Бертранда Руссел: Довгий період щастя стає.

Господи Руссел, ви здавалося б, дуже щасливий чоловік. Ви завжди були такими?

до Ні, звичайно, ні. У мене були періоди щастя і періоди нещастя. До мого захоплення, здається, що старше я отримую, чим довше стають періоди щастя.

до Який був ваш найгірший, найщасливий час?

- Я був дуже нещасливим у молоді. Я думаю, що це багато підлітків. Я не мав друзів, ніхто не спілкувався. Здавалося мені, що я думав про самогубство весь час, і що я складаю себе від цього, але насправді це не вірно. О, я, безумовно, зробив, що я був дуже нещасливим, але це було частково фантастика я навчився з снів. Уві сні я був дуже хворим і вмирає.

Зовсім достатньо, за моїм ліжком був професор Джовет, майстер баліолу та перекладач Plato, надзвичайно навчений і друг нашої родини. Він мав симпатичний голос, і в моїх снях я б сказав йому в дуже відправленому тону, "Дуже, є одна зручність для нього в будь-якому напрямку: Я буду довго бути з нього." Він запитав, «Чи ви живете?» І сказав: "Так, Я маю на увазі життя." Він сказав: «Якщо тільки ви були трохи старшими.» Ви не скажете про це. Я прокинувся і ніколи не сказав нічого, як це знову.

до Але коли ви були щасливими, це навмисно заплановано або було випадково?

до Усвідомо про те, що це стосується моєї роботи, решта мого життя, яку я спирався на імпульс і буде шанс. Але, звичайно, з точки зору роботи, у мене був продуманий план, який я зробив досить успішно.

до Але ви думаєте, що це добре працює для того, щоб залишити щастя і імпульсу?

- Ой! Я думаю, що це залежить від успіху, а також від того, як ваша робота йде. У мене був жахливий нещастяний період (набагато пізніше, ніж один, що я розмовлявся про свою молодь) коли я був повністю переповнений проблемою, що я мав вирішити перед тим, як я міг продовжити свою роботу. За два роки я боровся з цією проблемою абсолютно без видимого прогресу, і це був дуже нещасливий час.

до Що ви думаєте, є складові щастя?

- Я думаю, що найважливішими є чотири. Можливо, перш за все здоров'я, другий є достатнім засобом, щоб зберегти вас від бажання, третій щасливий особистий зв'язок, а четвертий - успішна робота.

- Чому здоров'я? Чому ви прикріплюєте таке значення?

- Я думаю, що ви не дуже здорові, це важко бути щасливими. Неймовірно впливає на ваш розум і змушує вас відчувати себе нещастям. Деякі захворювання можна добре перенести, але не всі.

до Ви вважаєте, що здорові здоров’я робить вас щасливими?

- Я думаю, перш за все, бути здоровим, але інші речі також допомагають. Я вірю, що щаслива людина, швидше за все, хвора, ніж нещастя.

до У вас є щасливий день, коли ви відчуваєте себе, як ви добре прокинулися вранці, ніж коли ви не були?

до О, ye, обов'язково.

- Чи можна розглянути наступні: доходи? Як це важливо?

до В залежності від стандарту життя, який використовується.

Якщо ви звикли бути досить бідними, вам не потрібно дуже великий дохід. Якщо ви звикли бути дуже багатими, ви відчуваєте себе нещасливим, якщо ваш дохід просто великий і не величезний, тому це все питання звички, я цуценя.

- Чи не це призведе до обсесивного переслідування грошей?

до О, дуже легко, і це часто буває. Ви знайдете, що найбагатші люди бояться вмирати в робочому будинку. Що відбувається багато.

- Занадто багато грошей не обов'язково приносить щастя.

- Я. Я думаю, що гроші є свого роду мінімального стану, і ви не хочете думати про це занадто багато. Якщо ви думаєте про них занадто багато, ви починаєте турбуватися.

- Ви поставите свої особисті з'єднання третій за списком. Чи знаєте ви, що ви вважаєте їх третіми в пріоритеті?

- Ні, ні. Від мого досвіду я повинен сказати, що вони є першими потребами або першими потребами після здоров'я.

- Чи можна ви пояснити трохи більше про те, що ви знаєте?

- Особисто підключені?

- Я.

- Я думав, що це було досить очевидним. Це означає дружбу, любов, зв'язок з дітьми, всі види інтимності, тісні особисті зв'язки. Якщо не приносить щастя, це робить життя досить складним.

- Робота. Скільки б ви оцінили важливість успішної роботи?

до По суті, дуже високий у випадку всіх енергійних людей. Деякі люди більше апатетики і не залежать від роботи стільки. Але якщо у вас є енергія в усьому, ви повинні мати вихід для вашої енергії і роботи є очевидним способом.

Звісно, робота не зробить вас щасливим, якщо це не вдало. Але якщо це успішне, то заповнює ваш день і додає багато щастя.

- Чи є це питання, що це таке?

до Немає, я не думаю, що це питання, якщо це сумнівна робота. Я припускаю, якщо я був членом Політбуро, робота буде трохи пекти...

до Це може служити стимулом для тих, хто любить це свого роду.

- Так, якщо вам подобається, це буде відмінно.

до Але є невідповідність або важливість того, що ви повинні знати?

до Ні, це залежить від вашого темпераменту. Деякі люди можуть бути щасливими, коли вони займаються великими речами, інші можуть бути щасливими з невеликими досягненнями. Це справа темпераменту. Але ваша робота повинна бути такою, що ваші здібності дозволяють виконати її успішно.

до Що ви думаєте, що хтось буде щасливий бути ліньою, що хтось буде дуже щасливий, якщо було мало працювати?

- Я, але ви не будете так щасливими, принаймні від мого досвіду. Радість дійсно хороша, успішна робота насправді дуже, дуже великий, і я не думаю, що лаціна людина коли-небудь переживає що-небудь, як це.

до Якщо ви сказали, що ви будете насолоджуватися більш, якщо ви були менш розумними, як ви реагували?

до О, я б не робив цього, ні. По суті, я хотів би зробити набагато менше задоволення, якщо я можу отримати трохи смартнера. Ні, я люблю розум!

до Ви думаєте, що філософія допомагає щастя?

до Це корисно, якщо ви зацікавлені в філософії і добре протирається в ній, але не інакше, ніж цегляна кладка ... якщо ви хороший кладок.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

до Які фактори, які заважають щастя?

до Є багато, крім тих, які є протилежними речей, які ми говоримо. Одне з чинників, які приховує щастя, є тривожністю, і в цьому відношенні я став набагато щасливіше, як я старше. Я хвилююсь набагато менше, і я розробив дуже корисну тактику тривоги, яка повинна думати, "Що гірше, що може статися?" А потім подумайте, "У кінці дня, це не так поганий сто років, можливо, неважливо." Якщо ви дійсно зробите себе, ви не хвилюєтесь. Аксіті приходить від того, щоб уникнути неприємних можливостей.

- Чи можна усунути занепокоєння на волі?

- Не повністю, немає, але дуже велика кількість.

доДе б ви заздрили?

до О, так, заздрити. Це страшне джерело для багатьох людей. Я пам'ятаю художника Хайдона, який не був дуже гарним художником, але хотів би бути одним. Він зберіг щоденник, і в ньому він писав: "Я провів непогашений ранок, порівнявши себе в Рафаель."

- Чи можна ви розробити це питання про заздрість?

- Я думаю, що величезна кількість людей, які мають багато, які можуть зробити їх щасливими, тому що вони відчувають себе, як хтось інший має трохи більше.

Вони думають про те, чи є хто-небудь кращий автомобіль або кращий сад, або як добре, це буде жити в більш сприятливому кліматі, або скільки більше визнання роботи приносить, і так далі. Замість того, щоб радіти тому, що вони мають щось насолодитись, вони дають задоволення, думають, що, можливо, хтось ще має більше, що не є невід'ємним.

- Так, але може заздрити добро в розумінні, що якщо ви заздрили роботу когось, тому що ви думаєте, що це можливо краще, ніж ваш, що може стати стимулом для вас, щоб зробити свою власну роботу краще?

- Так, це може бути, але це також слугує стимулом, щоб зробити гіршу роботу, я думаю, і перш за все, якщо ви намагаєтеся звернутися до інших людей. Є два способи, щоб бути попереду іншої людини: один, щоб перевернути себе і піти вперед, а інший - перетягнути одну спину.

- Бордом ... Яка важлива мудрість, на вашу думку?

- Я думаю, що це надзвичайно важливо, і я не збираюся сказати, що це тільки людина, тому що я переглядав мавпи в зоопаркі, і я думав, що вони були нудними, але я не думаю, інші тварини нудьгуються. Я думаю, що це індикатор вищого інтелекту, і його значення досить висока.

Ви можете побачити це з того, що засмаги, коли вони вперше приходять в контакт з цивілізованими людьми, які хочуть спиртувати найбільш. Вони хочуть, щоб воно було набагато більше, ніж Біблія або Євангелія або навіть сині намистини, і вони хочуть, тому що це займе благодать при цьому.

до І як ви побороли бодром для людей, таких як дівчата, які досить добре навчаються? Ведуться одружитися і нема вибору, але шукати після будинку.

до Погана соціальна система. Я не думаю, що ви можете змінити його індивідуально, але приклад, який ви даєте дуже важливо. Це показує, що ми не маємо належної соціальної системи, тому що кожен повинен мати можливість розвивати будь-які корисні здібності, які він може мати. Сучасні, високоосвічені жінки не мають можливості, коли вони одружилися, але це наслідок нашої соціальної системи.

до Яким чином, це розуміння мотивів власних дій, які допомагають один одному бути щасливим і таким чином уникнути себе?

- Я думаю, що допомога велика. Всім чоловікам, або послухати групу осіб, або щось інше, під враженням, що їх мотиви ґрунтуються на благородному ідеалі. Коли справа, швидше за все, не варто. Якщо вони могли зрозуміти, що я думаю, що вони будуть щасливі.

до Ви думаєте, що багато людей відчувають нещасливий обман на собі?

- Я думаю багато людей.

до Як ви думаєте, що ви можете бути щасливими в повагі, сказати, в тюрмі? Ви були самі.

- Я мав дуже хороший час в ув'язненні, але потім я був в першій половині, де звичайні труднощі тюрмового життя не відчували. Але це, як правило, дуже важко для когось, хто звик до психічної роботи. Це набагато простіше, якщо ви звикли до фізичної праці, тому що ви не так позбавлені звичного інтелектуального життя.

до Ви думаєте, що це простіше бути щасливим, як в тюрмі, в ситуації, де ви думали, що ви були в ній для гарної причини, ніж якщо ви були в ній, тому що ви заслуговуєте його?

- Так, звичайно це. Я маю на увазі, якщо вони дали мені той самий вирок для крадіжки ложок, я був досить нездатним, тому що я повинен був... добре... Я заслуговував. Але в моїй ситуації я не відчував себе.

- Так що це питання принципу?

- Я.

до Ви думаєте, що це допомагає людям бути щасливими, що вони мають мету, для чого вони живуть?

до З іншого боку, вони можуть більше або менше успіху. Я думаю, що це мета, яка не може бути досягнута, вони не будуть щасливі. Але якщо вони можуть досягти успіху від часу, то я думаю, що це допомагає. І здається мені, що цей принцип повинен бути розширений для інших речей, тому інші інтереси, особливо, як ви старієте, є дуже важливим елементом щастя. Чим більше вражають ваші інтереси, тим менше ви об'єктуєте, що ваше власне життя прийде до кінця тільки після досить довгого часу. Я думаю, що це дуже важливий елемент щастя у віці.

до Що ви думаєте про всі ці формули, які люди зберігають повторення, як жити довго і бути щасливими?

- Ну, як жити довгого життя - це медичне питання і не одне, що я хотів би говорити про. Я отримую багато літератури від адвокатів цих систем. Повідомляємо мене, що один раз я знаходжу їх ліки, моє волосся знову повернеться. Я не впевнений, що я люблю це, тому що я знайшов, що біліше моє волосся є, більш легко люди вірять, що я говорю. Видання

1959 р.

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: izbrannoe.com/news/mysli/bertran-rassel-chto-takoe-schaste-/