Артфілд '2012 - Ретро Комп'ютерний парад

Останні вихідні, ми знову провели цікавий фестиваль-виставка Artfield '2012 в Воронеж.
Будь ласка, не поламайте фото, коли я закінчую, я розповість вам.
Прийняти звідси і трохи себе

Нещодавно Воронеж з'явився другий вітр і захопив культурне життя з новим енергійним. Довгий час Ще один захід, який я просто взяв участь у ретро-відеовиставці Artfield 2012, незвичайний і цікавий захід навіть для тих, хто дуже далеко від комп'ютерів.

Фестиваль проводиться щорічно з 2004 року. Захід є виключно некомерційним і неформальним. Організатори – ентузіати та колекціонери з різних міст. У Воронезькому будинку молоді на проспекті Революції 22 Я залишаю свої враження на останні, і в той же час я розповість про деякі цікаві експонати, надаючи фотографії з деякими цікавими фактами.

Внутрішні комп'ютери
І цей експонат називається "BK-0010.01", який стоїть на "ходовому комп'ютері". У 1983 р. у м. Зеленограді, було розташовано комп’ютер для навчання та дому. Загалом 162 тис. цих комп’ютерів виготовлялися, з яких 78 тис. були для роздрібного продажу. Так, в 1990 році БК-0010.01 було продано за ціною 750 рублів - на яку в цей час було 3-4 середні заробітні плати. Навіть ця модель може підключитися не тільки до чорного і білого кольору, але і до кольорового телевізора. У комп'ютері було 32 КБ оперативної пам'яті. Цікавою особливістю було те, що комп'ютер був випущений, і ніхто не збирається писати програмне забезпечення для нього. Майже все програмне забезпечення було створене переважно аматорськими користувачами. В результаті вони писали більше 800 різних ігор (Арканоїд, острів мавпи і навіть князь Персії) і багато інших корисних програм.

Це 1985 радянський комп'ютер, MS 0585 Electronics. Крім того, він був розроблений і виготовлявся не в будь-якому місці, але в Воронежі на заводі процесора! Він повністю копіюється з американського DEC Pro-350. Комп'ютер був обладнаний як монохромним, так і кольоровим монітором, був на борту як 512 КБ оперативної пам'яті, так і жорсткий диск 5 Мб. Узагальнено кажучи, дизайн цього комп’ютера не може бути викликаний успішним: через незбиране планування і неефективна система охолодження "MS 0585" постійно перегрівається і не вдалося. Якість роз'ємів і з'єднань також залишають багато, щоб бути бажаними. Таким чином, один з яких ви бачите на фото вище.

"Вечір 01.01" - виготовлявся в Рязан з 1987 року. У 1990 році його роздрібна вартість була 700 рублів. Не може похвалитися навіть графічним режимом. Все, що було доступно двокольоровий текстовий режим (25 рядків). Виготовлений в популярному часовому розкладі моноблока. Дошка, електропостачання та клавіатура розміщені в тому ж випадку. Зважте всю цю пишність 3,7 кг. Це трохи краще тут. Комп'ютер був попередньо встановлена повноцінна операційна система "Монітор", перекладач мови Базовий та нижній регістр. Завдяки підтримці підключених зовнішніх модулів, можна прочитати програми з касетів.

Пошук - комп'ютер, розроблений в 1988 році в Києві. За традицією, він був частково клонований IBM PC / XT, але мав більш розширену частоту процесора 5 МГц, 512 КБ оперативної пам'яті, мав чотириколірний графічний режим і в цілому був досить сучасним пристроєм. Він може читати гнучкі магнітні диски і мати широкий спектр розподільчих пристроїв. Комп'ютер не був доступний для того, що MS DOS діє як операційна система, не вітчизняні розробки. У середині 1991 року його значення перевищило 1050 рублів.

Іноземні комп'ютери
Справжній дід всієї комп’ютерної індустрії є Commodore C64, спочатку з 1982 року. Згідно з книгою Guinness Records, Commodore 64 ще є лідером продажів серед комп'ютерних моделей. У своїй історії було продано 17 млн примірників цієї моделі. Комодора C64 стала «навчальником» ігрової консольної індустрії у вигляді, в якій вони були популярні. В цілому, для цього комп’ютера було написано близько 10 тис. ігор, офісу та інших програм. оперативна пам'ять - 64 КБ, плюс - можна збільшити кількість карт пам'яті, встановлених в спеціальному слоті, які також встановлюють картриджі, які розширюють можливості комп'ютера. Комплект поставляється з комп'ютером, керованим стрічкою або диском, обладнаним вбудованим процесором. Додатково підключені дискові диски, принтери (в тому числі електронні пристрої 6512) та MIDI. Два порти для підключення джойстиків, мишей та інших (включаючи аналогові пристрої). Як ви можете побачити, це один з перших комп'ютерів, в якому ми сьогодні бачимо.

р.

Американський Atari ST1040, виготовлений з 1986 року, є ще одним цікавим експонатом. На виставці було обладнано монохромний монітор Atari SM124, хоча він може бути прикріплений до кольорового монітора. Atari ST1040 був першим масово створеним персональним комп'ютером з 1 Мб оперативної пам'яті. Відразу після роздрібного продажу він коштує $ 999! Комп'ютери цього типу використовуються в студії та концертній роботі відомої Королеви.

Р

Незважаючи на те, що Радянська спілка була просто починалася, щоб розробити антенилувські моностройські комп'ютери, японська компанія Toshiba приніс до ринку ... так, ви не помилилися - справжній ноутбук! Це сталося в 1987 році. Він був названий Toshiba T3200. Цікаво провести порівняльний аналіз характеристик цього ретро ноутбука з його сипучих радянських аналогів. 4 Мб оперативної пам'яті, 40 Мб жорсткого диска, флеш-накопичувача — вражаючий? Особливу увагу слід приділити монітору: тут монітор газоплазми з розширенням 720х400 з змінним контрастом. Навіть тоді комп'ютер підтримав як MS DOS, так і останні MS Windows 1.1. Зважений все це пишність також чудовий - 8,5 кг.

Так, мої дорогі друзі! Перед тим як ви рідкісне створення Apple Inc. - класичний Macintosh SE FDHD. 1 Мб оперативної пам'яті, 20 Мб на жорсткому диску, монохромний дисплей і 7.7 кг живої ваги. Це досить рівень, для тих років.

р.

Аміга A600HD є наступником Amiga A500. Випущено в 1992 році новий комп'ютер від Commodore спочатку повинен отримати позначення A300, але в останній момент змінив назву на більш ... охолонути, хоча перші моделі зберігали занурене ім'я. Ця модель здійснюється на борту 1 Мб оперативної пам'яті з можливістю розширення до 4 Мб, а також жорсткий диск 40 Мб. Його зовнішній вигляд продовжував просування Commodore на ринку ігрової консолі.

р.

Макінтош Перфома 630. Комп'ютер увійшов до списку «10 найуспішніших творінь Apple». Продається тільки рік: від 1994 до 1995 року за казковою ціною - $ 2000! 4 Мб оперативної пам'яті з можливістю розширення... 68 Мб, 250 Мб на жорсткому диску досить дорослі цифри. Комп'ютер було продано в незліченних конфігураціях: з монітором і без, з телевізором, CD-ROM, різних жорстких дисків. Причини відмови моделі роз’яснюються по-різному. Дуже дивний сьогодні, щоб читати, що люди скаржаться про некваліфіковану технічну підтримку Apple. І деякі навіть вірять, що новостворений, більш демократичний MS Windows 95 просто вирокував всі серії Mac Perfoma до смерті. Зверніть увагу, що логотип Apple дещо відрізняється за часом:

яблуко.

р.

Це те, що Prehistoric Mac OS виглядав як:

Клавіатура з клавішою "Apple":

Магія Моус? Муси Моус? Це реальна еволюція мишей Apple. І вони були однотонними.

905139

Ігрові консолі
Дні Юніор – радість 90-х років. На жаль, я був позбавлений цієї радості, Я соромлюся визнати, що я просто грав його вперше. Ви не можете чути, але Денді насправді є розсіяним клоном однієї з консолі Nintendo, зібраних в Тайвані з китайських компонентів. І з тих пір, поки не існував на території колишнього СРСР, і не може бути, це ремесла набула значної популярності. Продається в 1992 році за $93. Проект був настільки успішним, що в 1994 році компанія вирушила на оборот $ 5 млн і щорічне виробництво консолей в кількості 125 тис. штук на рік. Однак слава не прослужила довго. Вже в 1996 році компанія повністю закривала свою діяльність, зупиняючи виробництво консолей назавжди. Цікаво, що деякі нейменовані китайські фірми все ще виробляють клон тепер легендарної Дендії.

The Nintendo Game Boy від 1989 року. На ринку портативних електронних ігор, компанія Nintendo не перехопила. Секрет успіху був простий: монохромний мініатюрний екран, чотириканальний стереозвук і функція GameLink. У той час, з якоїсь причини, продажі Game Boy занепадали, Nintendo випустили нові версії пристрою, а продажі знову зросли. У листопаді 1996 року на Game Boy Pocket з'явився менше, ніж його попередник за розміром 30%, але мав більший екран і тільки два акумулятори AAA. Пізніше Game Boy Color був випущений з кольоровим екраном, потім Game Boy Advance.

Sega Dreamcast - це проект, який ніколи не був розроблений. Намагайтеся виграти свою нішу на ринку ігрової консолі, Sega випустила нову модель в 1998 році. Dreamcast був розроблений, щоб конкурувати з PlayStation та Nintendo 64. Консоль випустили за п'ятнадцять місяців до виходу PlayStation 2 і три роки до GameCube з Xbox. Тим не менш, не вдалося отримати популярність перед випуском PlayStation 2, і Sega вирішив закрити проект і залишити ринок консолі, так як виявилося не назавжди. Смішні факти: виробництво цієї конкретної консолі раптом відновлюється в 2006 році. По суті, приставки відновили з залишків після завершення виробництва. Після відремонтованих констанцій вибігаються, Sega все ще продає ігри для них. Dreamcast славиться своїм багатим набором підключених аксесуарів, від пістолетів і кермових коліс до електронних ярликів.

Від автора:
Про це Я покінчила свою виснажливу і простежену екскурсію Будь-яким чином, все це необхідно побачити і відчути своїми руками. Тільки, надаючи тридцятирічну клавіатуру, ви можете відчути IT дух цього часу. Ми вдячні всім, хто взяв участь в організації цього фестивалю. Я обов'язково буду там наступного року, чекаю нових і цікавих експонатів!

Тепер я додаю трохи від себе:
На виставці ви не змогли відчути себе, подивитись і грати в експонати, а й конкурувати з іншими. Він був названий Ultimate Mortal Kombat 3 (Sega Mega Drive).

р.

Також можна брати участь у турнірі Battle City у Денді, відомий як танцювальний турнір.

І, можливо, самий творчий розвиток інших є конкурсом для графіки в режимі реального часу в 1984 році графічний редактор ретро комп'ютеру ZX Spectrum.

Компанія Apple Corner представила кілька цікавих експонатів

більше

І, мабуть, найцікавіше.

Ви можете грати в легендарний Commodore 64.

або просто захопити його.

або навіть читати

модифікація

Місце помилки не пробачає...

Джерело: