Фото як життя

З контексту можна ознайомитися з фотографіями, які виглядають досить нормально. Але коли ви розумієте, що відбувається в кадрі, кожна деталь стає значущою і картина стає історичною. Наприклад: звичайний порядок проходження паспортного контролю в аеропорту Але коли ви знаєте, що це аеропорт, названий Юзе Марті в Гавані, і жінка, паспорт якого штампується прикордонною охороною, є одним з найвідоміших дисидентів на Кубі, відомий нейрохірург Гільда Моліна, який прагнув дозвіл залишити країну, щоб відвідати її сина і мати в Аргентині близько п'ятнадцять років, фото приходить до життя.

В короткий час історія Д. Молини це: у 1987 році, як одна з найбільш талановитих і досвідчених нейрохірургів країни, вона була введена для створення Міжнародного інституту нейрологічного відновлення. Що на початку дев'ятидесятих років став одним з кращих медичних установ Куби і не тільки. У середині дев'ятидесят дев'ятидесятниці у Західному пресі була інформація про те, що кубинські лікарі за багато грошей роблять іноземці, які страждають хворобою Паркінсона, трансплантація мозку людських ембріонів. Офіційна Гавана відмовилася від цих чуток, але деякі кубинські лікарі в газетних інтерв'ю підтвердили, що це дійсно практика, і це органи навіть заохочують аборт в країні, щоб привернути "медичний туризм". Моліна завжди проти застосування ембріональних тканин при порушенні протоколу Міжнародного наукового комітету.

2 фото © Reuters/Enrique De La Osa

р.

У 1994 році вона була зведена з клініки. У 1995 році д.-р. Молина розповіла кілька європейських газет, які такі транспланти підтримували кубинською владою, а Куба отримала 100 000 франків з різних джерел у Сполучених Штатах, Європі та Канаді, щоб влаштувати трансплантації. Моліна - сказав: «Діти на Кубі, лікарі не мають права, без формального договору з владою». Я навіть не маю безпеки. Будь-яка відмова від пересадки була порушена владою, як атака на режим. Я також не дозволяв брати участь в міжнародних конференціях лікарів, а мій лист завжди перлустратний - іноді листи приходять взагалі відкритими.

У кубинському пресі Гільда Моліна була відкритою, як правило, справа з дисидентами в так званих «комуністських» країнах. Молина ніколи не була політичною дисидентом – вона була навіть членом Національної Асамблеї до її звільнення. Вона тільки протестувала проти нелюдських практик на забігу за прибуток від державного медичного бізнесу на Кубі. А для цього вона збереглася на острові протягом п'ятнадцять років, не допускається йти до Аргентини, де її сім'я сина і літня мама живуть.

І тільки недавно, зовсім несподівано, на черговому запиті лікаря за дозвіл, щоб побачити її матір, який вже 90 років, найвищий порядок прийшов, щоб дати Моліну паспорт і візу виходу. Він прийшов, коли здавалося б, не сподіваючись на зміну долі.

Тепер ви знаєте все, знову погляньте на фото вище. Дізнайтеся, як було змінено? Реакція проходження паспортного контролю зараз виглядає дуже різною.

P.S. На додаток до вищезгаданого, я хотів показати ще одну фотографію, яку зробив кілька днів тому, коли Dr. Molina отримав новини, які вона дозволила залишити Кубу. Шукайте життя нейрохірурга, який створив один з кращих медичних центрів світу.

р.

Джерело:

Категории

Смотрите также

Новое и интересное