Сходження Elbrus

Elbrus - колишній вулкан, який має два піки - Західний (визволення 5642 м) і східний (5621 м). У цьому фотозвіті ви дізнаєтеся історію новачка в альпінізмі, яка підкорила західну вершину. Хочу попередити вас прямо, що це буде історія від імені новачка в гірській їзді, тому багато речей можуть здаватися досить наївними або навіть неспішними для більш досвідчених людей, тому якщо ви просто вийшли з Mount Everest вчора, перейдіть до Elbrus як легкої прогулянки, або просто мати більш-менш серйозні знання гірського і гірського туризму, то, щоб уникнути негативних емоцій, ви не повинні прочитати цей пост.

р.

Залізнична станція Нальчика, вдень семи ранку. Пасажири прибули з Москви поїзд заливають на майданчику. До нашого сюрпризу, половина перевезення була виконана людьми з рюкзаками. Більшість з них побігли на попередньо замовлених автобусах, і ми пішли шукати мікроавтобуси в Терсколі. Він не довгався, вона стояв прямо перед мною. Ціна мітки 400 рублів була трохи розмаїття, але не було часу і бажання доїхати до автовокзалу і шукати дешеві варіанти, тому через деякий час ми пішли на дорогу. Під час поїздки поза вікном, краєвид поступово змінився, пагорби виросли, а потім гори. Періодичні військові пости нагадали про несприятливу терористичну ситуацію на Кавказі та близькість кордону. Серед інших пасажирів нашого транспортного засобу був тільки один хлопець з великим походовим рюкзаком, так як у нас є, але він не досягнув Терскол, але пішов на підйомник в Адил-Су горж. Ми приїхали до Терсколу о 9:00
Ми не мали чіткого плану для першого дня, тому ми говорили один з жінок, які залишили мікроавтобус. Вона приїхала до спортивного центру СКА і чітко знала ці місця краще, ніж у нас, так що вона консультувалась, щоб розпочати по дорозі до водоспаду Мейден Spits, сходження на який почався далеко від зупинки. Після подяки її і переходу в магазин по вулиці (а також дивиться місцевими цінами, які, дивно, практично не відрізнялися від московських цін), ми пішли вгору.
В перший раз я побачила реальні снігові гори, тому скелястий і непристойний, тому спочатку важко пересуватися захопленням природи. Ми зустрілися з групою іноземців по дорозі.
Ми повинні зробити трохи з'єднання тут. Більшість людей, які не пішли в гори і походи вірять, що досить піти в гори, але це не вірно. Як ви знаєте, з збільшенням висоти кількість кисню в повітрі зменшується, і це не може стати непристойним тілом. При різкому підйомі на висотах вище 2500-3000 метрів над рівнем моря може статися гірська хвороба (також норка), виражена в нудоті і головному болю, а в разі гострої форми захворювання набряк головного мозку і легенів. Для того, щоб допомогти організму звикнути до висоти (acclimatize) шляхом збільшення кількості еритроцитів в крові використовується правило «Клімб високий, низький сон» - протягом дня потрібно піти вище для акліматизації, провести деякий час і повернути вниз, в результаті чого організм буде легше наступного разу.

Гори Donguz-Orun (центр) і Nakratau (праворуч). Між ними - сім проходів.

На шляху до водоспаду.
Ми прогулялися до водоспаду, незважаючи на те, що це сталося з двох годин. Ми провели багато часу на фотографії. Коли ви йдете з камерою, ви зазвичай не встигнете набриднути, тому що є так багато красивих речей, які ви завжди повинні зупинитися на ньому.

Поліана Азау, кабельний автомобіль.

Водоспад Мейден Spits, висота близько 30 метрів.
Ми провели час на водоспаді, а потім поїхали. Ви можете піднятися ще вище, до метеорологічної станції (до висоти ~ 2,900 метрів), але ми вирішили, що це буде достатньо для першого дня. На шляху ми зустрілися з Санею, левовим кулером, який, як ми, акліматизація, щоб піднятися вище. Він дав нам гарне місце для життя, і ми можемо встановити намет там.

Це був готельний комплекс, на території якого, по річці, ми встановили намет і давали 100 рублів для доступу до кухні і можливість заряджати телефони в одному з будинків. До речі, це був останній робочий випуск, який я використовував під час перебування в Ельбрусі.
Наші сусіди були групою підлітків з декількома лідерами, з якими (як вона вийшла) ми розігрулися до вершини в той же день. Ми також зустрілися з керівництвом, яка веде групи для сходження. Він дав нам цінну консультацію. Під час всієї поїздки, одна з перших питань, яку ми попросили, коли ми зустрілися: З Я з Москви і Валера від Санкт-Петербурга, багато людей назвали нам «Москва-Петер».
День для нас завершився до заходу сонця, о 9pm, оскільки не було бажання сидіти вогонь. Після цього слідувати цей режим.

День другий, вівторок, 16 липня.
На другий день ми плануємо піднятися Mount Cheget на висоту ~3000 метрів для подальшої акліматизації. Щоб зробити це, ми опинилися в 6 ранку, повільно зібралися і сніданку, а потім пішли на дорогу. На щастя, ми провели ніч практично біля підніжжя, тому через 5 хвилин після виходу ми вже піднімалися вгору. Намет і практично всі речі, що залишилися нижче, взяли тільки найнеобхідніші.
Уранці погода була надзвичайно мінливою – хмари повісили неподалік (я б не сказати, що вони «примастіть» до вершини гір), але сонце періодично з'явилося. Як правило, в горах погана погода настає вдень, тому ми встигли піти вгору і вниз.
Ми піднялися на нозі, бо, по-перше, в цьому випадку, відбувається краща акліматизація тіла, а, по-друге, піднімалися так рано, що мотузка працювала тільки тоді, коли ми вже пережили. Весь сходження приймав нам близько двох годин. Вони не піднялися до вершини (звідси він знаходиться в прикордонній зоні, яка означена відповідними ознаками), тому вони пішли трохи далі, ніж останню кабельну станцію.
Один з найпопулярніших поглядів Ельбруса відкриває з схилів Чедж, але в цей день піки були щільно закриті хмарами, тому ми спочатку побачили їх у всій своїй славі тільки наступного дня.
Перегляд у напрямку Адил-Су Горж.

Поруч знаходиться прикордонна зона, де запис без проходу категорично заборонено.

спуск вниз.
Далі ми подумали, що на цій висоті не залишилося ніякої точки, тому вирішили прогулятися до підніжжя Елбруса, ходити до Старої Кругозорської кабельної станції (розташовується на висоті ~3000 метрів) і провести ніч десь там. Як ми зібрали і копали, товсту тушку нанизували на землі. Так товстий, коли ми доїхали до Азау (де починається трос до Ельбруса), видимість склала 15 метрів. Але не боляче йти, тому ми почали рухатися вгору. З часом, здавалося, що цей підйом буде нескінченним, бо нічого не було видно, крім невеликої ділянки дороги перед і за. Подивився знос і навіть поняття часу став відносним – не дивлячись на годинник, неможливо сказати, чи зараз він був або вечірній вечір. З цього ефемерного стану я змогла тягнути тільки тротуарний автомобіль десь над головою, який, однак, не був помітний. Після того, як про годину сходження, ми спостерігали раптове метаморфоз: туман розсіюється, скелі з'явилися з боків, а десь у верхній частині з'явилася однакова станція Старого Кругозора. Але це не останню довгу, тому що стіна мистої троянди знизу, яка незабаром покрила нас і занурила нас знову в нематеріальний нічого.

Кришки.

Після того, як лиман не повертався, але не повернувся, залишаючись нижче. Я був над хмарами кілька разів до того, що ввечері він захопив мене стільки ж часу.
До станції ми вирішили поставити намет десять метрів від краю скелі, між балками, які є частиною каркасу майбутньої конструкції. Закріпивши намет правильно, вони пішли на ліжко. Уві сні ми могли чути збільшення вітру і непристойний дощ, але всередині намету ми не були особливо хвилюватися. Валера мала невеликий головний біль від висоти, але я відчував себе як марка.

День три, середа, 17 липня.
Коли ми прокинулися на тривожному годиннику на 6 ранку і подивилися зовні, ми усвідомили, що весь горж підніме нас. По суті, вона не була в будь-якому місці, але вона була вкрита хмарами, і вона виглядала як кінець карти в комп'ютерній грі: було тільки край скелі перед мною, і за ним був ідеальний білий нічого. Тим не менш, це не тривало, і після того, як хмари почали розсіювати, розширюючи скелі навколо. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. У деяких випадках з'явилися вершини Елбруса.

Долина річки Азау.

Після сніданку ми пішли вгору. На висоті ~3500 м. Досягти його близько 3 годин, які були найскладнішими для мене в цей час. Тіло ще не дуже звикло до нестачі кисню (напліт невеликого, але вже відчував під час фізичних навантажень) і 20-наплічний рюкзак за спину. На місці я купив дволітровий пакет яблучного соку, який я відверта практично відразу.
Але світ не був кінцевим завданням дня, нам довелося підняти ще 300 метрів (вертичний) до станції Бочка, де починається сніг. На підніжжя ходив стілець, але для нормальної акліматизації. Рюкзаки з майже всі речі, що залишилися в одному з небагатьох динерів, і пішли на їх шляху. Тим не менш, це незрівнянно простіше ходити світло, тому ми вже на півгодини.
На вершинах були закриті від нас вілом хмар, але іноді дивляться через них. В інших звітах я часто читав, що вершини бочок, що неприпустимо, здаються дуже близько, але ми не думали так, що вони все одно виглядають віддалено і незрівняно.
Барельці.

Західні та східні вершини Елбрус.

Переглядайте до станції погоди.

До речі, вже на цій висоті, сонце набагато гарячіше, ніж на землі. Багато хто має бажання роздягатися до талії, незважаючи на навколишнє сніг і холодне вітер.
Після години і половини ми вирішили піти вниз, назад в Терскол, щоб орендувати конфорку (як наші не були дуже життєрадісними), а також пластиковим взуттям і кішкам, без яких буде складніше продовжувати сходження, так як я носила регулярні кросівки.

спуск вниз.
Найкраща оренда Ельбруса - це магазин культури-муляції, розташованого в свою чергу на Cheget. Місце дуже добре, що не гріх рекомендувати іншим. Вартість послуг оренди 400 рублів за добу, а період почався наступного дня, тому що це сталося ввечері.

День чотири, Четвер, 18 липня.
Цей день був єдиним нормальним пострілом, тому це просто текст. Ми піднялися назад до бочок, цей раз за допомогою фунсулика.
Тексти пісень, а це означає: Давайте мені сказати вам трохи про нього:
На сайті Azau - Old Krugosor - Світ є два кабельні автомобілі - одна стара ручка, з червоними вагонами, а другий новий, гондола тип, з білими каютами. Вартість однієї поїздки на них становить 500 і 600 рублів, відповідно, але нова дорога обґрунтовує свою ціну зі швидкістю і зручністю. Проте для нас важливий тільки факт підйому, тому обрали стару мотузку. Від Світу до бочки є один крісельний кабельний автомобіль за ціною 200 рублів. Цікаво, що немає квитків, щоб вийти вниз.
Так, вирушаючи до бочок, ми встановили намет і, взявши з нами необхідні речі, пішли за акліматизації до притулку Ельвена, розташованого на висоті ~ 4100 метрів. У 1998 році притулок загортають, а скелелазіння живуть в іншому двоповерховому будинку розташовані наступні двері. Весь день був вологий сніг, але він був добре збережений дощовиками. Пройшов до притулку близько години і половини. Всередині ми познайомили хлопця з групи українців, які планують піднятися з півночі, але через погану погоду переїхали на південний схил. Всередині трималися близько години і половини, під час яких вони обмінялися планами для сходження, а потім спускаються. Не було нічого робити навколо бочок, тому після маленького чату з сусідами в наметі вони пішли на ліжко 6 п.м.
День 5, п'ятниця, 19 липня.
Ранок не закинувся, а сніг накрив намет не тільки зовні, але і всередині у вигляді замороженої конденсації на стінах. Крім того, я був вкритий м'ясом і 15 хвилин після прокинувся, я боровся з нудотою, головним болем і думками про те, що "подаруйте мені все це далеко і знизився". На щастя, холодне повітря швидко повернуло мене до бою.

Габаритний зображення

У цей день нам довелося зробити останній акліматизація виходу на пастуховські скелі висотою 4700 метрів і спробувати піднятися ще вище, до 5000 метрів. За перший раз ми носимо куртки, чекаючи їх часу. Спочатку здавалося, що погода не сильно відрізняється від вчора, але після того, як я зрозумів, що я глибоко помилився. Вже кілька разів збільшився вітер і навіть уповільнив наш рух. Я думав про те, чи буде він міцний, але не підтверджував мій страх. Виграшність також залишила бажати кращого.
Після Червоної Фокс-Ельбрус-гонщика, що проходить щорічно в травні. Запис забігу становить всього 3,5 години від Azau до вершини, що здається нереальним досягненням! Ці прапори вже врятували багато життів, не дозволяючи їм загубитися в тумані. У цей день видимість допускається один прапор, щоб спостерігатися з фронту і ззаду.
Ми отримали у притулку досить швидко, але проблеми стали вищими. Неправильне темп і відсутність рідини швидко вичерпують нас. На відстані одного прапора було надано більш складний, а відпочинок не відновило міцність. Через кілька годин ми чули голоси, що надходять знизу. Спочатку я бачу їх для галюцинацій, викликаних відсутністю кисню і втоми, але незабаром фігура самотнього сходження з'явилася з вогнища. Це був хлопець з Румунії, який дав йому деяку воду. Кілька шпильок води дав мені зворотну силу, і це не перебільшення. Після маленького чату з Румунською англійською мовою ми взяли його темпи і продовжували сходження. Десь у спинці була ще одна група селекціонерів, які збиралися повільніше, але припинилися рідше, тому вони поступово зловили нас. Поступово досягали скелі Пастухова. До речі, це не скелі, але просто великі камені, які отримали свою назву на честь підйомника А. В. Патухова, який провів ніч на цьому місці. Після того, як говорячи про те, що мусить ставити намет вище, ми припинили і почали відпочивати. Періодично хмари трохи дивилися, дозволяючи бачити частину східної вершини, яка зараз здавалося досить близько. Часом на сонці трохи спалахнув, його тепло нагадуємо, що ми майже 5 кілометрів ближче до нього, ніж звичайний. На скелях немає міцності, тому ми очолювали.
По Пастуховських скелях.

Р

Увечері погода почала вдосконалюватися, що дав нам надію на завтра. У горах погода набагато важливіше, ніж в мегаполісі, тому що в поганій погоди на Ельбрус можна загубити навіть тверді сходження з досвідом, які є багато прикладів. У хорошій погоді ця гора виглядає просто і легко, але це неприпустимо.
Сонце.

День Шість, Субота, 20 липня
Це був день відпочинку. Багато енергії витрачаються на скелелазіння, тому буде неправильно йти на неї без пускання тіла. На честь цього ми допустилися до сну 12 годин, до 9 ранку. Погода була переповнена і сонце знаходилися навколо. Всі ті, хто чекав правого моменту, щоб піднятися і були досить акліматизовані, кинулися вгору. Ті, хто залишився нижче, дивилися їх знизу. Ми спостерігали, що в день ми будемо на своєму місці. У той же час було час висихати вологий одяг і спальні сумки, щоб всі підсвічені камені були швидко зайняті нашими речами.

Не дивлячись на те, що цей день був призначений для того, щоб бути рештою дня, ми повинні піти до Ельвен Шельтер, щоб почати з нього наступну ніч. У нас про годину і навпіл, щоб дістатися туди, а потім ми просто повинні чекати. У притулку були кілька груп, в тому числі одна з України, і всі вони збиралися, що ніч. Вирішили разом. Валера і я спочатку планував залишити на 2-3 ранку, але колективне рішення було розпочато на одному. До речі, більшість сходження, не тільки на Ельбрус, починаються в ніч для того, щоб, по-перше, встигнути піднятися заморожений твердий сніг (чорний), а, по-друге, щоб встигнути спуститися до гір, які в горах зазвичай відбуваються вдень. У близько 6-7 п.м., всі пішли на ліжко, а на 11-12 р.

Весь день, інші групи, які прогулялися Шелтером: деякі вже після сходження, інші тільки готуються до неї.
День Сім, неділя, 21 липня
Так лазень стартував вранці. Були 16 людей у нашій групі, два з яких були найменш підготовлені, без льодових піків або шоломів, тому наші шанси сходження були найнижчими. Згадуючи фразу я почула пару днів до того, що «Не заготовлені скелелазні, і заморожені скелелазіння – стільки ж, скільки ви хочете», – я взяв питання ізоляції якомога швидше. Я носила футболку, сорочку, ведучий і пуховик, термічна білизна, легкі штани і товсті ізольовані, три пари шкарпеток, два з яких ізольовані. На руках я кладаю на світлі рукавички для фото і теплих рукавиць, які для того щоб уникнути втрати були прив'язані до куртки і знімаючи їх навіть знизу не було легко. Про очевидні речі, такі як шапка-шкарф-маски, я не буду говорити. Шукаю вперед, я можу сказати, що я не шкодую мого вибору, тому що я був тільки гарячий один раз під час усього сходження і спуску. Незважаючи на всі запобіжники, я був готовий переривати сходження і спустити, якщо я відчував заморожування пальців або пальців, тому що це може призвести до переохолодження і навіть ампутації (Я не перебільшую, це). Ми не взяли їжі з нами, тому що в процесі скелелазіння практично немає бажання. Але я приніс мені літр гарячого чаю в термосі (який, до речі, був також майже не потрібно).
Зовні Шелера була мовчана тиша, яка була тільки періодично переривалася гілочками вітру. Багато зірок спалювалися в небі, а сусідні вершини були чудово видимі під світлом місяця. Наша група 16 осіб повільно піднялася схилу, освітлює дорогу перед ними заголовками. Хтось там був пара ліхтарів - хтось збирався піднятися біля намету. Першими годинами скелелазіння були найпростіші, різні думки були спінінг в голові, а ноги однотонно пішли вище і вище. Коти на ногах, що чіпляють, тим часом до замороженої нитки. Здавалося б, що досить було б втратити баланс, щоб повернутися до Шельтера (найбільш ймовірніше це буде). З'являються інші рядки ліхтарів. Через деякий час ми почали перезабирати труси з кучерями, які хочуть зберегти свій шлях і відразу піднятися над скелями Патухова. Весь схил, який здавалося б, починав заповнювати людей, які були як вищими, так і нижніми, ніж у нас.
Поступово місяць зникла за горизонтом, а з іншого боку був світлий перед східним світом. На наступній зупинці кожен друг привітав над Монбланом (найвища вершина Альп і решта Європи, крім Кавказу, висотою 4810 метрів). Періодично, деякі люди в нашій групі відмовилися піднятися і пішли - хтось не хотів би піднятися так багато, і хтось став занадто важко. Я відчув повну енергію, але я знаю, що це було децептивно і вони можуть залишити мене в будь-який момент. Під час одного з зупинок я кинувся палицею, недбалий з руки, але, на щастя, інша група троянд за нами і її учасники підібрали палицю і давали мені, коли ми рівень.

Окремо варто сказати про сонце, яке на такому висоті набагато гарячіше, ніж на будь-якому пляжі на рівні моря. Як тільки він виглядав з кута, то стало зрозуміло, чому ми збираємо сонцезахисний екран з нами. Крім того, кожен зазвичай бере на себе балаквас з ними, щоб захистити обличчя якомога простіше. Я вирішив не взяти його, позбавляючи, що якщо палець обличчя був моєю найбільшою проблемою, я б не був
Тіні з гори.

3250Р. 3700Р.

Азау Долина, зліва - двоголова Mount Ushba.

34345678

До 7:00, ми були на Волині Оливака. Це найвичерпніша частина шляху: вище 5000 метрів, стежка йде зліва з гладким сходженням. Так як до цього маршруту йде «передово» на східну вершину, необхідно піднятися на Обліковий Регімент до Сіде між двома вершинами. У цей момент організм починає гостро відчувати нестачу кисню, а вузькі доріжки не дозволяють піти «змити», тому багато більше зусиль витрачається. Я ніколи не думав, що це можливо, але без утруднення дихання ви можете взяти пару кроків, після чого я хотів би сидіти і знову відпочивати. На хвилині відпочинку, пара кроків, і я відчув дуже втомився. Не просто мене, але всі члени групи. Завжди здавалося, що за кожним згином шляху був спуск до сідла, але за кожним згином був ще один, і так на невизначений час. На деякий момент я зрозумів, що я повинен прийняти принаймні 10-20 кроків, тому що задишка не йде в будь-яку точку. Після того, як я відірвав від інших членів групи, і Валера загинув після мене.

На 9 ранку ми доїхали до Седліна, розташованого на висоті 5300 метрів. На вершині було лише 300 метрів по вертикалі, але на 300 метрів здавалося майже незліченним. Я, ймовірно, ніколи не відчував так втомився. Після 10 хвилин відпочинку в снігу Валера наполегливо запропонувала не відпочивати протягом тривалого часу, але йти вище, тому що в будь-який момент хмари могли піднятися до нас, і Сєсловина, яка здавалося так спокійною і спокійною в погану погоду, може стати смертельно. Ці аргументи були більш потужними, ніж мій втома, і близькість мрії спуренували бажання подолати себе, тому ми пішли вище.
Худенька Регімент.

р.

У процесі скелелазіння над мною вкрито м'ясом. Він був схожий на стан алкогольної інтоксикації, тільки це було виражено не в погіршенні координації рухів, але в деяких психологічних релаксаціях. Після крутого підйому з попередніх фото починається пік плато, який був лише кількасот метрів, які були найскладнішими. У 11 годину вранці 10 годин після виїзду Шелера, я піднялася до вершини Елбрус і розбризнув на відпочинок в снігу. Я не доглядав за ними. Я не мав ніякої ейфорії або мрії, на даний момент я був тільки стурбований тим, що я б не мав йти вгору. Тим не менш, у верхній частині є лише половина шляху, у нас ще є довгий спуск. Але перед ним я взяв кілька фото як сувенір.
Клімб з сідла на західну вершину.

Топ. Білі плями не забруднюються на матрицю, але снігу.

Санкт-Петербург прапор.

Вид на східну вершину.

Повернутися було набагато простіше. Багато людей кажуть, що вони відчувають життя дихання в кожному кроці вниз, і я відчував себе таким же чином. Звісно життєздатний (актуально повільно і повільно, але набагато швидше, ніж при сході) ходиться вниз, я торкнувся в обличчя людей, які відчували себе таким же чином, я зробив півгодини тому, перекриваючи себе і повільно піднімаючись вгору. Ми зустрілися з румуном, зустрілися два дні раніше. Він пішов до вершини. Я відчував набагато простіше, але Валера мало часу тому, що він був вкритий м'ятою. Як він сидів і боровся з його тілом, я відвертий чай і висохнув абрикоси. На машині немає апетиту, тому я сяю на машинці.
На полицях Олива, мій палець знову злетів. Цього разу не було одного, щоб зловити її, так що я просто спостерігала мовно, як вона стрибала і злетіла, розумово радий, що вона не була від оренди. Я не мав бажання піти вниз до тріщин, тому нехай мені зробити все відпочивати з однією палицею.

Худенька Регімент.

48.23 км

День Уайт, Понеділок, 22 липня
Рано вранці ми говорили про те, що Ельбрус і почали спускатися. Погода була відмінною, яка призвела до жартів в стилі «фінально в липні на півдні Росії не засніметься». На всіх моментах, які були в минулому для нас. Хтось привітав нас на гору, хтось просто проїхав, дихаючи сильно. Бочки підійшлися навіть перед запуском крісельного підйому, тому очікування була освітлена розмовою з російськомовними поляками. На дно привітали довгоочікувані теплі і зелені дерева. Ми не бачили їх в 4 дні, але ми вже отримали від неї. Ми не хотіли б піти в місто, тому ми вирішили зупинитися в Ельбрусі на інший день.
Всі ці дні ми намагалися зрозуміти, де всі непідготовлені люди, які, відповідно до інших оповідань, намагаються піднятися на Ельбрус у натовпах самостійно, прочитавши інші звіти людей. Ми не побачили їх до цього дня. Але, як тільки ми вийшли в кабельний автомобіль, вони знайшли нас. Група юних хлопців у джипа почала розповідати нам про свої плани на «покрадання в кілька днів». Але, під час вибору речей для себе в офісі коробки ми розповіли їх докладно про те, чому б не було можливим сходження «кільно». Як хороший аргумент був мій палкий обличчя, на який з'явився слід маски. На жаль, нічого поганого сталося до них в кінці, і вони були так щасливими, як ми були. Незважаючи на мій хороший досвід, я не рекомендую, що хтось повторить це самостійно, якщо у вас немає досвіду гірських сходження, тому що просто тому, що ми щасливі не означає, що інші будуть щасливі. Щодня з Елбруса набуває сумних новин про аварії, ймовірність яких для новачків значно вище. Для таких людей є багато платних турів різного ступеня вартості та комфорту, коли інші люди хвилюються про вашу безпеку. Але ви повинні піти і зробити це будь-яким чином.
З цього моменту почав тихий відпочинок, коли з почуттям повного задоволення ви можете прогулятися по сусідству, пити Nalchik лимонад, дихати повітря насиченим киснем, а не думати про те, що йде кудись вгору або вниз.

Донгузорун-Баксан

Сходження будинку під будівництво.

Наступного ранку виїхали автобусом до Нальчика, куди приїхали квитки до Москви, але нічого цікавого про нього немає. Це як Ельбрус запам'ятовується для мене. Дуже дякую.

11758023

Джерело: nazarov-msk.livejournal.com

Категории

Смотрите также

Новое и интересное