Холодильник, чайник або пилосос - хто їсть більше?

Ви чули Енергомер?
У цьому блозі про пристрій вже мав одну цікава стаття. Про пристрій, але я спробую додати трохи більше інформації, яку РубіФОК поділився з нами.

Крім того, що вже було зазначено в цій статті:
  • Я покажу вам, як встановити тариф в пристрої і відстежити витрати на електроенергію з точністю замовлення клопів, не 0,1 кВт•год;
  • на прикладі чайника, холодильника і пилососа, покаже роботу Енергомера;
  • Я покажу приблизну вартість кипіння літра води, щоденне зберігання продуктів в вітчизняному холодильнику, а також вартість очищення сучасного пилососа живої зони близько 90 м2 для одного з міст Краснодарської Території.
Хто цікавиться цією темою хоча б трохи, я запрошую вас під кат (Каунт, трафік).

По-перше, коротка інформація про сам пристрій.

На сайті виробника зазначені наступні характеристики:
  • Робочий діапазон живлення пристрою: 0.2 Вт - 3600 Вт
  • Діапазон робочих напруг: ~ 190 В - 276 В
  • Поточний діапазон: 0.01 A - 16 A
  • Номінальне навантаження: 16 А, 3600 Вт
На самому пристрої, крім максимального навантаження, можна також побачити параметри батарей, які живлення екрана пристрою:

Пристрій було протестовано більше місяця, і я можу сказати, що екран ще не сідає і повністю функціонує. Трьох батарей більш ніж достатньо.
До речі, продукти харчування виглядають так:

Відразу я хотів би відзначити значення, які дозволяють вимірювати пристрій.
Це: напруга, струм, потужність, споживання електроенергії. Також, встановивши тариф, у вас буде можливість негайно відобразити собівартість пристроїв, які підключені через Енергомер.
Це те, що він виглядає так.Напруга, В:

р.

Поточна потужність, А:

Потужність, Вт:

Витрата електроенергії, кВт•год:

Тариф - Рубль. Пенні:

Вартість - Рубль. Пенні:

Режими відображення перемикаються кнопкою ФУНКЦІЇ

Управління приладом і максимально простим способом.
  • Якщо необхідно скидати лічильники (потужність потужності, тариф і витрати на електроенергію), необхідно натиснути кнопку MASTER CLEAR з деякими тонкими предметами, наприклад, дерев'яним зубочисткою.
  • Ви можете регулювати час і день тижня, натиснувши кнопку SET протягом декількох секунд, після чого змініть бажаний параметр з кнопкою UP і переключивши параметри з кнопкою SET. Пристрій дозволяє розрахувати витрати електроенергії одноразово за двома тарифами (в залежності від дня тижня і часу доби, можна вказати різну вартість одного кВт•год). Якщо ви живете, немає середнього тарифу, і існує кілька тарифів на різні часи дня, ви будете особливо корисними для встановлення цих параметрів правильно.
  • Ви можете встановити тариф з точністю 1 копійки, натиснувши кнопку ФУНК, потім переключаючи блоки і десятки рублів з кнопкою SET, введіть бажане значення за допомогою кнопки UP. Можна встановити 2 ставки, в залежності від дня тижня і часу доби, але мені не потрібна ця функція. Я встановив тариф, потім, затискаючи кнопку ФУНК на пару секунд, повернувшись до стандартного режиму відображення.

Детальніше про налаштування та можливості пристрою в електронній версії інструкцій на офіційному сайті виробника.
Для того, щоб зробити це більш чітким і зрозумілим, я також рекомендую дивитися коротке відео про Енергомер:

Налаштування, налаштування дня тижня та часу, налаштування тарифу, пристрою в дії

Перейдемо на наші вимірювання.

Перша лінія - холодильник.У моєму випадку тестова копія була модель Саратов 1225M KS-120:

В першу чергу я не знаю, що вартість вартості електроенергії виходить шляхом інтеграції потужності приладу під час дослідження. Я думав, що він рахував кілват-годину з точністю одного, а потім перемножив цей випадок вартістю 1 кВт•год (який можна встановити відповідно до тарифу).

Але тут все вийшло більш цікавим і набагато більш точним.

Результати перших вимірювань на холодильнику, де я відстежу тільки години кілвата, я не даю тут. Але другий раз експеримент я вже кладаю, закріпивши і кіловат годин і витрати на електроенергію, розраховується за курсом 4 рублів 12 копок, які діють для міста Сочі.

Вимірювання почалося п'ятий ранок в 5:11 a.m. шляхом заглушення холодильника в вихід через Енергомер. Попередні лічильники I нульовані, правильний час і тариф 4.12 рублів за 1 кілват-годинний набір:

р.

Як видно з проміжного виміру, який проводився в 6:16 ранку, Енергомер починає розраховувати пені навіть до нього 0,1 кВт•год:

Я закінчив вимірювання споживання електроенергії вдень в 15:44.
Як ви можете побачити, якщо це було просто багатозастосування розрахованих кілограмових годин за тарифом (в нашому випадку 0,3 кВт•год * 4.12 с), пристрій покаже потік 1,23 с, але в нашому випадку цифра 1,34 с.

, Україна

Таким чином, холодильник працював від 5:11 до 15:44 (10 годин і 33 хвилин, або 10.55 годин), який провів 1.34 рублів.

Середня вартість години роботи холодильника за моїми вимірами виявилася:
1.34 б. / 10.55 ч. ≈ 0.127 б. = 12.7 копеки.
В середньому вартість дня роботи холодильника, таким чином, вийшов:
0.127 б. * 24 = 3.048 б., що, з урахуванням тарифу, дає споживання приблизно 0,74 кВт•год / добу.

Виробник задекларував споживання електроенергії 0,63 кВт•год / добу. Вартість цілком можна порівняти з тим, що у нас є, з урахуванням впливу помилок, різних умов роботи холодильника (повність, температура в приміщенні тощо), а також інших факторів.

Таким чином, ми можемо зробити висновок, що місяць роботи холодильника буде коштувати близько (якщо ви займаєте 30 днів) 91 рублів і 44 копеки. Дуже дешевше, ніж начинка холодильника.

Далі по черзі тесту — електричний чайник р.

На чайнику знаходилися тактичні та технічні характеристики:

Я зробив багато експериментів з чайником, перш ніж я знав, що ми можемо вимірювати споживання електроенергії більш точно, ніж відстежити кілват годин до десяти.

Перед проведенням повного тесту вдалося заміряти відвар 1200 мілілітрів 8 разів, а після кожного наступного кипіння додано 0,1 кВт•год (тариф, потім я не встановив, а швидкість потоку з точністю пені не виглядав).

Але в статті я даю ці 3 вимірювання, які я вже зробив за допомогою всіх можливостей енергоблока.

Так, чайник був не найпотужнішим, а 1200 мілілітрів кип'ятять в ньому близько 9 хвилин. Наприклад, покласти чайник на 7:31, і він кип'ятить 7:40. У цьому випадку ми витратили 48 kopecks на цьому бізнесі, і це було трохи більше 0,1 кВт•год:

Наступні 2 кип'ятять чайника, які робили вже на обід і ввечері, показали наступні результати:
Друге кипіння: 47 копеків і трохи більше 0,1 кВт•год;
Третій кип'ятіння: 47 копеків і трохи більше 0,1 кВт•год.
Фотографії тутДруге кипіння: 11:19 -) 11:31; 0.1 кВтг -) 0,2 кВт•год; 48 kopecks - 95 kopecks.

Третій кип'ятіння: 20:26 -) 20:38; 0.2 кВт•год -) 0,3 кВт•год; 95 kopecks -) 142 kopecks.

Таким чином, вартість створення окропу з цим чайником можна оцінити наступним чином:
  • Ми також беремо місяць 30 днів. Припустимо, що в середньому закипаємо повну чайник 2-3 рази на день (2 рази – беремо 94 копеки, 3 рази – 1,42 рублів).
  • місяць буде від 28.2 до 42.6 рублів. Це значно менше вартості холодильника.

Далі йде пилосос.

Цього разу, як тест, ми мали пилосос Samsung VCC-8852H3R.
Хто цікавиться, ТТС пристрою я приніс під псуючий:
Характеристики пилососа Samsung VCC-8852H3R
  • Блок живлення: мережі
  • Розміри пилососа (SHXXV): 28.2кс49.2кс26.5 см
  • Функції та можливості: Індикатор заповнення пилозбірника, автоматичне миття мережевого шнура, вимикач стопи / вимкнення на тілі
  • Всмоктування труби: Телескопічна
  • Фільтр для очищення: їсти
  • Регулятор живлення: на ручці (контролювати контроль)
  • Пилозбірник: циклонний фільтр потужністю 2 л
  • Потужність всмоктування: 380 Вт
  • Прибирання: сухий
  • Рівень шуму: 79 дБ
  • Споживана потужність: 2200 Вт
  • Додаткова інформація: двокамерна система циклонів; радіус 10.5м; Фільтр HEPA12

Під час експерименту було вакуумовано кілька кімнат загальною площею 90 м2. Передчасові лічильники Енергомер I нульовані, тариф 4 рублів 12 копок, які в даний час актуальні для Сочі, встановлюються. В результаті одна така вартість прибирання нам 1,58 рублів.

Якщо ми припустимо, що протягом місяця така чистка буде штук 6, то виходить, що щомісячна вартість прибирання однакової площі становитиме близько 9 рублів 48 клопеків.

Таким чином, з чайника, холодильника і пилососа, найдешевший, з точки зору витрат на місяць, був пилососом. І найдорожчий холодильник.

Слово про ноутбук.

На даний момент в роботі інструмент у мене є, хоча старий, але з завданнями менше справляються. Я вирішив оцінити, скільки грошей це тренування їсть в місяць. Модель тестового ноутбука HP ProBook 4510S.

Вимірювання були зроблені ще до того, як він почав використовувати можливості енергоблока, пов’язані з показанням тарифу, тому результат буде дуже наближеним.
Під час випробувань він не вирішував важких завдань на ноутбуці - він переглядав інтернет-сторінки в браузері FireFox, переглядав пару фільмів онлайн, також запустив кілька коротких документів з зовнішнього гвинта.

Я сидів за свій ноутбук під час тестування на загальну 12 годин і 12 хвилин. За цей час Енергомер нарахував 0,4 кВт•год. Таким чином, приблизна вартість 1 години роботи для ноутбука з низьким навантаженням: 13 kopecks.

• Якщо ми припустимо, що в день ви повинні сидіти в домашніх ноутбуках протягом 6 годин, то приблизний рахунок на добу ми отримаємо 78 kopecks, місяць працює 23 рублів і 40 kopecks.
  • При роботі віддалено для ноутбука, який не пов'язаний з важкими завданнями, можна приймати 12 годин роботи для ноутбука для грубої оцінки. У цьому сценарії, у випадку мого ноутбука, місяць курсуватиме 46 рублів і 80 kopecks.

Наведені вище цифри приблизні, а оцінка дуже груба. Він повинен бути впевнений, що мій ноутбук не найпотужніший, я переважно не граю з іграшками на ньому. Але порядок витрат на електроенергію, які можна оцінити використання ноутбуків.

Так, що про сухі залишки?

Я знаходжу функціональність енергоблока.
За допомогою цієї речі можна оцінити витрати на використання різних видів побутової техніки з досить високою точністю. Ви можете порівняти ці результати один з одним і краще зрозуміти структуру ваших витрат.

На даний момент я дещо обмежений в побутових умовах, тому я ще не вдалося вимірювати все, що є інтересом. Можливо, в місяць і навпіл я перейде на більш затишне місце, і вже можна буде заміряти скільки пральної машини, кондиціонера і мультикокеру «в'яти». Якщо все добре йде, ця стаття також буде доповнена результатами нових вимірювань.

Я ще не бачив, але після нових вимірювань я спробую це зробити. Цікаво, що всередині. До речі, якщо у вас вже є така іграшка як Енергомер, я пропоную поділитися тут в коментарях результати найцікавіших вимірювань, буде цікаво читати.

Дякуємо за доступ до пристрою.
Якщо хтось цікавиться цим пристроєм, ви можете замовити його на сайті виробника.

Знижка для зчитувачів GeekTimes на 10%: код ГЕЕКТ-ЕНЕРГО (від 14 днів з дати публікації, код діє як при покупці в інтернет-магазині, так і в офлайн-магазинах "Даджет").

Джерело: geektimes.ru/company/dadget/blog/261240/