Подорож з Москви в Париж поїзд (51 фото)

Чи знаєте ви, що є прямий поїзд з Москви в Париж? Найдовший транс-європейський залізничний маршрут, який існує сьогодні. Маршрут поїзда проходить через Білорусь, Польща, Німеччина та Франція. Блоггер Олександр взяв поїздку на одну з цих поїздів і тепер поспішаючи поділитися своїми враженнями з вами у своєму детальному фото звіті. Поїзд вирушає з білоруської залізничної станції тричі на добу, рано вранці. Я не їхав далеко поїздом протягом тривалого часу, останній раз був взимку 2011 по Мінськ, з того ж вокзалу.

Московсько-Паріс поїзд працює близько двох років, але він не так популярний як його «коледж» поруч з Ніцца, він був реконструкцією легендарного і дореволюційного поїзда (хоча його використовували для переходу з іншої столиці, з Санкт-Петербурга). Париж поїзд робить три зупинки в столицях: Мінськ, Варшава, Берлін. По суті, майже всі пасажири не йдуть до Франції, але кудись по дорозі. Це не чарівний туристичний поїзд, але звичайний поїзд. Є інші міжнародні залізничні маршрути з Росії. Поїзд має два види вагонів і три класи: розкіш, перший і другий. Я проїду в самому, і я мав окремий відсік. Як я сказав, що це більше, як невеликий готельний номер з усіма зручностями.

р.

Шафа з вішалками, одноразовими тапочками і робами. Magnetola - це зручно, ви можете покласти диск, послухати радіо або включити флеш-накопичувач з музикою або відео, після чого ви побачите фільм на телевізорі.

Диван перетворюється в комфортне ліжко і половину. Покупка квитка в авто «люкс» ви платите за номер, який є другою особою, може піти з вами практично однаковою ціною. І дитина під десятьм. Уся родина вписується: батьки на «великому» ліжко, дитина на верхній полиці. Одномісне розміщення, як готелі, будуть трохи дорожче. До речі, пенсіонери та пасажири від 12 до 26 років мають право на 30% знижку.

Ви побачите двері в відсіку? Вона веде до приватної ванної кімнати. Унітаз є біо, ви не повинні допускати більше ваших останніх зусиль, поки поїзд знаходиться на станції. Натиснути з датчиком набагато зручніше, ніж утримувати кнопку з однією рукою і намагатися мити щось з іншим. Єдине, що я задаю, скільки води в машині? Після всього, в кожному відсіку є туалети.

Душова кабіна. Це, ймовірно, один з найбільш приємних моментів на поїзді. Вода тепла, плавно протікає.

Папір та одноразові рушники,

Ви обираєте при вимкненні або ввімкненні на вогні. Що найбільш дратує навіть в радянських вагонах – це відсутність повноцінного регулювання освітлення. Є три режими яскравості, є особистий нічний ліхтар. А кнопка провідника.

Двері купе зафіксовані ключем. І знову, що контраст старих автомобілів, що випливають з СРСР. Особисті замки не тільки в номері, але і в звичайних автомобілях.

У номері є тільки чотири відсіки, а решта авто займає бар. У Москві-Парижах кріпляться два такі автомобілі, де кріпиться третя.

Поки я проводила екскурсію на машині, вирушили з Москви і закінчили в Смоленську область. Перша зупинка – місто Вязма.

Ви побачите різницю між автомобілями? Для Бреста ми слідуємо причепом, всім знає, вони трохи вище. «Париж» - європейський тип і «низьке зростання».

р.

Довга зупинка, півгодини. Чому потрібно на такому невеликому вокзалі? Потрібно змінити локомотиву. З Москви цей синий перетягував нас, і червоний, на фоні, вже запонує ... oh, це не паровий двигун! Але все ще манжети!

Чому змінюють електровозом? Зазвичай є дві причини: різниця напруги в мережі або в домашній порт. Всього п'ять локомотивів перетягували нас уздовж маршруту: з Москви до Вязми, з Вязми до Бреста, потім польська «голова» до Берліна, потім німці до Страсбурга, і там батон вже забраний французькою.

3250Р. 3700Р.

Дуже часто змінюються екіпажі. Я не знаю, скільки драйверів змінено, але багато, двічі більше, ніж поїзди. Вони працюють «на вершині», досягають певного умовного кордону і переносять на інший поїзд, призводять його в зворотному напрямку. Не ходите, що далеко від дому.

І ми продовжуємо.

294057

"Ординарні" автомобіль, є пасажири першого та другого класу. Виняток розкоші, все інше. І квиток тут значно дешевшим. Ви можете отримати 10-12 тис. рублів. Проти 40-plus для розкоші.

Всередині практично однаковий диван, який складається в полиці. Він перетворюється на три стільці в день. Що три? Відмінність першого і другого класу полягає в тому, що в одному випадку планування двох осіб, в іншому – три. Самі муфти однакові.

Чай в традиційних залізних шафках. Найкорисніша «права». Покажіть будь-яку річ, будь-який в нашій країні, вони розкажуть вас з поїзда.

У шафках і три склянки. Пити безкоштовно :) Це не горілка, але звичайна вода. Ось тут. У номері є два випуски. У передпокої багато.

Тримісний купе у формі "розбирання". Я думаю, що автомобіль втратив до радянських народів.

Також є душова кабіна, але одна на машині.

Поїзд екстер'єру.

Чи можна побачити старі вагони, пофарбовані як канал згущеної води? Так ми в Білорусі. Ми не маємо такої стародавні мамонти. А на кожній білоруській станції добре вразив, але дроївши тітки і бабуся, які стержуть вас: гаряча кукурудза, холодне пиво, baklava-makhlava, картопля, draniki, горілка!

3610Р. 4200Р.

Перший білоруський паркінг – місто Орша. Змінюється екіпаж локомотивів. Російські водії повернуться до Вязми, Білоруськи приїдуть до нашого електровозу безпосередньо до Бреста. У цих моментах ви розумієте, що наш союзний стан з нашими сусідами. Прийняття на межі, не зрозуміло.

Агон-ресторан. Де без нього. Шармінгові жінки здійснюють замовлення на автомобілі, сам автомобіль практично завжди порожній. Не п'яні інтимні розмови з незнайомцями, без пляшок горілки під підлогу! Я забув фотографію нашого ресторанного автомобіля, а потім був занадто пізно. Тому що в Бресті змінено на польську машину. Але ось деякі зразки їжі на лотці дівчини. Ціни - Москва, щільний обід (без спирту) з трьох страв і напій обійдеться Вам 900-1000 рублів. І вони приймають пластикові картки тут! Полісся Добре в євро, не злотих.

доб.200

Моє улюблене місто Мінськ. Я не знаю, чому я люблю його. Здається бути повністю радянським і нудним, але дуже затишним і практично рідним. Також є велика зупинка, близько півгодини. Ніяких змін, просто багато пасажирів залишають на цьому вокзалі, і багато білоруських лазінь на автомобілі. Хто йде в Польщу, яка йде в Німеччину.

Цього разу я відвідав Білоруський капітал. Я хвилював ручку для знайомих місць, див. вам пізніше! Далі до Бреста я фотографував з вікна, а потім занурився на хрест коліс. Хороша робота. Я не розумію людей, які не можуть спати на поїзді. Це так легко, і ви отримаєте достатньо сну. Звісно, ми не говоримо про сидіння автомобіля влітку, коли п'яні огірки ходять з обох сторін.

Покинутися від дивних треморів. Шукаємо вікно, ми стоїтьмо в номері. Автомобілі на поїзді розвантажуються і стоять окремо. Чи є такий серйозний паспортний контроль, який ніхто не втрачає?

Ні, це жарт, звичайно. Прикордон проходить на двох стадіях, але повністю без штамів. По-перше, білоруські збирають паспорти. Повернутися далі. Будь ласка, напишіть на певну сторінку. Я був дуже приємно здивований, коли печатка була саме там, де я просив її, незважаючи на сотні інших паспортів пасажирів! Потім поляки, вони мають комп'ютери для ноутбуків з ними, офіцери сканують паспорти, перевіряють щось і відразу кладуть штамп. Митні офіцери обох країн дивляться в туалет, запитують, хто несе те, що. Білоруський перегляд камери на столі, запитаний, якщо він повинен бути оголошений. Ні, не кажучи, я говорю, що це як мій і мій. «При собі, якщо це коштує більше 1,500 євро...» Не варто. Хоча насправді більше, і це добре, що він не бачив іншої камери з телевізором, це було в рюкзаку. На дорогах і повітряних кордонах такі нещільності не задаються.

Що відбувається в магазині? Автомобілі некуповані, підняті на потужних джеках і починаються до «відки». Ви чули, що Росія має свій особливий шлях? Тут можна побачити цей шлях. У країнах СНД ширина залізничного манометра більша, ніж в Європі. Вони кажуть, що це було зроблено з часів царя, щоб « ворог не пройшов». Ми також не проходимо, тому в Бресті завжди змінимо кошики колісних пар.

р.

Процес цікавий, всі пасажири, які не сплять, обов'язково дивляться з вікон і зніміть фотографії. Автомобілі піднімаються з нами. З якоїсь причини вони не допускаються, цитуючи запобіжні запобіжники, але це не заважає всім тим же білоруським аунціям з перевезення своїх паличок в мішках і пропонують купувати продукти з них за будь-які гроші і в будь-якій валюті.

Пасажири на наступні перевезення. На жаль, кожен був дуже сором'язливим і не хотів би фотографувати. Це сумність. Незважаючи на те, що кожен не розумів, вони сказали, як і чому вони отримали на цьому поїзді. Переважна більшість йде до Німеччини. Це переселенці, які іноді повертаються на поностальгію, і аерофобів. Хто їде в люксах? Поруч із мною до Парижа, в найближчому відсіку, була Середня жінка, мабуть, очевидна мешканка Рулевки. Але насправді це не було патологічним на всіх, але милий і посміхається, зовнішній вигляд може бути сприйнятливий. Вона йде в Париж за роботу майже двічі на місяць, і завжди поїздом. Всі керівництва вже знають її. Мій сусід один з тих, хто боїться літати. Не було проблем до того, як рік назад, вона раптом відлякалася від турбулентності і вилетів літака в хвилину перед зльотом, викликаючи незручність іншим пасажирам. І з тих пір тільки поїзд. Для таких людей, звичайно, це вихід. З Парижа, і з Берліна, ви можете продовжити подорож залізницею в будь-яку точку Європи.

Процедура зміни колісних пар займає два години. Далі вагони «збираються» назад в лінію. Ми можемо піти в Польщу.

р.

Я спав так добре в м'якому, широкому ліжку, що я прокинувся тільки один раз, так як поїзд стояв на Варшавському центральному вокзалі. Нічого цікавого навколо, темного і нічого не дивиться. Я відвідую польську столицю ще раз.

У Берліні з'явився перший крок. Тут, як у Варшаві, станція нагадує щось більше, ніж традиційний відкритий вокзал.

Тут теж змінено локомотив. Я був в останній машині і я був в першому місці.

Зовні вікна розпочали справжню красу!

р.

Я пішов з польського ресторану на сніданок. Я хотів би це більше в інтер'єрі, важко сказати про їжу, і там і там було смачно, мій запит не кладемо зелень вперше. Чи запитали мене, щоб розповісти вам про меню? Ось скайз. Сніданок подається безкоштовно, ви можете вибрати омлет з трьох яєць з шинкою і сиром, Франкфуртські ковбаси, англійський сніданок (це смажене яйце і всілякі шинки / ковбаски, хліб з вершковим маслом). І ось основне меню: три види супів - вершки з грибів (4 євро), суп з яловичини з пельменями (5), вершки з лобстери зі сметаною і сухарями (8). М'ясо, найголовніше! Свинячий свинячий пучок (11 євро), свинячий виріз з соусом песто (16), курячий груди фарширований беконом (14), стейк з овочами (18), лосось (16). А для спеціальних гурманів, є торцеві лапи (18 євро на порцію) і кенгуру стейк на 23 євро!

Я помітив, що всі електролокомоти, які були перетягуванням нас, були загартовані життям. Що наші, які польські, які німецькі. Світла цибулина Ілліча! Француженець має те ж саме. Імовірно, це тому що в Європі практично немає нічних поїздів, тепер швидкісна ICE і TGV зацарював.

Франкфурт-на-Майні, один з найбільших ділових міст світу. Станція була настільки слабкою, у мене була інша ідея. Ну, принаймні, як Берлінська станція.

Кельн - останнє місто перед французьким кордоном. Технічна парковка протягом декількох хвилин. Вони, ймовірно, змінюють водія тут. Нагадуємо мені про те, як в старі дні кінь були змінені так, щоб не їздити :

Перше, що я бачив у Франції! Поціновувачі знімків про гниття Європи. І не бачу мене про те, що це таке. Насправді, коли ви подорожуєте залізницею через купу країн, навіть знайомі місця відкриваються на новому боці. На прилеглих дорогах завжди дивні. Фактори, потім броди ... і не тільки тут, але всюди.

р.

Це все право, Belle France тут! Ці традиційні вікна не плутають з будь-яким іншим!

Місто Страсбурга.

Остання зупинка до Парижа.

Вони змінюють локомотиви тут. Оздоблення прямо.

Люди на вокзалі дивляться на поїзді з інтересами до негайної розмальовки. Три рази на тиждень, раз на день - ще не такий часий гість.

Nosach-TeJeVe на наступній дорозі. Він відправиться в прекрасне місто Бордо, пити солодке біле вино! І я хочу вірити, що один день він прийде до нас. Що ви думаєте, десять годин від Парижа до Москви? Але це не буде скоро, ширина між рейками відрізняється, знову...

Я хотів би сказати кілька слів про людей, які працюють на московському поїзді. Перш за все, звичайно, про керівництва. Вони доброзичливі і посміхаються, але дуже сором'язливі. Важко переконати двох людей позувати за фото. "Я не зносила макіяж," "Я не поголені," "Мій чоловік мене псує," і так далі. Це не проблема, це наша психічність. І кожен з вас, якщо ви були в подібній ситуації, ймовірно, буде розірвав і відмовилися. Люди, які не боїться камери, майже завжди виходять у фотографії. Ми фотографи не кусать! :

570392

Навіть найдовша подорож закінчується десь. Моя поїздка в Францію закінчилася ввечері другого дня на сході Парижа. Після розвантаження пасажирів поїзд пішов в депо. Направляючі будуть проводити ніч в Парижі, а вранці поїдуть до Москви.

-img52---

Джерело: macos.livejournal.com