Як лексика і спосіб мовного доброго самооцінки

Навіть в школі ми навчаємо не ммелю і позбавляємо від паразитичних слів. Лігуїсти в Гарварді і Університет Пенсільванія виявили менш очевидні, але однаково важливі, ознаки небезпеки мови. Журнал «Аеон» опублікував корисну статтю про те, як розпізнати інші народні комплекси під маскою самоконфеденції та покращити власні навички самопрезентації. «Теорія та практика» публікуємо основні тези.

Неприємність, як запах крові, рано чи пізно стає помітним для інших. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Як червоний носок випадково спійманий в білосніжній білій нижню машині, занурення листя вивісок в нашому виступі і текстах, зіпсувавши образ бездоганно збалансованої людини, яку ми намагаємось транслювати в інші.

Але якщо ви знаєте, які мовні маркери для перегляду, ви можете розпізнати небезпеку мови (і, можливо, виправте себе перед будь-якими повідомленнями). Нижче наведено корисні рекомендації.

По-перше, будьте обережні перекомпенсації. Ніщо не зраджує комплекс неповноцінності, як самопросування. Дослідники з Гарвардського університету та Університету Пенсільванія повідомляють, що люди на периферії групи, швидше за все, використовують слова, які підкреслюють свою належність цій групі. Але ключові фігури не прагнуть продемонструвати свою участь.

У порівнянні з сайтами провідних університетів з аспірантами та вищими університетами, які дають можливість отримати ступінь магістра. На відміну від коледжів, але дослідники запропонували, що університети, які спеціалізуються на магістерських програмах, будуть менш впевнені в їх статусі, оскільки вони не присуджують кандидатам. Волонтери запрошували, як часто кожен сайт використовує тільки імена навчальних закладів (наприклад, Гарвардський університет) і як часто їх статус був зазначений (наприклад, Гарвардський університет). Виявилося, що «майстерські» університети дуже часто називають себе університетами, ніж університети з аспірантами.

Схожі дослідження міжнародних аеропортових об'єктів виявили, що менші аеропорти були набагато швидше за все, щоб підкреслити свій міжнародний статус, ніж аеропорти Хітроу. І, нарешті, дослідники провели експеримент з студентами з двох університетів Ivy League, просять їх описати свої школи. Студенти в менш престижному Університеті Пенсільванії, швидше за все, підкреслюють елітизм свого університету, ніж їхні Гарвардські колеги.

Соціологи мають термін для того, як люди змінюють мову, щоб звучати більш твердою: мовна безпека.

Ви можете сперечатися, що таке чітке маркування може бути використане просто, щоб уникнути неоднозначності та неоднозначності. Ми припустимо, що більшість аеропортів мають міжнародні рейси - можливо, менші аеропорти просто повинні нагадувати клієнтів всіх варіантів, тому що вони не так очевидні? І якщо хтось не пам'ятаєш, що Університет Пенсільванія є членом Ліги Ів, є досить прагматичні причини виклику співрозмовника «право» асоціації.

На жаль, я думаю, що інтерпретація дослідників є принаймні частково правильним. Як дитина, я пам'ятаю кричу на вершині мого горла за підтримки моєї команди купання. Чому? Я був загиблим і хотів довести свою ідентичність як Долфін.

Незважаючи на те, що неприпустимо люди наполягають на залученні до групи, вони воліють говорити тільки для себе. Ми знаємо, що невисока самооцінка виражається в пронуні. До недавнього часу багато експертів вважали, що часте використання першої особи та співу характерне для домінування та наркозії «I-I-I-люди» привертають увагу. Але як James Pennybaker, психолог Університету Техасу в Остіні, написано, проноун "Я" часто сигнали приниження і збереження. Більш впевнена людина, швидше за все, розмітить свою територію (і, можливо, вирішуєте, що потрібно зробити, а не хвилюючись про те, що вони повинні зробити). «Дуже статуе людина зосереджується на світі, і неоднорідна людина зацікавлена в собі», - сказав Пеннікер.

Нестерильність виражається не тільки в тому, що ви сказали, але і в тому, як це зробити. У складних моментах або використані висококвіткові слова. Соціологи навіть мають термін для того, як люди змінюють свою мову, щоб звучати більш твердою: мовна безпека. Відчувається, коли люди відчувають, що їхня мова сигналізує про свою неповноцінність. Вони намагаються, свідомо чи ні, щоб «бороти престижу» вибравши інший спосіб розмови. Лінгуст Вільям Лакотт вперше досліджував це явище в 1960-х роках. Він виявив, що в Нью-Йорку люди старшого класу пронігували звук «r» і менші категорії, швидше за все, випромінюють його в кінці слів або перед бюлетенями, і просили співробітників з престижного ТРЦ Saks на Fifth Avenue і магазині знижки S. Klein проголосувати фразу «за підлогу». Виявилося, що працівники Саксу значно частіше намагаються намагатися імітувати «еліту» вимова.

Юридична невизначеність має більш екстремальну форму, гіперконструкцію: коли реальний або уявний граматичний правило використовується в неправильному контексті. У таких випадках спроба сказати «право» парадоксально призводить до неправильного результату.

Є також мовні риси, які ми помилимося ознаками небезпеки, хоча вони не є. Наприклад, розбитий голос, спосіб викоринення підтвердого вироку, що викликає інтонацію, є більш доказами енергії і схильності до інновацій, а звичаї часто говорять «erm» або «Ви знаєте» - ознака чесності оповіді.