Чому актори не дають власних імен у кіно?

Звукові та пам'ятні імена акторів часто запозичені або просто придумані. Яким чином вони не люблять своє ім'я? Традиція присвоєння помилкових імен – псевдонімів – існувала, як кажуть, протягом століть. Найчастіше вони використовуються людьми творчих професій. У грецькій мові слово «псевдоним» перекладається як «від імені помилкового». Багато хто вважає, що назва впливає на долю свого перевізника. Важко припустити, що зміна назви, ймовірно, має серйозні наслідки. Взявши художню псевдонім, аспіруючий актор, швидше за все, підраховуючи на те, що нове ім'я приверне удачу і позначить початок нового життя.

Але часто причини використання непрямих імен значно більше прозаїка. 1. Аудиторія, швидше за все, пам'ятає унікальний, синорусний і простий ім'я, тому актори замінюють їх занадто довго, складно вимовляти або незрівняти імена з більш ефектними. Наприклад, Марилін Монро замість Норма Жан Бейкера або Марина Владі замість Марії-Луїз Поліакова-Байдарової. 2. Людина може вибрати "мовний" псевдонім, який відповідає своїй діяльності. Наприклад, Фана Фельдман вибрав псевдонімію чехова героїні з вишневої садиби і став Файною Раневською. 3. У деяких історичних періодах причина прийняття явного імені є прагнення приховати національність. Так, в 50-ті рр., батьки Андрія Менакера досягали змін ім'я сина Миронова. Флеш нази «нове замовлення», французька актриса Simone Henriette Charlotte Kaminker була змушена взяти «освейс» в ім'я Симона Сигнора. 4. Буває, що представник династії «старих» бере ще одну назву, боячи бути в тіні відомих родичів. Так зробив сина відомого актора, режисера, театрального діяча Юрія Жаркихрєва, який взяв псевдонім Сергій Юрський. Для актора псевдонім стає не тільки «робочим ім'ям», але друга природа, що відключає справжню назву – аутонім – який залишається відомо тільки вузькому колі сім'ї і старих друзів.

Джерело: po4emu.ru/index.php?id=359