Роберт Мендельсон: Як підвищити здорову дитину в непритомності лікарів 2

Після того, як дитина залишає забитий вомбі, ноги його проходять через чотири етапи розвитку. До півтора років вони можуть бути у вигляді літери «о». З розвитком м'язів від ходьби і вправ, ноги поступово випрямляють. Між віками однієї і половини і двох, ніжки дитини зазвичай беруть на форму "х", і цей х-подібний викривлення може тривати до дванадцяти років. У підлітковому віці ноги знову випрямляються.

Зрозуміло, що на будь-якому етапі природного розвитку дитини лікарі мають можливість виправити умови, які з часом скорегують себе, якщо, звичайно, це не заважає. Фізіки мають додаткову перевагу у пацієнтів, завдяки великій різноманітності варіантів розвитку дитини. Розвиток нижніх кінцівок потрапляє в свою сферу уваги, один раз називається освітленим фахівцем "кордонна ортопедія".
Не існує адекватного визначення нормальності і аномалій в розвитку ніг, так само, як не існує офіційно заявлених нормальних форм носа і вуха.

Якщо лікар не здатний діагностувати специфічний фізіологічний стан і переконливо довести, що він потребує лікування, не потрібно корекція або подібні лапки, необхідно перед тим, як дитина досягає підліткового віку. До цього віку, все, ймовірно, буде відмінно.

Якщо к-подібні ніжки не змінилися на підлітковому віці, швидше за все, ніжки не випрямлялися через зайву вагу дитини. У цьому випадку, який необхідний не ортопед, але дієтолог, і мати краще підійде для цієї ролі. Виняток є рідкісними випадками клубного футу, нейрогенних захворювань або недосконалого остеогенезу. Всі ці умови проявляються специфічними симптомами, які виходять за межі всіх варіантів норми.

Взуття може бути будь-яким.

Приділяють батькам до ніг своїх дітей, особливо чітко демонструють лежачи в колясці двомісячних малюків у високій туфлі за двадцять доларів. Дитина ще не йде, але він вже має дорогий обладнання для швидкісного бігу! Звичайно, є бажання батьків, щоб показати, тому що дитяче взуття настільки гарне, вони навіть виготовляються в сувенірній версії. Однак, здається, що більшість батьків вважають, що діти мають проблеми з ногами, якщо вони не зносять праве взуття від народження. Потрібні сказати, представники взуттєвої галузі не відкриють свої роти, щоб розбити це неприпустимо.

Сполучені Штати виробляють і продають непропорційну кількість 600 млн пар дитячого взуття щороку, а її виробники і продавці роблять величезні прибутку. Не менше одного мільйона пар взуття є дорогим і непотрібним ортопедичним взуттям.

Для нормального розвитку стопи взуття не потрібно на всіх, а не дорогих, ні дешевих. У босоніжних аборігінах нижні кінцівки розроблені краще, ніж в мільйонерах, взуття «від Gucci». Підошва функція взуття, крім краси, є захистом ніг від холоду і травми. Чи варто витрачати багато грошей на дитяче взуття з причин, що не пов'язані з красою і модою? Пара тканинних тенісних взуття для цього не гірше.

Витривале взуття не допоможе поліпшити форму стопи, так само як дешеві кросівки не приведуть до плоских ніг, низького підйому або мікозу ніг, всупереч думці багатьох батьків.

Дослідження 104 здорових дітей виявили, що 87 відсотків дитячого носового взуття з високими блискучими, 74 відсотків з жорсткою підошвою і 50 відсотків з особливими опорами стопи. До того, як вони почали ходити і 35, перш ніж вони вийшли на ноги. Ніна дітей, які вигодовують з взуття «право». Крім того, високі туфлі можуть уповільнити розвиток щиколотки і запобігти розвитку навичок ходьби.

У більшості випадків коригувальні туфлі роблять ще менше почуття. Не існує ніяких доказів, які зношуються дорогими боєприпасами, виправдовують будь-які відхилення від норми (при виявленні всіх). За винятком випадків клубного футу або реальних деформацій, ортопедичне взуття не забезпечує жодних переваг, що оцінюють вартість. При цьому дитяче взуття, яке свідчить про наявність деформацій, може постраждати від емоційної травми. Це також стосується корекції корсетів і брекетів.

О-подібні та х-подібні гомілки та клубні боти є найбільш частими причинами ортопедичного втручання, але не тільки. Є умови, які часто діагностуються, а потім корегують агресивними методами.

Одним з них є вроджена дисплазія стегна, в якій фемур не підключений до стегнового суглоба. Справжня дисплазія стегна може найчастіше бути наслідком важкої пологи в батуті або нозі, коли відбувається дисклокація суглоба.

Ця умова повинна бути негайно виправдана акушеркою: для того, щоб стегна настоятися в місці, вона захоплює щиколотки новонародженого певним чином.

У більшості випадків досить виправити патологію, якщо взагалі. Вроджена дисплазія стегна після пологів досить рідкісна, хоча вона часто діагностується. Дослідження показують, що дисплазія настає приблизно в тисячі, а можливо, дві тисячі.

Вона діагностується наступним чином: дитина лежить на спині зігнутими колінами; лікар поширює коліна дитини до боків; якщо один (або обидва) коліно не піддається, це вказує на дисплазію стегна.
Зазвичай цей стан виправляється широким замішуванням - подушка або щось інше поміщається в підгузник як невелика шина*.

Агресивні педіатри, проте не люблять таких простих рішень. Вони віддають перевагу іншим чином: ціла серія рентгенівських променів, що розширюють дитину до необґрунтованих доз випромінювання, а також введення шин і мастильних матеріалів. Хочу попередити батьків з цією хворобою: поведінка! Таке лікування, як правило, неефективне, а гіпс призводить до атрофії м'язів, порушень кровообігу та емоційних проблем.

* шина - це пристрій, що забезпечує іммобілність хворої або пошкодженої частини тіла (найчастіше кінцівок). (Примітка редактора)

Однією з нових фасонів педіатрів стала діагностика сколіозу. Цей стан є більш поширеним у дівчат і є бічним (стороннім) викривлення хребта. Ви можете визначити наявність сколіозу візуально, переглядаючи дитину ззаду.

Сколіоз присутній, якщо:

• Один лезо протрудує або значно вище іншого;

• талії – асиметрична, вигнута з одного боку;

• стегна підлягають нерівномірно, нахил одного стегна більш виражений;

• Викривлення лінії хребта добре видно;

• Одне плече незвично піднімається.

На ранні роки моєї практики, сколіоз був рідко діагностований і навіть рідше лікувався у дітей шкільного віку. На сьогоднішній день хвороба перетворилася на епідемію через зростаючу фосцинацію з рентгенівськими променями, які в деяких штатах стали поширеними і регулярними. Лікарі діагностують і лікують сколіоз у легких формах, які ніколи не виявляться на нормальному огляді. Не потрібно лікувати такі умови.

Я не хочу забувати про важливість лікування сколіозу у важких випадках. Згодом це може призвести до серйозних деформацій. Однак я переконаний, що лікування м'яких форм сколіозу більше шкоди дітям, ніж нехтувати лікуванням важких форм.

Якщо дитина діагностується сколіозом, не поспішайте до лікування, не переконавшись, що це виправдано вираженістю викривлення, оскільки не потрібно погоджуватися на будь-які види лікування без вивчення можливих альтернатив. У деяких випадках може знадобитися латунь Milwaukee - некомфортна металева структура, яка охоплює тіло дитини від підборіддя до стегна. Призначений для розтягування і випрямлення хребта.

Я не кладаю дитину в цьому пристрої, поки не були використані менш радикальні методи.

До них відносяться:
електронні засоби біологічного зворотного зв'язку, вправи, глибока м'язотерапія, танцювальна обробка, фізіотерапія та інші. Операція, на мій погляд, повинна бути останнього курорту і застосовуватися тільки тоді, коли інші заходи не вдалося. До того, як ви погоджуєтесь на це, зверніться до декількох фахівців.

Моя порада про лікування сколіозу відображає мій погляд на всі захворювання, для яких немає чітких визначення нормальності і відхилення. Я вірю, що лікарі повинні керувати принципом «не краще», хоча багато з них роблять навпаки.

Якщо лікар рекомендує драконські процедури, ви не можете довірити свою консультацію безумовно. Уважно важить наслідки лікування, розгляньте альтернативні варіанти, і попит, що лікар доведе необхідність запропонованих методів. Після чого, якщо виникають сумніви, не зажадає грошей і зусиль для додаткової консультації з іншими лікарями.

Коли мова йде про фізичні дані дитини, є практично не чіткі визначення норми і відхилення. Багато характеристик фізичного розвитку ранньої дитинства можуть здаватися аномальні, такі як вигнуті ноги або клубний фут. Однак це лише етапи нормального розвитку. Вони зазвичай не вимагають особливої уваги і практично ніколи не лікування. Ви не зможете багато зайвих перешкод і заощаджуйте багато грошей, якщо ви пам'ятаєте наступне.

1,1 км У молодих дітей ніг завжди плоскі, так як жирові колодки розташовані під їх аркою. І навіть якщо дитина має плоскі ноги, ця спадкова особливість не вимагає лікування або носіння правильного взуття. Люди з плоскими стопами страждають захворюваннями ніг рідше, ніж ті, які підняті арки.

2,2 км Майже всі малюки народжуються з вигнутими ніжками, які випрямляють як м'язи розвиваються. До віку двох, багато дитячих ніг стають х-подібними, зникають на 12-16 років. Цей стан вимагає лікування тільки в підлітковому віці.

3. У Вроджена дисплазія стегна дуже рідкісна і рідше вимагає хірургічного втручання або накладення мастильних матеріалів. М'яка форма її часто обробляють необґрунтовано агресивно.

Не дозволяйте педіатру використовувати екстремальні методи, не переконуючи їх потреби. У більшості випадків не потрібно лікування; іноді досить широке замішування, в якому подушка або що-небудь інше поміщається в підгузник як невелика шина.

4. У Сколіоз зазвичай небезпечний, крім випадків важкої кривизни, однак, через передіагностику, його обробляють навіть в м'яких формах. Якщо дитина діагностується сколіозом, не погоджується на хірургію або навіть лікування за допомогою латуні, не намагаючись менш радикальних способів виправити поставу.

Небезпечні, звичайні захворювання сприймаються батьками як реальна загроза для здоров'я дітей і в той же час практично не бояться нещасних випадків і травм, від яких більше дітей відмирають, ніж у всіх дитячих захворюваннях.

Щорічно в Сполучених Штатах, понад 8 000 дітей до п'ятнадцяти років від травм, нещасних випадків та нещасних випадків. Багато з цих ДТП не допускаються, і в багатьох з них трагічні результати можуть бути уникнені, якщо вжити певних заходів.
Я укладаю цей розділ з коротким керівництвом, який може допомогти зберегти дитину від смерті або травми в нещасному випадку. У самому розділі я окреслюю практичні поради, що робити, якщо дитина перебуває в несподіваній ситуації.

Більшість неповнолітніх синців і подряпин не вимагають допомоги лікаря, однак, при тяжких травмах дитина повинна бути терміново прийнята до лікарні. Як відрізнити незначну травму від серйозного? Найголовніше в дитячій аварії не панікувати. Непросто. Навіть маленькі розрізи іноді з'являються дуже погано, а невелика кількість крові на білій футболці може відлякати вас до смерті.

Проте, необхідно залишатися спокійним: дорослим необхідно приймати швидкі та правильні рішення. Ви повинні вирішити, чи є поранення досить важко шукати медичну увагу, чи варто кинути травмовану людину до лікарні негайно або звернутися до лікаря; викликати швидку допомогу або приводити дитину в автомобіль. Навіть у випадках, які чітко вимагають госпіталізації, необхідно вирішити, які заходи з невідкладної допомоги вжити.

У цьому розділі я розповість про те, як визначити тяжкість травми дитини і що робити вдома, коли медична допомога не потрібна.

Ваше головне правило у всіх випадках надання допомоги дитині повинно бути: якщо виникають сумніви, варто діяти максимально безпечно.
У разі серйозних травм, радимо звернутися до травматології та амбулаторних відділів не тільки тому, що допомога в них буде надана дуже швидко. Я думаю, що ви отримуєте кращий американський препарат. Для більшості випадків лікарі невідкладної кімнати краще навчаються, більш кваліфіковані і більш досвідчені, ніж їх аналоги в інших підрозділах. Крім того, вони добре знайомляться з надзвичайними ситуаціями і відповідають їм. Якщо дитина серйозно травмується, ці підопічних є кращими місцями, які допоможуть.

Всі батьки розуміють, що зітхнені пальці і вирощені коліна поширені у дітей, але я впевнений, що багато з них не знаю, що робити про це. Існує популярна думка, що при будь-яких пошкодженнях шкіри, антисептики і навіть антибіотики потрібні - «Не допустити інфекції».

Коли дитина ріже пальцем або подряпинає коліно, батьки rush до дому аптечка для «радічних» коштів. Що робити не варто. Такі кошти не потрібні – вони можуть тільки додати клопоти до дитини.
Більшість місцевих антисептики продаються в аптеці без рецепта: йод, перекис водню, зелень і мазі всіх композицій можуть подразнити уражені тканини, але навряд чи впливає на мікробів. В організмі є власні способи боротьби з інфекцією, які досить ефективні, якщо допускається робота з нетриманням.

Що робити, якщо дитина отримує невеликий крій або подряпин? Дуже мало. Ретельно змийте подряпину проточною водою, щоб змити бруд. Якщо необхідно зупинити кровотечі, зв'яжіть рану чистою пов'язкою. Якщо кров не протікає, залиште уражену ділянку відкритим для вільного доступу до повітря. Немає нічого більше, щоб зробити з невеликими зрізами і стираннями.

Медична допомога може знадобитися, якщо кровотеча не може бути припинена або рана настільки велика, що вона повинна бути зшита - для швидкого загоєння або з косметичних причин. Як я сказав, що це найкраще в цих випадках, щоб піти в аварійну кімнату або екстрену кімнату.

Сильна кровотеча - це ситуація, в якій потрібно діяти дуже швидко, не чекаючи допомоги фахівця. Якщо кров надходить від вени, забудь все, що ви знаєте про застосування турнікетів, і зупинити кров простим тиском на рані: закриваючи його чистою тканиною або пов'язкою, натискаючи рукою до зупинки кровотечі або до приїзду в лікарню.

Турнікет слід використовувати тільки при збитті крові з артерії: цей захід призводить до припинення кровообігу в травмованій кінцівці. І в тих рідкісних випадках, коли турнікет виправданий, його можна залишити тільки на одну або дві хвилини. Якщо кровообіг заблокований протягом тривалого часу, уражена кінцівка може бути втрачена.

Багато батьків запитують, чи можна отримати тетан знімку кожного разу, коли дитина зрізається або отримує стирання. Більшість дітей щеплюються проти тетану в дитинстві (лист "С" в скороченні назви вакцини DTP*), але деякі лікарі наполягають на перерахуванні при травмах.
* DTP - резистентно-дифтерійно-тетанової вакцини. (Примітка редактора)

Як молодий чоловік, я вчив, що небезпека тетану виникає, якщо на фермі настає рана, серед багатих, або з іржі нігтя. Так я відродив своїх пацієнтів проти титану, коли вони отримали такі рани. Вже десять років я ще щеплювалась для профілактики.

Сьогодні, я сумніваю, що всі додаткові вакцинації і навіть застосування антитоксину тетану. Не існує наукових даних про терміни повторних щеплення титану, а не потребу в них взагалі.

На початку Другої світової війни мільйони американських солдатів отримали титанові постріли. Через чотири десятиліття, з кількома винятками, їх імунітет зберігається. Це робить сильний аргумент проти відкликання тетану більше, ніж один раз на сорок років!

Джерело: /users/1077