Як зміцнити імунітет

З настанням холодної погоди ми починаємо особливо подбати про наше здоров'я і беремо багато вітамінів, трав або медикаментів, які, ми думаємо, допоможе підвищити імунітет і впоратися з застудними захворюваннями і іншими злаками, які знаходяться в осінньо-зимовому стані. Але це не так просто, і багато наших стандартних переконань неправильно.

Насправді, потрібно думати про зміцнення імунітету цілий рік, незалежно від сезону, тому що якщо ви починаєте приймати вітаміни або спеціальні препарати, щоб збільшити опір організму, вони почнуть діяти не раніше, ніж в місяць. Як завжди, сніг на дорогах взимку - це сюрприз, і епідемії грипу падають, як це сніг на голову.

Ми читаємо, думаємо і робимо правильні рішення.

Починаємо повторювати основи і попросити лікаря. Хто ще, але лікарі, які приймають бруд холодного та іншого зимового шарму, знають про профілактичні заходи та заходи? Ми попросимо їх.
Здоровий сон.

Ми знаємо, що наше здоров’я залежить від кількості якісного сну. Але ми часто ігноруємо цей факт, і якщо влітку ми оточені додатковими джерелами енергії у вигляді теплого сонця і величезною кількістю регулярних, свіжих фруктів і овочів, то взимку немає ні першої, ні другої, ні третини.

Згідно з дослідженням, опублікованим в архіві Intern Med (як і в блозі Еріка Баркера), експеримент проводився з групою сто і п'ятдесят-трьох людей. Здорові люди дали кореневіруси (головна причина всіх застудних захворювань). Імовірність зловживання холодом у тих, хто скинув 7 годин на ніч тричі вище, ніж люди, які віддали 8 годин сну. Різниця в тривалість сну становить лише 1 годину, і ризик отримання хворого тричі вище!
Промийте руки.

Навіть маленькі діти знають, як мити руки. Тим не менш, після того, як ви вийшли на вулицю або тримайте гроші.

Я думаю, що деякі корисні факти можуть бути корисними.

Дослідження показали, що миття рук не менше 5 разів на день знижує шанси на отримання хворого на 45%. Захворювання проростків може жити на руках протягом декількох годин, тому миття руки або лікування спеціальним спиртним розчином (старим в аптеках або магазинах зручності) допоможе істотно зменшити ймовірність холоду.

Якщо ви думаєте, що нічого не станеться, якщо ви забудете мити руки, то тут є цікаві факти, після чого ви будете мити руки після кожної відповіді на телефонний дзвінок!

За даними опитувань, проведених в США і Канаді, 47%-60% дорослих іноді миють руки без мила і близько чверті опитаних не миють руки після чхання або кашлю. 45% студентів не вимити руки після заїзду в санвузол.

Я думаю, що якщо ви робите дослідження в нашому популяції, цифри не будуть дуже різними (і я думаю, що картина буде ще більш насиченою). Чи потрібна додаткова мотивація?
сигарети і алкоголь

Так, той факт, що пити і куріння знижує імунітет, кожен знає. Я не говорю про стек після того, як ви отримали вологі або витрачали 5-6 годин у холодному або гарячому мульті. Це питання довгострокового та частого використання.

В нашому носі є спеціальні вілі, які охоплюють наші проходи носа, які грають досить велику роль при захисті нашого тіла від застуди. Вони є своєрідними фільтрами, які запобігають проникнення вірусів. Курка, що засихає від сигарет, паралізує свою роботу і ви відкриваєте інфекції. Одна сигарета зупиняє роботу цих вісь протягом 30-40 хвилин.
Фізична активність та відвідування сауни

Дослідження показали, що люди, які відвідують сауну двічі на тиждень, шанси ловити холод, знижуються на 50%. Флюсові і холодні віруси не можуть витримувати температури вище 80%, тому не просто можливість мати хороший час з друзями. Таким чином, ви також можете запобігти застуді.

Те ж саме стосується фізичної активності. З настанням холоду не означає припинення фізичної активності. Не ведмедики, які приховуються взимку? Щоденна зарядка протягом двадцяти хвилин буде достатньо, щоб зменшити шанси не два-три рази.
Курячий бульйон

Курячі супи і бульйони найбільш поширені продукти харчування, які лікарі по всьому світу рекомендують їх холодним пацієнтам. Добре зволожує, живить і прогріває тіло. Особливо хороший курячий бульйон, в якому додано часник, який, власне, є основним антихолодним засобом. При поєднанні з курячим супом краще працює.
Більше сонячного світла і вітаміну D

Sunlight має дійсно цілющу силу. Не тільки фізично, але й емоційно. Чим менше сонячних днів, тим більше ми схильні до депресії і стресу. Це в свою чергу знижує імунітет ще більше. Під впливом сонця наш організм виробляє вітамін D, який також грає важливу роль у боротьбі з вірусами. Низький сон = дефіцит вітаміну D. Тому варто шукати інші джерела. Наприклад, беремо у вигляді вітамінів і їсти більше апельсинового соку, лосося риба, яйця, креветки і молоко.
Масаж

Масаж розслабляє і знімає стрес. Таким чином, ви вбиваєте дві птахи з одним каменем: ви отримаєте хорошу профілактику від захворювань спини і збільшує стійкість організму до застудних захворювань.

Розслаблення, яку ви отримуєте під час масажу, активує інтерлейкіни у вашій імунній системі, що веде боротьбу з вірусами холоду і грипу.

Поговоримо трохи про загальні помилки!
Що ми думаємо, але не допомагаємо

Якщо ви дотримаєте всі інструкції в комплексі, звичайно, ви, швидше за все, не будете хворі. Але чи все працює окремо не доведено. Це не означає, що ви повинні відмовитися і почати шукати альтернативи. Всі ці інструменти працюють один спосіб або інший. Ви просто не повинні приймати їх як панацея для зимових вірусів і спиратися на них 100%.

Вітамін С. Не один скасовує важливість цього вітаміну в поліпшенні нашого здоров'я. Просто те, що ви починаєте вживати аскорбінову кислоту в пачці (з допустимими лімітами, звичайно), абсолютно не економить. Дослідження за участю 11,000 учасників показали, що прийом 200 мг дози вітаміну С підвищується холодостійкість всього за кілька годин.

Що ж, якщо ви йдете в клініку для довідки в середині епідемії, це допоможе, але не гарантує захист протягом всього дня. Пам'ятайте, що у вас є лише кілька годин!

Ехінацея. В основному, все залежить від лікування, що рослина проходить. Але можна сміливо вважати плащом серед холодних препаратів. Ехінацея працює не краще або гірше інших трав'яних чаїв для застуди.

Але ми пам'ятаємо, що автозаглушення є великою потужністю.

Цинк. Одне дослідження показали, що якщо ви берете цинк, коли у вас вперше виникають холодні симптоми протягом першого дня, холод може відредагувати. А ось результати цих досліджень були названі на питання. Більш ніж чотирнадцять плацебо керованих досліджень про вплив цинку на організм від застуди показали цікавий результат: 7 показали позитивний ефект, інші 7 не показали ефекту.

Це, при прийомі цинку, у вас є 50% до 50% шансів на отримання хворого - або ви не хворієте, або ви не можете.

Салін і інші салінові назальні спреї. Такі назальні спреї можуть допомогти впоратися з загальним навантаженням на тіло, але не гарантує надійний захист. Це, якщо ви думаєте, що шляхом обприскування спрею перед виходом зовні, ви кладете невидимий щит проти вірусів перед вами, ви помилилися. У комплексі їх допомога відіграє велику роль, але самі вони не допоможуть вам багато.

Профілактика і антигістамінні препарати. Як соляні спреї, вони допоможуть зняти загальний стан, але не захистить вас від вірусів. Нор знизить час хвороби.

Тут кожен відразу нагадує «фаворит» народну казку, що якщо ви лікуєте холод, то він пройде в сім днів, і якщо не лікуватися, то на тиждень.

Антибіотики. Антибіотики також не працюють, так як загальний холод є вірусом, і їх основне завдання полягає в боротьбі з бактеріями. Це, важка артилерія використовується тільки тоді, коли холод затримується і плавно переходить в пневмонію, особливо важкого бронхіту або бактеріального болю в горлі.

Але в той же час, з якоїсь причини, кожен раз, коли виникають епідемічні підходи, антибіотики з полиць аптек, просто відбиваються чарівним вітром.

Збільшення кількості холодних людей. Коли молоді діти починають ходити в сад, вони часто хворіють. Після того, як рік, у більшості двох, опція «прогулянка на тиждень, дві хворі» змінюється на «більше декількох разів на рік». В організмі набуває імунітет до різних вірусів і стає сильнішим. Чим старша людина, тим частіше він був холодним, тим більшими видами вірусів він розробив імунітет. За умови, що він веде менш здоровий спосіб життя.

Тому, незважаючи на величезне накопичення хворих у клініках і лікарнях, лікарі не хворіють так часто у порівнянні з іншими людьми.

Всі вищевказані або не можуть бути дійсними. Ми маємо різний імунітет і стан здоров'я. Але слідуючи не менше базових правил гігієни, достатньо сну, активного способу життя, здорової їжі і гарного настрою допоможе впоратися з приходом холоду.

Від себе я можу додати, що недавно один з перевірених домашніх і смачних засобів в боротьбі з застудами став імбирний чай. І в декількох варіантах: простий чорний чай з додаванням щіпки сухого імбиру або шматочка свіжого кореня і імбирного молочного чаю (разом називають Тибетан) з додаванням кардамону і меленого горіха. Ginger - це чудовий природний антисептичний і в компанії кардамону і мускатного горіха чудово бореться з холодами і поганим настрійм. З кожним днем я починаю пекти в горлі, я зробив собі цей чай. Пити його принаймні кілька разів на тиждень може бути гарною зимовою звичкою.

Джерело

Категории

Смотрите также

Новое и интересное