Про те, чому я кинути MEPhI.

Анотація: Це буде дуже складна історія... Я кинути добровільно і вимушено. І розповіді, що починали це звільнення, значно раніше, ніж він був законно оформлений. Але це цікава історія, яка показує, як Росія, російська наука та освіта. Я думаю, що я повинен сказати його, принаймні, щоб перевірити наш час і способи. На жаль, ця історія згадує російську православну церкву, яка також була залучена до цієї історії. Я намагаюся дуже важко розділити тут питання релігії і питання сейскулізму. Я думаю, що це важливо. Але я прокоментую перед тим, хто думає, що не вдалося.

Текст + 5 фото + відео

У 2009 році космічних апаратів «Коронас-Фотон» було запущено на орбіті Землі, основною науковою організацією цього проекту був МЕПХІ - Московський інженерно-фізичний інститут. В цьому проекті я займалася створенням системи наземної підтримки для набору наукових інструментів, встановлених на апараті. Керівник Центру експрес-переробки, прискорення та зберігання даних, які займалися оперативним управління всіма науковими інструментами на апараті, прийом, первинна обробка та поширення з нього наукової (а також частини суміжної телеметричної та балістичної) інформації. Ми займалися створенням плану завдання рецепційних комплексів, сформованих планів управління МКК, координували роботу пов'язаних організацій, очищали їх суб'єкт перед Роскосом і так далі. Я роблю цю систему. Що має бути програмне забезпечення, яке обладнання, як організувати переміщення мита, як взаємодіяти з організаціями. Це був предмет моєї дисертації. Потім навчаю студентів МЕП, які навчалися бути операторами усього обладнання та програмного комплексу. Під час роботи апарату я був членом Головної оперативної групи в МКК. У 2009 році я був наглядом за 5 випускників. Я маю на увазі, він працював дрібно. Сон не встигав реально, тому що пристрій поводиться нестійким, а в 4 ранку може викликати «на тривогу». Тим не менш, система, яку я створив і створив весь рейс, працює без коментаря. Я зробив свою роботу і зробив це добре, що я гордість.

Я був навіть винагороджений для цього випадку. Вхід у робочу книгу. "Великі Внески та блавари." Я не поширю його на хлібі.

Але це фон. Історія почалася в березні 2010... М.Н. Стриханов, який раніше працював в МОН, прибув до університету і вирішив займатися політикою замість освіти. Для того, щоб бути точним, він вирішив запросити Патріарх Кирило, щоб говорити в МЕПІ. І на каррі на користь з ним, щоб встановити хрест на території головного кунжуту персоналу атомної галузі, а також відкрити православну церкву в підвалі головного корпусу. Я повинен сказати відверто - весь MEPhI був керований таким атакою ... З Стириханова переконана, що політика є найважливішою, в його міністральному порядку почала діяти на порушення. Якщо у нього мало розуму, він зробив все ретельно, не викликаючи подразнення персоналу і студентів університету. Але бідна людина впала в смертний гріх нареченого, і вирішив, що думка колективу сміття при цьому він бос. Я підкреслюю це особливо – всі заходи, які розгортаються в МЄП, не були ініціативою російської православної церкви, але ініціатива ректора Стриханова, яка вирішила посилити свою політичну значущість і показати свою владу на хвилі цієї діяльності. Я знаю це з багатьох джерел.

На жаль, церква не розуміла, що посадова особа намагається перетягнути її в. Зокрема, у них немає ідеї, що заради встановлення хреста, ректор наказав звести символ МеПГ - скульптуру мандрівника і слогана "Дорога буде освоювати ходьбою". Для того, щоб бути точним, ця композиція була передана в околиці універсального, але на місці, де вона була раніше, поспішно, інженерна служба МЕЖІ почала встановлювати хрест. Чому інженерія? Так, бо в цьому місці в CESONHD ми зіпсували поставку і вихлопну вентиляційну систему, і її довелося ремонтувати. Ми залишили заявку, в призначеному порядку, до того ж інженерного сервісу. Ми вже встановили час, коли фахівці прийдуть, а потім вже і несподівано скасували все. «Ректор замовив, що ми терміново кладемо кінець в’їзного залу – люди все зайняті зараз, ми закінчуємо, повернемося до додатків». Ми не розуміли, чому це було таке поспішання, адже все стало відомо про візит Патріарха трохи пізніше і на рівні чуток.

Хрест був похований, працював практично безперервно. Наступного дня, штат і студенти прийшли і побачили пейзаж зміною.

Природно, така погана зумовлена великим витоком. У той же час ми анонсуємо візит патріарха до освячення храму, який також зведений в підвал головної будівлі. У день візиту, заняття скасовані, студенти необхідно приїхати до цієї церемонії - і деякі ставляться в монтажний зал, а для деяких вони транслюються на великі аудиторії. Всі питання і всі, хто просить питання в патріарх, проціджують заздалегідь, перевіряють і плануються в порядку. Як зазвичай в процесі показу, забути вчасно вимкнути камеру. Так вона захоплює бесіду Архієпископа Чапліна і ректора Стриханова в кінці цієї дії - ректор погоджується, що ідея установки хреста дуже багато супротивників, і пояснюється архіста, що необхідно збільшити кількість прихильників ретельно.

. й

Я був одним з тих супротивників. Якщо хрест був встановлений десь в Сарові – є підрозділи МЕПХІ – знаменитого релігійного центру, я б називався його відповідним. Якщо всі ці події були проведені без помпу, ФСО та виключення студентів на замовлення ректора, я можу залишитися безшумним. Але ми зіштовхуємо фантастичний зарозумілість і скарбництво. Ректорат відігравав політику, ректор, який звернувся від служіння, хотів нагадати себе. Це не було в першу чергу питання релігії або атеїзму, це була справа базової поваги.

Тому перед візитом Патріарха я роздрукував такі листки, і пішов, щоб повісити їх на території МЕП. Підкреслення. Я не схожа на те, що вони намагаються змусити мене перетворити свою віру, і навіть з політичних причин. Це не на всіх, хто бажає пізнати будь-яку релігію, і вірити в боги, які він любить краще. Але я наполягаю, що людина повинна мати право на навчання в державному університеті без бджільництва в будь-яких богах і не збирається на зустрічі з патриархом.

З цієї причини я підготував заяву до прокуратури з проханням дізнатися про те, що було встановлено релігійний символ, в якій мірі це було законно, що він був створений університетом його співробітниками під час робочих годин, як право він був скасований занять і силових студентів, щоб піти на зустріч з патріархом, як законно було виділити приміщення державного університету для створення церкви. Крім того, я не тільки скомпільував текст заяви, я також розподілив його якнайшвидше – на форумах і соцмережах. Заяви були масивними, бо багато людей в МЄП проти довільності, вчинених ректором Стриханов. Але перше, що я не був від прокуратури, але від ректорату.

Прокуратура, за порушення федераційного права (ФЗ No 59-ФЗ, ст. 6), передана всю інформацію про заявників до МЕПХІ. Ректор вимагав звільнення працівників, які поганяють написати заяву проти нього.

Я, працівник, який працював належним чином, викладав студентів, які створили систему для космічних апаратів, було повідомлено про те, що я попросив державну владу перевірити законність витрат коштів бюджетної організації та конституційність дій голови. Замовлення було надано по-справжньому. Вона сказала, що письменники повинні піти і апологізувати їх поведінку, писати відповідні заяви до ректора. Я, звичайно ж, потроїв це. Ректорат терміново поставив знак на хресті, що це пам'ятник мертвим ядерним науковцям, і почав звернення до рішення ради ветеранів МЕП, що пам'ятник на цій темі повинен бути зведений. У всіх відповідях ректора підкреслено, що православний хрест засвячений патриархом не є релігійним символом. У відповідь на репресію (студенти, які підписали заяву, були передані в офіс декана і обіцяли «фенц-сесію»), пропозиції почали з'являтися на форумах, щоб видалити цей хрест, оскільки він не є релігійним символом, такий вандализм не відображає всіх. У відповідь ректор встановлює відеокамеру, метою якого було стежити, що відбувається на хресті. Що таке «національна підтримка» Для того, щоб нагадати, що якщо я не заспокоївся, інші люди – хто зараз захищає мене від звільнення – постраждає. Простіше кажучи, ректор взяв хости. Я не можу говорити про це.

Я ніколи не говорю з будь-яким питанням про те, чи є Бог у небі або як правильно молитися. Я сподіваюся, що православні віруючі будуть розуміти, що якщо університети починають звільняти працівників так само, оскільки вони просять дотримуватися законів Росії, це не принесе нічого. У Італії студенти пішли на масові демонстрації, і зуміли скасувати візит до університету Папи. У будь-якій цивілізованій країні не може бути ситуація, в якій співробітники університету будуть заподіяти їм, щоб перевірити виконання законів країни. Це не справа віри або невірно, це справа моральності. Це питання, що не порушується в чужому домі, і намагаючись накладати віру, силою проти волі людей, які живуть там.

Я пішов до храму на MEPhI ... Я хотів побачити, як це було зроблено. Відновлений підвал, досить просторий ... Коли я пішов в там дві жінки в хустиці, які мій візит викликало доздрий сюрприз. Вони дивилися як керівництво, коли хтось раптом, вперше за рік, блукає в далекий зал музею. Ці жінки сіли в коридорі і волонтери, щоб допомогти мені. Я сказав, що я просто прийшов, щоб побачити. Решта храму була пустою. Я, ймовірно, повинен піти там під час служби - Я спробував зробити, коли це було пов'язано з проходом, і я дізнався, що один раз на тиждень (від двох - я не пам'ятаю зараз) священик з іншої церкви. Щоб бути чесною, я насправді не розумію сенсу «планування саду», якщо ви не можете навіть знайти священика, коли ви приїжджаєте до церкви. Я, ймовірно, не розумію ці речі ...

Минулого року я був дуже хворим... Я зустрілася з серією госпіталізації, і я добре знав, що така «робота» не була корисною. Я спробував боротися з перспективними інструментами, які в даний час готують для серії погодних супутників. Розглянуто інтерфейси іншого пристрою, який слід встановити на ІСД. Але я не можу забезпечити стабільне виробництво. Коли ми зустрілися з головою, ми погодилися, що я повинен думати про те, що робити далі. Це була осінь 2012 року. В ході глибинних робіт ректор Стриханов вирішив відкрити кафедру патології М.П. Я забрав відпустку в той час, коли він був непрозорим. Після відпустки я написав лист відставки за власним бажанням.

Я не шукав можливості працювати дистанційно (хоча технічно, я зробив). На жаль, з моєї точки зору, мій домашній університет переходить. З цієї причини я вказав, що я відкликаю в протесті проти процесу відкриття релігійних структурних підрозділів в структурі МЕП. Відділ кадрів дивився на мене з жахом, і вони сказали, що документ без візи юридичного відділу не допускається додатково, і вони пропонують переписати його. Я не перезаписати його, я пішов до юристів. Я хотів би писати, що я хотів, вони нарешті погодилися. Природно, ми вирішили залишити не тільки кафедрою богослужіння, але і перспективою лікування за кордоном, розуміння труднощів, які я доводжу до своїх лідерів. Але все ще в цьому стаканчику було останнє падіння, яке заповнилося нею. Можливо, хтось буде розглядати його рейс з позицій. Для мене це ляпас обличчя до керівництва МЕПХІ. Невеликий, але це. Нехай вони знають, що вчені кинути свій університет, оскільки вони наймають священиків. Це процес заміщення. Важкий до науки і релігії жити під тим самим дахом, якщо це не природний історичний процес, який розміщував їх там, але прагнення ректора заробляти політичні точки. МеПхІ було створено у 1942 році як амуніционний інститут. Не було ніякої патології, і це відділення не є приписом до історії, ні природного процесу - тут немає ніякого звернення до західних університетів.

У 2011 році я був запрошений, як звичайно, до відкритого дня, щоб привітати школярів і переконувати їх, щоб ввести MEPhI. Я зробив це протягом багатьох років, і я зробив це досить щиро. У 2011 році відмовився. Я пояснив офіцеру, відповідальному за відділ, «Я не можу допомогти, але розповісти їм, якщо ви побачили хрест на вході?» Якщо ви хочете наука, перейдіть на куди немає хреста на вході. Так я знову мовчав.

Сьогодні я не можу мовчати, я не займаюся корпоративною етики.

Шановні студенти, зараз ви вирішили, куди піти. Не зайдіть до MEPhI. Закінчила цей університет, закінчив аспірантуру, закінчила багато випускників. І я знаю, що я говорю. МЕПХІ впали жертву політики, ректора МЕДПХІ Стриханова лікує всіх студентів і співробітників, як його цуценя. Він ознайомчий і безсмертний чоловік. Вчена рада МЕПХІ дуже незадоволена своєю політикою, але сиво-волоські професори бояться говорити про це по-різному, ніж у заміських розмовах. Вони змагаються. Вчений не може бути співвідношеною. Ні, ні політики не здатні виявляти нові знання - вони здатні лише працювати з погодою. Ви можете дізнатися з них, але чесно, це не варто. Не просте, але це буде цікаво. Не відходив вашу молодь на безперечних речей, не перетворюйте процес навчання в формальність. Не зайдіть до MEPhI. Не існує такого університету в країні.

І тепер кожен може піти в демократію і записати заяву, що вимагає закриття відділення патології в МЕПІ. Підписано 90 академіків та відповідних членів РАН. Зареєструйтеся під ним. Ось чому я вирішив писати цю посаду. Це не захист Бога, це захист того, що дорого мені. Саме тому я заохочую людей, щоб підписати цю заяву, незалежно від їх релігійних переконань. МЕПГІЯ повинна навчати ядерних фізиків, не богослов’ян. І це не питання релігії, а не питання про віру або без переконання – це все особисте питання кожної людини – це питання про загальне почуття. Це питання, яке стосується всіх.

Я вдячний всім за максимальне поширення цієї інформації.

П.С. Хочу підкреслити, що все, що я написав тут, мій особистий погляд на події, мій особистий погляд, і мої особисті спостереження. Не один запитав мене, щоб написати цю посаду. Я не намагався бити всіх, написавши його. Я думаю, що я можу писати про них. Я сподіваюся, що ви розумієте причини, які привели мене, щоб прийняти цей крок.

мій майстер

Джерело: