Робота в супермаркеті

Про те, що овочі та фрукти вражають полки.

р.

На перший досвід торгівлі

Я прийшов до Москви з Рязана на початку вісімдесятників, щоб увійти в школу швейної. За деякий час працював у спеціальності, а потім почав реструктуризацію, довелося адаптуватися. Я отримав роботу в якості продуктового магазину, і це не те, що я мріяв, але я не мав можливості вибору. Державні підприємства не тільки оплачені менше, але й затримані заробітні плати за місяці. У другій половині дев'ятидесяти дев'ятидесят дев'ятсот почали епоху ринків. Він був жахливим часом: це не зрозуміло, куди прийшли бізнесмени, які побудували свій бізнес за поняттями, а не законом. Я отримав роботу в продуктовому магазині. Графік роботи було через тиждень, щоденна заробітна плата була 100 рублів.

Робота була такою: вона була залізною коробкою на ринку, де я провів 12 годин на добу. На зиму з'явилася дика холодна, а влітку - неможлива тепла. Я завжди хворий. Власники стійок, дві сестри, порушують всі норми трудового законодавства, змушені переробити. Вони обманюють податках і просять, якщо це можливо не пропустити перевірку. Одного разу я не чекав чоловіка від інспекторату, і він прагнув до дрібного мене. Я зроблю його власноруч. Але вони ніколи не сплачували штраф, погоджений інспектором по-різному. Але я вирішив собі, що я б не поламав закон ще, навіть якщо він коштує мені свою роботу.
Я пішов і отримав роботу на молочному кіоску. У цей час були величезні доходи: 20 тис. добу.

Власник був молодий чоловік 25 років, який, незважаючи на свій вік, майже кожен московський ринок мав власні точки. На Горбушці робила особливо добре. Він сказав мені, як він взяв гроші в пакетах. Він любив гроші і завжди оцінив для подолання плану. Тим не менш, ми завжди були кращими, ніж мене. Тоді виявилося, що вона продавала все, що я обдурив. Як ковтати сметану. Я прокочував упаковку голкою - Я спрямований безпосередньо на мій бабуся від дому в країні в очах. Упакування стала новим, після чого було придбано невибагливим покупцям. Власником стола, розуміючи, що цей підхід вигідний, також попросив мене в руки себе голкою. Але я не одна з тих, хто: одна справа не розбити чек, коли ніхто не сканує їх, але не хочу ризикувати здоров'я людей. День після розмови я кинути.

Про роботу в супермаркеті

У 2002 році супермаркет відкрився в районі. Потрібна інформація про двері, які продавці та каси. Я не хочу бути кеш'ю, працюючи з грошима. Здається, що все правильно дається, і в кінці зсуву обов'язково є недолік, який необхідно покрити власними витратами.
Я подзвонив наступного дня і попросив пройти пробації. Вони видали капелюх, навчалися працювати з масштабами, видаються за законом.
Спочатку мені сподобалося: Я був вражений, що все було добре там, що потрібно було викинути продукти, і це тільки заохочується. У той час, більшість Мусковітів працювали в продуктових магазинах. З тих пір я не вірю в розмову, що Мусковіти не хочуть працювати. Зараз в супермаркетах, які працюють у гостях у людей, і мають тривалий час шукати когось, хто говорить про російську мову. А потім магазин міг отримати студентів МСУ на літо. 30-річні з’явились, що ті, хто працював, а продажі можуть стати менеджерами. І було місце для мене в цій групі.

Робота

Я був доставлений в відділ кондитерських виробів першим. Я швидко запам'ятовував всі штампи. І цукерки можуть бути спробовані без зловживання. Занадто погано мені не подобається цукерки.
Робота була дуже складною. Я був вже в моїх застях, мені довелося перевозити багатокутні коробки з цукерок і печива, розпакувавши центери цукерок в день. І весь день на ногах не можна сидіти. Я відразу зробив розклад: два Не змінився. Зайдіть до нас на сніданок - це 15, макс. 20 хвилин. Потім три години на обід протягом півгодини. Коли магазин відкрився, ще 15 хвилин перерву. Після цього було скасовано, це було порушення Кодексу праці, але ніхто не зламався. Найгірший день, коли відбувається випробування. Якщо санітарна станція настає, немає перерви і обідів. У ванній кімнаті немає. І якщо перевірка виявить застарілі продукти, вони поставлять все на вас.

Через кілька років я був переданий до рослинного відділення, я ще там. Моя мита включає в себе пакування овочів, вагою. Вам необхідно переконатися, що немає псованих товарів на противагу і немає порожніх полиць. Де прийшли фрукти і овочі, можна розповісти їх зовнішній вигляд. Російські овочі та фрукти продаються трохи, тому що це не вигідно для магазину. На п'ять днів зберігають італійські або китайські яблука. Деякі природні та інші не є, але хто піклується? Російська картопля, морква або буряк завжди брудні, і імпортні практично блискучі. Я не маю сумнівів, що країна не порушить до смерті, поки є заборона на імпорт товарів з країн, які не підтримують Росію. Ми маємо багато постачальників за межами Європейського Союзу та США. Наприклад, Єгипет подає картоплю, Чилі - виноград і ягоди, Еквадор - банани, Марокко - цитрусові фрукти, Китай - яблука і груші, і навіть з Ізраїлю, які не приносять! Але я не маю сумнівів, що ціни будуть рости.

Відвідувачі.

У 2005 році з'явився перший гість робітників. Вони були навантажувачі з Молдови. Після цього були очищувачі з Центральної Азії, пізніше вони почали брати продавців і касірів. Зараз в магазині не більше десятків працівників з РФ. Для супермаркету цей підхід дуже зручний. Гість робітників не видається, їх зарплата двічі нижче. «Я не хочу бачити тебе завтра» – і ніхто не повинен випускати будь-яку відмову. Серед гостей є нормальні хлопці, на яких можна покладатися, які не соромляться від роботи, лікують старші поваги, але в цілому, той факт, що вони працюють в Москві, як бджоли є міфом. Правда, вони згодні працювати в нелюдських умовах, а потім працювати, як вони повинні.
Азійські та мусульманські люди по відношенню до літніх людей. Киргизька дзвонила мені стара жінка: вони не люблять мене, тому що я скажу їх. І я просто хочу піти в їдальні і не почуйте хіти киргизької музики, які вони слухають гучно від своїх мобільних телефонів. Я хочу піти в задню кімнату і працювати нормально, щоб ніхто не програвав. Вони дуже вибіркові в реалізації мусульманських законів. Якщо є свинина в їдальні, практично ніхто не відмовляється.

Хоча, звичайно, всі не можна різати під одним гребінцем. Я пам'ятаю Tajiks, що працює навантажувачі. Це було кілька людей з тієї ж родини. Як тільки вони побачили, що я носила щось важке, вони кидали все і пішли допомогти мені. Погано, що вони вже пішли додому. А з Киргизької Республіки, яка прийшла до Москви в жовтні, і вона не була теплою одягом, ні грошей. Я подарував їй куртку, светри і шапку залишили з моєї дочки. З вдячності або через власну відповідальність вона завжди добре працювала на овочами: вона дивилася все і не пізно.

Покупці.

Наш магазин знаходиться біля метро. Потік людей нескінченний. Не в 6 ранку, ні в дванадцяти вечорах пуститься. Звісно, серед багатьох людей є божевільні люди. Це зазвичай старші люди. Протягом дня кілька бабуся приходять до мене, які починають жити на мене, кажучи, що я приймаю краще себе, і покласти на продаж найгірший. Вони все ще психічно в Радянському Союзі і звинувачують мене особисто високих цін. Я намагаюся ігнорувати їх і обслуговувати їх з максимальною судовістю. Але молоді люди можуть бути дивовижними. Один день, 20-річний хлопець прийшов і купив пакет картоплі на п'ять років. Моя робота структурована, як це: клієнти кладуть свої пакети на вагу для мене, важить і приклеїти на них цінову приклейку. Якщо я підбираю себе, я просто вмираю. І поставив у кошик поруч з мене, і він хотів мене поставити цей пакет на вагу.

Я пропустив його і починав послужити тих, хто далі в лінії. Що ссанимав дупа, і він відштовхнув кошик через живіт. Був, звичайно, болючий і неприємний. Для мене, і він почав називати менеджера. Він сказав, що він хотів мене до апологізації. Я сказав, що я хочу писати заяву, ніж апологізація. Менеджер погоджений себе. Я думаю, що вони повинні бути прийняті до міліції. Але є багато ввічливих людей. Місцеві жителі визнають мене на вулицях, просять мені, як здоров'я, і привітають мене на свята. У мене є кілька постійних клієнтів, які приходять в магазин, щоб поговорити, і якщо у мене є вільний момент, то я обов'язково симпатію проблем здоров'я і неприємностей у житті дітей. Вони навіть дарують мені подарунки: цукерки, сувеніри від відпочинку та косметики.

Зарплата

\ Оплачується близько 20 000 рублів на місяць. Якщо вони купили документи. Нещодавно я побачила оголошення в найближчому супермаркеті, що проіснувала зарплату 30 000 рублів. Я не знаю, що ловиться. Але я не хочу змінити свою роботу, сподіваюся закінчити роботу до пенсії, а потім діти повернеться на ноги. Здоров'я більше не потрібно робити. Але незабаром це повинно бути простіше: наш відділ вводить себе самообслуговування, я не доведеться постійно бути в торговій кімнаті.