Людина з синдромом Капграс вважає, що кохана людина або сама була замінена на подвійний.

доб.

Делюзії негативного подвійного (делюзії або синдром Капграсу) - це синдром від поля психіатрії, в якому пацієнт вважає, що хтось з його оточення (люда, дружина, батьки тощо) або сам був замінений на його подвійний. У останньому випадку пацієнт стверджує, що погані заперечення приписували його авторство, які вчинили його. Ця хвороба зворотна від дельію позитивного подвійного, в якому пацієнт «визнає» знайому людину в незнайомих осіб.

Ця хвороба ділиться на два види: аутографічний - коли пацієнт переконаний, що він бачить подвійний, і, по суті, синдром Капграс - коли близнюки залишається невидимимимим.

Вперше описано французьким психіатром Джозефом Капграсом в 1923 році під назвою «Ілюзія подвійних». Але термін «ілюзія» в психіатрії має різне значення, тому це ім'я не ловила.

Типовий випадок з Пастера та Warnock Звіт (1991):

М. Д., 74-річної дружби, поважав, що її чоловік був замінений іншим дивним. Вона відмовилася спати з непрозорим, заблокувала свою спальню, попросила сина на гармату, і воювала поліцейських, які прийшли до лікарні. Іноді вона вірила, що її чоловік був батьком. Решта сім'ї була легко визнана.

Приклад хворого, який переконується існування його подвійного подається у підручнику психіатрії Самоквалова:

Пацієнт Л. стверджує, що його неправдивість не є його поведінкою, але його близнюка, яка висаджувала батьками, і знайшла себе за кордоном. Він тепер діє від його імені, щоб його отримати. «Я люблю мене, і він одягається таким же чином, але він завжди робить речі, які я б не хотів зробити. Ви сказали, що я зламав вікно в домашніх умовах. Це не те, що я був в одному місці.

Негативні близнючки часто поєднуються з іншими симптомами або є частиною психічних захворювань, таких як шизофренія і неврологічні захворювання. Деякі дослідники вважають це симптомом, а не синдромом.

Є сильні докази, що причина розмежування негативного подвійного, хоча б частково, є відсутністю емоційного реагування на знайомі особи. Уміння розпізнати обличчя не завжди повністю збережені. Цей розлад є протилежною прозопатогією, в якій здатність розпізнати обличчя втрачається, але знайомі особи викликають емоційну відповідь, визначену, наприклад, резистентністю шкіри.

Джерело: en.wikipedia.org

Веб-камера

Категории

Смотрите также

Новое и интересное