3858
японські імена, історія, значення і значення
Сучасні японські імена складаються з двох частин: прізвища, яка йде в першу чергу і назва, яка настає другий. Тим не менш, японські люди часто записують свої імена в "Європейському порядку" (ім'я - прізвище) якщо вони написати їх romaji. Для зручності японські іноді пишуть своє ім'я в літерах столиці, щоб воно не плутався з ім'ям (за умови вищеописаного дискорду).
Виняток є імператором і його родиною. Вони не мають останнього імені. Дівчата, які маррі принци також втрачають свої останні імена.
Стародавні імена та прізвище
До Меджі Реставрації, тільки аристократи (куж) і самураї (автобуси) мали прізвища. Решта Японії була змістом імен і прізвищ.
Жінки сімей аристократичних і самураї також не зазвичай мають прізвищ, оскільки вони не мають права на спадок. У випадках, коли у жінок є прізвище, вони не змінили їх на шлюб.
Прізвища діляться на дві групи - прізвища аристократів і прізвища самураї.
На відміну від кількості samurai прізвища, кількість прізвищ аристократів значно зросла з давніх часів. Багато хто з них повернулися до священикського пасу японської аристократії.
Найпопулярніші та поважні клани аристократів: Коное, Такаші, Кузьо, Ічіхо та Гохо. Всі вони належали роду Fujiwara і мали загальне ім'я - "Gosetsuke". Серед чоловіків такого роду призначалися регенції (сего) і абітурієнти (кампаку) Японії, а серед жінок, дружини обрали для імператорів.
Далі в благородство були Хірогата, Дайго, Куга, Ойікадо, Сайонджі, Санджо, Імаідегава, Токудаджи і Каоін клан. З них призначалися найвищі державні загони. Так, представники Сайонджі клан служили імперськими стійками (Maryo no Gogen). Аристократичні клани.
Ієрархія благородства аристократичних сімей почала займатися формою в VI столітті і існувала до кінця XI століття, коли влада в країні перейшла до самираї. Серед них Генджі (Minamoto), Похід (Тайра), Ходжо, Ашкагага, Токугава, Матсуайра, Хосокава, Шимазу, Ода клани користуються особливою повагою. Кількість своїх представників в різні часи були шогунами (військові правники) Японії.
З двох канji (hieroglyphs) «неблагного» сенсу були сформовані імена аристократів і висотних самурай.
На принципі «нумерації» часто дали імена самураїв і селян. Перший син Ічиро, другий - Джиро, третій - Сауро, четвертий - Широ, п'ятий - Горо і т.д. Також, крім "-ro", для цього використовуються суфікси "-emon", "-ji", "-zo", "-suke", "be".
Коли самурай вступив до своєї молоді, він вибрав різне ім’я, ніж те, що він був переданий на народження. Іноді samurai змінили свої імена по всій дорослості, наприклад, щоб підкреслити початок свого нового періоду (промоція або переїзд). Майстер мав право перейменувати його вассаль. У випадках серйозного захворювання, ім'я інколи змінилася на ім'я Аміда Будди, щоб занурити його занурення.
Згідно з правилами самураї бореться перед бортою, самураї мав дати своє повне ім'я, щоб опонент міг вирішити, чи він гідний такого супротивника. Звичайно, в житті це правило спостерігало значно рідше, ніж в романах і літописах.
Наприкінці імен дівчаток з благородних сімей додано суфікс "хімей". Це часто перекладається як «принцеса», але насправді його використовували в довідці до всіх благородних дам.
Суфікс "гозен" використовується для імен дружин самураї. Вони часто називаються і назвами свого чоловіка. Особисті імена одружених жінок використовуються тільки близькими родичами.
Для імен монахів і нунів з благородних садиб використовували суфікс "-в".
Сучасні імена та прізвище
Під час реставрації Меджи, всі японські були надані прізвища. Природно, більшість з них пов'язані з різними ознаками селянського життя, особливо з рисом і його переробки. Ці прізвища, як і ті верхнього класу, зазвичай складаються з двох канц.
Найпоширенішими японськими прізвищами є Suzuki, tanaka, Yamamoto, Watanabe, Saito, Сасакі, Кудо, Takahashi, Kobayashi, Kato, Ito, Murakami, Oonishi, Yamaguchi, Nakamura, Kuroki, Higa.
Чоловічі імена змінилися менше. Вони також часто залежать від «нуберу» сина в сім'ї. Суфікси "-ichi" і "-kazu" значення "першого сина" часто використовуються, так як суфікси "-ji" ("другий син") і "-зо" ("третя сина").
Назви, що містять "гомілку", як правило, вважаються ненажерливими, тому що "гомілка" в японських умовах "приманки".
Більшість японських жіночих імен закінчуються в "-ко" ("child") або "-mi" ("beauty"). Дівчата зазвичай даються імена, пов'язані з всім красивим, приємним і жіночним. На відміну від чоловічих імен, жіночі імена зазвичай написані не kanji, але по hiragana.
Деякі сучасні дівчата не люблять закінчення "-ко" в своїх назвах і віддають перевагу омити її. Наприклад, дівчина «Юріко» може викликати себе «Юрі».
Згідно з законом, що пропущено під час свого часу, після шлюбу, чоловіка та дружини зобов’язані прийняти однакове прізвище. У 98% випадків це назва чоловіка. Протягом декількох років в парламенті обговорювалися зміни до Цивільного кодексу, що дозволяє дружинам залишити в парламенті. Однак не можна отримати необхідну кількість голосів.
Після смерті японські отримують нове, післягамовне ім'я (kaimyo), яке написане на спеціальному дерев'яному планшеті (ihai). Цей планшет вважається втіленням духу покійного і використовується в пам'ятних церемоніях. Kaimyo і ichai купуються з буддійських ченців, іноді перед особою dies.