
Історія випускників Казанського медичного інституту у 1942 році – історія будь-якого медичного університету СРСР.
Наприкінці квітня 1942 р. чоловічі студенти відправили на фронт без проходження іспитів. Ректор медичного інституту Георгій Федорович Тихонов захистив дівчат - вони закінчили навчання до осені і отримали дипломи. Він зумів довести в військовому офісі та Міністерства охорони здоров'я, що недосвідчений, щоб дати нам без дипломів, коли було лише кілька місяців, що залишилися до закінчення. А хлопці були взяті з нас у квітні, під вартою передачі в Куйбишевську медичну академію, але насправді всі вони були відправлені перед фронтом, говорить Тетяна Ємельіна, військовий хірург і колишній заступник Міністра охорони дітей і жінок Республіки Татарстан. Хлопці виросли на старших лікарів полковної медико-санітарної служби, медичних батальйонів, лікарень, поверталися з фронту, як лейтенанти колонель і колонії без диплома. У 1942 році отримав диплом без додаткових досліджень з усього питання Казанського медичного інституту в 1942 році тільки один Микола Іванович Чугунов. Він виявився розумним, ніж інші - він прибув сьогодні, пішов, щоб отримати диплом завтра, і він отримав цей диплом. І все ще прийшли. За цей час замовлення вже було видано, що ті, хто повернувся з фронту в 1945 році, повинні закінчити свої дослідження протягом року, пройти державні іспити, а лише потім отримати диплом. А ті, хто повернувся в 1946 – 47 років, навчалися ще 2 роки, такі як професор Вахітов. Виявляється, на фронті вони були головними санітарними службами, боролися 4 роки - і знову на студентській лаві навчати анатомію.
Вже два, хто вирішив не навчатися – Шаріф Габідуллін і Костянтин Меншіков. КМ подається 25 років в армії, необхідно піти на військовий пансіонат, подивитись, і він має сертифікат «Медіокрем-доктор». І сказав він: як ви, друг, дати нам диплом, або перенести вас, полковник медичної служби, до парамедика. Він пішов до Москви, до Міністра охорони здоров'я С.В. Курашов і отримав відновлення в КСУ і ... закінчив свої дослідження з головою з лисицею. «Симулятори, які ви ходите в коридорі, особливо на нічному миті», – розповідає Меншіков, «Сомий бабуся бере рукав: «Професор, приходять солодкими, дивляться на мене». Знаю, okay, я бачу, я збираю, і я бігу, щоб покласти enemas або банки, виконую практичні заняття ...

Під час війни збитки серед лікарів переднього рядка відбувалися після втрати в рушійних батальйонах.

Міністр охорони здоров’я СРСР Борис Васильович Петровський так цінував успіх роботи медичних послуг: «Такий сильний санітарно-епідеміологічний благополуччя життєздатної країни, як ми маємо, історія ще не відомо». Медичні працівники повернули 72,3% поранених та 90,6% загиблих бійців та офіцерів.
Але з якоїсь причини це державне обстеження, яке прослужило 1,418 днів, не малював диплом.

Автор: простоф

Джерело: