471
Найголовніші факти потрібно знати про інтроверти – люди, які живуть у власних ритмах
Активно підтримуючи відносини з великою кількістю людей, просуваючи себе і наші ідеї, роблячи швидкі рішення, постійно будучи видимими і підключеними – намагаються відповідати цим ставленням, багато хто з нас відчуває себе комфортно. Як зберегти гармонію з собою для тих, хто сучасний життя занадто сильний подразник? " З дитинства я не люблю великі компанії, допускає 29-річну Ірину. Після перельотів і переговорів я відчуваю вичерпне, хоча я можу чітко бачити, що моя кар’єра значно залежить від своєї готовності бути активним гравцем в команді. І Нек на форумі сайту інтровертів дивує, чому його друзі не залишать його самостійно: Все, що я маю на увазі, що я маю на увазі, і наполегливо спробуйте зберегти мене. Займіть мені багато зусиль, щоб переконати їх, що це задоволення, щоб провести субота ввечері в домашніх умовах окремо. й
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час.Люди, які відкриті, активні, перезаряджаються з інших. Вони завжди в пам'яті, вони вдали, вони встановлюють темп і тонус. Інтроверти часто невидимі, оскільки вони Вони, як правило, залишаються в тіні і іноді воліють спілкуватися з собою. Ці два типи особистості вперше описали Карл Густав Юнг в 1921 році. Визначте себе через навколишнє середовище та соціально активні ролі. Інтроверти усвідомлюють себе через свої враження, думки, мрії. Внутрішня цінність також різна.
Як зауважив психолог Maya Tamir з Бостонського коледжу (США), інтроверти не прагнуть до послідовно позитивного ставлення: сильні емоції запобігають їх слуху. Зовні, з іншого боку, потрібні сильні почуття і високий успіх і набагато більше залучені до соціального життя.
Веб-сайт Ми пропонуємо вам статтю, яка допоможе інтровертам зрозуміти себе, а також налагодити взаєморозуміння з відвертими друзями.
Різні мозку? Поведінка інтровертів має фізіологічні причини, кажуть нейронауковці. Вони мають постійно високий рівень електричної активності мозку, що свідчить про більш сильні збудження кори, як на відпочинку, так і при вирішенні складних завдань. «Переповіді, чому інтроверти повинні захистити себе від занадто багато зовнішніх стимулів для підтримки оптимального рівня аусального, – каже психолог Лорі Хелгов, автор влади інтровертів. Для запобігання недостатньої мозкової стимуляції дивляться на додаткові стимули. Особливо висока в інтровертах активність на фронтових лобах (зона, яка відповідає за діяльність, яка вимагає концентрації на себе і на внутрішніх процесах) і в центрі Бродки (які можуть бути пов'язані з схильністю говорити з собою).
Активно підтримуючи відносини з великою кількістю людей, просуваючи себе і наші ідеї, роблячи швидкі рішення, постійно будучи видимими і підключеними – намагаються відповідати цим ставленням, багато хто з нас відчуває себе комфортно. Як зберегти гармонію з тими, для кого сучасне життя занадто сильний подразник?
Характеристика або культурний код? Психологи розрізняють між викривленими вербальними культурами (наприклад, США – шуми, зосереджені на успіху) і непереверблюються (наприклад, Японія та скандинавські країни), де тиша та стриманість є більш цінними, а паузи, вирази обличчя та жести мають особливо важливе значення у розмові.
«Патріархальний російський шлях життя був великий зосереджений на екстренерації», – розповідає Гестальт-терапевт Марія Лекарєва-Босененкова. «У тісності, але не в резиденції», «не має сто рублів, але мають сто друзів», «де ми не зникли», – ці та інші казки демонструють зовнішній вигляд, непристойність. Деякі ці риси сьогодні існують. Але цікаво, що в вітчизняних фільмах багато емоцій персонажів передається невербально, на відміну, наприклад, з американського або латинського американського, насиченого колокічними текстами. У епізоді зустрічі Stirlitz з дружиною є кращим доказом цього. І це протиріччя є яскравим проявом подвійності нашої змішаної, євразійської культури.
Як боротися з ними? Не можна уявити, що корпоративна партія або поїздка з міста великою компанією не викликає ентузіазму. Якщо ви більше не здивуєтесь, будь ласка, зробіть свій будинок з друзями.
«Так, людина перебуває в ділі, необхідної для відновлення внутрішніх ресурсів – несподівана інваляція позбавляє його цієї можливості», – пояснює психолог Марти-Лін. Не вимагає негайної відповіді при спілкуванні з ними – вони повинні час формувати відповіді. Якщо інтроверт починає говорити, не переривається. Він відреагує гостро, щоб заспокоїти і навряд чи повторювати себе, не роблячи однакову помилку двічі. Не намагайтеся приглушити інтроверт на вашу сторону, намагаючись виразити себе. Він, як ви, має всі права бути себе.
Чи не буде? Інтроверсія часто плутають з сором'язливістю. В обох випадках соціальні зв’язки особи обмежені, але з різних причин. Психолог Бернардо Каручі, директор Інституту досліджень сором'язливості в Індіанському університеті (США), пояснив, що сором'язливі люди, як правило, контактують, але неуспішно, тому що у них є труднощі в спілкуванні. Інтроверти віддають перевагу самотності, оскільки вони відчувають себе краще. Вони є відмінними співрозмовниками, вони мають близькі друзі, але надлишок соціальної активності пригнічує їх. Необхідність вписатися в сучасну агресивну і конкурентну робочу середовище, підтримувати швидкий темп життя викликає стрес в інтроверті і психологічно зливає її. Вже схильний до відбиття і самовикопування, він стає ще більш самокритичними і тривожними.
«Чому вони сприймаються як свідомо слабкі, непереборні співрозмовники», – розповідає Марія Лекарєва-Босененкова, «хоча в реальності це не може бути справа взагалі». Інтроверти змушені пояснити, апологізувати для чого природне для них. Наслідком цього є їх збільшення відчуження не тільки від суспільства, але і від себе. Тому, якщо ви є інтровертом, не заперечуйте себе право бути самотніми з музикою, кіно або книгою. Потрібно вибрати дистанцію і кількість зв'язку, що для вас право. й
www.psychologies.com/self-knowledge/individuality/introvertyi-jit-v-svoem-ritme/