Про створення світу розповість студенти атомних науковців

6 зображень

На базі Національного науково-дослідного ядерного університету «МЕПХІ» з’явився відділ теології. Керівник відділу – завідувач кафедри зовнішніх церковних відносин Московського патріархату, ректор церковно-поштової аспірантури та докторантури, митрополита Гіларіону Волокольську. На території режиму ядерний об’єкт почався значно раніше, кажуть студенти та викладачі університету.
16 жовтня вчена рада МЕПХІ однозначно затвердила відкриття кафедри богослужіння та кандидатури голови – митрополита Гіларіону Волокольську.

до Завданням викладання теології в рамках загального курсу університету є те, щоб забезпечити можливість студентам отримувати знання в галузі, яка продовжує відтворювати важливу роль у житті людей, тобто в галузі релігії.

На зустрічі зі студентами митрополита Хіларіон.

Нова завідувачка кафедри переконана, що створення кафедри теології є наступними європейськими традиціями та ідеями комплексної освіти університету, вона допоможе молодим фізикам зрозуміти світ, їх місце та мету в ній:

- Дуже часто молоді люди мають багато компетенцій в певних галузях знань, але не знають, чому вони потребують все це: вони не знають, що вони навчаються, які вони повинні працювати, які вони повинні відповідати певним моральним нормам. У багатьох способах ця позиція людини щодо свого життя, світ навколо нього залежить від того, як він позиціонує себе по відношенню до релігії, сказав він.

р.

Деякі студенти і викладачі сміються на інновації, інші хвилюються і стверджують, що в останні роки існує реальна критеріалізація МЕПІ. Є багато причин недовіри серед міфологів.

На студентських порталах МЕПІ ви можете знайти величезну кількість оповідань про те, як православний раптом вступив до свого наукового життя. Багато присвячено важливим темам з повсякденного життя ядерних фізиків: однозначно-правове рішення Вченої ради МЕПХІ присуджувати Патріарх Кирило звання Почесного лікаря, змагання студентських питань до Патріарха, встановлення бурового хреста на місці культової скульптури МЕП «Дорога подолати ходьба». Портал mephist.ru пише, що хрест не тільки встановлений без врахування церковних традицій, але і від побажань студентів. Його інсталяція встигла збігатися з відвідуванням патріарху, а долею скульптури «Волкінг» невідомо. Але лише у разі, якщо безпека була прикріплена до хреста, оскільки протести проводилися в МПП. Під час візиту Патріарх Кирило освоїв храм на ММФ, після чого послуги почали проводитися там, в тому числі молитвні послуги для початку навчання та успішного завершення сеансу. Але студенти все частіше віддають перевагу лекціям замість молитви.

У цьому контексті поява кафедри теології виглядає як логічне продовження. Про це заявив, що всі православні рішення та популяризація релігії в науковій громаді не обговорюються з ким:

до Самі міфи не стали позбавленими. Але ректор і його команда активно працюють в цьому напрямку. Прийміть принаймні історію храму: після того, як громадська думка була проти, але з появою нового ректора Стриханова, як храму, так і хреста. Перехрестя було встановлено спокійно ввечері, щоб уникнути запалень. І наступного дня, коли я ходив через інститут, цей хрест був дуже гучним. І ніхто не сподобалося, люди з високим ступенем науки говорили суворо, і деякі худоби. Я багато спілкувався з студентами, і я думаю, що це дуже мало підтримки.

Питання виникнення кафедри теології зробило вчителя сміятися.

- Про кафедру богослужіння, як і своїх колишніх колег, я дізнався з публікацій у ЗМІ. Вчителі просто зустрілися з фактом. Цей відділ не буде популярним. Але питання залишається: Чи будуть студенти добровільно або мимовільно навчати теологію? Наскільки я знаю, більшість вчителів проти зовнішнього вигляду цього відділу. У багатьох випадках ця ініціатива належить до ректора і його оточення. Ректор - віруючий, можливо, це щирий, або, можливо, він просто хоче, щоб зробити друзів з впливовою організацією.

до Але якщо як студенти, так і викладачі проти цієї інноваційної діяльності, чому Вчена рада однозначно робить позитивне рішення і ніхто не наполягає їй?

Література. Кожен боїться, ніхто не поговорить про це голосно. Не були пригнічені голоси, особливо студентами. Ті, хто на відміну від установки хреста, були підведені до офісу декана, схвалилися і загрожують. Коли я був співробітником, я також підказав, що краще не говорити. І якщо я ще там працюю, я, ймовірно, не прокоментую.

Джерело: