Джуліо Гранель: Психоаналіз Теорія нещасних випадків

На основі тексту інтерв’юJulio Granel "Lecturas psicoанальнийíticas del випадковоarse" для журналу Emilia Cueto і ImagoAgenda і ElSigma

Інтерв'ю Аргентинського психоаналіста Д. Юліо Гранель (Юліо Гранель), враховуючи сумну сучасну статистику ДТП, присвячену надзвичайно актуальній темі, а саме нещасних випадків.

У інтерв'ю доктор Гранель ділиться своїм досвідом майже 30 з різними випадками, концептуальністю яких, на сьогоднішній день, є на коефіцієнтах з класичним психоаналізом. Однією з цих невідповідностей є важливість того, що Гранель, на основі Біону, призначених для інтуїцій і премоній. Ще одним надзвичайно цікавим моментом теорії Julio Granell є ідея посилань між ДТП і переверсією та психосом.

Ви медичний лікар, психіатр, психоаналітик в Асоціації психологів Аргентини (АРА). Яким чином ви зацікавлені у вивченні несвідомих процесів, які призводять до нещасних випадків?

Починався з медицини. Випадки половили свою увагу, коли я працюю в аварійних службах як помічник в травматичному апараті. Я завжди дивився, що в серці жертв. Здавалося мені, що людина, під час водіння автомобіля, продемонструвала таке відволікання або загартування, наприклад, дивиться на іншу сторону дороги, що він був в аварії. Я думав, що це був різновид захворювання. Це не так багато про зламаних кісточок, це про те, що було щось в цьому чоловікові, що призвело його до аварії. І це «зрозуміття» нічого спільного з бактеріями, гормонами, або артеріальним тиском, зокрема, що сталося. Ось як я там. І я навчав психіатрії, психоаналізу, і я почав, звичайно, за читанням Фруду.

Коли ви працювала медичним лікарем в рятувальній службі, ви думаєте про те, що напрямок і спеціальність ви будете працювати в майбутньому?

Я завжди хотів вивчити ліки, щоб стати психіатром, але при роботі в ЕР, я маю справу з травмами, травмами, опіками. Я був лікар і я повинен мати загальні медичні знання, але нещасні випадки були особливо цікаві для мене. А потім перейшов на роботу під патронатом лікаря, який прийшов з США, і навчив мене психологічний підхід до пацієнтів з соматичними розладами. Тоді я отримав роботу в психіатричної клініки (Санаторі Флори в Буенос-Айресі) під керівництвом професора Гонзало Bosch, одного з найбільш психіатристів часу. Закінчила психіатричну медицину і вступила до складу Асоціації психологів Аргентини і почала психоаналітичну практику.

В якому році ви приєдналися до Асоціації?

Я почав навчання в 1951 році і приєднався до АПА в 59-х і 60-х роках.

Ви сперечаєте, що нещасні випадки не хворіють від нещасних випадків, але реакції на «кризові зміни», що суб’єкт «не може протистояти ні вирішити». Як потерпіли ставляться до кризи змін?

Так, я кажу, що, але я на основі написання Фрейду. Під час вивчення психоаналізу я відкрив психопатологію Фреда щоденного життя. У цій книзі він досліджує всі види повсякденних помилок, таких як забутість, бронювання, розмиття та нещасні випадки. Він описує різні ситуації, в яких люди постраждали від нещасного випадку, але Фрейд цілком вказує на їх «сорт» випадкового характеру. На цій основі ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Якщо ми згадуємо, що філософічне визначення шансу на те, що належить до матерії, а не до чоловіка, що не має сили, це не те, що ми розуміємо випадково.

Що ми розуміємо від нещасних випадків, Фрейд назвав Вергрифен, який німецькою мовою означає, що щось схоже на «зруйнувати плутані речі». Що таке нещасний випадок - це зміна речей, які знаходяться в стані спокою. Фрейд буде першим, щоб сказати, що нещасні випадки не випадково; їх причини несвідомі. Так я використовував Фрейдські поняття, щоб піти далі і описати те, що сталося перед ДТП. Наша теорія – результат рефлексії та спостереження хворих на ДТП та в кризі змін. Це лише теорія, яка може бути розпущена або розширена.

Але чому, зокрема, криза змін?

Цей висновок базується в першу чергу на наших спостереженнях. У більшості випадків, які ми спостерігали і розслідували в лікарнях, і учні Центру психологічних досліджень з питань запобігання нещасних випадків і досліджень (CIPEA Centro) працюють і стажування в клініках, ми виявили, що або пацієнт змінив своє місце проживання, або одружений, або розлучення, або втратив одну з родичів, тобто проживав в кризовій ситуації. «Чому зараз?» від психологічної точки зору. У кризі зміни людина найбільш вразлива з одного боку, а з іншого боку – найгостріше.

Кожна з нас – ви, мене, все – готове пройти через, скажете, певна інтенсивність івіацій життя, але коли обставини раптові, різкі, і ви не готові до них, психічний апарат починає руйнуватися, організм починає руйнуватися, потрібно координувати функціонування всіх систем: неврологічний, гормональний, психологічний. І це час кризи. Це як точка вразливості, або, в умовах руху, «небезпечний поворот. й

Яке місце займають несвідомі фантазії?

Несвідомі фантазії грають важливу роль в цьому процесі, оскільки вони є тими, які створюють цю ситуацію. Але вони завжди будуть на увазі щось зовнішнє. Очевидно, що якщо раптова зміна життя була шоком, це було через внутрішню проблему, зовнішні проблеми є поверхневим елементом, щоб вивчити: одне, змінено, коли щось інше відбулося. Які несвідомі приміщення і суть змін? Чому ці зміни мають випадковий ефект? Несвідомий фентезі є фундаментальним, як джерело, але є також тригер, тригер, деякі зовнішні події, які створює конфлікт між змінами та уникненням змін.

Психологічно, важко зробити тверде рішення про зміну, ніж потрапити в ДТП, але якщо суб'єкт намагається уникнути змін, це також представляє проблему: він сумнівається, відразу перед ДТП він має певне погане почуття, яке суб'єкт не розуміє, не приймається, і часто навіть заперечує, що відчуває будь-яку тривогу про зміну. Ми бачимо, що людина, здавалося б, добре, при цьому будь-який підказок про зміну, як правило, тривожний. З'являється дилема. І коли вона досягає такої сили, що її не можна вирішити, конфлікт перетворюється в травму.

У цьому процесі натяг в несвідомому об’єктиві об’єктується у випадковому випадку за допомогою несвідомих фантазій. ДТП стає своєрідним рішенням конфлікту і виведенням цих неперевершених психічних змістів, тому що якщо конфлікт залишився в внутрішньопсихічному просторі і отримав велике навантаження енергії, то, відповідно до наших ідей, це може призвести до раку. «Якщо я не мав нещасного випадку, я мав інфаркт.» ДТП завжди шукає можливість вивести проблему. Так само, як при зіткненні між новими і старими, в зіткненні з автомобілем, можна висловити або побачити конфлікт у своїй очевидній формі.

р.

У 1992 році ви подали наCIPEA статті про взаємозв’язок між психоаналізом та переадресацією, для яких вивчення романли «Автовипадковий» Джеймса Баларда. Які ключові моменти можна виділити в цьому тексті?

Цей роман цікавий тим, що він описує групу людей, які вивчають автомобільні аварії, але вони роблять це для зворотного задоволення. Вони повідомляють про поліцію, яка була автомобільною аварією і що вони будуть розслідувати її, але не розслідувати причини нещасного випадку, як ми робимо, але спостерігати людей, які брали участь у ДТП. До цього кінця вони найняли просту, яка мала підробку медичної експертизи серйозних травм. І з цим, зображуючи поранену жінку, герої з'явилися на зв'язку. Це переверсія, їх головна версія.

Ми бачимо це як метафор для того, що кожен випадок передбачає ступінь переверсії. У цьому романі головний характер Баларда - історія походить від авторської перспективи - також потрапляє в аварію, його автомобільні колади з машиною пари. Людина гине, і Балард, переживаючи Одейпальний хвилювання, падає в любов з дружиною і надходить в сексуальні відносини з нею. З точки зору психоаналізу і психіатрії це можна розглядати як переверсія. В цілому, ми приділяємо особливу увагу тому, що хоча прагнення до смерті грає важливу роль в цьому внутрішньопсихічному конфлікті, ліпідні інстинкти також присутні в будь-якому випадку, але в їх дуже ранній регресивній формі, в неплідній формі, наприклад.

Чому ви думаєте, що в автомобільному пригоді прикладі, не про Oedipal атракціон, але про переверсію?

У цьому випадку суб'єкт являє собою комплекс Oedipus через стимулюючий зв'язок з жінкою, що постраждала в автомобільній аварії. Саме ця жінка привертає його саме тому, що вона була травмована. Тому ми вважаємо, що в комплексі Oedipus додано зворотний компонент.

Чи має Ваше слово зробити з сумомазохізмом, який асоціюється з травмою, з насолодою стражданням боді?

Головний герой цього роману пішов до лікарні і насолоджувався його травмами. Ми можемо використовувати це, щоб ілюструвати, що практично в кожному випадковому випадку є регресія до сумомозощених компонентів, які не відбулися аварії, суб'єкт пройде в внутрішньопсихічному просторі. Інсектуозний привід, що міститься в цій смутозощественній регресії, дуже примітивний, дуже архаїчний і перверсний.

Це, в цьому випадку, переверсія не обов'язково структура, але досить наявність деяких перверсних компонентів.

Точно, компоненти переверсії. Побажання на зіткнення, задоволення від зіткнення, задоволення боляче когось стає взаємопов'язаною.

У психоаналітичній теорії нещасних випадків увага приділяється тому, що «не випадково без короткого психотичного епізоду з особою, яка постраждала або викликала нещасний випадок». Що таке слово?

Якщо так буває так, що людина не витримує кризу змін, але при цьому заперечує наявність конфлікту, то це виведення з конфліктних переживань енергетичного навантаження схоже на механізм виведення енергетичного навантаження з об’єктів у хворих на хізофренік. Тобто, виникає шизофренік, психотичний епізод без наявності шизофренії або психозу як захворювання. Якщо суб'єкт не заперечує його конфлікт, не уникає тривожності, що супроводжує зміну, якщо суб'єкт свідомо поповнює його і вводить в зміни, то він не впаде до катастрофи.

Випадковий виникає з тим, хто уникає змін, який заперечує внутрішню і зовнішню кризу, яка посилює зміни, з тим, хто руйнує свій внутрішній світ, бо він повинен відкликати енергію від усіх позитивних і негативних змістів змін, і це по суті психотичний акт, функціональний психоз, який не є реальним психозом. Ймовірно, schizophrenics стає пов'язано з тим, що так само, як відбувається виведення енергетичного навантаження від психічних уявленнях і їх подальшого фрагментування, тільки в той же час фрагмент, тобто розрив, не зовнішній об'єкт, так як відбувається в випадковому випадку, наприклад, з машиною, але внутрішньою. Це різні варіанти одного механізму.

Збільшуючи кількість нещасних випадків по всьому світу, які перетворюються в реальну пандемію, можна розглядати як сигнал держави нашого суспільства, в якому є досить високий рівень тривожності. Сигмунд Фрейд вірив, що тривожність є невід'ємною частиною культури. Що ще одна причина, крім стрімких технологічних досягнень, які дозволяють створити більше і більше машин, що переміщаються на будь-якій більшій швидкості, є те, що форми тривожних проявів, які ви вказали, стають предомінантними?

Мені здається, що це питання вимагає ретельного додаткового дослідження, але я вважаю, що такі причини можна віднести до того, що в даний час є більше пацієнтів з прикордонними рівнями порушення, ніж при неврозі. Наприклад, сьогодні втрата контролю над інстинктами частіше проявляється не у вигляді неврозів, але у вигляді статевих і агресивних дій, як типово для прикордонних пацієнтів. В результаті акт-аут як примітивна форма експресії інстинктів, в тому числі нещасного випадку, як форма акт-ауту, стає поширеною.

Передумова для цього полягає в тому, що ви прямо сказали, що досконалість технології. Повідомляємо, що в 1600 році було тільки одна аварія: переворот кошика. Розвиток технології, як правило, доведеться йти в руки і сприяти розвитку людини, але це не так. Якщо людина має знижену здатність регулювати і підмножити його приводи, як еротичні, так і агресивні, автомобіль або переправа дорога дасть йому кращий шанс потрапити в нещасний випадок, і це відповідає поточній ситуації, коли дія переважає, форми прикордонної актуації беруть прецедентність над традиційними нейротичними формами експресії бажань. Люди воліють не думати, але діяти.

731544

Чи є нещасний випадок, пов'язаний з пасажиром, такий як пасажир на автобусі, поїзді або літаку, підпорядкований тим самим психодинамічним тенденціям, як нещасний випадок, пов'язаний з яким-небудь автомобілем?

Я відповідав, що, і, перш за все, якщо людина є супутником того, хто поїхав на транспорт, який потрапив до аварії. З огляду на те, що супутник може перенести свій основний конфлікт або його сигналізацію водієм. Або сам пасажир, будучи на зануреннях сильного агресивного досвіду, може направляти його водієм. Це набагато складніше стверджувати в ситуації з масовою катастрофою, так як при великій кількості людей були поранені в площині аварії. Але в будь-якому випадку інцидент діє як компонент дослідження. Наприклад, якщо людина була на борту поїзда, автобуса або літака, і була катастрофа, а потім ця людина прийшла до психоаналітика на консультацію, то ми зв'яжемо цю аварію з його життям, а, звичайно, без відваги вимагати, що він особисто мав щось зробити з інцидентом. Але є такі значущі і загадкові історії життя, коли суб'єкт є, наприклад, на автобусі, автобус потрапляє в нещасний випадок, і пасажир виживає і не випадково.

Один чоловік сказав нам, що він на борту літака в момент аварії. У них були люди, які змогли захопити своїх сидять і стрибати, і були інші, які залишилися ще і померли. Завжди дуже індивідуальна ситуація. Як він взаємодіє з ДТП, що це означає його життя.

Ви знаєте, що в нещасному випадку, коли Карлос Гардель помер, молодий хлопець, який був його секретарем. Цей чоловік помер кілька років тому, у віці більше 90, і він був просто епітом любові життя. Він жив у Барселоні в той час і став секретаром Гардельадель, бо він говорив англійською мовою. У Нью-Йорку, але він не говорить англійську. Гардель найнята йому виступати перекладачем. Вони стали близькими друзями. Молодий чоловік навчив його англійською, і вони пішли разом з Меделліном, де літак збився. Цей молодий чоловік був на площині в той час, він був розташований біля вхідних дверей. Коли запитав, чому він сидів, він відповів, "Чому він був ближче до туалету", але насправді це не було. Він мав премонію, що може статися, і він хотів, щоб уникнути його. Інші пасажири в оповіданнях сприяли нещасному випадку. Біографія Gradel описує, як пілот сказав їм: "Ви повинні залишити зараз, тому що протягом декількох годин буде сильний фар." І ні Гардель, ні його супутники були готові змінити плани, вони грали карти в той час, і як вони продовжували гру, вони залишилися там, де вони не вдалося. Хлопець врятував себе. Він був поранений, постраждав від важких опіків, але пережили і розповіли про свою історію.

Ви даєте важливе місце інтуїції, яке в психології та особливо в психоаналізі є суперечливою концепцією, яка неодноразово критикувала. Де ви знайдете докази ваших аргументів?

По-перше, в спостереженнях на основі оповідань людей. Наприклад, одна дівчина з групою друзів була на вечірці з нагоди її fiancé отримав ступінь бакалавра. Її ф'янке і друг зайшли на прогулянку в машині, і дівчина не хочу потрапити в машину. Вона ніколи не була очевидною, ніколи не згадувала, чому вона не йде. Але вона сказала: "Не знаю, що я сумніваю свої навички водіння, не на всіх, просто не хочу," і вона втекла і одна з хлопців загинула. Є дії цього типу, які призводять до припущення, що є інтуїтивно зрозумілою ідеєю. Також є драйвери транспортних засобів, які кажуть, що вони чекають автомобіля, що виходить з іншого кута, приклад позитивної інтуїції, що запобігає зіткненню. І є предмети, які, навпаки, знаходяться в пошуку зіткнення. Це негативна інтуїція, що дає можливість потрапити в ДТП.

З іншого боку, я розвию багато думок сучасних психоаналістів, які присвячують прихильники Фрейду, таких як Біон, який сказав, що інтуїція існує. Він стверджує, що є люди, які мають можливість показати щось, що не представлений в безпосередній формі, хоча ми ще не можемо пояснити і зрозуміти, як це відбувається.

Якщо ви не знаєте, що несвідомий може в будь-який час мати доступ до подій, які ще не сталося?

Точно. Психоаналіз, біоаналітик, Фрейдян. Так, обов'язково. Чим більше спогадів і свідомих бажань ви маєте, тим більш активний ви будете. У той же час сприйняття та інтуїція також стають більш активними. Наприклад, згідно з Bion аналітик повинен ідеально мати пам'ять, а не бажання. Не варто забувати про те, що він не має бажань, але його бажання не домінувати пацієнта. І так, що пам'ять мого хворого гистерично і розповідають мені це, і що вчора не впливає на моє сприйняття. Біон написав, що при можливості, слід звільнити від усього цього, бути повністю відкритим, і створити простір для пацієнта, щоб висловити себе.

Безкоштовна заспокійлива увага...

Так, це найбільш виражена форма вільно плаваючої уваги. Bion називає це трохи різним, своєрідним «робочим», і сьогодні цей стиль роботи частіше використовується, ніж у вільний час. Видання

Ілюстрації в тексті: Джон Brosio

Джерело: tolkoksana.com/2015/03/22/%D0%BF%D1%81%D0%B8%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%B%D0%D0%B8%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D0%D