901
20 безцінних життєвих порад від психолога Михайла Литвика
Михайло Литвик – психотерапевт, один з найвідоміших психологів міжнародного рівня. Він розробив «психологічну систему вирішення конфліктів і був першим, щоб внести її на практику. Автор 30 книг з питань популярної психології. Веб-сайт публікує підбір порад Михайла Єфімовича, які допоможуть краще зрозуміти людей.
Якщо людина не може сказати нічого хорошого про себе, але хоче сказати, що він починає говорити погані речі про інших. Зігніть граніту науки, а не горло вашого сусіда, якщо ви хочете щось росити. Депресія дає людям думати про себе. Ніхто не залишає нікому, тільки хтось йде попереду. Ті, хто за те, що вони були покинутими. Якщо ви думаєте про себе, чому вам потрібно когось, щоб подумати про тебе? Що ви хочете і не запитайте дозвіл. Вони можуть сказати ні. Уміння любити і добре переносить самотність – показник духовної зрілості. Ми робимо все можливе, коли ми самі. Незріла людина часто знає, але не може. Зріла жінка не тільки знає, вона знає. Тому незріла людина критикує, а зріла людина робить. Я не знаю, як досягти успіху. Але я знаю, що шлях до невдачі буде любити всіх. Не існує чоловічої або жіночої логіки, є можливість або нездатність думати грамотно. Ви хочете дізнатися найбільшого ворога? Дивитися в дзеркалі. З ним, інші зникнуть. Якщо ви досягнете успіху, то буде проходити резиденції. Це приємно поговорити з друзями, і це корисно поговорити з ворогами. Є тільки одна дійсна причина розриву відносин і звільнення від роботи – неможливості особистого зростання в сучасних умовах. Поділіться тільки з друзями і ворогами. Подруга буде радісним, ворог буде загиблим. Не завадить щастя, але знайти місце, де воно знайдено. А щастя знайдуть вас. Я можу сказати вам, де ваше щастя, це ви. І шлях до нього є максимальним розвитком всіх ваших можливостей. Щастя є побічним продуктом самоорганізованої діяльності. Якщо ви хочете довести щось до кого-небудь, то ви живете заради людини, яку ви хочете довести її. Якщо ви живете для себе, то немає необхідності довести що-небудь кожному. Мрії – голоси наших здібностей. Я не мріяв співати в опері. Немає голосу, без слуху. І якщо я мріяв, то, отже, ця мрія була зігріта мої здібності. Я спробую потрапити в оперу. Ми просто повинні думати про те, як досягти цієї мрії. Головне тут не поспішати, потім буде досить швидко. Дуже добре, коли людина може сказати наступне про себе: «Я тільки робив те, що я намагаюся досягти мрії. й Краще спілкуватися з хорошою книгою, ніж з порожньою особою.
www.cluber.com.ua/lifestyle/psihologiya-lifestyle/2016/04/20-mudryih-sovetov-psihologa-mihaila-litvaka/