Після того, як час був один художник, заслужений працівник культури РФСР Олександр Герінас.
У 1960 році він фотографував свою восьмимісячну дочку Лена в ручному князі і опублікував цю фотографію в журналі охорони здоров’я No1 в 1962 році в вісімсот тисяч примірниках.
Після того, як час був завод Червоного жовтня. Зроблено для створення молочного шоколаду для молодих людей. Створено, званий «Алонушка», бо бажали прикрасити її за допомогою живопису Васнецова. Але на Старій площі вони виглядали на найбільш оптимістичному полотні художника і скручують пальцем в храмі когось.
Тоді вони придумали. Ми вирішили – дайте шоколад «Аленка», і він буде виготовлений з дівчинками для свят.
Ось травень (1967) "Аленка".
(1968)
Новорічний День (1969)
(1970)
315783
І я хотів би подивитися на очі тих, хто випустили версію кладовища в 1976 році.
Брендинг був, так, специфічний час. Але хочу, щоб газета «Вечірня Москва» оголосила конкурс на кращий дизайн шоколаду. У народі активно брали участь, але Олександр Герінас. Згідно з офіційною версією, він надіслав Алонку разом з усіма, але якось так сталося, що працював фотографом на Червоному жовтні (так, завод мав фотокореспонденти).
Фото Lena Gerinas переповнений художник Н. Маслов, що робить Alenka blue-eyed, трохи змінює її рот, злегка розтягуючи овальне обличчя, злегка посилюючи верхню губу і т.д. У 2000 р. зберіг «Червоне жовтень» від оплати дорослого Олени Герінаса (на КDPV вона права) 5 млн рублів.
Олена потім подала позов до визнання «Алонки» з її зображенням, за яким потрібна така компенсація. Перший огляд визнав цей факт, другий – ні. Суд у 2002 р. подала позов, зазначивши, що креслення є колективним образом і незалежною творчою роботою, а не червоною фотографією.
У місті Хімки біля Москви і не відреставровано в будь-якому місці. Прогулянка по інтернет-фото іншої жінки з «Аленкою» хоча б мусить, але справжня Аленка не має нічого спільного.