Сходження Elbrus 2013

Олексій Назаров пише:

Привіт, кожен! Я не торкнувся майже рік, але це не означає, що не було нічого нового чи цікавого. Зокрема, минулого липня я пішов до Елбруса, щоб піднятися на найвищу точку Кавказу, Росії та Європи (правда останнього залежить від того, куди малювати кордон між Європою та Азією, адже немає чіткої думки про це питання) – Mount Elbrus з висотою 5,642 метрів. Я також купив Canon 450D DSLR до цього, тому не буде ніяких милих фотографій в цьому пості (наприклад, блог, де я збираюся розмістити багато старих речей). Я запитую всіх, хто цікавиться kata, я розповість вам докладно про сходження і все, що супроводжується ним.

Хочу попередити вас прямо, що це буде історія від імені новачка в гірській кермі, тому багато речей можуть здаватися більш досвідченим людям досить наївним або навіть неспішним, тому якщо ви просто вийшли з Mount Everest вчора, перейдіть до Елбруса як легкої прогулянки, або просто мати більш-менш серйозні знання гірського і гірського туризму, то, щоб уникнути негативних емоцій, ви не повинні прочитати цей пост.

Я мав ідею сходження Elbrus на рік до, але це було тільки взимку, коли Валера 1beavis запропонувала ту ж ідею мені. Він був дуже визначений (на мій погляд занадто багато), тому ми погодилися заздалегідь, що ми спробуємо реалізувати цей план влітку. У травні вже сформовано прозорі плани та часові рамки для заходу. У той факт, що ми досягнемо успіху, ми самі віримо у труднощі, бо у мене практично немає досвіду походів і гірських походів (крім прогулянок в Криму як дитини), і Валера, хоча він нещодавно відвідав Карпати, також не мав ідей, як все це станеться. Але квитки були придбані, рюкзаки були упаковані, і ми пішли на дорогу.
За місяць перед поїздкою я читаю бюлетені, щоб побачити, що потрібно буде принести з мене і що я можу орендувати локально.
Найголовніше я приніс з Москви: рюкзак на 100 літрів (і він має штурмовий рюкзак на 30 літрів), спальний мішок з меншою температурою комфорту -17 ° С, пінопласт, старі лижні поломи (замість походу), багато теплого одягу, включаючи пухову куртку (поважно, що під час сходження вам доведеться витратити багато годин в холоді), сонцезахисний екран вищого ступеня захисту, маску сонця (потрібно з захистом від ультрафіолетового випромінювання).

Elbrus - колишній вулкан, має два піки - Західний (визволення 5642 м) і східний (5621 м). Наша мета була Західна вершина, тому що, по-перше, вона вище, і по-друге, найпростіший, класичний маршрут до Ельбруса веде до неї. Маршрут починається в с. Терскол, розташований біля підніжжя гори.

Так,

День один, понеділок, 15 липня.

Залізнична станція Нальчика, вдень семи ранку. Пасажири прибули з Москви поїзд заливають на майданчику. До нашого сюрпризу, половина перевезення була виконана людьми з рюкзаками. Більшість з них виїхали на попередньо замовлених автобусах, і ми пішли шукати мікроавтобуси в Терсколі. Я не хочу чекати довго, вона була прямо перед мною. Ціна мітки 400 рублів була трохи розмаїття, але не було часу і бажання доїхати до автовокзалу і шукати дешеві варіанти, тому через деякий час ми пішли на дорогу. Під час поїздки поза вікном, краєвид поступово змінився, пагорби виросли, а потім гори. Періодичні військові пости нагадували про несприятливу терористичну ситуацію на Кавказі та близькість кордону. Серед інших пасажирів нашого транспортного засобу був тільки один хлопець з великим походовим рюкзаком, так як у нас є, але він не досягнув Терскол, але пішов на підйомник в Адил-Су горж. Ми приїхали до Терсколу о 9:00
Ми не мали чіткого плану першого дня, тому ми говорили з однією з жінок, які залишили мікроавтобус. Вона приїхала до спортивного центру СКА і чітко знала ці місця краще, ніж у нас, так що вона консультувалась, щоб розпочати подорож до водоспаду Мейден Spits, сходження на який почався далеко від зупинки. Після подяки її і переходу в магазин по вулиці (а також дивиться місцевими цінами, які, дивно, практично не відрізнялися від московських цін), ми пішли вгору.
В перший раз я побачила реальні снігові гори, тому скелястий і непристойний, тому було складно спочатку пересуватися захопленням природи. Ми зустрілися з групою іноземців по дорозі.

1. Гори Донгуз-Орун (центр) і Накратау (праворуч). Між ними - сім проходів.

Потрібно зробити трохи з'єднання. Більшість людей, які не пішли в гори і походи вірять, що досить піти в гори, але це не вірно. Як ви знаєте, з збільшенням висоти, кількість кисню в повітряних падаках, і це не може виникати безсоння тіла. При різкому підйомі на висотах вище 2500-3000 метрів над рівнем моря може статися гірська хвороба (також норка), виражена в нудоті і головному болю, а в разі гострої форми захворювання набряк мозку і легенів. Для того, щоб допомогти організму звикнути до висоти (акліматизації) шляхом збільшення кількості еритроцитів в крові, використовується правило «Клімб високий, низький сон» - протягом дня потрібно піти вище для акліматизації, провести деякий час і повернути вниз, в результаті чого наступний раз організм буде легше.

2,2 км На шляху до водоспаду.

Ми пішли в водоспад без багато хешів, тому нам було близько двох годин, щоб дістатися до нього. Ми провели багато часу на фотографії. Коли ви йдете з камерою, ви зазвичай не встигнете набриднути, тому що є так багато красивих речей, які ви завжди повинні зупинитися на ньому.

3. У Поліана Азау, кабельний автомобіль.

4. Водоспад Мейден Spits, висота близько 30 метрів.

р.

На водоспаді з'явилася година, а потім поїхали. Ви можете піднятися навіть вище, до станції погоди (до висоти ~ 2,900 метрів), але ми вирішили, що це буде достатньо для першого дня. По дорозі ми зустрілися з Санею, левовим кулером, який, як і ми, акліматизація, щоб піднятися вище. Він дав нам гарне місце для життя, і ми можемо встановити намет там.

Це був готельний комплекс, на території якого, по річці, ми встановили намет і давали 100 рублів для доступу до кухні і можливість заряджати телефони в одному з будинків. До речі, це був останній робочий випуск, який я використовував під час перебування в Ельбрусі.
Наші сусіди були групою підлітків з декількома лідерами, з якими (як вона вийшла) ми розігрулися до вершини в той же день. Ми також зустрілися з доповіддю, що веде групи для сходження. Він дав нам цінну консультацію. Під час всієї поїздки, одна з перших питань, яку ми попросили, коли ми зустрілися з вами: З Я з Москви і Валера від Санкт-Петербурга, багато людей назвали нам Москва-Петер.
День для нас завершився до заходу сонця, о 9pm, бо не було бажання сидіти вогонь. Після цього слідувати цей режим.

День другий, вівторок, 16 липня.

На другий день ми плануємо піднятися Mount Cheget на висоту ~3000 метрів для подальшої акліматизації. Щоб зробити це, ми отримали на 6 ранку, повільно збиралися і мали сніданк, а потім пішли на дорогу. На щастя, ми провели ніч практично біля підніжжя, тому через 5 хвилин після виходу ми вже сходження на схил. Намет і практично всі речі, що залишилися нижче, взяли тільки найнеобхідніші.
Уранці погода була надзвичайно мінливою – хмари повісили неподалік (Я навіть кажу, що вони «прилипають» до вершини гір), але сонце періодично з'явилося. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Ми піднялися на нозі, бо, по-перше, шкодали за гроші на тросовий автомобіль (у цьому випадку відбувається краща акліматизація тіла), а, по-друге, ми сходженнямо так рано, що мотузка працювала тільки тоді, коли ми вже закінчилися. Уся сходження приймала нас близько двох годин. Вони не піднялися до вершини (звідси він знаходиться в прикордонній зоні, яка означена відповідними ознаками), тому вони пішли трохи далі, ніж останню кабельну станцію.
Один з найпопулярніших поглядів Ельбруса відкривається з схилів Чедж, але в цей день піки були щільно закриті хмарами, тому ми спочатку побачили їх у всій своїй славі тільки в наступний день.

6. Жнівень Перегляд у напрямку Адил-Су Горж.

1 999 р.

7. Про нас Поруч знаходиться прикордонна зона, де запис без проходу категорично заборонено.

9. Навігація спуск вниз.

На дно ми думали, що на цій висоті не було ніякої точки, тому вирішили прогулятися до підніжжя Елбруса, пройшовши до Старої Кругозорської кабельної станції (розташовується на висоті ~3000 метрів) і провести ніч кудись. Як ми зібрали і копали, товсту тушку нанизували на землі. Так товстий, коли ми доїхали до Азау (де починається трос до Ельбруса), видимість склала 15 метрів. Але не боляче йти, тому ми почали рухатися вгору. З часом здавалося б, що цей підйом буде нескінченним, адже нічого не було видно, крім невеликої ділянки дороги перед і задньої. Подивився знос і навіть поняття часу став відносним – не дивлячись на годинник, неможливо було розповісти, чи зараз він був або вечірній вечір. З цього ефемерного стану я змогла тягнути тільки тротуарний автомобіль десь над головою, який, однак, не був помітний. Після години сходження ми спостерігали раптовий метаморфоз: туман розсіюється, скелі з'явилися з боків, а десь у верхній частині з'явилася одна з однакових станцій Старого Кругозора. Але це не останню довгу, тому що стіна мистої троянди знизу, яка незабаром покривається нами і занурила нас знову в нематеріальний нічого.

10. Кришки.

р.

Після того, як час, туман, не повернувшись, залишайтеся нижче. Я був над хмарами кілька разів до того, що ввечері він захопив мене стільки ж часу.
До станції ми вирішили поставити намет десять метрів від краю скелі, між балками, які є частиною каркасу майбутньої конструкції. Закріпивши намет правильно, вони пішли на ліжко. Уві сні було збільшення вітру і непристойного дощу, але всередині намету ми не були особливо стурбовані. Валера мала невеликий головний біль від висоти, але я відчував себе як марка.

День три, середа, 17 липня.

Коли ми прокинулися на тривожному годиннику на 6 ранку, і подивилися зовні, ми зрозуміли, що весь горж підійшла до нас. Тим не менш, вона не була в будь-якому місці, але вона була покрита хмарами, і вона виглядала як кінець карти в комп'ютерній грі: Тексти пісень, а це означає: Я був тільки край скелі перед мною, і за ним був ідеальний білий нічого. Тим не менш, це не тривало, і після того, як хмари почали розсіювати, розширюючи скелі навколо. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. У деяких випадках з'явилися вершини Елбруса.

Долина річки Азау.

Після сніданку ми пішли вгору. На висоті ~3500 м. Досягти його близько 3 годин, які були найскладнішими для мене в цей час. Тіло ще не дуже звикло до нестачі кисню (напліт невеликого, але вже відчував під час фізичних навантажень) і 20-наплічник за спину. На місці я купив дволітровий пакет яблучного соку, який я відверта практично відразу.
Але світ не був кінцевим завданням дня, нам довелося піднятися ще 300 метрів (вертичний) до станції Бочка, де починається сніг. На підніжжя ми пішли крісельний ліфт, але для нормальної акліматизації. Рюкзаки з майже всі речі, що залишилися в одному з небагатьох динерів, і пішли на їх шляху. Тим не менш, це було незрівнянно простіше ходити світло, тому ми вже на півгодини.
На вершинах були закриті від нас вілом хмар, але іноді дивляться через них. В інших звітах я часто читав, що вершини бочок, що неприпустимо, здаються дуже близько, але ми не думали так, що вони все одно виглядають віддалено і незрівняно.

14. Барельці.

15.00 р. Західні та східні вершини Елбрус.

До речі, вже на цій висоті, сонце набагато гарячіше, ніж на землі. Багато хто має бажання роздягатися до талії, незважаючи на навколишнє сніг і холодне вітер.
Після години і половини ми вирішили виїхати, назад до Терсколу, щоб орендувати конфорку (як наші не були дуже життєрадісними), а також пластиковими взуттями і котами, без яких буде складніше продовжувати сходження, так як я носила регулярні кросівки.

17.00 р. спуск вниз.

Найкраща оренда Elbrus - це магазин Kultur-Multur, розташований в черзі на Cheget. Місце дуже добре, що не гріх рекомендувати іншим. Вартість послуг оренди 400 рублів за добу, а період почався наступного дня, тому що це сталося ввечері.

День чотири, Четвер, 18 липня.

Цей день був єдиним нормальним пострілом, тому це просто текст. Ми піднялися назад до бочок, цей раз за допомогою фунсулика.
Тексти пісень, а це означає: Давайте мені сказати вам трохи про нього:
На сайті Azau - Old Krugosor - Світ є два кабельні автомобілі - один стару ручку, з червоними вагонами, а другий новий, гондола тип, з білими кабінками. Вартість однієї поїздки на них була 500 і 600 рублів, відповідно, але нова дорога обґрунтовує свою ціну зі швидкістю і зручністю. Проте для нас важливий тільки факт підйому, тому ми обрали стару мотузку. Від Світу до бочки є один крісельний кабельний автомобіль за ціною 200 рублів. Цікаво, що немає квитків, щоб вийти вниз.
Так, вирушаючи до бочок, ми встановили намет і, взявши з нами необхідні речі, пішли за акліматизації до притулку Ельвена, розташованого на висоті ~ 4100 метрів. У 1998 році притулок загортається, а кулачки живуть в іншому двоповерховому будинку розташовані наступні двері. Всім днем був вологий сніг, але він був добре збережений дощовиками. Пройшов до притулку близько години і половини. Всередині ми познайомили хлопця з групи українців, які планують піднятися з півночі, але через погану погоду переїхали на південний схил. Всередині трималися близько години і половини, під час яких вони обмінялися планами для сходження, а потім злетів. Не було нічого робити навколо бочок, тому після маленького чату з сусідами в наметі вони пішли на ліжко 6 п.м.

День 5, п'ятниця, 19 липня.

Ранок не закинувся, а сніг накрив намет не тільки зовні, але і всередині у вигляді замороженої конденсації на стінах. Крім того, я був вкритий м'ясом і 15 хвилин після прокинувся, я борвся з нудотою, головними болями і думками про те, що "подаруйте мені все це далеко і зійде." На щастя, холодне повітря швидко повернуло мене до бою.

У цей день ми повинні зробити останній акліматизація виходу на пастуховські скелі висотою 4700 метрів і спробувати піднятися ще вище, до 5000 метрів. За перший раз ми носимо куртки, чекаючи їх часу. Спочатку здавалося, що погода не сильно відрізняється від вчорашнього, але після того, як я зрозумів, що я був глибоко помилився. Вже кілька разів збільшився вітер і навіть уповільнив наш рух. Я думав про те, чи буде він міцний, але не підтверджував мій страх. Виграшність також залишила бажати кращого.
Після Червоної Фокс-Ельбрус-гонщика, що проходить щорічно в травні. Запис забігу становить всього 3,5 години від Azau до вершини, що схоже на нереальне досягнення! Ці прапори вже врятували багато життів, не дозволяючи їм загубитися в тумані. У цей день видимість допускається один прапор, щоб спостерігатися з фронту і ззаду.
Ми отримали в притулок досить швидко, але проблеми стали вищими. Неправильний темп і відсутність рідини швидко вичерпують нас. На відстані одного прапора було надано більш складний, а відпочинок не відновило міцність. Через кілька годин ми чули голоси, що надходять знизу. Спочатку я бачу їх для галюцинацій, викликаних відсутністю кисню і втоми, але незабаром фігура самотнього сходження з'явилася з вогнища. Це був хлопець з Румунії, який дав йому деяку воду. Кілька шпильок води дав мені зворотну силу і це не перебільшення. Після маленького чату з Румунською англійською мовою, ми взяли його темпи і продовжували сходження. Десь у спинці була ще одна група селекціонерів, які знаходилися повільніше, але припинилися рідше, тому вони поступово зловили нас. Поступово досягали скелі Пастухова. До речі, це не скелі, але просто великі камені, які отримали свою назву на честь підйомника А. В. Пастухова, який провів ніч на цьому місці. Після того, як говорячи про те, що мусить ставити намет вище, ми припинили і почали відпочивати. Періодично хмари трохи дивилися, дозволяючи бачити частину східної вершини, яка зараз здавалася досить близько. Часом сонця було мало видимого, його тепло нагадувало нам, що ми майже 5 кілометрів ближче до нього, ніж звичайний. На скелях немає міцності, тому ми очолювали.

19.00 р. По Пастуховських скелях.

Увечері погода почала вдосконалюватися, що дав нам надію на завтра. У горах погода набагато важливіше, ніж в мегаполісі, тому що в поганій погоди на Ельбрус можна загубити навіть тверді сходження з досвідом, які є багато прикладів. У хорошій погоді ця гора виглядає просто і легко, але це неприпустимо.

20. Сонце.

День шість, субота, 20 липня.

Це був день відпочинку. Багато енергії витрачаються на скелелазіння, тому буде неправильно йти на неї без пускання тіла. На честь цього ми допустилися до сну 12 годин, до 9 ранку. Погода була переповнена і сонце знаходилися навколо. Всі ті, хто чекав правого моменту, щоб піднятися і були досить акліматізовані, кинулися вгору. Ті, хто залишився нижче, дивилися їх знизу. Ми спостерігали, що в день ми будемо на своєму місці. У той же час було час висихати вологий одяг і спальні сумки, щоб всі підсвічені камені були швидко зайняті нашими речами.

21. Ранкові бочки.

Не дивлячись на те, що цей день був призначений для того, щоб бути рештою дня, ми повинні піти до Ельвен Шельтер, щоб почати з нього наступну ніч. Займав нам про годину і половину, щоб дістатися туди, а потім нам просто довелося чекати. У притулку були кілька груп, в тому числі одна з України, і всі вони збиралися, що ніч. Вирішили разом. Валера і я спочатку планував залишити на 2-3 ранку, але колективне рішення було розпочато на одному. До речі, більшість сходження, не тільки на Ельбрус, починаються в ніч для того, щоб встигнути піднятися заморожений твердий сніг (чорний), а, по-друге, щоб встигнути спуститися до гір, які в горах зазвичай відбуваються вдень. У близько 6-7 п.м., всі пішли на ліжко, а на 11-12 р.

22. Весь день, інші групи, які прогулялися Шелтером: деякі вже після сходження, інші тільки готові до неї.

День сім, неділя, 21 липня.

Так лазень стартував вранці. У нашій групі було 16 людей, дві з яких були найменш підготовлені, без льодових піків або шоломів, тому наші шанси сходження були найнижчими. Згадуючи фразу я почула пару днів до того, що «Не заготовлені скелелазні, і заморожені сходження – стільки ж, скільки ви хочете», – підійшов питання ізоляції максимально серйозно. Я носила футболку, светр, вітрильник і пуховик, термічна білизна, легкі штани і товсті ізольовані, три пари шкарпеток, два з яких ізольовані. На руках я кладаю на світлі рукавички для фото і теплих рукавиць, які для того щоб уникнути втрати були прив'язані до куртки і знімаючи їх навіть знизу не було легко. Я не буду навіть говорити про очевидні речі, такі як капелюшки-шкарфні маски. Шукаю вперед, я можу сказати, що я не шкодую мого вибору, тому що я був тільки гарячим один раз під час всього підйому і спуску. Незважаючи на всі запобіжники, я був готовий переривати сходження і спустити, якщо я відчував заморожування пальців або пальців, тому що це може призвести до переохолодження і навіть ампутації (Я не перебільшую, це). Ми не взяли їжі з нами, тому що в процесі скелелазіння практично немає бажання. Але я приніс мені літр гарячого чаю в термосі (який, до речі, був також практично не потрібно).
Зовні Шелера була мовчана тиша, яка була лише зрідка переривалася гілочками вітру. Багато зірок горять в небі, а сусідні вершини були чудово видимі під світлом місяця. Наша група 16 осіб повільно піднялася схилу, освітлює дорогу перед ними заголовками. Хтось там був пара ліхтарів — хтось збирався піднятися біля намету. Першими годинами скелелазіння були найпростіші, різні думки були спінінг в голові, а ноги однотонно пішли вище і вище. кішки на ногах пригнічено до замороженої нитки. Іноді здавалося б, що достатньо втратити баланс, щоб повернутися до Шельтера (найбільш ймовірніше це буде). З'являються інші рядки ліхтарів. Через деякий час ми почали перезабирати труси з кулачками, які хочуть зберегти свій шлях і відразу піднятися над скелями Пастухова. Весь схил, який здавалося б, перед тим, почав заповнювати людей, які були як вищими, так і нижніми, ніж у нас.
Поступово місяць зникне за горизонтом, а з іншого боку був світлий перед східним світом. На черговій зупинці кожен друг привітав над Монбланом (найвища вершина Альп і решта Європи, крім Кавказу, висотою 4810 метрів). По-перше, деякі люди в нашій групі відмовилися піднятися і злетіли - хтось не хоче йти так багато, і хтось став занадто важко. Я відчув повну енергію, але я знаю, що це було децептивно і вони можуть залишити мене в будь-який момент. Під час одного з зупинок я кинув палицю, недбалий від руки, але, на щастя, ще одна група троянд за нами і її учасники підібрали палицю і давали мені, коли ми рівень.
Окремо варто сказати про сонце, яке на такому висоті набагато гарячіше, ніж на будь-якому пляжі на рівні моря. Як тільки він виглядав з кута, то стало зрозуміло, чому ми збираємо сонцезахисний екран з нами. Крім того, кожен зазвичай бере на себе балаквас з ними, щоб захистити обличчя якомога простіше. Я вирішив не взяти його, позбавляючи, що якщо палець обличчя був найбільшою проблемою, я б не був зміщений.

, Україна

25. Азау Долина, зліва - двоголова Mount Ushba.

До 7:00, ми були на Волині Оливака. Це найвичерпніша частина шляху: вище 5000 метрів, стежка йде зліва з гладким сходженням. Так як до цього маршруту йде «переду» на східну вершину, необхідно піднятися на Обліковий Регімент на Саддель між двома вершинами. У цей момент організм починає гостро відчувати нестачу кисню, а вузькі доріжки не дозволяють піти «змити», тому багато більше зусиль витрачається. Я ніколи не думав, що це можливо, але без задишки, ви можете взяти пару кроків, після чого я хотів би знову сидіти і відпочивати. На хвилині відпочинку, пара кроків, і я відчув дуже втомився. Не тільки для мене, але для всіх членів групи. Він завжди зданий, що за кожним згином шляху був спуск до сідла, але за кожним згином був ще один, і так на невизначений час. На деякий момент я зрозумів, що я мав взяти принаймні 10-20 кроків, тому що задишка не йде в будь-яку точку. Після того, як я відірвав від інших членів групи, і Валера загинув після мене.

27. Худенька Регімент.

На 9 ранку ми доїхали до Седліна, розташованого на висоті 5300 метрів. На вершині було лише 300 метрів по вертикалі, але близько 300 метрів Я, ймовірно, ніколи не відчував так втомився. Після 10 хвилин відпочинку в снігу Валера наполегливо запропонувала не відпочивати протягом тривалого часу, але йти вище, тому що в будь-який момент хмари могли піднятися до нас, а Седловина, яка здавалося так спокійною і спокійною в погану погоду, може стати смертельно. Ці аргументи були більш потужними, ніж мій втома, і близькість мрії спуренували бажання подолати себе, тому ми пішли вище.

28. Клімб з сідла на західну вершину.

У процесі скелелазіння над мною вкрито м'ясом. Він був схожий на стан алкогольної інтоксикації, тільки це було виражено не в погіршенні координації рухів, але в деяких психологічних релаксаціях. Після крутого підйому з попереднього фото починається пік плато, який був лише кількасот метрів, які були найскладнішими. У 11 годину вранці, 10 годин після виїзду Шелера, підійшов до вершини Елбрус і посипав снігом. Я не доглядав за ними. Я не мав ніякої ейфорії і мрії, на даний момент я був тільки стурбований тим, що я більше не повинен йти вгору. Тим не менш, у верхній частині є лише половина шляху, у нас ще є довгий спуск. Але перед ним я взяв кілька фото як сувенір.

29. Топ. Білі плями не забруднюються на матрицю, але сніг.

Р

Повернутися було набагато простіше. Багато людей кажуть, що вони відчувають життя дихання в кожному крокі вниз, і я відчував таким же чином. Симпатична життєрадісна (актуально повільна і млява, але набагато швидше, ніж коли я сходження) як я ходив вниз, я торкнувся в обличчя людей, які відчували те ж саме, що я зробив половину години тому, баранию себе над і повільно піднімаючись вгору. Ми зустрілися з румуном, зустрілися два дні раніше. Змішуючи один одного удачі, ми здивилися, і він пішов до вершини. Я відчував набагато простіше, але Валера мало часу тому, що він був вкритий м'ятою. Як він сидів і боровся з тілом, я відвертаю чай і висохнув абрикоси. На машині немає апетиту, тому я сяю на машинці.
На полицях Олива, мій палець знову злетів. У цей час ніхто не зловив її, тому я просто спостерігала мовно, як вона стрибала і злетіла, розумово радий, що вона не була з оренди. Я не мав бажання ходити до тріщин, тому нехай мені робити все відпочивати з однією палицею.

33. Худенька Регімент.

По дорозі до притулку в тумані був монотонний. Всередині ми навчимося, що з 16 осіб, тільки 6 років. На нашому приході більшість людей виїхали, але ми вирішили залишити ніч і залишити на рано вранці. В той момент, коли я нарешті зрозумів, що мій сон, що я думаю, про останні кілька місяців, нарешті придумав.

День вісім, понеділок, 22 липня.

Рано вранці ми говорили про те, що Ельбрус і почали спускатися. Погода була відмінною, яка призвело до жартів у стилі «фінально в липні на півдні Росії не засніметься». На всіх моментах, які були в минулому. Хтось привітав нас на горі, хтось просто пропущений, дихаючи сильно. Бочки підійшлися навіть перед запуском крісельного підйому, тому очікування освітлювали розмову з російськомовними поляками. На дно привітали довгоочікувані теплі і зелені дерева. Ми не бачили їх в 4 дні, але ми вже отримали від неї. Ми не хотіли б піти в місто, тому ми вирішили зупинитися в Ельбрусі на інший день.
Всі ці дні ми намагалися зрозуміти, де всі непідготовлені люди, які, відповідно до інших оповідань, намагаються піднятися на Ельбрус у натовпах самостійно, прочитавши інші звіти людей. Ми не побачили їх до цього дня. Але, як тільки ми вийшли в кабельний автомобіль, вони знайшли нас. Група юних хлопців в джипі почала розповідати нам про свої плани на «покрадання в кілька днів». Але в той час як вони вибирали речі для себе в офісі коробки, ми розповіли їх докладно, чому б не було можливо піднятися «кільно». Як хороший аргумент був мій палкий обличчя, на який з'явився слід маски. Я надію в кінці нічого поганого сталося, і вони були щасливими, як ми були. Незважаючи на мій хороший досвід, я не рекомендую, що хтось повторить це самостійно, якщо у вас немає досвіду гірських сходження, бо тільки тому, що ми щасливі не означає, що інші будуть щасливі. Щодня з Елбруса набуває сумних новин про нещасні випадки, ймовірність яких для новачків набагато вище. Для таких людей є багато платних турів різного ступеня вартості та комфорту, коли інші люди хвилюються про вашу безпеку. Але ви все ще повинні піти і відштовхувати себе.
З цього моменту почав тихий відпочинок, коли з почуттям повного задоволення ви можете прогулятися по сусідству, пити Nalchik лимонад, дихати повітря насиченим киснем, а не думати про те, що йде кудись вгору або вниз.

35. Донгузорун-Бакан

37. Сходження будинку під будівництво.

Наступного ранку виїхали автобусом до Нальчика, куди приїхали квитки до Москви, але нічого цікавого про нього немає. Це як Ельбрус запам'ятовується для мене. Дуже дякую.

й