Присоединяйтесь к нам в социальных сетях!

Следите за обновлениями и получайте порцию позитива каждый день:

Facebook Telegram Pinterest ВКонтакте

7 Визначте свою роботу

Головна DOCTYPE html

Опис: У статті розглянуто сім знаків, які починають займати всі аспекти життя. Автор пояснює, чому надмірне фокусування на кар’єрі може призвести до вигорання та втрати особистих відносин, і дає рекомендації щодо того, як вчасно розпізнати сигнали тривоги та відновити баланс.

Вступ
Багато хто з нас, кар'єра і професійний розвиток є одним з найважливіших аспектів життя. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але іноді буває, що бажання успіху зростає в таку сильну участь, що вона залишає все інше позаду. Замість хобі - в режимі реального часу, замість відпочинку - планшет з робочою поштою, замість сімейних вечерь - постійні телефонні дзвінки з клієнтами. І ось, непристойний, наше життя усаджує до однієї ролі: ми є співробітником / професійним / менеджером, який втратив живі зв'язки і захоплення.

Але коли ми перетинаємо поріг? Як зрозуміти, що робота не тільки частина, доля Ваше життя? У цій статті ми розглянемо сім знаків, які роблять вашу кар’єру лише пріоритетом, надаляючи вашу емоційну стійкість та стосунки на ризиках. Про те, що потрібно змінити графік роботи та пріоритети вашого життя. Пам'ятайте, що навіть найцікавіша робота не може замінити повноцінний зв'язок, різноманітні хобі та банальні «час умиротворення». й

Головна

1,1 км Час для сім'ї та друзів
Перший (і, мабуть, найбільш очевидний) знак полягає в тому, що ви постійно переплануєте зустрічі з друзями, скасувавши плани на вечір і уникаючи сімейного відпочинку. Ваша електронна пошта 24/7 вимагає уваги, і ви не здавалося б, не помітите, що вечір плавно вночі на комп'ютері. Коли рідні починають скаржитися, що «Ви не можете знайти», і діти – що «Ви не зацікавлені в їхньому бізнесі», це сигнал тривоги. За даними дослідження (див. статистику Гарвардського бізнес-огляду), люди, які витрачають більше 50 годин на тиждень на роботу, часто відчувають перерви у відносинах: друзі та сім'я не вистачає їх.

Якщо ви шкодаєте пропустити на дитячі свята або день народження матері, але ви все ще поставите роботу над усім іншим, ви вже можете впасти в роботу першу пастку. І хоча коротка «надпотужність» під час стресового періоду (на терміновому проекті) є нормальною, постійною недоступністю для близьких загрожує накопиченням відступів і руйнуванням довіри. Сім'ї та дружби будуються на спільному часі та натурі. Не пропустіть своє значення.

2. Нездатність розслабитися, коли ви не працюєте
Другий знак: Давайте, нарешті, знайшли вільний вечір, але... відчуйте себе некомфортно без робочого навантаження. Щось не робить. Якщо ви не знаєте, що ви не знаєте про незакінченні завдання, або прогуляйтеся з друзями, не перевіряючи вашу пошту кожні п'ять хвилин. Цей стан часто називають психологічна залежність З роботи: мозок навчається отримувати «допамін» (мотиваційний гормон) від робочих процесів, і без нього ви відчуваєте порожнім.

Ознаки є постійними перевірками месенджерів, ментального «попереднього» переліку речей навіть у вихідні, бажання «принаймні маленькі роботи», якщо була безкоштовна година. В результаті відпочинок перестає відпочивати, бо психіки не відключаються від офісу. Вчені (наприклад, дослідження Stanford University) відзначають, що такий режим призводить до хронічного стресу і ризику вигорання. Якщо ви не можете витрачати хоча б пару годин без думки про роботу, то баланс вже зламався.

3. У погіршення здоров’я та нехтування фізичних потреб
Ще один показник: якщо заради кар’єри ви жертвуєте сон, регулярне харчування, фізична активність. В першу чергу це може здатися тріфлі: "Не їсти пізніше, просто закінчити звіт." Тоді вона стає звичкою: «У мене немає часу йти в тренажерний зал, я повинен закінчити проект». Відсутність сну і сидячого способу життя призводять до падіння імунітету, збільшення ваги або інших проблем. Часті головні болі, підвищена втома і іноді більш серйозні захворювання.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, відсутність сну та фізичного навантаження є одними з основних чинників ризику серцево-судинної патології та діабету. Якщо ви виявите себе «збільшення» себе в день і в день, варто запитати, «Я така робота так цінна, щоб поставити здоров’я на ризик?» Без кар'єрного топу можна компенсувати пошкоджене здоров'я, яке важче відновити після 30-40 років.

4. У Відчуття, що без вас все згорнеться.
Четвертий знак полягає в тому, що ви думаєте, що компанія не може жити без моїх 16-годинних зміщень," або "не може зробити краще роботу, ніж мені." Це формує психологічне ставлення до «недоздатності», і ви відчуваєте винність, якщо ви не працюєте за нормою. Насправді, більшість часу Ілюзіяй Будь-яка організація має системи та інші працівники, здатні підібрати ваш фронт, якщо ви зникнете на відпочинок. Але ідеаліонізм і «рескутерний синдром» часто не дозволяють відключати.

Ризик, який переважає, може мати протилежний ефект: ви так вичерпуєте, що ви робите більше помилок. І якщо ви хворіли, команда не буде готовим підібрати ваші завдання. Незамінні звуки горді, але він вигорає і дестабілізує саму систему. Іноді необхідно мати можливість делегувати та довіряти колегам.

р

5. Умань Зникнення старих хобі та інтересів
Коли робота переповнена рештою життя, як правило, людина перестає засвоюватися в хобі - немає часу для читання, музики, спорту, зустрічей з однодумцями. Ознайомитися: ви не взяли гітари на довгий час, не пішли на футбол, припинили відвідування курсів малювання. Будь-яка зовнішня робота поступово зникне, і єдиний «тем» вашого життя є ще одним проектом, терміном, звітом.

Цей процес не помітний до тих пір, поки це занадто пізно - коли ви пробудете у вихідні дні, не знаючи, що робити інші, ніж перевірити робочий чат. Психологи нагадують, що хобі та різноманітні заходи є запорукою психологічної стабільності. Вони надають різний контекст для самореалізації, полегшують стрес, розширюють горизонти. Якщо справа доходить до офісу (або віддаленого), ви стаєте «незліченною» і вразливою: будь-яка відмова в роботі викликає величезний удар до самооцінки, адже в житті немає інших «подушок».

6. Жнівень Увімкніть свій робочий стрес в домашню дратівливість
Питання та відповіді Віджети Мікроклімат в сім'ї дуже важливий. Якщо ви приносите домашній негативність, агресію, незадоволеність, не знаю, як від’єднатися від думок про роботу – постраждати близьких. Ви коли-небудь помітили, як ви починаєте отримувати голос до свого чоловіка або дитини без реальної причини, тільки тому що ви хворієте стресовий дзвінок в офісі? Небезпечний знак: Робота не тільки в особистому часі, але на емоційній сфері родини.

Якщо цей візерунок зберігається протягом тривалого часу, ваші стосунки можуть стати холодними, конфліктними. Ваш партнер може відчувати себе «підписаний для роботи» і ви можете відчути себе «прихильником», оскільки у вас є «імпортні речі для цього». Все це говорить про те, що ви занадто занурилися в кар'єрний забіг, втратити здатність жити гармонійним життям. Вкрай важливо розробити механізми для розвантаження: прогулянку перед поверненням, змінити контекст, свідомо переключати і дати сімейний живий зв'язок, не дратівливі брухти.

7. Про нас Втрата сенсу за професійний успіх
Ми можемо самі невирішувати знак, коли всі ваші самооцінки і значення в житті надходять від виконання на роботі. Якщо ви не змогли, ви потрапляєте в глибоку депресію, відчуваєте себе як «небо». Якщо все добре йде, ви відчуваєте підйом. Але це як ручка: Ваша впевненість залежить тільки від зовнішніх результатів, в той час як внутрішні цінності (друга, креативність, особистісне зростання) втрачені.

Ми забуваємо, що люди багатогранні. Ми можемо бути батьками, мандрівниками, волонтерами, любителями спорту, духовними шукачами. Видаляючи все це заради офісу, ви можете стати «проти» особою, яка не має нічого подарувати світу, крім професійних навичок. Але це різні особистості, які роблять нас унікальними.

Висновок
Успішна кар’єра – це запорука успіху. Але небезпечна робота з перекладом на звання «попередня пріоритет»: ви втратите баланс, ризик вигорання, підмінні стосунки, втратите хобі та радість життя. Якщо ви визнаєте себе принаймні деякі з описаних знаків, ви повинні подумати про зміни. Спробувати обмежити час, ставити фізичні навантаження і соціальний життя назад за розкладом. Вчимося делегувати, переключати, довірити колег.

Якщо ви відчуваєте, що наркоманія стала критичною (не можете розслабитися, ви відчуваєте “розрив” без роботи), це може бути сенс для контакту з психологом або тренером. Вони допоможуть м'яко «реассити» ваші цінності, знайти альтернативи в житті, знайти баланс. Пам'ятайте, що людська людина багата, ніж будь-яка професійна роль. Життя не повинно бути про заготівлі КПІ та термінів. Тим часом це універсальні люди, які знають, як зробити натхнення з багатьох напрямків, часто досягають великих висот і одночасно підтримують психічне здоров’я. Я шукаю себе, «Коли я шукаю, я хочу, щоб мої спогади були тільки з звітів про роботу та конференц-зали?» Відповідь, ймовірно, розчаровує вас. Так приділіть увагу сигналам, і якщо робота явно приймає доля У Вашому житті час залучати до управління ризиками і повернутися до повного, багатогранного існування.

Глосарій
  • Burnout (гаряча)Стан фізичного, емоційного та психічного виснаження, викликаного переробкам та стресом.
  • Закінчення.Додаткові робочі години в надлишку звичайного графіка, часто впливають на баланс життя.
  • Професійна деформаціяЗміни в особистості та поведінки при професійній звичаї починають переважати життя і заважати з
  • Кар'єрапрофесійна діяльність людини, його просування і досягнення в обраному полі роботи.
  • КП (Індикатори продуктивності Key)Ключові показники ефективності, що використовуються в бізнесі для вимірювання продуктивності або продуктивності працівника.
  • ТренінгиСпеціаліст, який допомагає особистісно-професійному розвитку клієнта, встановивши цілі та опрацьовує стратегії для досягнення їх.
  • Надійний балансБаланс між життям праці та особистим життям; метрика, яка відображає, скільки людина керує звертати увагу на сім'ю, хобі, відпочинок крім роботи.
  • Табличка/мессенгерЗасоби зв'язку, що використовуються для оперативного спілкування, які можуть бути причиною постійної участі в роботі.