шоу-оф

У аудиторію 304 другого будинку BSUIR можна зібрати міцні чоловічі сльози ностальгії. З 10 по 17 годин у вівторок, четвергах та суботах, виставка старих комп’ютерів з колекції Олександра Александрова, студент 4-го курсу факультету комп’ютерних систем та мереж.
Читати повністю: it.tut.by/391471

Власник колекції Олександр Александров

3610Р. 4200Р.

Виставка проводиться за другий раз в BSUIR, два роки тому експонати експонувалися в спілці дизайнерів. Цього року виставка не один день, але три дні на тиждень до 29 березня включно.

У цей час є більше експонатів. «Мені вдалося перетягнути з Бреста, де у мене є склад, університет дав великий номер для виставкової та ремонтної бази», - сказав він. ТЕН. Організатор Ми раді, що виставка виявилася багатоденною, тепер будь-який може потрапити до неї. Виставка, яка важлива, працює в суботу.

Р

850150Р

р.

З минулого року автомобільний парк значно зросла. Відразу після виставки Олександр був представлений декількома реконструкційними книгами; дізнаючись про збір, люди поступово «відновлені» пиловловлювачі минулих десятиліть з шаф.
Читати повністю: it.tut.by/391471

р.

р.

Також на виставці була повноцінна ігрова зона: кілька до болю в суглобах пальців знайомих «діти дев'яностих» консолей, культ серед цього покоління Mortal Kombat 3, Duck Hunt і «dancers» (при цьому слово не пов'язане з світом танків). У Брестському заводі «Цвєтотрон».

Єдина відмінність від «биток дитинства» полягає в тому, що вони відбуваються на величезному екрані сучасного телебачення. Але музика на виставці звучить з відповідної часової рами експозиції стовпчиків, не навіть касетів 90-х, але реслінгів і записів 80-х грають. Однак деякі записи не грають, але тільки підтримують антураж, висить на стелі.

, м. Київ

Все це було зроблено не тільки Олександром: команда 9 студентів працювала на виставці, а працівники університету допомогли. Тут зібрані і програмовані калькулятори, і комп'ютери у випадку з клавіатурою, і ваговими ноутбуками 90-х, і навіть «три». Програми тут на дисках, касетах, а іноді пробивних карток. Скрізь вішують чіпси, від під шафи, які виглядають пожовтими механічними мишей. В цілому список експонатів становить близько сотні одиниць, їх загальна ціна сьогодні становить дві десятки тисяч доларів.

р.

На комп'ютерній системі "Електроніка 15-VSM5" розбиває напис "Сир релізу 1976", а під сусіднім столом наполовину зібрано 21-річний молодший Power Macintosh G3. На таблиці вище він є Macintosh Performa екран на процесорі від Motorola, який знав, як піти онлайн 20 років тому. Поблизу – важка радянська дигітайзер, графічна таблетка для інженерів. На столі навпаки - iPad of 90s - Apple Newton MessagePad. У рідних стінах повернулися в РТІ «Неміга».

Найцінніший комп'ютер для Олександра - перший в своєму житті комп'ютер "Бит", тільки місяць молодшого власника. «Чи точно, що і той самий Біт прихований у шафі, він не має кількох кнопок, він сміється, згадуючи свою «першу любов». Він мав комп'ютер, коли він був три.

Він навчився читати і потім програму в BASIC. Спочатку він просто «читає» програми з книги, потім змінив їх, написав власні функції. «Книжка була єдиною, зараз вона вкрита нотами вниз і внизу», - розповідає Олександр. Є багато письмових ноутбуків, тому що комп'ютер швидко перегрівався, програма була першою «попередньою» на папері, а потім дилігентно «водять» в пристрій і знеболюється, він каже. І пам'ятає, що після першого знайомства з IBM PC написав копію його інтерфейсу для його "Бит".

Але перш за все, Олександр прийняв, він грав - було два десятки стрічок, 20 ігор. Але процес запуску ігор відрізнявся від "вставте картридж і натисніть кнопку Start" - вам довелося вставити касет в рекордер стрічки, відрегулювати магнітну голову, щоб точно читати, спробувати переконатися, що холодильник не відключився в час завантаження.

А потім я потрапив до своїх радіожурналів батька. У величезній полотні знайшли велику схему, прочитавши, що це домашній комп'ютер, і сказав: «Дад, ми збираємо це», – продовжуємо Олександр, відкривши чохол «діти». На дошці видно вручну письмовий маркер "Саша". Моя батько не встигла за це, коли я був 11 років, я закінчив себе, закручував його, збирав його.

Однак, коли комп'ютер вийшов, на екрані з'явився тільки напис «Радіо-86РК». Додаткове спілкування з комп'ютером є шістнадцятковим кодом. Програми для комп’ютера були опубліковані у вигляді відвалів в радіожурналі, які повинні бути «свердлені» вручну.

р.

р.

Я був IBM, коли я хотів реальний, серйозний комп'ютер. У школі навчалися Паскаль, там були Олімпійські ігри, вони потрібні відповідні машини. За 12 років я дав "кінець". Він, звичайно, морально застарілий, але молодший брат грає на ньому, він любить його, але відносини Олександра з ПК два рази.

У першому році знайомство з сучасним комп'ютером відбувався з хвилюваннями, і досягла видалення папки Windows («що вона займає багато місця»), але потім прийшла розчарування. «Таким чином, всі комп'ютери однакові, схожі один до одного, Bite захотіли виходити з підсумки і з'єднуватися», - знову посмішує бізнес-подібний вираз. Але Bite зламався і відчув, що був новий комп'ютер!

Соон, однокласник подарував Олександру "старий непотрібний комп'ютер" - Commodore-16. Олександр відкрив, що там були інші цікаві комп'ютери, крім Byte.

, Україна

Р

У нових комп'ютерах Windows, добре, Linux, немає різноманітності! У старих машинах кожен має власне програмне забезпечення, власну архітектуру, яскраві відмінності. “Vector” має стільки, скільки 256 кольорів графіки, а також інших, випущених в цьому ж році, лише текст можна відобразити на екрані! – каже Олександр, по дорозі «розгортання» виклик на досить звичайний 2014 смартфон «прогулянка», тисячі разів більше потужних, ніж більшість експонатів.

Після ознайомлення з пристрастю Олександра, знайомство з батьком приніс невеликий арсенал старих комп’ютерів: «Якщо ви навантажуєте весь автомобіль, ви отримаєте три ходи». Після цього було вступ до університету і переїзд до Мінська, а також одночасно знайомство з онлайн-блойними ринками і першою незабутньою поїздкою до Ждановича.

Багато комп'ютерів приходять до Олександра "dead", багато паяльників і програмування. Для деяких пристроїв було написати емулятори і навіть зробити конвертери з дискових дисків на касети.

Олександр сподівається, що після університету буде більше часу і грошей на збір. «Якщо я не зроблю це, то я збираюсь, то збирач впевнено заявляє. Відкриється справжній музей комп’ютера. й

й